iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Ekim 2015 Çarşamba - 14:03

KIŞ AYLARINDA 101 ÜLKEDE 261 NOKTAYA UÇACAK

Lufthansa Grubu havayolu şirketleri 101 ülkede 261 noktaya uçacak.Turistik yolcular yeni başlatılacak seferlerden yararlanabilecek

KIŞ AYLARINDA 101 ÜLKEDE 261 NOKTAYA UÇACAK
Pilots day

Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri –Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Eurowings, Lufthansa ve SWISS – önümüzdeki kış döneminde turistik amaçla seyahat edecek yolcular için çok daha cazip seçenekler sunuyor. Zira havayolu şirketlerinin uçuş ağlarına yeni turistik varış noktaları ve tatil merkezleri eklenmiş bulunuyor.

25 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri, 25 Ekim 2015 tarihinde uygulamaya konulacak kış tarifesi çerçevesinde her hafta düzenleyecekleri toplam 20 bin380’i aşkın seferle dünyanın en yoğun uçuş ağlarından birini sunuyor olacaklar. Lufthansa Grubu havayolu şirketleri ana merkezleri olan Frankfurt, Münih, Zürih, Viyana ve Brüksel üzerinden, ama aynı zamanda da birçok direkt uçuşla 101 ülkede 261 varış noktasına hizmet verecek (Geçen yıl: 100 ülkede 260 varış noktası). Ayrıca 30 dolayında anlaşmalı havayolu şirketiyle oluşturulan işbirliği çerçevesinde düzenlenecek 18.000 ortak uçuşla hizmet ağı daha da genişlemiş ve neredeyse dünyanın tüm noktalarını kapsayacak hale gelmiş olacak. Grup bünyesindeki havayolu şirketlerinin kış tarifesi 25 Ekim 2015 Pazar günü başlayarak 27 Mart 2016 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

3 YENİ TARİFE

Austrian Airlines ve Lufthansa ayrıca 2 Ekim 2015 gününden itibaren Almanya ve Avrupa dahilindeki uçuşlarında yeni bir fiyat konsepti başlatmış bulunuyor. Yolculara bundan böyle Economy Class uçuşlarında fiyat düzeylerine göre  “Light”, “Classic” ve “Flex” olarak adlandırılmış üç farklı tarife seçeneği sunulacak. Farklı tarife opsiyonları uçuş öncesi koltuk seçimi, rezervasyon değişikliği ve bilet iadesi yapabilme olanağı ve serbest bagaj hakkına ilişkin olarak farklılıklar gösteriyor. Bilet satışlarına geçtiğimiz Temmuz ayında başlanan nispeten ucuz  yeni “Light” – Tarifesi müşteriler tarafından yoğun ilgi görmüş bulunuyor. Lufthansa Grubu havayolu şirketlerinin farklı tarife opsiyonlarında bir adet ücretsiz el bagajı hakkı, ücretsiz snack ve içecek ikramı, check-in esnasında koltuk tahsis edilmesi ve ayrıca ödül, statü ve select mil kazanma olanağı bilet fiyatına dahil olan hizmetler arasında yer alıyor.

İŞTE EN ÖNEMLİ YENİLİKLER

Lufthansa

Lufthansa’nın toplam 197 varış noktasını kapsayan kış tarifesinde haftada yaklaşık 9.900 uçuş düzenlenecek. Lufthansa yeni kış tarifesi ile özellikle turistik amaçlı seyahat edecek yolcularına yönelik olarak tasarlanmış kıtalararası sefer programını daha da genişletmiş olacak. 25 Eylül tarihinden itibaren sefer düzenlenmeye başlanan Tampa (Florida),  önümüzdeki aylar içinde Lufthansa’nın Frankfurt çıkışlı uçuşlarına eklenecek yeni tatil merkezlerinden ilkini oluşturuyor. Ekim sonu itibariyle Nairobi (Kenya) kenti de uçuş planına dahil edilmiş olacak. Bunu Aralık ayı başında –ağırlıklı olarak charter uçuşlarıyla - Cancun (Meksika), Male (Maldivler) ve Mauritius izleyecek ve Mart 2016’dan itibaren de uçuş ağına Panama kenti (Panama) eklenmiş olacak.

