iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Aralık 2014 Pazar - 10:54

TOPÇU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Haber Müdürümüz Süleyman ŞEN’in Topçu ile gerçekleştirdiği röportajdan konu başlıkları…

TOPÇU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Losev-1

PETROL FİYATLARININ DÜŞÜKLÜĞÜ ANCAK KIŞ ZARARINI KAPATIR

Hamdi Topçu, petrol fiyatlarının rekor seviyede düşmesinin yolculara olumlu yansıyacağını belirterek, “Petrol fiyatlarının düşmesinin havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin en önemli kalemi olan yakıtta bir rahatlama sağlayacağı kesin. Ama diğer taraftan bu rekabet ortamında giderlerin düşüşünün biletlere yansıması nasıl olur? Her şirket kendi giderlerini kontrol ederek ona göre daha rekabetçi fiyatlar verecek. Şu anda talebin yüksek olmamasından dolayı zaten promosyonlu fiyatlar uygulanıyor. Petrol fiyatlarının düşüklüğü kış sezonunda zararın bir miktar kapanmasına yardımcı olacak. Böylece şirketler mali açıdan yaz tarifesine daha güçlü bir şekilde başlama imkanına sahip olacaklar. Bu güçlü başlangıç eminim ki bilet fiyatlarını da aşağıya çekecektir” dedi.

AFRİKA’DA CİDDİ BİR BÜYÜME BEKLİYORUZ

THY’nin en tepesindeki isim olan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ‘2014’ü nasıl kapatacaksınız ve 2015’ten beklentileriniz neler?’ şeklindeki sorumuzu,“2014’te yaptığımız bütçeye paralel, biraz da bütçenin üzerinde gidiyoruz. 56 milyon civarında bir yolcuyla 2014’ü kapamış olacağız. Dış hatlarda beklentimizin biraz üzerinde yolcu taşıdık. Büyümeye devam ediyoruz” şeklinde yanıtlarken Afrika’da çok ciddi bir büyüme beklediklerini söyledi. Topçu, “2015’te Afrika’da ciddi bir büyüme hedefliyoruz. Uzakdoğu’da yeni destinasyonlarımız var. Taipei’yi(Taiwan) ilk çeyrekte başlatacağız. Filipinler’in başkenti Manila’nın bürokratik işlemleri devam ediyor. Tamamlandığı takdirde kısa zamanda satışa açmayı hedefliyoruz. Boeing 777 ve Airbus 330-300 olmak üzere 14 geniş gövde uçak filoya dahil olacak. Bu uçaklarla mevcut uçtuğumuz frekansları genişletme, sayısını artırma ve yeni destinasyon ekleme noktasında kullanıma alacağız. Batıda uçmaya başlayacağımız en önemli nokta San Francisco, 13 Nisan tarihi itibarıyla açılıyor. Zayıf olduğumuz Orta Amerika ülkelerinde Küba’nın Havana, Mexico City, Venezuela Karakas ve Kolombiya Bogota’ya uçmak için yönetim kurulu kararımız var. Bu uçuşların zamanlamasını belirleyecek olan en önemli faktör bürokratik engeller, para transferi, beşinci trafik hakları. Ofis kurma durumları tamamlandığı takdirde bu noktalara uçmak istiyoruz, kararımız var” şeklinde konuştu.

İSTANBUL DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HUBLARINDAN BİRİ

Hamdi Topçu, İstanbul’un dünyanın en önemli hub’larından(merkez) biri haline geldiğini belirterek, “Şu anda yüzde 45,yüzde 46 civarında bir transit yolcu taşımış olacağız. Bu da yaklaşık 22 milyon civarında bir yolcuya tekabül ediyor. Bu 2003’teki THY’nin tüm yolcu sayısından daha fazla. Artık İstanbul öyle bir hub haline geldi ki, dünyanın hangi destinasyonuna olursa olsun uçuş koyun ,uçak dolar mı diye bir tereddüt söz konusu değil. İstanbul dünyadaki önemli hublara da ciddi bağlantılar sağlıyor. Günde 8 sefer Londra’ya, 9 sefer Moskova’ya gidiyoruz. Frankfurt 7-8 defa her hub’tan İstanbul’a yolcu taşıyoruz. Dünyanın her tarafından gelen yolcuları da bu hublara taşıyoruz. Topla-dağıt sistemini İstanbul’da çok güzel uyguluyoruz” dedi.

