iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Nisan 2015 Cumartesi - 11:12

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

Mart ayı başında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul'a üçüncü havalimanı için "Keşke daha evvel başlasaydı” dedi

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK
Losev-1

Mart ayı başında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının sadece Türkiye’nin değil dünya sivil havacılığının durumunu etkileyecek çapta çok büyük bir proje olduğunu söyleyerek, “Keşke daha evvel başlasaydı” dedi.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI GECİKMİŞ BİR PROJE

DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık muhabirleriyle DHMİ’nin İstanbul Florya’daki sosyal tesislerinde bir araya geldi. Buluşmada projelerini ve hedeflerini açıklayan Yıldırım, İstanbul’a yapılacak ve tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak üçüncü havalimanı inşaatı ile ilgili son bilgileri de paylaştı. Şu anda zemin güçlendirme ve ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, “Üçüncü havalimanı şu anda DHMİ’nin elindeki en önemli,Türkiye’nin en önemli projelerinden biri. Çok gecikmiş bir proje, keşke daha evvel başlasaydı, şimdi bitmiş olacaktı. Bugün başlama noktasında daha henüz. Deklare edilen bir tarih var 2017’nin sonu gibi. Bu hedefin tutturulabilmesi için yoğun bir çalışma gerekiyor. Şu anda inşaat henüz başlamış değil, çünkü zemin problemli bir zemin. Hala zeminin ıslahı ile uğraşılıyor. Üçüncü havalimanı bittiğinde sadece Türkiye’nin değil, dünya sivil havacılığının durumunu etkileyecek çapta bir projedir. Fiili inşaata başlama tarihi olarak mayıs ayı gözüküyor. İlk etapta terminalin ve iki pistin yapılacağı zemin öncelikli olarak ıslah ediliyor. Bunlar yapılırken diğer taraftaki zemin çalışması da sürecek” dedi.

SMART PROJESİ BU AY DEVREYE GİRİYOR

Türkiye hava sahasını tek merkezden yönetecek olan SMART projesi ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, “Proje seyri esnasında yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle çok uzamış. 3 senede bitmesi gerekirken bugün 6’ncı seneye girdi. Ancak artık tamamlandı ve devreye alınmak üzere. Her türlü testleri ve olası senaryolar yapıldı. İnşallah bu ay çıkmadan SMART’ı devreye alma kararlığındayız” diye konuştu.

DHMİ’Yİ DÜNYAYA AÇMAK İSTİYORUM

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ni dünyaya açmak gibi hayali olduğunu belirten çiçeği burnunda genel müdür şunları söyledi:

“DHMİ Türkiye’nin güzide kurulumlarından bir tanesidir. Ciddi tecrübesi, insan gücü birikmiş ciddi bir potansiyeli olan bir kuruluştur ama bu kuruluş Türkiye sınırları içerisine hapsolmuş vaziyette. Benim vizyonum bu kurumu dünyaya açmak, global hale getirmek. Türkiye sınırları dışında da büyük işler yapacak bir yapıya kavuşturmak. Bu yönde çalışacağız. DHMİ kadar potansiyeli olmayan dünyadaki birçok kuruluş, dünyaya açıldılar ve çok ciddi işler yapıyorlar. Biz de yapabiliriz. DHMİ gitse bugün Afrika’da ilişkilerimizin iyi olduğu, uygun seçimi yapılacak, tespit edilecek bir ülkede şunu dese; sizin bu dökülen havaalanınızı biz alsak, yenilesek veya sıfırdan yeni bir meydan yapsak, sonra burayı 20-25 sene işletip size devretsek. (Bizim yap-işlet-devret modeli gibi). Afrika ülkeleri veya dünyanın başka bölgelerindeki ülkeler buna ne der? Bence üzerine atlarlar. Para çıkmayacak onlardan yatırımını biz yapacağız, bizim o gücümüz var. Türkiye’deki örnekler bunun yapılabileceğini gösteriyor. Bunu yapamamamız için hiçbir sebep yok tabi mevzuat her yönüyle müsait değil buna. Ama bazı şeyler değişebilir. Mesela şu anda yeni çıkan bir düzenleme ile yurtdışındaki ihalelere katılma imkanımız var, bunun önü açıldı. Finansman ve işbirlikleri konusunda yapılabilecek bazı düzenlemelerle bu pekala yapılabilir. Ben Afrika’da, Asya’da, hatta Latin Amerika’da bu tip projeleri yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu sıfırdan komple bir proje de olabilir modernizasyon da olabilir. Yurtdışında projeler almak, iş almak bunları yapmak, işletmek ve karlı bir şekilde yönetmek gibi bir vizyonumuz var. “

ARKADAN KOŞMAK YERİNE BY-PASS YAPABİLİRİZ

Türkiye’nin yurtdışında çeşitli görevlerde bulunan çok iyi yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Yıldırım, “Yüzde yüz yerli radar yaptık. İlla bu cihazları geliştirmiş olan ülkelerin gittiği yoldan gitmek zorunda değiliz. Şu anda teknolojinin, ilmi seviyenin geldiği nokta bize çok büyük ufuklar açıyor. By-Pass yapabiliriz tabiri caizse. Bir koşucu size 3 tur bindirmiş, önünüzde koşuyor, siz hep onun arkasında koşarsanız hiçbir zaman yakalayamazsınız. Ama bir By- Pass yapabilirsek globalleşmenin ve teknolojinin geldiği bu seviyede bu imkanlar var. Siyasi irade çok önemli, önünü açacak olan idealist insanların bir araya gelmesi ile ilgili bir konu. Bizim her konuda yetişmiş insan gücümüz var. Dünyanın her yerinde çok üst seviyede insanlarımız çok önemli görevler yapıyorlar. Şartları hazırlanarak ciddi projelerle davet edilmeleri halinde kesinlikle Türkiye’ye geleceklerdir” şeklinde konuştu.

Airkule.com

 
GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖLÜ BULUNDU
 
"ABD’YE AÇILMAYI HEDEFLİYORUZ"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAMDİ TOPÇU: HİÇBİR PİŞMANLIĞIM YOK
Hamdi Topçu konuk olduğu televizyon programında görev yaptığı süre içinde ...
THY PİLOT HAYALİ İLE BULUŞTURUYOR
Türk Hava Yolları, hayatında bir kez bile olsa pilot olmayı istemiş veya ...
YENİ ROTALAR KASTAMONU VE KUTAİSİ
Pegasus Hava Yolları, uçuş ağına yurt içinde Kastamonu’yu, yurt dışında ...
 
CRM KONUSUNDA YENİ BİR ARAŞTIRMA
THY’den 2008 yılında emekli olan kabin amiri Neşe Birgören, CRM (Crew ...
YAĞMURUN MALİYETİ DAKİKADA 80 AVRO
ACO Genel Müdürü Kerem Altınöz, yağmur yağdığında havalimanlarında oluşan ...
IDC’DEN TAV BİLİŞİM’E 3 ÖDÜL
Uluslararası bilişim profesyonellerini ağırlayan IDC Türkiye CIO Zirvesi ...
 
İSTANBUL-DENİZLİ UÇUŞLARI BAŞLADI
AnadoluJet İstanbul Sabiha Gökçen ile Denizli arasında haftada yedi gün ...
MARS YOLCULUĞU 39 GÜNE İNECEK
Mars yolculuğunu 39 güne indirecek motor
DALAMAN-ANKARA UÇACAK
Anadolujet Mayıs ayında Dalaman-Ankara uçmaya başlıyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •pilot
  •almanya
  •uydu
  •karantina