iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Mayıs 2017 Perşembe - 11:39

TUSAŞ IDEF 2017’DE İLKLERİ İLE YER ALACAK

Türkiye’nin teknoloji merkezi TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., yepyeni ürünleri ile IDEF 2017’de ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

TUSAŞ IDEF 2017’DE İLKLERİ İLE YER ALACAK
Losev-1

Türkiye’nin teknoloji merkezi TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin en önemli projelerini yürütmenin gururunu yaşıyor. TUSAŞ yepyeni ürünleri ile IDEF 2017’de ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

09-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan "13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda TUSAŞ, 1640 metrekare büyüklüğünde bir stand ile yer alacak.  (Salon:12, Stand No:1204)

TUSAŞ, TSK envanterinde ülke savunmasına hizmet eden, üstün yetenekleri, geniş görev yelpazesi ile sahada operasyonel olarak kendini ispat etmiş olan T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin yanı sıra, IDEF 2017’de Türkiye’nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak, Özgün Helikopter T625,  Silahlı HÜRKUŞ ve ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu’nu ilk kez sergileyecek.

ÖZGÜN HELİKOPTER T625 İLK KEZ IDEF 2017’DE

En zorlu iklim şartları ve coğrafyada, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilen bir helikopterin, milli imkân ve kabiliyetler kullanılarak tasarlanması ve üretilmesine yönelik başlatılan Özgün Helikopter Programı, TUSAŞ ana yükleniciliğinde, planlanan program takvimi ve bütçesine uygun bir şekilde yürütülüyor.

ATAK Programı süresince kazanılan bilgi, birikim ve yetenek havuzu temel alınarak başlanılan Özgün Helikopter Programı kapsamında, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarım ve üretimleri de tamamen milli kaynaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor.

T625’in üstün performansı ve geniş görev yelpazesi sayesinde, yurtiçi kullanıcı makamların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, uluslararası pazarlarda da hızla yer alması hedefleniyor.

TÜRKİYE’NİN VİZYON PROJESİ TUSAŞ ANA YÜKLENİCİLİĞİNDE HAYAT BULUYOR

TUSAŞ, IDEF 2017’de Milli Muharip Uçak ile ilgili detayları ilk kez sergileyerek, Türkiye’nin en önemli projelerinden birinde görev almanın gururunu yaşayacak.

TSK ihtiyaçları kapsamında, teknolojik yönden bağımsız bir hava gücü olma yolunda çok önemli bir adım olarak değerlendirilen, tasarım çalışmaları hızla ilerletilen Milli Muharip Uçak, benzetimli maketi ile ilk kez TUSAŞ standında katılımcılarla buluşacak.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu vb. teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip 4. ülke olacak.

HÜRKUŞ-C MUHARİP GÖREVLER İÇİN HAZIR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile ilk atışı gerçekleştirilen, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirilen HÜRKUŞ-C de TUSAŞ standında ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı ihtiyacı kapsamında farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanan HÜRKUŞ, keşif ve gözetleme uçağı olarak tasarlanan “HÜRKUŞ-C Hafif Taarruz” versiyonu ile, yakın hava desteği, hafif saldırı, keşif gözetleme görevleri için zırhlandırılmış yapısı ile düşük maliyetli operasyon kabiliyeti sağlıyor. HÜRKUŞ-C’nin havada kalış süresini artırmak için harici yakıt tankları bulunuyor.

Yerden gelecek tehditlere karşı Elektronik Harp sistemi entegre edilmiş, dahili yakıt tankları kendini onarabilme yeteneği ile donatılan HÜRKUŞ-C’nin çeşitli bölgeleri hafif silahlara karşı zırh ile korunuyor.

Yerli mühimmat başta olmak üzere, hedef başarımı yüksek lazer ve INS/GPS güdümlü mühimmat taşıyabilen (LUMTAS, CİRİT, Teber, HGK, LGK) HÜRKUŞ-C, bunların yanı sıra 250 lb ve 500 lb genel maksat sınıfı bombalar, roketler ve makineli top da kullanılabiliyor.

ANKA SİLAH ENTEGRASYONU İLK KEZ IDEF 2017’DE SERGİLENİYOR

TUSAŞ tarafından tasarlanan ve üretilen Türk İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA, milli mühimmat ile donatıldı ve atış testleri başarı ile gerçekleştirildi. ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu ilk kez IDEF 2017’de sergilenecek.

TUSAŞ, ANKA İHA Sistemine MAM-L, Cirit ve Lazer UMTAS mühimmatının entegrasyonu için ROKETSAN ile çalışmalara yeniden başladı.

 İlk aşamada MAM-L entegrasyonu tamamlandı ve atış testleri başarıyla gerçekleştirildi ve silah entegrasyonu tamamlanmış ANKA İHA Sistemi görev bölgesine sevk edildi.

ÖZEL DOME ALANI İLE UZAY HEYECANI

TUSAŞ, uzay alanındaki çalışmalarını IDEF 2017’de farklı bir atmosferde paylaşıyor olacak. Yaratılan özel dome alanı ile milli uydularımızın görsel ve yetenekleri, uydularımızın uzaya fırlatılış anları ve yeni uzay projeleri çok keyifli bir alanda paylaşılıyor olacak.

 
RUSYA CHARTER UYARISINI GERİ ÇEKİYOR
 
BORAJET YÖNETİMİNDEN ESKİ PATRONA DAVA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ONUR AİR'DEN RAMAZAN KAMPANYASI
Onur Air Ramazan'a özel başlattığı yeni kampanyada biletini 10 Mayıs’a ...
APRONDA KORKUTAN KAZA
Atatürk Havalimanı'nda yakıt aracı kaza yaptı
F-16'LAR ERDOĞAN'A EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya ziyareti sırasında F-16 savaş uçakları sınıra ...
 
THY YOLCULARINA HİNT MUTFAĞINI SUNUYOR
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki CIP Salonu’nda yolcularına dünya mutfağından ...
PİLOT ADAYLARI İÇİN İMZALADILAR
Türk Hava Yolları pilot ihtiyacını karşılamak için Okan Üniversitesi ile işbirliği yaptı
ERCİYES 2007 TATBİKATI BAŞLADI
Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği ...
 
RİZE ARTVİN HAVALİMANI İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI
Rize-Artvin Havalimanı dolgu sahasında kullanılacak maddelerin temini ...
HELİPORT YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI
Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
THY İKİNCİ PİLOT ALIM İLANINI GÜNCELLEDİ
THY filosundaki uçaklar için ihtiyaç duyduğu ikinci pilot alım ilanlarını güncelledi
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
BEN GURION BOŞALTILDI
İRAN SEFERLERİ GERİ ÇAĞIRILDI
SPLIT-İSTANBUL UÇUŞU BAŞLIYOR
UÇAK ORMANA DÜŞTÜ
İSRAİL'E 'SEYAHAT' UYARISI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 17 / 22 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •pandemi
  •Delta Airlines
  •kabin memuru
  •Emirates