FRANKFURT-HONG KONG UÇUŞLARI A380’LE

Airbus A380 hayranları için bir sevindirici haber: Lufthansa önümüzdeki kış tarifesinde Frankfurt kalkışlı Hongkong uçuşlarını ilk kez Airbus A380 tipi uçaklarla gerçekleştirecek. Ayrıca Lüksemburg uçuşlarının sayısı da artırılıyor. Frankfurt’tan haftada 28 kez, Münih kentinden ise haftada 24 kez düzenlenecek uçuşlarla Lüksemburg yönündeki uçuşların sayısı –eskiye kıyasla - belirgin şekilde artırılmış olacak.   

Yeni kış tarifesi ayrıca yolculara Münih – Düsseldorf ve Münih – Berlin/Tegel arasında her saat başı bağlantı olanağı sunuyor. Münih’ ten Frankfurt ve Hamburg yönünde uygulanmakta olan uçuş planı böylelikle Düsseldorf ve Berlin kentlerini de kapsayacak şekilde genişletilmiş olacak. Münih’ten Berlin yönünde saat başlarında, Düsseldorf yönünde ise buçuklarda uçuş gerçekleşecek.

Capetown kentine önümüzdeki kış döneminde yine Münih üzerinden bağlantı olanağı sunulacak. 25 Ekim tarihinden itibaren dört farklı yolcu sınıfına sahip Airbus A340-600 tipi uçaklar Güney Afrika seferlerine başlayacak. Lufthansa müşterileri soğuk kış aylarında Kanarya Adaları’nda iki noktaya daha ulaşabilme olanağına sahip olacaklar. Yeni açılan Münih - Fuerteventura hattında uçuşlar 25 Ekim günü başlayacak ve bunu 31 Ekim tarihinde Münih – Tenerife uçuşları izleyecek.  Kış aylarında daha serin ve yeni bir tatil merkezini tercih eden yolcular ise, ilk kez Münih’ten direkt uçuşla Finlandiya’nın en büyük ve en ünlü kış sporları merkezine ulaşabilecekler. Lufthansa 19 Aralık 2015 tarihinden itibaren her Cumartesi kuzey kutup dairesinin 170 km kuzeyinde yer alan Kittila kentine direkt uçuş düzenleyecek. Kentin yakınında bulunan kayak bölgesi Levi Laponya’nın en büyük kış sporları merkezini oluşturuyor. 

Germanwings

Germanwings ve Eurowings 2015/2016 kış tarifesinde 36 ülkede 100 varış noktasını kapsayan zengin bir uçuş planı sunuyorlar. Denizaşırı varış noktalarına yönelik olarak da altı sefer düzenlenecek. Germanwings Berlin uçuşlarına Berlin-Schönefeld ile yeni bir hat daha ekliyor. Köln/Bonn ve Stuttgart kentinden Berlin-Schönefeld yönünde her hafta 35 sefer düzenlenecek.  Germanwings böylelikle Köln/Bonn ve Stuttgart kentlerinden Berlin’deki Tegel ve Schönefeld havalimanlarına direkt sefer düzenleyen yegane havayolu şirketi olacak.

SWISS

SWISS havayollarının yeni prestijli Boeing 777-300ER uçağı ilk kez önümüzdeki kış programı çerçevesinde Zürih çıkışlı tarifeli seferlerde kullanılmaya başlanacak. 2016 yılı başından itibaren Zürih kalkışlı New York (ABD)  uçuşları uzun menzilli yeni Boeing 777-300ER tipi uçaklarla gerçekleşecek. SWISS yeni kış tarifesinin uygulamaya konulacağı tarihten itibaren kıtalararası uçuş ağı kapsamında Sao Paolo (Brezilya) ve Miami (Florida) seferlerinin sayısını da artırıyor. Yine yeni kış tarifesinde Cenevre’den Rusya ve Portekiz yönündeki uçuş seçenekleri de artırılmış bulunuyor. SWISS önümüzdeki kış döneminde 49 ülkede 105 noktaya sefer düzenleyecek.

