iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Eylül 2013 Cumartesi - 14:20

YENİ BİR OLUŞUM DAHA

Hava-İş Sendikasının Aralık ayında yapılacak olan 27. Olağan Genel Kurulunda yönetime aday gruplar artıyor.

YENİ BİR OLUŞUM DAHA
Losev-1

Hava-İş Sendikasının Aralık ayında yapılacak olan 27. Olağan Genel Kurulunda yönetime aday olacak gruplar artıyor. Mevcut yönetimin yanı sıra Gökkuşağı Hareketi, Emek Meclisi, Reform Hareketi, Değişim grubunun ardından son olarak İşçi Komitesi adaylığını açıkladı. İşçi Komitesinin Uçuş İşletme çalışanları arasından oluştuğu bildirildi:   

İŞÇİ KOMİTESİ,

TÜM İŞÇİLERİ ÖNŞART İLERİ SÜRMEDEN,

İLKELİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYOR!

NEDEN İŞÇİ KOMİTESİ?

Günümüzde toplu sözleşme, grev, iş güvencesi ve sendikal haklar tehdit altındadır. Bu saldırılar karşısında, sendika yönetimi işçileri birleştirememiş, sahip çıkamamış, çaresiz bırakmıştır. Bütün bunlar, bizleri bir karar vermeye zorlamıştır.

Toplu sözleşme ve iş hukukundan kaynaklanan haklarımızı korumak ve geliştirmek için, sendika yönetimi hem kişiler hem de anlayış olarak değişmelidir. Uçuş işletmede çalışanlar olarak, yeni bir sendikal anlayışla yönetimin yenilenmesi için güç birliği yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Sendika yönetiminin değiştirilmesi konusunda bizden daha önce harekete geçmiş çeşitli oluşumlar var. Bizler, isimlerden çok, sendikal ilkelerin önemli olduğuna inanıyoruz. Sendikacılığı “kişiler”in peşinden gidilerek yapılacak bir iş olarak görmüyoruz.

Bizim şahsi iktidar hırsımız yok. İşçiler, günü geldiğinde kendi liderlerini belirleyebilirler. Genç ve dinamik çalışanlara sendika yönetimlerinde yer açmak, fırsat vermek zamanıdır. Yeni bir sendika yapısını inşa etmek için işverenden ve kişisel iktidar hırsından bağımsız olarak, ilkeli davranan herkese ihtiyacımız var. Amacımız sendikal örgütlülüğü ileri taşımaktır.

Bu çerçevede diğer adaylar ve gruplarla yaptığımız görüşmelerimizin sonucunda İşçi Komitesi olarak aşağıdaki çağrıyı yapmaya karar verdik:

Uçuş işletmede ve diğer işyerlerinde, mevcut başkan adayların dışında ve demokratik sendikal ilkeler etrafında; hiçbir ön şart ileri sürmeksizin “el ele” verilmelidir.

Önümüzdeki dönemde karşılaşacağımız saldırıları bertaraf etmek ve geleceğimizi sağlam temellerde, güvenceli olarak inşa etmek için Hava-İş yönetimini gerçek sahipleri olan işçiler devralmalıdır.  İşçilerin söz ve karar sahibi olacağı yeni bir sendika yönetimi ve yönetim anlayışı için, başta genç ve kadın çalışanların görev alacağı birlik zeminini oluşturmak üzere, ilkeli tüm oluşumları ön şart ileri sürmeksizin birlikte hareket etmeye, delege seçimlerine ortak listeyle katılmaya çağırıyoruz.

İŞÇİ KOMİTESİ

 

 
HAVAALANLARIMIZIN RİSK DURUMU NEDİR?
 
DAYANIŞMA KOMİTESİ'NDEN HAVA-İŞ'E DESTEK
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uzman 23 Eylül 2013 Pazartesi 01:03

BAKANIN YEĞENİ Ancak Reform Hareketi'nin başını çeken THY'de uzman olarak çalışan Ömer Önder Haberdar dikkat çekici bir isim. Haberdar, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP'nin önde gelenlerinin kurucularından olduğu Birlik Vakfı gençlik örgütlenmesi Genç Birlik'in uzun süredir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Genç Birlik, Başbakan'ı ve AKP'li bakanları zaman zaman verdiği davetlerde ağırlamaktan büyük övünç duyuyor. Haberdar'ın diğer bir özelliği ise dayısının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olması. Ulaştırmadan sorumlu bakan Yıldırım, THY grevi başlamadan önce, emekçileri işten çıkarmakla tehdit etmiş, greve katılmayan emekçileri de tebrik etmişti.

