iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ocak 2010 Cumartesi - 16:59

VE TGS İŞBAŞI YAPTI

THY ve Havaş’ın ortak kuruluşu TGS (Turkish Ground Services) 1 Ocak itibarıyla faaliyete başladı. İşte bundan sonra sık sık göreceğimiz TGS üniformalı çalışanlar…

VE TGS İŞBAŞI YAPTI
Losev-1

THY'nin HAVAŞ ile kurduğu yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS), hizmet vermeye başladı. Daha önce Havaş üniforması giyen çalışanlar artık TGS yazısı bulunan üniformalarını giyiyor.

 

Dünyanın sayılı ground handling (yer işletme hizmeti) şirketleri arasına girmeyi hedefleyen Turkish Ground Services faaliyetlerine başladı. 45 günlük eğitim alan çalışanlar, 5 ildeki havalimanlarında uçak ve kargo hizmeti verecek. İlk etapta İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Adana Havalimanı'nda ramp (uçak ve kargo) hizmeti sunmaya başlayacak şirket, daha sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 1 Mart'ta, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 1 Mayıs'ta, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da 1 Ekim'de yolcu ve harekat hizmeti vermeye başlayacak. Şirket, pazar araştırması sonrası diğer havalimanlarında da çalışma yürütecek.

 

Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 ortaklıkla TAV Havalimanları Holding'in yer işletme hizmetleri şirketi HAVAŞ ile kurduğu TGS, ilk etapta THY ve Ankara merkezli Anadolujet uçaklarına hizmet sunacak. Yerli ve yabancı havayolu şirketinin 250 bin uçağına hizmet sunmayı planlayan şirket, ilk yıl 100 milyon liranın üzerinde ciro hedefliyor. Şirket, orta vadede Avrupa ve Ortadoğu'da da büyümeyi amaçlıyor.

 

YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMDİ TOPÇU

Hamdi Topçu'nun yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği şirketin yönetim kurulunda, Dr. M. Sani Şener (TAV CEO'su-Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Prof. Dr. Cemal Şanlı (THY), Kazım Çalışkan (THY), Müjdat Yücel (HAVAŞ) ve Serkan Kaptan (TAV) yer alıyor. Şirketin genel müdürlüğüne de, THY'nin eski Yer İşletme Başkanı Hüseyin Kesin getirildi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu Keskin, işletme doktorası yapıyor. Keskin, THY'de Haziran 2007'de eğitim koordinasyon müdürü olarak göreve başlamış, daha sonra İstanbul istasyon müdürü ve son olarak yer işletme başkanı olarak hizmet vermişti.

 

Türk Hava Yolları, Turkish Ground Services için, ICF Ground Handling/Fraport IC İçtaş Havalimanı Yer Hizmetleri, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri ile görüşme yapıyordu. TGS'yi, açılan ihale sonrası HAVAŞ ile anlaşarak kuran THY, teknik ve ikramdan sonra yer hizmetlerinde de şirketleşmeye gitmiş oldu.

 

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ONAY ALMIŞTI 

Türk Havayolları ve HAVAŞ ortaklığı ile kurulan TGS Yer Hizmetleri A.Ş. havaalanlarında faaliyet göstermek üzere Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli onayı aldı.

Atatürk, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya ve Adana havaalanlarında teşkilatlanmasını tamamlayan TGS Yer Hizmetleri; yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, gözetim ve yönetim ayrıca tüm havaalanlarında geçerli olan temsil hizmeti türlerinde yer hizmetleri verecek. TGS Yer Hizmetleri A. Ş. şirketinin yer hizmetleri sektörüne girmesi, yüzlerce insana iş imkanı sağlanması bakımından da büyük önem taşıyor.

 

 
BÜYÜMENİN GETİRİSİ
 
2009'UN GÜLDÜREN HABERİ
YORUMLAR
Toplam 64 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berna 30 Nisan 2017 Pazar 10:32

selam ben 4 nisanda mülakata girdim. 2 gün sonra mülakatın olumlu olduğu, genel müdürlükten icra onayının beklendiği, çıkınca tekrar bilgi verileceği haberi geldi. acaba bu icra onayı ne kadar zamanda çıkıyor. veya mülakattan ne kadar sonra işbaşı yapılıyor. bilgisi olan var mı? şimdiden teşekkürler.

Yorumu oyla      0      0  
rose35 30 Eylül 2013 Pazartesi 00:25

bende 1 yıl once basvurdum akp ve rızelı olan alınıyor bunu bılyıorum bazı gırenler kendılerı soyledı bana ama benı cagırdıar ve benım partıcılkte yada ıcerden 1 tane tadgm yoktu yabacı dıllerım var ve tecrubem gectım egıtımım baslıyor..demekkı hakı ıle gırende varmıs.