Austrian Airlines

Austrian Airlines 2015/2016 kış döneminde yolcularına 59 ülkede 130’a yakın varış noktasını kapsayan zengin bir uçuş tarifesi sunuyor. Austrian Airlines yeni kış tarifesinde turistik merkezlere düzenleyeceği seferlerin sayısında artışa gidiyor. Nitekim Ekim 2015’den itibaren Miami (Florida) her hafta düzenlenecek beşe yakın seferle yeniden uçuş programına alınıyor. Ekim 2015’den itibaren Mauritius ve Colombo (Sri Lanka) yönünde de haftada birer kez sefer düzenlenecek. Avusturya havayolu şirketi Kasım 2015’den itibaren Marakeş (Fas) yönünde de her hafta bir sefer düzenleyecek. Austrian Airlines böylelikle sezona bağlı olarak değişen yolcu taleplerine uygun bir uçuş programıyla gerek kış gerekse yaz döneminde sıcak tatil merkezlerini de içeren zengin seçenekler sunuyor. 

Brussels Airlines

Belçika’nın en büyük havayolu şirketi Afrika bölgesi uzmanı olarak elde etmiş olduğu konumu, 26 Ekim tarihinden itibaren başlatacağı Brüksel çıkışlı Gana seferleriyle bir kez daha vurgulamış olacak. Gana’nın başkenti Akra’ ya her hafta dört sefer düzenlenecek. Brussels Airlines seferlerinin kalkış saatleri Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya, İsviçre, İskandinav ülkeleri ve ABD yönünde aktarma yapabilme olanağı sunuyor. Brussels Airlines önümüzdeki kış döneminde Avrupa dahilindeki uçuşlarının sayısını da artırıyor. Bremen ile Brüksel arasında haftada beş kez sefer düzenlenecek. Zagrep (haftada 6 seferle) ve Billund (haftada 12 seferle) kış tarifesine dahil edilen yeni varış noktaları arasında yer alıyor. Güneşli ve sıcak tatil merkezlerini tercih eden yolcuları sevindirecek bir diğer yeniliği ise, Kanarya Adaları Tenerife ve Gran Canaria ile Brüksel arasında haftada iki kez bağlantı sağlanacak olması oluşturuyor. Brussels Airlines uçuş programına yeni varış noktaları eklemiş olmanın yanısıra, mevcut hatlardaki sefer sayısını da artırmış bulunuyor. Nitekim kış döneminde Monrovia (Liberya), Freetown (Sierra Leone), Lomé (Togo), Cotonou (Benin) ve Ouagadougou (Burkina Faso) yönündeki uçuşların sayısı artırılacak.

 
9 BİN METREDE DÜNYAYA GELDİ
 
EN UZUN UÇUŞA BİR ADAY DAHA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İDEALİST ÖZELLİKLERE SAHİP BİR YÖNETİCİYİM'
Airport Bussiness’a konuşan Yıldırım, kendisini idealist özelliklere sahip ...
İSTANBUL VE İZMİR'İN HAVADAN BOMBALANMASI
Osman Gazi Baykal yazdı...
1500 METREDE BALON GEÇTİ
İstanbul’a iniş için alçalmakta olan THY uçağının pilotu 1500 metre yükseklikte ...
 
HAVADA DA KUYRUK YERDE DE KUYRUK
Yaz sezonu bitti ve artık havacıların ‘ölü sezon’ dedikleri kış sezonuna ...
THY SAĞLIK İÇİN UÇURUYOR
Ekonomi Bakanlığı ve Türk Hava Yolları, Türkiye'nin sağlık turizminden ...
DÜNYANIN EN İYİ 10 HAVAYOLU
AirlineRatings.com, “Dünyanın En İyi 10 Havayolu”nu seçti
 
DİYARBAKIR HAVALİMANINDA SONA DOĞRU
Güneydoğu'yu dünyaya açacak Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binasında sona gelindi
TAV CEO'SUNDAN ESPRİLİ PAYLAŞIM
TAV CEO'su Sani Şener, Facebook hesabından esprili bir paylaşımda bulundu
KOTİL'E 'AVUSTURYA LİYAKAT NİŞANI'
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Avusturya Liyakat Nişanı'na layık görüldü
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •turist
  •American Airlines
  •Katar Havayolları
  •Temel Kotil