Yorumu oyla      3      0  
22 Eylül 2013 Pazar 23:30

Deniz Gezmiş ve arkadaşları boşuna ölmediler! Bizlerde öleceksek ölelim... ya Hamdi'nin önünde diz çökerek talimat alanlar! sizlerin yaşamı yüzlerce yıl sürse bile ne ifade eder ki?

Yorumu oyla      3      0  
bir çalışan olarak... 22 Eylül 2013 Pazar 20:07

Neler oluyor diye sormadan edemiyorum. Bizim karşımıza geçip emekten haktan hukuktan söz edebilenlerin Hamdi beyin talimatları ile delegeleri belirlemelerini sizce thy çalışanları kabul edecek midir? Yıllardır çalışmama ve lisan biliyor olmama rağmen uzman olamaz iken, nasıl oluyor da çalışma masamın yanına yeni işe giren bir arkadaş uzman olarak iş başı yapabiliyor?Sayın emek ya da meclisi her neyse sorularıma yanıt vermeyeceksiniz ama bu seviyesizliğe zorladığınız insanların size genel kurulda oy vereceğinden ne kadar emin olabiliyorsunuz?

Yorumu oyla      4      0  
Fatma Ece'ye 22 Eylül 2013 Pazar 15:11

Fatma Hanım keşke bi imkan olsaydı da o kapalı kapılar ardında müsteşar ile yapılan görüşmeyi kayda alıp izletebilseydik de yaşanan tartışmaları gözlerinizle görebilseydiniz. Ve o kapalı kapı dediğiniz her görüşmedeki her detay Hava-İş yönetimi ile paylaşıldı. Fakat onlar mevcut tehlikeleri görmek ve bunlar üstüne çalışmak yerine koltuklarını koruma derdine düştüler.

Yorumu oyla      3      1  
Seyhan 22 Eylül 2013 Pazar 15:06

Ya ben bu konularla içli dışlı değilim pek Hamdi Topçu Bey kimi adres gösteriyor anlamadım. Bir kaç defa Tv de izledim.Kendisi sendika bitti diyor. bittiyse niye adres göstersin ki dimi yani.

Yorumu oyla      0      0  
misafir 22 Eylül 2013 Pazar 12:42

Daha önce de bilinen işveren müdehalesi somutlaşarak işçilerin nereye oy vermeleri ya da vermemeleri yönündeki telkin ve tehdit açığa çıkmıştır. Bu durum karşısında işçiler sendika yönetimini belirleyecek delegeleri belirlemede gizli oy açık tasnif avantajını kullanmak durumundadırlar. İki temel tehdit ve tehlike çok açık ki THY işvereni ve mevcut Hava-İş bürokrasisidir. Sendika yönetimi işverenin sendikayı kukla yönetimle ele geçirme operasyonunu kendi iktidarını sürdürebilmek için avantaja dönüştürmeye gayret ederken, her iki iktidar odağı için en tehlikeli olan işçilerin iradesi saf dışı tutulmak isteniyor. Burada taktiksel olarak zayıf halkalara yönelik baskılar bizzat işveren tarafından görevlendirilmiş işbirlikçi kişilerce delege olmamaları, delege listeleri hazırlamamaları ve işverence belirlenen kişiler adına çalışmalara iştirak etmeleri dayatılmaktadır. Mevcut sendika yönetimi ne yazık ki 24 yıldır biriktirdiği kirlilikle işçilere doğruları söylemek yerine halen kelime oyunları ile umut vaad etmekten çekinmememktedirler. Bizler biliyoruz ki, genel kurulda gideceklerle kalacaklar arasındaki huzursuzluk had safadadır! Ancak bu güne kadar yaptıkları kader birliğinin içerisinde ayrışmalarını olanaksız kılan şaibeli, demokratik ve ahlaki olmayan şeylerin olduğu ortadadır. Grevdeki genç işçilerin halen bir kısmının kabul edilemez ancak anlaşılır olan suskunluklarını aşmaları gerekmektedir. Bu konuda verilecek karar dört yıl sonrasında genel kurulda ikinci bir listenin çıkmasının bile olanaklı olmayacağı bir sorumluluğu taşımaktadır. Yapılan çağrıya kulak vererek, ne Hamdi Topçu'nun adres gösterdiği kukla yönetime ne de yirmidört yıldır iktidar hırsına mahkum olmuş, hem yenik hem de ezik bir kişiye mahkum olmadığımızı göstermeliyiz. Boyun eğmeyerek yapacağımız her şeyde birlikte hareket edebiliriz... Saygılar...