Yorumu oyla      0      4  
7 Mart 2013 Perşembe 12:51

Figür 4yıldır çalışıyosunda hangi bölüm yolcumu yer hizmetlerimi yorumlsrın hepsine baktım kafam karıştı maaşının iyi oldugunu söylediler mülakata çağrıldım ??

Yorumu oyla      1      2  
FiGur 19 Kasım 2012 Pazartesi 17:50

4 aydır TGS de çalışıyorum gayette memnunum ha memnun olmayan arkadaşlarda zaten bırakıp gitti + akp li olman lazım diyen arkadaşım alakası yok o dediğinle işe girmenin falan her kesime açık bi müessesedir TGS sen o partidensin ben o partidenim muhabbeti olmaz tabi işe giriş için söylüyorum içerde mutlaka bişeyler oluyodur belki allah bilir ama uzun lafın kısası ben memnunum şahsen maaşlarda güzel 960 tl maaş alıyorum mesailerle falan 1200-1300 arası oluyor yani varın gerisini siz düşünün gerçekten işe paraya ihtiyacı olan ve geleceğini garanti altına almak isteyen arkadaşlarıma söylüyorum TGS bizim için çok büyük bi fırsat kapısı

Yorumu oyla      3      8  
efe 8 Ağustos 2012 Çarşamba 22:26

merhaba eda bende nisan ayında tgs yolcu hizmetleri istanbul atatürk havalimanı istasyonu için yabancı dil sınavına girdim ve mülakata hepsinden geçtim hala arayacaklar: )

Yorumu oyla      1      0  
eda 8 Ağustos 2012 Çarşamba 12:29

Hiç boşuna kendinizi üzmeyin arkadaşlar bende işsizim 5 ay önce işim vardı zorla girmiştim ama bu partinin oyunumu yoksa makam sahibi insanların vicdansızlığımı anlayamadım. Torpili olmayan ve dışardan olan çalışanı barındırmıyorlar baskı ve yıldırma politakasıyla...

Yorumu oyla      2      0  
mehmet 21 Haziran 2012 Perşembe 16:03

arkadaş insan işe kapagı attımı gerisini kimse duşunmuyor memlekette 1000 tl maaşla vatandaş gecinirken sen burada 5000 tl maaş alarak calışmazsan başına gelen bu olur bence kimse aglamasın eden bulur

Yorumu oyla      2      2  
difficult man 26 Mayıs 2012 Cumartesi 12:11

ya arkadaşlar nekadar çabuk insanları eleştiriyosunuz yok akp ymiş yok herkes torpille giriyomuş böyle bişi yok tabi istisnalar olmuş olabilir sonuçta oraya bileğinin hakkıyla girmiş insanlarıda bu kategoriye koymanız çok yanlış. ben bireysel olarak başvuruda bulundum mulakata çağrıldım mülakatı geçtim biraz beklemem gerektiğini söylediler . sonuçta ne akp yle alakam var nede orda çalısanlardan herhangi birini tanıyorum .

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 10 Şubat 2012 Cuma 01:36

Konu şirketler kurup, THY den parayı çekme sevdası... iyi bakın konulara...

Yorumu oyla      0      0  
thy 8 Şubat 2012 Çarşamba 21:47

müslüman ayağına takılıpta hak yiyenlerin yeri yok...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BÜYÜMENİN GETİRİSİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk sivil havacılığının 5 yılda 5 kat ...
HAVALİMANINDA KUMARHANE OLUR MU
Atatürk Havalimanı’nda kumarhane olur mu? İşte Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’nun önerisi…
KRİZ ÇALIŞANLARI VURDU
KTHY’de çalışan personelin maaşlarında yüzde 15 oranında indirime gidildi.
 
THY BİLET HEDİYE ETTİ
Türk Hava Yolları, 2009 yılının son ve 2010 yılının ilk yolcusuna, istedikleri ...
TAV 2010'U İZMİR'DE KARŞILADI
Havaalanı işletmeciliği alanında Türkiye ve yurt dışında büyüyen TAV Havalimanları ...
THY-BARÇA'YI UCUZA GETİRDİ
Dünya kamuoyunda büyük ses getiren Barcelona Futbol Kulübü ve Türk Hava ...
 
SABİHA GÖKÇEN'DEN VAN'A UÇUYOR
Doğu Anadolu’nun en kalabalık illerinden biri olan Van’a, Ankara’dan haftanın ...
THY TEKNİK A.Ş YEŞİLLENDİ
THY Teknik A.Ş. Yeşil Havaalanı Projesi’nde “Yeşil Kuruluş” oldu.
ANADOLUJET'DEN GARANTİLİ KAMPANYALAR
Anadolujet’te 04 -13 Ocak 2010 tarihleri arasında tüm koltuklar 59 TL. ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Delta Airlines
  •Sunexpress
  •Qatar Airways