iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Aralık 2013 Salı - 11:06

“SEÇİLENLER SÖZÜNÜ TUTSUN”

Hava-İş'te seçimi kaybeden Atilay Ayçin işçilerle vedalaştı. Ayçin, yeni yönetimden 305 işçiyi geri aldırma sözünü tutmasını istedi

“SEÇİLENLER SÖZÜNÜ TUTSUN”
Losev-1

Hava İş Genel Kurulu'nu, THY'de grev kırıcılığı yaptığı ortaya çıkan, AKP Milletvekilinin oğlu ve Reform Hareketi'nin adayı olan Ali Kemal Tatlıbal'ın kazanmasının ardından, eski başkan Atilay Ayçin grevdeki işçilerle vedalaşmaya gitti.

THY Genel Müdürlüğü önündeki grev alanına dün başkan sıfatıyla son kez giden Atilay Ayçin, burada yaptığı konuşmada, "Sendikacılık yaşamım sona erdi. Bugün gidiyorsam şerefim ve namusumla gidiyorum. Hakkımda iddialarda bulunanlar artık bilsin, sıradan bir vatandaşım. Benimle hesaplaşabilirler. 24 yıllık görev sürem boyunca hesabını veremeyecek hiçbir şey yapmadım. Sendikanın tek kuruşunu kendi menfaatlerim için harcamadım. Her şeyim ortada. Bahçeköy'de bir evim, 3 yıllık bir arabam var. Oğlum Avustralya'da, işçi olarak çalışarak okudu. Onun da benim gibi alnı ak" diye konuştu.

Ayçin'in konuşması sırasında işçilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

'KÖPRÜDEN ATILDIM, VURULDUM'

Ayçin, 1976 yılında teknisyen olarak işe başladığı THY'de kendisine 24 yıl önce sendika başkanlığı teklif edildiğinde bu durumu gülerek karşıladığını söyleyerek, "Ben eğer bir görevi üstlenirsem ya adam gibi yaparım ya da hiç yapmam. Ben de bu görevi adam gibi yapmaya çalıştım. İşçilerin hakkını mücadeleci sendikacılık bilinciyle korudum. Defalarca oğlumu ve eşimi de içine alan tehditler aldım. Yolum kesildi. Kurşunlandım. Aylarca hastanede yattım. Köprüden atıldım. THY direnişi nedeniyle cezaevine atıldım. Bu direniş nedeniyle de cezaevine atılmayı bekliyordum. Ancak buna gerek bırakmadılar" diye konuştu.

'En kötü sendika örgütsüz olmaktan iyidir' anlayışına karşı olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Ayçin, bu anlayışın işçilere zarar vermekten ileri gitmeyeceğini dile getirdi. Ayçin patronların uşaklığını yapan sendikacılığa müsaade edilmemesi gerektiğini kaydetti. Ayçin, sendikaların işçilerin kendini ifade ettiği yer olması gerektiğine vurgu yaptı.

SEÇİLENLER SÖZÜNÜ TUTSUN

Her şeyin bir sonu olduğunu ve kendisinin de 24 yılın ardından artık sendikacılığının bittiğini söyleyen Ayçin, ancak THY işçilerini bundan sonra da yalnız bırakmayacağını, telefonlarının hiç kapanmayacağını, hep yanlarında olmaya mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Ayçin THY yönetimine yönelik "Bunlarla hesaplaşmaya devam edeceğim" diye konuştu." Ayçin, Hava-İş seçimini kazanan Tatlıbal'ın 305 işçiyi işe aldırma sözü verdiğini hatırlatarak, "Yeni yönetimden tek bir talebim var. Sizi bu adamlara teslim etmesinler. Kötü bir başlangıçla yola çıktılar bu kavgayı kötü bir sonuçla bitirmesinler. Ben her zaman bu kavganın zafere ulaşması için mücadele edeceğim. 305'e işe geri dönüş sözü verildi. Umarım bana verilen sözler gibi olmaz. Eğer dediklerini yaparlarsa ellerini ilk ben sıkacağım" dedi. Ayçin THY işçilerinden de tek bir isteği olduğunu belirterek "Sizden tek bir şey istiyorum.

Birliğinizi, bütünlüğünüzü bozmayın. İşinize geri döndüğünüzde, 10 bin işçinin oyunu alarak yönetime geleceğiz deyip, kongreye gelmeyenlerden hesap sorun" diye konuştu.

'BİTENE KADAR BURADAYIM'

Ayçin konuşmasından sonra "Müsaade ederseniz sizle son bir çay içmek istiyorum" diyerek direniş çadırına geçti, işçiler Ayçin'le tek tek gözyaşlarıyla sarılarak, vedalaştı.'Grev çadırının içinde, "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz" sloganı uzun süre atıldı. BirGün'ün sorularını da kısaca yanıtlayan Ayçin, bundan sonraki süreçte grev bitene ve 305 işçinin işe geri alınmasıyla ilgili gelişmeler yaşanana kadar grev alanında bulunmaya devam edeceğini belirtti. Ayçin, kişisel yaşamıyla ilgili planlarına sürecin sonunda karar vereceğini ifade etti.

