iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Eylül 2013 Çarşamba - 14:44

TOPÇU’DAN SON DEĞERLENDİRME

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

TOPÇU’DAN SON DEĞERLENDİRME
Losev-1

THY’deki grevle ilgili soru üzerine Topçu, THY’nin 18 bin 600 personelinin yüzde 98’inin şu an çalıştığının altını çizdi. Ortada kanuni bir grev olduğunu aktaran Topçu, “Bu greve uyan da yüzde 2 arkadaşımız var. Şu andaki grev THY’nin herhangi bir faaliyetini etkileyecek düzeyde değil. Bu çalışanlarımızın büyük ekseriyeti greve katılmadı. THY’nin hiçbir hizmetinde aksama olmadı. Tabi zorlama oldu ama asla hiçbir zaman THY’nin işini tehlikeye sokacak boyutta katılım olmadı. Birçok arkadaş greve katıldığı için pişman olduğunu, yanlış anladığını söylemesi üzerine birkaç sefer dönmeleri konusunda kendilerine çağrı yaptık. Bu çağrı üzerinde 300’e yakın arkadaş işlerine döndü. Şu an problemsiz işlerine devam ediyor, evlerine ekmek götürüyor. Bir kısım arkadaş da özgür iradeleriyle greve devam ediyor” dedi.

Sendikanın THY’den istediği herhangi bir hak olmadığını dile getiren Topçu, sadece uçucu personelin dinlenme süreleriyle ilgili talepleri olduğunu anlattı. Bu süreyle ilgili 36 saat-24 saat talepleri olduğunu ifade eden Topçu, “O da sadece uçuşu personeli ilgilendiren konu. Diğer personellerle ilgili talebi isteği yok. Tarifeli sefer yapan Avrupa’da hiçbir havayolu şirketinde 36 saat dinlenmeleri gibi bir şey yok. Bunların dinlenmelerinden çalınan bir zaman yok. Türkiye’de aileleriyle dinlensinler diyoruz. Olumlu karşılayan çok. Özellikle çocuklu ve evli kabin memurları bu sürenin kısaltılmasından çok memnun. Biz THY’nin tasarrufu açısından hem de arkadaşların daha çok dinlenmesi açısından sıkıntı getirmeyen bu uygulamayı biz dünya havacılığıyla beraber eşdeğer olarak hizmete soktuk” diye konuştu. 

Bugün Avrupa’da hiçbir havayolu şirketi 36 saat dinlenme vermediğini anlatan Topçu, “Ben sendika başkanına, ‘Uçuşla ilgili bir itirazınız varsa biz doğrusunu yapamıyorsak Avrupa’daki herhangi bir havayolu şirketinin uçuş planlarını alıp aynen uygulayalım’ diye teklif yaptım. O ise ‘hayır biz istemeyiz, bize göre bir uçuş planı olacak’ dedi. THY uluslararası alanda rekabet eden bir havayolu şirketi. Biz rekabet gücümüzü arttırmak için, hizmet kalitemizi bir taraftan arttırmak için uğraşırken neticede giderlerimizde minimuma indirmek zorundayız. Aksi takdirde bu büyümeyi yakalayamayız” diye konuştu.

THY 10 YILDA YÜZDE 450 BÜYÜDÜ

 THY son 10 yılda yüzde 450 büyüdüğünü aktaran Topçu sözlerini şöyle tamamladı: “ Diğer Avrupalı havayollarına baktığımız zaman yüzde 10’u geçen şirket yok. Şimdi bu büyümeyi yönetebilmemiz için rakiplerimizde aynı şartlarda imkan sağlamamız lazım. Bizde personelimizin mutluluğu için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz.”

“KAÇIRILAN PİLOTLAR İÇİN BEKLEMEDEYİZ”

Topçu, Lübnan’da kaçırılan pilotlarla ilgili olarak da beklemede olduklarını söyledi. Topçu, “Devletin yetkili organları bu konu ile ilgili çalışmaları devam ettiriyorlar. Kamuoyu ile paylaşacağımız bilgi olduğunda anında paylaşacağımızı belirtmek istiyorum. THY bununla ilgili bazı önlemleri kendi risk değerlendirmesi neticesinde şuanda Lübnan’da yatılı seferler vermiyoruz. Bazı ülkelerin havalimanlarında yat veriyoruz artık. Şehir içindeki otellerden havalimanlarına taşıdık personelimizi. Birçok havalimanında da güvenlik tedbirlerini arttırdık. Bunu riskin durumuna göre şuanda uygulamaya koyduk. Bazı havalimanlarında yatış seferleri vermiyoruz” dedi.

“GREVE KATILIM YÜZDE 2”

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, 22. Toplu İş Sözleşmesi’nin fiilen uygulandığını belirterek, “Biz THY olarak sendikal görüşmeleri yaptık. Bu konu ile ilgili şuanda THY’nin 18 bin 600 personelinin yüzde 98’i şuanda çalışıyor. Ama şuanda ortada bir grev var. Bu greve uyan da yüzde 2 arkadaşımız var. Bu grev THY’nin herhangi bir faaliyetini etkilemiş değil. Bu grevin sebebine baktığımız zaman ilk başlardaki sebebi 305 kişinin ilişiğinin kesilmesidir. 305 olmasa bu iş olmazdı. Bizim konumuz ücret falan değil dediler. Gelinen noktada 305 herhangi bir talepleri olmadığını, sadece ve sadece 22. TİS getirdiklerinde imzalayacaklarını belirttiler. Bizde 22. TİS’i fiilen uyguluyoruz zaten. Ücret zammı da yapıldı. Biz 22. TİS’e şuanda bağlıyız. Biz 22. TİS’i kabul etmemize rağmen içeride bazı eklemeler yapmak istedi. Biz bunu kabul etmedik. Şuanda ortalamanın çok üzerinde bir zam yaptık. Şuanda çalışanımız huzur içerisinde çalışıyor” dedi.

