iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Eylül 2013 Pazartesi - 15:36

“İŞÇİ İRADESİNE İPOTEK KOYAN GİRİŞİMLER VAR!”

Gökkuşağı Hareketi bir açıklama yaparak, işçilerin iradesine ipotek koyan girişimler olduğunu ve bu ortamda İşçi Komitesi'nin yaptığı çağrıya kulak vermek gerektiğini duyurdu.

“İŞÇİ İRADESİNE İPOTEK KOYAN GİRİŞİMLER VAR!”
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi'nin açıklaması şöyle:

SİVİL HAVACILIK İŞÇİLERİ VE KAMUOYUNA

İŞÇİ KOMİTESİ'NİN ÇAĞRISI ANLAMLIDIR!

Hava-İş Sendikası 27. Genel Kurulu yaklaştıkça, işçilerin iradesine ipotek koyan girişimler sürerken, İşçi Komitesi'nin yayınladığı açıklama, yüreklere su serpen bir ses olmuştur. Gökkuşağı Hareketi olarak bu sese kulak veriyoruz.

THY yönetiminin, istemediği adayları destekleyen işçileri açıkça tehdit ederek uyguladığı baskı kabul edilemeyecek anayasal bir suçtur. Sendika genel kurulu gibi sadece işçileri ilgilendiren bir süreci, işverenin müdahalesine açık bir hale getiren de ne yazık ki sendika yönetiminin bizzat kendisidir.

Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği tek yer sendika genel kuruludur ve buna işçiler kendileri karar verir. Bu konuda işverenin, adaylar arasından "Emek Meclisi" ve onun başkan adayı Ali Gülçiçek lehine yaptığı baskılar, bu grubun içyüzünün ortaya çıkmasından başka bir anlam taşımaz.

Bu ortamda genç işçilerin başkanlık yarışı yerine, ilkeli bir birlik çağrısı yaparak sendikalarına sahip çıkma çabalarını görmek Gökkuşağı Hareketini sadece mutlu eder. Amacı sendikaları işçilerin yönetmesini sağlamak olan ne Gökkuşağı Hareketi'nin ne de Bahadır Altan'ın kendisinin, başkan adaylığında bir ısrarı söz konusu değildir. Genç işçilerin önünü açmak adına herkesin bu fedakarlığı göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu çerçevede Gökkuşağı Hareketi, İşçi Komitesi'nin önerisini anlamlı bulmaktadır. İşverenle kirli pazarlıklar içinde olmayan, samimi, kişisel ikbal ve hırs peşinde koşmayan herkesin bu çağrıya kulak vermesi en büyük dileğimizdir.

Yaşasın işçilerin birliği...

Yaşasın Alın Aklığı Kardeşliği...

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

 
SUNEXPRESS UMMAN’A UÇUYOR
 
EMEK MECLİSİ’NDEN HAVA-İŞ’E ÇAĞRI
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
okur 25 Eylül 2013 Çarşamba 18:13

Yapma çiçekçi.... ÖNCELİKLE KAPTANIN ADINI KÜÇÜK HARFLE YAZMA, bence kaptanın adını havacılık tarihine altın harflerle yazmaya çalışın. O'nun mizacı hiçbir yamukluğa uygun değil, buna da izin vermez zaten.

Yorumu oyla      0      0  
Çicekci 24 Eylül 2013 Salı 15:32

Geçen dönemde isimleri geçen arkadaşlar (A.Gülçiçek ve b.Altan) GKuşağı hareketinde yer alıp, sendikaya yönetimine muhalefet ettiler. O gün A.Ayçin, bunların işveren destekli gruplar olduğunu işçiye bişey veremeyeceklerini söylemişti. Bir iki de örnek vermişti. Mesela, işyeri ziyaretlerinin işverenin kiralık araçları ile yapıldığı vs... Bugün,adı sendika genel başkanlıı için geçen arkadaşlar profesyonel sendikacılık yapacaklarını iddia ederken ,o gün amator sendikacılık yapacaklarını açıklamışlardı. Değişen sadece sendikacının maaş alıp almayacağıyken bu iki kişinin liderliğinde neden iki grup muhalefet çalışmasına girdi? Sorunun cevabı açık, A.Ayçin geçen genel kurulda söylediklerinde çok haklıydı. Bugün,işveren profesyonel sendikacılık yapmak isteyen bu şahıslara "başkan AGülçicek olacak" diyor. Yakında yeniden bir araya gelirler, meraklanmayın! Mevzu Ayçin i indirmek olunca işverenin bir hareketi ile tüm muhalefet bir araya toplaşır. Saygılar.

