iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Kasım 2017 Perşembe - 14:36

TÜRKSAT 5A VE 5B UYDULARI İÇİN İMZALAR ATILDI

Global SatShow’un ilk gününde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla Türksat 5A ve 5B uyduları için Türksat ile Airbus Defence and Space arasında anlaşma imzalandı

TÜRKSAT 5A VE 5B UYDULARI İÇİN İMZALAR ATILDI
Losev-1

Dünya uydu-uzay piyasalarının küresel devlerini bir araya getiren 3.Global Satshow İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Global SatShow’un ilk gününde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla Türksat 5A ve 5B uyduları için Türksat ile Airbus Defence and Space arasında anlaşma imzalandı.

Dünyanın en etkili iş geliştirme platformu olma hedefiyle uluslararası katılımcıların buluşma noktası haline gelen 3. Global Satshow, 9-10 Kasım 2017 tarihlerinde iki gün boyunca uydu ve uzay sektörünün geleceğini şekillendiren firmalar, teknoloji takipçileri, endüstri uzmanları ve girişimcileri ağırlıyor.

MÜSİAD’ın stratejik partnerliğinde ve ESOA (EMEA Satellite Operators’ Association- EMEA Uydu Operatörleri Birliği) ev ahipliğinde, Türksat, Es’hailSat, Mitsubishi Electric, İntelsat, Arris, dünyanın en büyük uydu ekosistemi derneği GVF, dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI ve RG destekleriyle Medyacity organizatörlüğünde kapılarını açan 3. Global Satshow başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Vecdi Gönül’ün konuşmalarıyla gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Türksat ve Airbus Defence and Space arasında Türksat-5A ve Türksat-5B uydularının yapım anlaşması için imza töreni düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Vecdi Gönül, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Airbus Defence and Space CEO’su Nicolas Chamussy ve Airbus Defence and Space UK Yönetim Direktörü Colin Paynter yer aldı.

TÜRKİYE UZAYDA UYDUSU BULUNAN 30 ÜLKE ARASINDA

 İmza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yerli imkanlarla uydu üretilmesi ve fırlatılmasının Türkiye adına önemli bir gelişme olduğunu belirterek; “Haberleşme uydularımızdan Türksat-5A 2020 yılında, Türksat-5B ise 2021 yılı içerisinde hizmete girecek. Bu kapsamda dünyanın önde gelen firmalarından Airbus D&S ile söz konusu uydularımızın üretimine ilişkin sözleşmeyi bugün imzaladık. Türkiye uzayda uydusu bulunan 30 ülkeden biri konumunda ve aktif uydu filosunda halen 3 haberleşme, 3 gözlem uydusu bulunuyor. Son dönemde uydu ekosistemi yerleşimi ve milli uydu ekosistemi geliştirilmesi için çalışıyoruz. Bu bağlamda uzay teknolojileri alanında milli üretim noktasında çok önemli bir mesafe kat ettik.” dedi.

Türksat-5A ve Türksat-5B uyduları en yüksek yerlilik oranı ile tamamlanacak

Arslan, Türkiye'de havacılık ve uzay alanındaki faaliyetlerin yürütülmesi ve projelerde koordinasyonun sağlanması amacıyla Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasına ilişkin çalışmaların başlatıldığını, TBMM'de ilgili komisyondan geçtiğini hatırlattı. Yasal altyapının yakın zamanda tamamlanacağını bildiren Arslan, "Uzay Ajansı’nın kurulması ile uzay ve uydu çalışmalarımız çok daha ileriye taşınacak. Bununla birlikte milli uzay teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla Japonya ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Protokol kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Japonya'ya ait Kibo Modülü'nde milli ürünlerimizin deney sürecini başlattık. Amacımız 2020 yılında kendi uydumuz olan 6A'nın üretimini tamamlayarak yörüngedeki yerine fırlatmak ve onun üzerinden hizmetler almak. Ayrıca uydu projelerinde kullanılmak üzere Uydu İtki Motoru ve İtki Sistemi'nin milli imkanlar ile geliştirilebilmesi için projemizin de fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi.

Bakan Arslan, konuşmasının ardından üçüncü havalimanı, Kahramankazan ve Nene Hatun gemisine canlı bağlanarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknoloji takipçileri, endüstri uzmanları ve girişimcileri bir araya getirecek 3.Global SatShow’da, "yayın trendleri, çok ekranlı dönemin etkinleştirilmesi, 5G ve spektrum paylaşımı, akıllı yaşam, Iot ve M2M, yer efekt gelişmeleri, geleceğe ışınlanmak, uzay iş ekonomisi, smallsats, uzaydaki yenilik, HTS'yi etkinleştirme, hareketlilik eğilimleri, bağlı taşımacılık, yer gözlem ve uzaktan algılama, insan becerileri sermayesi, gelecek uzay nesilleri, fiyatlandırma eğilimleri, yeni pazarlar” konuları tartışılacak.

 
TÜRK HAVALİMANLARI ZİRVEDE
 
ORTAKLIKLARINI GENİŞLETİYORLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’A 3 FELİS ÖDÜLÜ
Pegasus bu yıl 12. kez gerçekleştirilen MediaCat Felis Ödülleri kapsamında ...
THY HELSİNKİ HATTINDA A321 YERİNE A330 İLE UÇACAK
THY İstanbul-Helsinki seferlerini Airbus A330 tipi uçaklarla yapmaya başlayacak
GALATA KULESİ’NDEN 385 YIL SONRA İLK ATLAYIŞ
Cengiz Koçak, Hezarfen'den 385 yıl sonra Galata Kulesi'nden atladı
 
THY'DE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR
THY'nin çalışan sayısı yüzde yüzde 1 azalarak 23 bin 995 oldu
THY’NİN “BEŞİKTAŞ” SPONSORLUĞU BİTTİ
Bir süredir UEFA ile Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olmak üzere görüşmeler ...
ÖZBEKLERE DANIŞMANLIK YAPACAK
THY, Pegasus ve Onur Air'de görev yapan Orhan Sivrikaya'nın yeni adresi belli oldu
 
YÜZDE 71’İ TAMAMLANDI
İstanbul’da yapımı hızla devam eden yeni havalimanının yüzde 71’i tamamlandı
KULE İLE PİLOTLARIN ARASINA RADYO KANALI GİRDİ
İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile pilotların ...
AHL TUVALETİNDE BAYGIN BULUNDU
Üzerinde herhangi bir seyahat belgesi bulunmadan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •pilot
  •Airbus
  •pandemi
  •seyahat