GREVCİLERİN YENİLEME EĞİTİM SÜRELERİ DOLUYOR

Grevcilere de seslenen Topçu, “Sadece bizi çek etmesinler, üye oldukları sendikayı da çek etsinler. Gerçekten sendikanın amacı bu grevi sonlandırma değil. Kendi içerisindeki geleceklerini daha sağlama alma açısından kendi iç seçimlerine yönelip, bu arkadaşları kullanıyorlar. Sendika seçimlerden önce bu konuyu diri tutmak istiyor. Ancak uçucu arkadaşlarımızın önümüzdeki ay itibari ile artık uçma lisanslarında yenileme eğitimi gerekiyor. Bunu da kaybetmek üzereler. Ben eminim ki o çalışan arkadaşlarımız gerçeği görüp bize sordukları soruyu sendikaya sorarlarsa bu konu çok kolay çözülür. Bu kadar insanı mağdur eden konu sendikanın gündeminde yok. 305 arkadaş gündemde yok” şeklinde konuştu.

YAKLAŞAN SENDİKA SEÇİMLERİ

Topçu, yaklaşan sendika seçimleri için şunları söyledi:

“Biz çalışanın kendisini temsil edebileceği bir sendika yönetimini oluşturacağını umut ediyoruz. Bu sürece baktığımızda birçok arkadaşımızın kendi gruplarını oluşturduğunu görüyoruz. Sonucu bizi ilgilendiren bir konu değil. Önümüzdeki günlerde biz sendikayı kimlerin temsil etiğine bakar, bizde oturup bu konuyu aklıselim olarak düşünürüz.”

İbrahim KÖKTENER - Süleyman ŞEN

 

 

 
ATATÜRK HAVALİMANI’NA YENİ VALİ YARDIMCISI
 
“HAVA-İŞ SENDİKASI HEPİMİZİNDİR”
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YALANNN 25 Eylül 2013 Çarşamba 23:46

22. Dönemi imzalarım ama 36 olmaz diyor.. Söylediklerini iyi okursanız bunu çok açık söylüyor.. 36 saat yurt dışı yerine 24 saat hemen dön ailenle birlikte ol, maliyetleri minimalize edelim diyor... Yeni bir tehdidi daha var.. uçuş lisanaları.. Bir insan ayaküstü bu kadar gerçek dışı konuşabilir mi? Hamdi Topçu konuşur... Söylediklerine ancak torpille işe alınmışlar inanıyor....

Yorumu oyla      6      0  
NETİCE 25 Eylül 2013 Çarşamba 18:43

" Sonuç sizi ilgilendirmiyormuş" ama sonundada "sendikayı kimlerin temsil ettiğine bakıp" aklıselim düşüneceksiniz.........!!!!!

Yorumu oyla      2      0  
aklın yolu bir olmalı 25 Eylül 2013 Çarşamba 18:33

Grev bitince uçucular yenileme eğitimlerine de kaldıkları yerden devam ederler elbet.

Yorumu oyla      4      0  
Murat 25 Eylül 2013 Çarşamba 16:56

Yakışmış zaten bu arkadaş hep güzel giyinir vaktiyle havalimanının gözde bekarlarındandı

Yorumu oyla      2      0  
Orhan 25 Eylül 2013 Çarşamba 15:02

Elinde ses kayıt cihazı olan gazeteci arkadaşımızın bu fotografında kıyafeti dikkatimi çekti hilfiger logosu kocaman alan var alamayan var

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMEK MECLİSİ’NDEN İDDİALI AÇIKLAMALAR
Hava-İş Sendikası’nın Aralık ayında yapılacak genel kurulu öncesi yönetime ...
YABANCI PİLOT TÜRKÇE BİLMELİ
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA) Başkanı Gürcan Mantı, Türkiye’de ...
METROPOLÜN YENİ İKONU
Titanicport Otel, 5 yıldızlı konforu, fitness ve sağlık merkezi, Atatürk ...
 
TEK İSTEĞİ İŞE GERİ DÖNMEK
29 Mayıs günü işten çıkarılan 305 THY işçisi arasından ilk işe iade davasını ...
DÜNYADA İLK 5 ARASINA GİRECEĞİZ
THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir’den iddialı hedef: “Sektörden ...
THK'DAN TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK PROJE
Her Kurban Bayramı'nda deri toplama tartışmalarıyla anılan Türk Hava Kurumu, ...
 
'REKABET KARŞITI DEĞİLİZ'
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Airkule’ye konuştu: İETT’nin açtığı ihaleyi ...
NEDEN DUBAI OLMAYALIM ?
myCARGO Murahhas Azası Yavuz Çizmeci, getirecekleri yeni uçaklarla Türkiye’nin ...
THY'DE UÇUŞ EĞİTİMİ-2
Amsterdam Kazası’nın pilot eğitimlerine etkisi ne oldu? THY pilotları ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •seyahat
  •filo
  •vize
  •Temel Kotil