Yorumu oyla      3      2  
okur 24 Eylül 2013 Salı 12:35

Okuyorum okuyorum, okuduğum yorumlara yine şaşıyorum. Neden işçiler biraraya gelip yekvücut olamazlar da bu işin ehli tek bir oluşumla ortaya çıkamazlar!? illaki dağılıp bölünmeleri mi gerek! İŞÇİLER YEKVÜCUT OLMADIKÇA TÜMÜNÜN ELİ KOLU BAĞLANIR . Bir iki kişiyi DONKİŞOT ile CERVANTES gibi öne sürüp kendi mücadelelerini onlara yaptırtma gibi bir alışkanlık oluşmuş sanki! Sendikal mücadele birlik beraberlik ister. Bu konuda, Bahadır kaptan sendikayıda sendikalıyıda iyi bilip tanıdığı için sendikayı ayakta tutabilmek için mücadelesinde ne yapması gerektiğini herzaman herkesten iyi biliyor ama darmadağın olmak isteyenlerle de bir yere kadar gidebilir ve gidilir ancak.

Yorumu oyla      5      5  
Uçuş İşletme 24 Eylül 2013 Salı 12:21

8 Temmuz'daki basın açıklamasından beri Ali Gülçiçek'e "işverenci" yaftası yapıştırmaya çalışıyor tüm guruplar ama tutmuyor işte! Hem işverenci hem grevci nasıl oluyorsa artık!? Bu kez de bu çıktı. İşveren Emek Meclisi'ni destekliyor izlenimi yaratıp tek gerçek ve güçlü muhalif gurubu da pasifize edip Hava-İş'i, yine işverenin ekmeğine yağ süren Ayçin Ağa'ya teslim etmek istiyorsanız bu sefer başaramayacağınızı bilin. Bu sefer olmaz!

Yorumu oyla      2      3  
24 Eylül 2013 Salı 03:08

Seviyeden yoksun, kişileri karalama, küçük düşürme ve hakaret maksatlı yapılan yorumcular kendi kişilik yapınızı ele vererek Sn.Bahadır Kaptan ve Gökkuşağı Hareketine yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
anadolu 24 Eylül 2013 Salı 00:24

bahadır hocam gecen dönem param yerinde sendikadan alacagım nedirki deyip başkan adayı olarak çıkmadın şimdi geri hizmette çalışıyorsun sendikada başkan olayım diyorsun yok yaaaaa aycin efendeyi ve tayfasını kaç yıldır besliyoruz sendika besleme yeri değil öyle olsaydı bulurduk 5 tane asagari ücretli onurlu işçi getirirdik oraya onları beslerdik dimi. AĞA'nın antalya şube başkanıda aynısını diyor buradan ayrılırsam işsiz kalırım arakdaşlar acıyın bana bir 4 yıl daha kalayım sonra giderim. hatta beni seçinde delege olarak kim olursa olsun ayçine oy vermeyeceğini açık açık söyleyen birisi bile delege olur diyor. zaten şube başkanları bildirisinede zorla imza attım diyor. bunların hepsi aynı arakdaşlar sendikayı beslenme yeri olarak görmekten başka birşey düşünmüyorlar. KALALIMDA NASIL OLURSA OLSUN DİYORLAR. Bizde hep bir ağızdan GİDİN DE NASIL OLACAKSA ÖYLE OLSUN. SEVE SEVE GİTMEYECEKSENİZ AĞLAYA AĞLAYA GİDECEKSİNİZ YOLUN SONU GÖRÜNDÜ AĞALAR. HAVA-İŞ ÜYESİ ÇARESİZ DEĞİLDİR. ÇARESİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ

Yorumu oyla      7      4  
takimdan ayri duz kosu yapan forvet 23 Eylül 2013 Pazartesi 23:31

Ya sen ne diyorsun kaptan?fazla ucuş gercekten sana yaramamis, en son 2009 daki genel kuruldan da ders alamamışsın yazık. Artık sen bu oyunda yoksun anlamadın mı hala? BAŞKALARINI DA KARALAMAKSA DERDİN YAZIK. HAA BU KADAR ZAMANDA YANLIS TANIMISIZ SENI. AGZI OLAN KONUSUYOR ISTE BAHADIR KAPTAN BIR GERI BAS ARTIK. ONURLU OL.GAME OVER THE END..

