iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Ocak 2018 Salı - 16:27

THY’YE HANGİ HEDEFİ KOYDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanı ile ilk hedefimiz dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY'yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline getirmektir" dedi

THY’YE HANGİ HEDEFİ KOYDU
Losev-1

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Hava Yollarının yurt dışı temsilcilerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yapılan yeni havalimanı ile ilk hedefin dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY'yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline getirmek olduğunu söyledi.

"ŞİRKETİMİZİN ÖNÜMÜZDEKİ YIL HEDEFİ DE BÜYÜKTÜR"

"Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY'nin yurt dışı temsilciliklerinde görev yapan sizlerle bir araya gelmenin memnuniyeti içindeyim" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gelişme ve büyüme tarihi ile THY'nin tarihinin birbiri ile paralel olduğunu belirtti. Erdoğan, "1933 yılında 5 uçak ile hizmet vermeye başlayan THY, 1982 yılına geldiğimizde 27 uçağa, 2002 yılında da 66 uçağa ve 103 uçuş noktasına ancak ulaşabilmişti. En büyük atılımlarını geçtiğimiz 15 yılda yapan THY, bugünün 331 uçak ile çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle dünyada sektörde olanları kendisine hayran bırakıyor. Bugün dünyanın 120 farklı ülkesindeki 300 havalimanına sefer düzenleyen THY, dünyanın en çok noktaya uçan şirketi unvanına sahiptir. Bir numara. 2005-2015 yılları arasında 12 milyar dolar değerinde 196 uçağı bünyesine katan, 2016 yılında 3 milyar dolarlık yatırımla hamlesini devam ettiren şirketimizin önümüzdeki yıl hedefi de büyüktür. Aralık, THY'nin tarihinde bir rekordur. Önümüzdeki aylar inşallah bunun çok daha farklı olacağının müjdesini veriyor. Fransa ziyaretimiz vesilesi ile Airbus firmasından geniş gövdeli, 20 artı 5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasına Sayın Macron ile birlikte şahitlik ettik. Uçak filomuzu tek bir markaya bağımlı kılmadan dengeli olarak büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu bizim biraz da rekabet anlayışımızın nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önem arz ediyor. Şirketimiz 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar olmak üzere toplam 74 milyon yolcu ile 1,3 milyon ton kargo taşımayı ve 11,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor" diye konuştu.

"ŞİMDİ OTOBÜSLERDEN UCUZ FİYATA UÇAKLARIMIZ YOLCU TAŞIYOR"

İnşası süren yeni havalimanının hizmete girmesi ile THY'nin önüne çok büyük fırsatlar çıkacağını kaydeden Erdoğan, "Eskiden otobüslerin, kamyonların, bıçkın şoförlerin kullandığı otomobillerin arkasında 'rakibim THY' yazardı. Çocukluğumu hatırlıyorum, uçak sesi duyduğumuz zaman mahallede sırt üstü yatar uçağın geçişini izlerdik. Nereden nereye, şirketimiz hava yolu taşımacılığını öyle bir hale getirdi ki, artık sırt üstü yatmaya gerek kalmadı. Şimdi otobüslerden ucuz fiyata uçaklarımız yolcu taşıyor. Artık burayı hava yolu olmaktan çıkartıp halkın yolu haline getirdik. Bu rekabeti kazandığımız için hedefler büyümeye başladı. THY'nin amblemi turnayı temsil eder, o güzel türkümüzde 'allı turnam bizim ele varırsan şeker söyle, kaymak söyle, bal söyle, bizi sual eden olursa boynu bükük, benzi soluk yar söyle.' THY sayesinde artık kimsenin boynu bükük kalmadı. Çünkü artık herkes sevdiklerine kolayca ulaşabiliyor. THY artık dünyanın en büyük hava yolu şirketleri ile rekabet ediyor. Bunların bazıları rekabette geri kaldıkları için yarıştan geri geçilmek zorunda kalıyor. Şimdi yeni havalimanımız ile birlikte THY'nin rekabet gücü ve buna bağlı olarak işletme anlayışı, hizmet kalitesi daha da yükselecek. Şirketimizin 2023 hedeflerimize ulaşacağına zaten inanıyorum, şirket yönetimine 2053 vizyonu için kollarını sıvamaları tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Hava yolu yatırımları hem finansman hem filo hem teknik alt yapı bizde olan şeyler değildi, ama şimdi var, hem insan kaynağı açısından uzun vadeli planlara göre çalışmayı gerektiriyor. Bugünden harekete geçmezsek 2053'ü hakkı ile değerlendiremeyiz. Yeni havalimanı ile ilk hedefimiz dünyanın en uç noktasına uçuş yapan THY'yi dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir. Bizim artık uçaklarımız esgal yapmadan en uzun destinasyon neresiyse biz oraya ulaşmalıyız. Artık bunlar başladı zaten, daha da iyi olacak" şeklinde konuştu.