Yorumu oyla      5      0  
HAYDİ ŞİMDİİ !! 22 Eylül 2013 Pazar 11:05

Yayılmışız yurdun dört bir yanına Kimisi Teknik,kimisi uçuş işletme Bedenimiz orada burada dolanır amma çok hem de çok uzak yerde kalbimiz Bir allı turna olsam karlı dağları açsam varsam bizim ellere kendi göğümde uçsam Şimdiiii delege olmak vardı anasını satimmmm....

Yorumu oyla      3      0  
FATMA ECE 21 Eylül 2013 Cumartesi 23:19

grev dönemi komiteye seçilen arkadaşlarmı bu oluşum eğer öyleyse yandık.bu arkadaşlar ankara ya gönderildiklerinde kapalı kapılar ardında akp li mustteşşar ile görüşmüşlerdi.sonra da gelip grev i sebote etmeye kalkışmışlardı.aralarında hamdi topçu ile mesajlaşanlarında olduğu bu ekip ise şimdiden geçmiş olsun bu oluşuma... akp fena saldırıyor söz geçiremediği hava iş sendikasına .

Yorumu oyla      7      8  
f 21 Eylül 2013 Cumartesi 22:21

Bu kadar bölünmüşlük karşısında yapacak bir şey yok. Ben birleşin dedikçe onlar parçalanıyorlar .Ben oyları bölmeyin dedikçe yeni gruplar ortaya çıkıyor , mevcut yönetimin devam etmesi için elbirliği yapmış oy bölmeye devam ediyorlar.Artık kesin kararımı verdim bükemediğin bileği öpeceksin bende iyi bir dönek olarak el öpüp oyumu Atilay Ayçin'e vereceğim. Muhalif grup liderleri kendinizle bu huysuz ihtiyarı dönek yaptığınız için övünebilirsiniz. Tanrı bizi sizin koltuk hırsınızdan korusun.

Yorumu oyla      4      5  
misafir 21 Eylül 2013 Cumartesi 21:44

Kimse şu soruyu sormuyor...THY Teknik A.Ş'de birşeyler oluyor ve bazı insanlar sendikal faaliyetlerden geri çekildiklerini açıklıyorlar!Bu neyin nesidir,çok pis kokular ortalığa yayılmaya başlamış ve mevcut kirliliği kirle 'temizlemeye' çalışanların ne kadar farkındasınız?

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAALANLARIMIZIN RİSK DURUMU NEDİR?
Sivil Havacılık Akademisi’nin yeni anketi, Türkiye’nin havalimanlarındaki ...
TEC TOPLU SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Hava-İş Sendikası, 160 üyesinin çalıştığı Pratt&Whitney THY teknik Uçak ...
LUFTHANSA’NIN DEV SİPARİŞİ
Lufthansa'dan havacılıkta dev sipariş… Tarihinin en pahalı anlaşması…
 
DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLIYOR
Gökkuşağı Hareketi Hava-İş delege seçimleriyle ilgili bir duyuru yayınladı…
YENİ HAVALİMANININ TARİHİ BELLİ OLDU
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak ...
SABİHA GÖKÇEN 2 MİLYONU GEÇTİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, aylık yolcu sayısında yeni bir rekora imza attı.
 
ATLASJET’İN YENİ PİLOTLARI
Atlasjet tarafından 2011 yılında kurulan Atlantik Uçuş Okulu (AFA) ikinci ...
PEGASUS MOSKOVA UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Pegasus Hava Yolları, 08 Ekim tarihinden itibaren Rusya Federasyonu’nun ...
BİLİRKİŞİNİN DİNLENME SÜRELERİ RAPORU
THY’nda uçucu ekiplerin iki yerel gece 36 saat ER dinlenme süresini 24 ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •turist
  •Emirates
  •uydu
  •vize