H. BURAK ÖZ-Birgün 

 
UYUYAN YOLCUYU UÇAKTA UNUTTULAR
 
ATÜ MAĞAZALARI YILBAŞI İÇİN SÜSLENDİ
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gidiş mi kaçış mı? 12 Aralık 2013 Perşembe 00:05

Sendikacılığa ilke ve ideallerle başlayan başkan... zaman içerisinde hırslarının önüne geçemeyerek. şişik egonla aklını devre dışı bıraktın ve öz eleştiri yapıp sınıf dostlarınla yürümek yerine hatalarını hata ile düzeltmeyi tercih ettin. öyle bir hale geldin ki yapabileceğin başka bir şey de yoktu. tıpkı diğerlerinin yapamadığı gibi. şunu iyi bil ki sen son dört yılda siyasi iktidarın sermaye adına emekçilere saldırısının gerekçesi oldun. sorumlu davranmadın. şimdi düşünecek çok zamanın olacak. nerede hata yaptım diyeceksin mutlaka. dün diyebilmenin önünde bir sürü engel vardı. biz sana ayna tutmayı beceremedik ama yaşam en güzel aynadır insana!hatalarımız da oldu derken kendince vicdan rahatlatıyorsun ama öyle değil. daha doğrusu o kadar basit değil. sana yapılan yalan yanlış suçlamalardan bahsetmiyoruz!ne bıyığın ne oğlunun bilmem nerede yaşadığı ne de buna benzer saçma sapan şeyler. bazı şeylerin belgesini yok ettiniz bazılarını kararttınız bazılarını da sistem görmedei veya görmek istemedi. bunlar sıradan şeylermiş gibi, sanki yol kazaları imiş gibi geçiştirecek konuşabilirsiniz ama kasta varan şeyler ne yapacaksın?umulur ki zaman içerisinde dönüp kendine bir iyilik yaparsın da ben de suçluyum diyebilecek kadar cesaretini toplarsın! kolay gelsin...

Yorumu oyla      0      3  
kaya 11 Aralık 2013 Çarşamba 23:47

yaptığın saçma sapan gerçekle ilgisi olmayan kendi kafanda canlandırdığın mesela bahçeköy değil bahçelievler tek maaş değil oğlu hem çalıştı hem okudu yalanla dolanla biryere varılmaz adam gibiol dürüst ol .

Yorumu oyla      1      1  
herseyin yalan!!! 11 Aralık 2013 Çarşamba 20:23

oglun avustralya'da isci olarak nasil okudu adam gibi bir aciklasana!! daha once baska bir sitede oglum icin cektigim krediler ortada dedin ayni roportajda oglum hem salata yapti hem okudu dedin yani ayni anda kendi kendini yalanladin!!! sen milleti ne saniyorsun pos biyik? siradan bir lise olan sabri caliskan lisesi mezunu olan oglun avustralya gibi bir ulkeye isci olarak nasil gitti? tek maasla bahcekoy'de ev, araba, her aksam orda burda yeme, icme, yurtdisinda evlat okutma, kisisel masraflar nasil karsilandi? unutma ki ibra edilmedin pos biyik!!! gerci minareyi calan kilifini da hazirlar ama is isten gecti isverenciler sendikayi da aldi olan her zamanki gibi gercek emekcilere oldu sayende.. simdi huzur icinde oglunun yanina gidip kanguru eti yiyip raki icebilirsin!!!!

Yorumu oyla      0      6  
Delege 11 Aralık 2013 Çarşamba 14:02

Giderken bile işçileri birbirine karşı kışkırtan bir sendikacidan dagha kötüsü olamaz merak etmeyin.

Yorumu oyla      2      8  
abdulalah 'a 11 Aralık 2013 Çarşamba 06:57

Ulan Abdulalah çok büyük adamsın, hata adamın dibi sin, bu kadar büyük bir zeka akıllara zarar bir şey!! yani şimdi sen uydurma kasetler ve cd lerle içeride yatan yüzlerce insan varken, diyorsun ki " LTTAKİ LOKANTA KİME ÇALIŞIYOR KİMİN PARASI HANGİ ÖRGÜTLERE AKTARILDI ZATEN SENDİKA KASASINDA SADECE GİREV PARASI BULUNMASI GEREKİYOR SİZLER KÖRSÜNÜZ DÜN DE BİR TAKIM İNSANLAR ATILDI BAKIN TARİHE BUNU HEP YAPTI BU KADAR KÖR OLUNMAZ BULUNMAZ HİNT KUMAŞIMI BU İALHINIZMI FIRÇA BIYIKLIM" bu mudur? yani sen kuş kadar beyninle bunları görebiliyorsun! devletin polisi, savcısı, mit'i görmüyor öylemi, yakında Atilay Ayçin MİT ve Devlet için çalışıyordu bile dersiniz siz. Sizi Allah'a havale ediyorum, Allah iki cihanda sizden hesp sorsun GIYBET yaptığınız için...