"DÜNYA HAVA YOLU TAŞIMACILIĞINDA HİZMET STANDARTLARININ YÜKSELMESİNDE THY'NİN BÜYÜK KATKISI VARDIR"

Toplantı için Antalya'ya gidecek olan THY çalışanlarının Boeing 777 ile gittiğini öğrendiğini belirten Erdoğan, "Az önce sordum, Antalya'ya gidiyormuşsunuz, kaç uçakla gittiğinizi sordum, '2 tane 777 ile gidiyoruz' dedi. Bakın önce işe sizden başlıyorlar 777 ile. Kendi ekibini 777 ile gezdirmeyen bir THY'den bir şey olmaz. Nereden nereye, 400 kişilik 777. Hamdolsun bu günleri gördük. Dünya markası olmak için önce kendi ülkenizde rüştünüzü ispat etmiş olmanız gerekiyor. THY ülkemizin en ücra köşelerine kadar uzanan uçuş hatları ve hizmet kalitesi ile milletimizin gönlüne girmeyi başarmıştır. Aynı başarının dünya çapında tezahür ettiğini görmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, sohbet ettiğimiz tüm yabancılar THY'den övgü ile bahsediyor. Tüm hostes hizmetlerinden tutun, ikramlara varıncaya kadar bizlere iftiharla bahsediyorlar. Bu da bizi gururlandırıyor. İnşallah daha iyi olacak. Bunu THY'nin başaracağına inanıyorum. Son 10-15 yılda dünya hava yolu taşımacılığında hizmet standartlarının yükselmesinde THY'nin büyük katkısı vardır. Rekabet kaliteyi getirir. Rekabet bir yerde çökmüşse orada artık kaliteyi bulamazsınız. Yer personelinden uçuş personeline, yemeklerinden dijital donanımına kadar her konuda çığır açan bir anlayışla gerçekleştirilen bu atılımlar şirketimizi bugünkü durumuna getirmiştir. Artık ister ülkemizde, ister dünyada hava yolu taşımacılığında standartları görmek isteyen gelip THY'ye bakacak. Her gün dünyanın farklı noktasına ülkemizin bayrağını taşıyan THY'nin tanıtımının bedelini para ile ölçmek THY'ye ve tüm mensuplarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. THY'nin yurt dışı bürolarında görev yapan kardeşlerimizin şirketleri ile birlikte ülkemizi de temsil ettiğini biliyoruz. Ülkemizin diplomatik temsilcilik sayısından çok daha yaygın bir ağa sahip milli hava yolu şirketimizin başarısı ülkemizin hanesine yazıldığı gibi, başarısızlıkları, hataları da bize yazılıyor. Sizlerin ticari misyonunuz yanında diplomasi, kültür, tarih alanlarında da sorumluluklarınızın bilincinde olmanız, gerekli birikimi edinmeniz şart. Türkiye'nin yurt dışında oluşturduğu o büyük fotoğrafın en önemli unsurlarından birisi de THY'dir. Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi özellikle istiyorum" ifadelerini kullandı.

"THY HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİMİZ İÇİN BİR OKUL VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR"

THY'nin aynı zamanda Türkiye'nin yüksek teknolojiye dayalı sanayisinin gelişmesinde büyük rol oynadığını kaydeden Erdoğan, "Eğer bugün ülkemizde dünya çapında başarılara imza attığımız bir havacılık sanayisi varsa bunu önemli ölçüde THY'ye borçluyuz. Şu anda en önemli savunma sanayi kuruluşlarımızın yöneticilerinin ve kritik personelinin ciddi bir bölümü THY'nin teknik bölümlerinde yetişmiş, bilgi ve deneyim sahibi olmuş kişilerdir. Bir başka ifade ile THY havacılık ve savunma sanayimiz için bir okul vazifesi görmektedir. Pilot yetiştirme programı ile geçmişte Hava Kuvvetlerimizden beslenen şirketimizin artık orayı da besleyecek bir konuma geleceğine ben inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "THY'nin geçtiğimiz kış yayınlanan o güzel reklam filmindeki o güzel duygularla tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullanarak şu dizeleri okudu:

"Hadi gel, ışıyan sabahlarınla, şefkatli kanatlarınla, özledim seni, hadi koş gel, için açılsın, güneşin yüzüne dokunsun, sen gel, ben beklerim, hatır koymam, unutamazsın ki hatıralarımızı, içinde varsa ateş daha keskinleşir hasret, ellerin öyle hünerledir ki ne zaman bırakır ne mekan, hadi gel, yollarım açık, kapılarım açık, kollarım açık, aynı göğün altında değil miyiz ne de olsa ya da aynı yerin üstünde, gel, sen geleceksin ya bak içim içime sığmaz oldu, ben senin memleketinim, ben senin sıcacık yüreğinim, haddi uçta gel, memleketin her yeri şimdi ne güzeldir, insanın gidesi gelir."