Yorumu oyla      10      2  
ayıp ya 23 Eylül 2013 Pazartesi 22:02

Bahadır kaptan kendi hırsın uğruna yaptığına bak. ben bittim ama ali gülçiçekte bitsin. atilay kazanırsa kazansın önemli değil. yaptığın bu ve biz bunu görüyoruz. Yazık sana.

Yorumu oyla      9      3  
23 Eylül 2013 Pazartesi 21:02

'aynı oyun'rumuzlu kardeş her ne isen kimsen. sen işine baksan ha. hani bu işler seni aşar diye söylüyorum. frekans aralarındaki parazit vardır ya işte o misal.

Yorumu oyla      6      1  
kedi 23 Eylül 2013 Pazartesi 20:28

sendikalar, hele de bu piyasa ekonomisinde iyice hantallaşan yapılarıyla patronlara pek sorun çıkarmayacak bir arabulucu kıvamında örgütlere dönüşmüşken tabii ki iktidar duruma burnunu sokacak kendine uygun renkte bir sendika yönetiminin işbaşında olması için gayret edecekti. (ama insanlar uyandı artık, posbıyıklı esip gürlemeler durumu kurtarmaz; bir sendika yönetiminin patronların arzusu hilafına 20-30 yıl iktidarda kalamayacağını bilmemek ya saflıktır, bilip de savunmaksa iktidardan nasiplenme arzusundan başka bir şey olamaz.) farklı bir örgütlenme biçimi önererek lehlerine dönen çarka çomak sokanları engelleme çabaları hem varolan sendika hem de şirket yöneticileri açısından anlaşılır bir şey bu manada. "emek meclisi"ni ise allaha havale edelim bence. "bir avuç" iktidar için bütün bu kara çalma, çelme takma hareketlerinin oluşturduğu bulanık ortamda "genç işçilerin başkanlık yarışı yerine, ilkeli bir birlik çağrısı" yapmalarını çok önemsiyor, gökkuşağı hareketinin bu bağlamda yaptığı açıklamayı çok değerli buluyorum. son yıllarda gelişen direniş hareketleri ve de özellikle "gezi" çok şey öğretti hepimize; siyasetin alanını genişlettiği gibi sadece oy vermenin, "seçilmiş" olmanın bir şey ifade etmediğini de gösterdi. ve özellikle gençler artık "nitelik" üzerinde de söz sahibi olmak istiyorlar. onların yolu açık ve çok renkli, önlerinden çekilelim yeter.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN REDDİ HAKİM TALEBİNE RET
THY ile Hava İş Sendikası arasındaki grev kırıcılığı davasına flaş karar. ...
THY’DEN GÜNEY AVRUPA İNDİRİMİ
Türk Hava Yolları bazı Güney Avrupa şehirlerine indirimli fiyatlarla uçuyor
HAVA-İŞ SEÇİM SÜRECİNDE BASKI VE ÇEKİLME
THY Teknisyeni ve TALTA Başkanı Yavuz Güver, Hava-İş Genel Kurulu delege ...
 
UZAKDOĞU’DA 'OLUMSUZ HAVA' RÖTARI
THY, bugün ve yarın yapılacak Guangzhou ve Hong Kong seferlerinin olumsuz ...
"TAVAN FİYAT" BAYRAM SONRASINA KALDI
Uçak biletlerinde 'tavan fiyat modeli', Kurban Bayramı sonrasına kaldı. ...
THY’DE SÜPER TAYFUN ALARMI
Türk Hava Yolları, Çin'in güneyinde Güney Asya'yı etkisi altına alan Usagı ...
 
DAYANIŞMA KOMİTESİ'NDEN HAVA-İŞ'E DESTEK
Türk Hava Yolları'nda(THY) greve devam eden Hava-İş Sendikası'na Dayanışma ...
YENİ BİR OLUŞUM DAHA
Hava-İş Sendikasının Aralık ayında yapılacak olan 27. Olağan Genel Kurulunda ...
HAVAALANLARIMIZIN RİSK DURUMU NEDİR?
Sivil Havacılık Akademisi’nin yeni anketi, Türkiye’nin havalimanlarındaki ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 19 °C 13 / 19 °C 14 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kabin memuru
  •uçak
  •uydu
  •NASA
  •Osman Gazi Baykal