Yorumu oyla      14      1  
abdulalah 10 Aralık 2013 Salı 23:05

PEKİ SENDİKANIN PARASI NEREYE GİTTİ YAHU ALTTAKİ LOKANTA KİME ÇALIŞIYOR KİMİN PARASI HANGİ ÖRGÜTLERE AKTARILDI ZATEN SENDİKA KASASINDA SADECE GİREV PARASI BULUNMASI GEREKİYOR SİZLER KÖRSÜNÜZ DÜN DE BİR TAKIM İNSANLAR ATILDI BAKIN TARİHE BUNU HEP YAPTI BU KADAR KÖR OLUNMAZ BULUNMAZ HİNT KUMAŞIMI BU İALHINIZMI FIRÇA BIYIKLIM

Yorumu oyla      0      13  
Anlat,anlat''a 10 Aralık 2013 Salı 15:11

Yorum yapan zevat, hiç değilse araştırıp öyle yorum yap, adam evim Bahçeköy'de demiyor Bahçelievler'de 85 M2 evim var diyor, onu bile araştırmadan yorum yaparsan ancak gülünç duruma düşersin ha ama yüz surat hacı murat diyorsan o da senin bileceğin bir şey, ayrıca o son sözlerini tutmalarını istediğin konu var ya " hani ibra edilmediği hususu," adam açık seçik söyledi tüm mal varlığı devletin elinde mevcut eğer en ufacık bir açık olsa şimdiye kadar 350 yılla yargılamazlar mıydı? Ulan adamlar ihaleye fesat karıştırdı diye adamları şakır şakır hapse attılar be, sen şimdi kuş kadar beyninle devletin bulamadığı göremediği şeylerin hesabının sorulmasını mı istiyorsun con con, olur paşam emrin olur, Allah akıl fikir versin diyeceğim ama şimdi 7 milyar kulu arasında hep sizin lemi uğraşacak ? neyse artık kurtuldunuz ama hiç değilse saygısızlık yapmayı bırakın ayıptır.

Yorumu oyla      21      6  
anlat anlat... 10 Aralık 2013 Salı 12:54

Halen ben diyerek bencilliğin zirvesindesin. dayak yemiş mi de, köprüden atılmış mış. geç bu masalları geç. sen demogojiden başka bir şey üretemeyen şark kurnazısın ve ellerinle Hamdi'ye teslim etmiş olmana kılıf uydurma peşindesin hala. Yeni gelenler işverenden talimat alarak gelmiş olsalar da 305 ve grevdeki işçilere karşı sorumlu davranarak sözlerini tutmalıdırlar. Bir tek bu konuda aynı düşünebiliriz seninle. Ama bir sözlerini daha tutmalıdırlar. O da ibra etmedikleri mali bilançolarını kuruşu kuruşuna. Gözümüz yok hatta hayrılı uğurlu olsun da Bahçeköydeki evini hangi tarihte kaç paraya aldın. Hani kredi borcunu bir türlü bitiremediğin halde, 305 olayı, grev derken bunca telaşa içerisinde iyi iş çevirmişsin. Seni saf saf dinleyen zavallı'grevciler...

Yorumu oyla      5      23  
işçi 10 Aralık 2013 Salı 11:58

Simdi de kendini acindirarak hesap sorulmaktan siyrilmaya calisiyorsun. Yeni yonetim ibra edilmeyen bu donemin hesabini sormazsa kendileri de aynisini yapacak demektir. Trilyonlarin ciftlik yatirimlarina gittigini kiliflarin hazirlandigini biliyoruz. Hesap sormayanlardan hesap sorariz.

Yorumu oyla      5      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UYUYAN YOLCUYU UÇAKTA UNUTTULAR
ABD’de uçakta uyuyan yolcu unutuldu.
AVRUPA'DA UÇUŞ ÖZGÜRLÜĞÜ GENİŞLEDİ
EASA, uçaklarda elektronik cihazların kullanımına yönelik kısıtlamaları ...
THY’NİN KAZAN UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
İstanbul-Kazan seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, motorunda ...
 
THY’NİN EN YENİ LOUNGE’U NEREDE AÇILDI
Türk Hava Yolları sponsoru olduğu Borussia Dortmund'un Signal Iduna Park ...
PATRON NE DİYORSA O!
İbrahim Köktener yazdı: Patron Ne Diyorsa O!...
ALİ KEMAL TATLIBAL OMUZLARDA
24 yıldır Hava-İş Başkanlığı yapan Atilay Ayçin’i deviren ve Hava-İş’in ...
 
ADANA’DA ÖZEL GÜVENLİK KRİZİ
Günde 12 bin yolcunun uçuş yaptığı Adana Havalimanı'nda yeterli sayıda ...
HALEF-SELEF BAŞKANLAR EL ELE
Hava-İş seçimini kazanan Ali Kemal Tatlıbal’ı kutlayan Hava-İş’in eski ...
F-35’İN GÖVDESİ TESLİM EDİLİYOR
TUSAŞ ortak yapım taarruz uçağının, orta gövde bölümü tamamlandı. 11 Aralık’ta ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
16 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •United Airlines
  •American Airlines
  •yolcu
  •turizm