"THY GİBİ BİR DÜNYA MARKASINI DA GENÇLERİMİZE EMANET ETMEKTEN DOLAYI EN KÜÇÜK BİR ENDİŞEMİZ YOKTU"

THY'nin yönetiminden temsilcilerine kadar genç bir ekip tarafından yönetildiğini söyleyen Erdoğan, "Bu ayrı bir başarı, bazıları diyor ya 'çoluk çocuğa mı bırakıyorsunuz' diye. Mesele yaşta değil baştadır, bunu bilmeleri lazım. Biz hayatımızın her döneminde gençlerimize güvendik. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ve 15 Temmuz darbe girişiminde saatler içinde faaliyetlerini yeniden yürütebilir hale gelerek şirket ve yönetim olarak rüştünüzü ispat ettiniz. Son yıllarda aldığınız uluslararası ödüller de bu gerçeği teyit ediyor. THY gibi bir dünya markasını da gençlerimize emanet etmekten dolayı en küçük bir endişemiz yoktur. Karşımızdaki bu pırıl pırıl ekibin bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum" dedi.

"2017 YILI İTİBARİYLE 193 MİLYON 300 BİN YOLCU TAŞIYARAK REKOR KIRMIŞ OLDUK"

THY'nin ulaştığı noktayı anlatan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "'Hava yolu halkın yolu olmalı' talimatınızı yerine getirdik, Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımız hava yolunu kullanır hale geldi. 2002 yılında 35 milyon iç ve dış hat yolcusuna hizmet ederken, 2017 yılı itibariyle 193 milyon 300 bin yolcu taşıyarak rekor kırmış olduk. Bugün 119 ülkeye 296 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Hava anlaşması yaptığımız ülke sayısını 169'a yükseltmiş durumdayız" diye konuştu.

Sancaktar olmanın gururunu her zaman yaşadıklarının altını çizen THY Yönetim kurulu Başkanı İlker Aycı, "Dünyada milli bayrak taşıyıcısı olarak dünyanın en rekabetçi sektörlerinden birisinde yer alıyoruz. Dünyada 120 ülke 300 noktaya uçarak dünyanın en çok noktaya uçan havayolu olma unvanını taşıyoruz. Bunda 15 yılda ulaşım konusunda yapılan sessiz devremin çok büyük payı var. THY 2006 yılındaki özelleştirme hamlesinin ardından çok farklı ivme kazandı. THY milli gururumuz olan şirket olarak bütün dünyada bayrak taşıyıcı olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Sancaktar olmak, sancak taşımanın sorumluluğunu her gün omuzlarımızda hissederek çalışıyoruz. 50 bin kişilik, 17 şirketlik bu ailenin bugün geldiği noktadaki desteğiniz için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Programın sonunda THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Arapça "elif" harfinin yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

(İHA)

 
UÇAĞA 3 BİN 500 LİRALIK TERLİKLE BİNDİ
 
HAVA-SEN İÇİN İLK ADIM ATILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS TURKCELL'LE ANLAŞTI
Turkcell Gebze Veri Merkezi’nin müşterileri arasına Pegasus da eklendi
KURTULUŞ SAVAŞINDA HAVADA NELER OLDU
Osman Gazi Baykal yazdı...
İŞTE O YOLCU
Atatürk Havalimanında bu sabah tüm kontrollerden geçerek kaçak olarak ...
 
ÇELEBİ PERSONELİ İFADE VERDİ
Atatürk Havalimanında tüm kontrolleri geçerek Onur Havayolları Antalya ...
ATATÜRK HAVALİMANINDA ŞOK
Bu sabah Atatürk Havalimanına gelen bir kişi elini kolunu sallayarak tüm ...
BU KART BİLDİĞİNİZ KARTLARDAN DEĞİL
Atatürk Havalimanı’nda son aylarda onlarca kemer-bıçak, kart-bıçak, jilet, ...
 
F-16’LARIMIZ UFO KOVALAMIŞ
Korgeneral açıkladı... F-16 ve Özel Kuvvetler, sınırda UFO kovalamış
20 MİLYON YABANCI 3 DAKİKADA E-VİZE ALDI
Sınır kapıları ve havalimanlarındaki kuyruklara karşı hayata geçirilen ...
CENGİZ TOPEL'E ACİL İNDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de içinde bulunduğu uçak ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •kaza
  •rota
  •Turkish Airlines
  •F-35