iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:24

YENİ HAVALİMANINDA HAVACILIK ŞÖLENİ

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 4 gün sürecek Teknofest kapsamında drone yarışmalarından, insansız kara araçlarına ve uydu yarışmalarına kadar etkinlikler düzenlenecek.Festivalde İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması için eğitimler başladı

YENİ HAVALİMANINDA HAVACILIK ŞÖLENİ
Losev-1

Türkiye genelinde "Hayallerine Uç" mottosuyla üçüncüsü gerçekleşen yarışmada, ülkenin dört bir yanından katılım gösteren ve finale katılmaya hak kazanan 9 gruptan oluşan 36 genç, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (Teknofest İstanbul) düzenleyecek Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), İTÜ, İGA yetkilileri ve eğitmenleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Gençler, 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul'da gerçekleşecek yarışmanın finaline hazırlanıyor.

ÖĞRENCİLER YARATICILIKLARINI SERGİLEYECEK

İGA Havalimanı İşletmesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren, yarışma finalinin Türkiye’de ilk defa düzenlenecek Teknofest kapsamında yapılacağını söyledi. İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen ve 3 hafta sonu sürecek eğitimlerde öğrencilerin, bir model uçağı adım adım nasıl tasarlayacaklarını öğreneceğini aktaran Özeren, "Teknofest kapsamında yapılacak finale, zorlu yollardan geçerek gelen 36 öğrencimiz eğitim programlarına başladı. İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul kapsamında gerçekleşecek yarışma finalinde öğrenciler, yaptıkları model uçakları jürinin beğenisine sunacak ve büyük ödüller için yarışacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekleriyle ödüllendirilecek." dedi. Özeren, yarışmanın bu yıl İstanbul dışında okuyan lise öğrencilerine de ev sahipliği yaptığını belirterek, İGA'nın, şehir dışından eğitime katılım gösteren öğrenciler için hem konaklama imkanı hem de gençlerin İstanbul’u daha yakından tanımaları için kültür turları da kapsayan bir program hazırladığını bildirdi.

İLGİNİN ARTMASINDAN MEMNUNUZ

Türkiye genelinde bu yıl 30 farklı okuldan 150 öğrencinin başvurduğu programa ilginin artmasından gurur duyduklarını ifade eden Özeren, "Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanında, geleceğin uçak mühendislerini ağırlamak ve onların ortaya koyduğu eserleri havada görecek olmak çok heyecan verici." dedi.

‘GENÇLERİMİZİN TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNE İLGİSİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ’

İGA Havalimanı İşletmesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Özeren, gençleri havacılık konusunda cesaretlendirecek yarışma ve eğitim programının Türk havacılık sanayisine hizmet edeceğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kendi tasarladıkları model uçakları, tüm fazlar tamamlandığında yılda 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda göklere yükseltecek. Geçtiğimiz 3 yılda, 2016, 2017 ve 2018’de, yarışmaya toplam 430 öğrenci başvurmuştu ve 113 öğrencimiz eğitim aldı. Gençlerimizle birlikte geleceği tasarlamaktan gurur duyuyoruz. Yarışma ile gençlerimizin Türk havacılık sektörüne olan ilgilerini artırmayı, havacılık ve uçak mühendisliği gibi alanlara yönelmelerini sağlamayı ve bu alanda kaliteli iş gücü oluşturmayı amaçlıyoruz." diye konuştu. İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol da yarışmanın üst düzey uzmanlık istemeyen bir etkinlik olduğuna işaret ederek, "Yarışmanın ismine dikkat etmekte fayda var. Bu, ileri düzey bir havacılık yarışması değil, havacılığı sevdirmeyi amaçlayan bir model uçak yarışması. Elbette ülkemizin havacılık endüstrisine nitelikli insan kaynağı sağlamak ve gençlere havacılık sanayisini sevdirmek için büyük önem taşımakta." diye konuştu.

MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK OLACAK

İGA Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül ise İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest'in Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu yapacağı ‘muhteşem’ bir etkinlik olması için tüm desteği vereceklerini ifade ederek, “29 Ekim tarihi çok önemli bir tarih, kafada soru işaretlerinin kalmaması gereken bir tarih. 29 Ekim tarihi inşallah Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projesinin açılış günü olacak. Hakkını veren bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da çok önemli misafirlerimiz olacak. Havacılık sektörünün yanı sıra devlet erkanından da çok önemli misafirler, çok geniş katılımlı bir açılış organizasyonumuz olacak. 29 Ekim’den hemen sonra 31 Ekim itibariyle de ilk uçuşlar başlayacak. “ dedi.

Airkule.com

 
PERLAN II PLANÖRÜNÜN YENİ REKORU
 
YABANCI BİR ŞİRKET SATIN ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞTE İLK F-35 PİLOTUMUZ
Pilot Binbaşı Halit Oktay bugün F-35'le ilk uçuşu gerçekleştirdi
THY’NİN KKTC SEFERLERİ İPTAL OLDU
Ercan hava trafik görevlilerinin grevi nedeni ile havalimanı 28 Ağustos ...
KAYATÜRK KAPTAN O KARŞILAMAYI ANLATTI
2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan A Milli Futbol Takımımızı Türk Hava ...
 
‘İSTANBUL’UN BEDELİNİ İZMİR Mİ ÖDÜYOR?’
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ...
FETHİ BEY
Osman Gazi Baykal yazdı...
PİLOTLARA ''GERİ DÖNÜN'' ÇAĞRISI
Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Hava Kuvvetlerindeki açığı kapatmak ...
 
THY BAYRAMDA KAÇ YOLCU TAŞIDI
THY, Kurban Bayramı süresince 2 buçuk milyona yakın yolcu taşıdı
THY PİLOTUNDAN BİR BAŞARI DAHA
THY Kaptan Pilotu Kaan Özenmiş, paraşütçülük tarihindeki en büyük baş ...
İSKENDER ÇARKCI’NIN ACI GÜNÜ
Hava-Sen Sendikası Genel Başkanı İskender Çarkcı babasını kaybetmenin acısı yaşıyor
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 15 °C 10 / 15 °C 10 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Qatar Airways
  •NASA
  •Singapur Havayolları
  •Temel Kotil