YENİ HAVALİMANI NELER KAZANDIRACAK

Yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul’un üçüncü havalimanı ile ilgili sorularımızı da cevaplayan Hamdi Topçu şunları söyledi:

“İstanbul sıkışık bir hub’tan serbest bir huba geçecek. Sadece THY değil mütekabiliyet olarak diğer ülkelerin havayolları da ülkemize gelerek bu hub’a destek olurlar. Biz uçtuğumuz ülkelerin havayollarını da İstanbul’a gelmelerini teşvik ediyoruz, ortak uçuş yapıyoruz. Bu İstanbul’un marka değerini yukarıya çekiyor. Çünkü İstanbul üç imparatorluğa başkentlik yapmış iki kıtayı birleştiren jeopolitik olarak da çok önemli bir nokta. Bu noktanın değerini markasını yukarıya çekmemiz gerekiyor. Ulaşım açısından benzersiz bir hub. Hem kıtalara hem de çevresindeki ülke sayısına baktığımız zaman çok büyük olanaklar bize sunuyor.

THY İÇİN AYRI TERMİNAL

Yeni terminal konusunda işletici firmayla şu anda sıkı görüşmelerimiz var. Nasıl bir yer istiyoruz, nasıl bir eylem planı yapacağız konusunda fikir alış-verişleri devam ediyor. Eminim ki THY yeni havalimanında daha özel şartlarda, daha rahat operasyon yapacak şartlara kavuşur. “

100 GENİŞ GÖVDELİ UÇAK

247 uçak siparişimiz var. Geniş gövdeli uçaklar 2016’nın sonunda teslim edilmiş olacak. 2016’nın sonunda 100’e yakın geniş gövde uçağımız olacak. Bu Boeing 777-300 ve Airbus 330-300’lerden oluşan büyük bir filo.

LÜFTHANSA İLE KAVGA DEĞİL İŞBİRLİĞİNE BAKIYORUZ

Star Alilance havayolu ittifakında birlikte yer aldığı Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın ortak uçuşlarda yolcularına bazı mil kısıtlamaları getirmesinin THY’yi ne şekilde etkilediği şeklindeki sorumuza Topçu şu yanıtı verdi:

“Bu mil kısıtlaması konusunda ben THY’nin rahatsızlığını ilettim. Bu bizim için rahatsız edici bir konu. Çünkü Lufthansa bizim için sıradan bir şirket değil. Star Alliance’a girerken bize mentörlük yapmış bir şirket, Sunexpress’te ortak olduğumuz bir şirkettir. 20 yıldır problemsiz giden bir şirkettir. İyi ilişkilerimiz var. Bu uygulamanın yanlış olduğunu kendilerine söyledim. Onlar da bazı konuları balans ettiklerini ifade ederek gerekçelerini anlattılar. Şu anda Lufthansa ile olan sorunlarımızı ön plana çıkartmaktansa, yapacağımız işbirliğini artırma yolunu seçtik. İki başkan olarak buna karar verdik ve ekiplerimizi cesaretlendirdik. Lufthansa ile üçüncü parti işlerde, teknik işlerde ne yapabiliriz şu anda ekiplerimiz bunun üzerinde çalışıyor. “

Süleyman ŞEN-Airkule.com

 
THY CHELSEA İLE ANLAŞAMADI
 
PARALEL YAPININ “THY” EMELLERİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hub 14 Aralık 2014 Pazar 19:30

Ulan, şu Kemal Derviş iyi ki size bu HUB lafını öğretti. Iki lafın başı HUB, dur bakalım bu işin sonu nereye varacak?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY CHELSEA İLE ANLAŞAMADI
Türk Hava Yolları’nın İngiltere’nin ünlü kulübü Chelsea ile bir süreden ...
HAVALİMANLARINDA “ELLE ARAMA” DÖNEMİ
Havalimanlarında geçen haftadan itibaren bir güvenlik uygulaması devreye ...
THY BURAYA 7 AY UÇACAK
THY, Manila tarifesini açıkladı
 
PEGASUS'LA 'ANILAR'
Pegasus'un reklam filmi Coşkun Sabah'ın "Anılar" adlı meşhur parçasıyla yayınlanmaya başladı
THY SOSYAL MEDYADA ÜÇÜNCÜ
Sosyal medya yönetimi firması Sprinklr’in '2014’ün Müşteri Dostu Markaları' ...
MOTORU ARIZALANINCA GERİ DÖNDÜ
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Kayseri seferini yapan yolcu uçağı ...
 
BABA-KIZ TÖRENLE ÖZÜR DİLEDİ
Kore Havayolları uçağının 11 dakika gecikmesine yol açan şirketin CEO’sunun ...
THY GREV NEDENİYLE BELÇİKA'YA UÇAMAYACAK
Avrupa'daki grev dalgası yayılıyor
LONDRA HAVA SAHASI KAPANDI
Londra'da hava sahası bilgisayar sistemlerindeki bir arıza nedeniyle kapatıldı
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •pandemi
  •uçak
  •NASA
  •Temel Kotil