iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Temmuz 2012 Cuma - 12:15

THY'YE ÇOK CİDDİ UYARI

‘Türk Hava Yolları dünya havacılık işçilerinin eşgüdümlü kampanyası ile karşı karşıya kalacak. THY, Star Alliance üyesi gibi davranmalı’. Bu sözler ITF Başkanı Paddy Crumlin’den geldi. Bir tık ötede…

THY YE ÇOK CİDDİ UYARI
Losev-1

THY ULUSLARARASI TEPKİYLE KARŞI KARŞIYA

ITF yeni bir basın açıklaması yaptı.‏ Hava-İş Sendikası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üst örgütümüz ITF’in (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) az önce yaptığı basın açıklamasının İngilizce orijinali ve Türkçe çevirisi aşağıdadır. ITF basın açıklamasını İngilizce ve Türkçe olarak yaptı.

ITF bugün yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları ve Türkiye Hükümetinin, çalışanların işten çıkarılması ve grev yasağı getiren yeni kanun değişikliğine karşı çıkan bir kamuoyu bombardımanına maruz kaldığını belirtti.

ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu), Pazartesi günü -Türkiye’nin zaten son derece baskıcı sendika karşıtı kanunlara sahip olmasına rağmen- grev haklarını ellerinden alan bir kanun değişikliğini protesto etmelerinin ardından işten çıkarılan 305 Türk Hava Yolları (THY) işçisinin işe iadelerini sağlamak için bir kampanya başlattı.

Kampanyanın web sitesi www.reinstate305.org adresinde de görülebileceği gibi, ITF’in kampanyası, işten çıkarılan işçilere ve sendikaları Hava-İş’e yönelik bir uluslararası destek seferberliği başlatmış durumda.

ITF Genel Sekreteri David Cockroft ve ITF Başkanı Paddy Crumlin, ITF'in sivil havacılık kolundan Sharon James ve Britanya’nın Unite sendikasından temsilcilerle birlikte, dün Londra'daki Türk Büyükelçiliği yetkilileriyle bir araya geldiler.

ITF Genel Sekreteri David Cockroft şu açıklamayı yaptı: “Toplantı olumlu bir havada geçti ve şimdi Türkiye hükümetinin bu anlaşmazlığa bir çözüm bulmak için çabalarını iki kat artıracağını umuyoruz. Bununla birlikte, Türkiye'nin ve ulusal havayolunun bu işçilerin işe iadelerini sağlamak için harekete geçmemeleri ve sendikaları Hava-İş’e saldırmaya bir son vermemeleri durumunda, dünya havacılık işçileri tarafından Türk Hava Yolları’na karşı eşgüdüm içinde yürütülen bir uluslararası kampanyayla karşı karşıya kalma riskini alacaklarını kendilerine açıkça belirttik.”

Paddy Crumlin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Görülen o ki, sürmekte olan bu uyuşmazlık ülkenin ve havayolunun marka imajına giderek daha fazla zarar verecektir. Bu durum, hükümetin Avrupa’yla ilgili beklentilerine ve BM Güvenlik Konseyi’ne 2015 – 2016 dönemi için yaptığı üyelik başvurusunda, ‘insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü temel ilkeleri ve değerleri için çalışacağına dair verdiği güvencelere uygun düşmemektedir.”

Crumlin sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, sektörde en iyi uygulamaların yerleşiklik kazanması için iyi işverenlerle birlikte çalışmayı tercih ediyoruz, ancak bu türden haksız saldırılar gerçekleştirildiği zaman harekete geçmekten başka seçeneğimiz kalmıyor. Türk Hava Yolları’ndan, Star Alliance’ın önde gelen oyuncularından biri olarak, dünya standartlarında bir havayolu gibi davranmasını ve işçi haklarına saygı göstermesini bekliyoruz.”

ITF’e üye sendikalar Brezilya, Etiyopya, Polonya, Tayland ve ABD'de Türk Büyükelçiliklerinden randevu aldılar ve diğer ülkelerde de sendikalar Türk Büyükelçiliklerinden randevu talebinde bulunacaklar. Canberra ve Washington'da bu toplantılar gerçekleştirilmiş durumda.

Bu arada, Londra’da Day-Me Türk-Kürt Halkevi üyeleri Hava-İş’i desteklemek amacıyla başkentteki Türk Hava Yolları bürosu önünde bir gösteri yapmayı planlıyor.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Evelyn Regner (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) ve Jutta Steinruck’un (Alman Sosyal Demokrat Partisi) konuyu Avrupa Parlamentosu’nda gündeme getirmeleri ise hükümet ve THY üzerindeki baskıyı daha da artırdı.

 
MONTAJINA İSPANYA’DA BAŞLANDI
 
DELTA'DA YANLIŞ BOMBA ALARMI
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
THY NA COKERTME 15 Temmuz 2012 Pazar 17:35

Bize beddua okumayin.Emine Lim Hanima BOL BOL DUA EDİN. THY Kabin ile Yonetimin arasini actigi ve Kabin Patlamaz denirken en zayif noktamiz in Kabin oldugunu Patlayinca Ogrendik... Dualarinizin Muatabi Emine Lim desem inanacakmisin?

Yorumu oyla      0      0  
thy cokertme'ye 15 Temmuz 2012 Pazar 14:02

Su yaptigin yorum icin bile Allah'indan bul! Gerci allah korkusu olmadigi belli yazdklarndan ama ahirette iki elim iki yakanda olsun. Bna bu haksizligi yapanlara da boyle bilmeden yargisiz infaz yapanlara da hakkmi helal etmiycem. Gozyaslarmin hakkini bile odeyemezsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Havacı 15 Temmuz 2012 Pazar 10:55

Bakın bu sadece 305 kişinin işini kaybetmesi ve haklarını geri alması, veya THY çalışanlarının grev hakkını ortadan kaldırarak onları insanlık tarihinde 2012 yılının köleleri haline getirmenin önüne geçme konusu değil, aynı zamanda bu ülkenin onuruna uluslararası alanda sahip çıkma olayıdır. Ne THY çalışanıyım, ne de olma heveslisi. İlla ki bu yönetim, bu zihniyet varken... CHP li bir milletvekili önerge veriyor, bu yönetim varken rötarlardan milli havayolu şirketi 48 milyon TL zarara uğratıldı diye. Hadi bunun onda biri bile olsa en az 600-700 yönetim kadrosu personelinin işten çıkarılması gerekmezmiydi. Grev hakkı elinden alınıyor diye tepki gösteren 305 kişiyi, şirketi 2 milyon Tl zarara uğrattı diye işten çıkaranların kılınacak namazları yok nazarımızda.

Yorumu oyla      0      0  
Dthyui 14 Temmuz 2012 Cumartesi 11:02

Haksizliga dur dendigi icin mi boyle yargilarda bulunuyorsunuz? Senin o kucumsedigin ucbin liralik vs dava icin biz zamaninda neler cektik haberin var mi? Boyle yaziyorsun ama snin elinden 2kurus alsalar haksz yere feryat figan edersin. Ayrica kimin ne durumda oldugunu bilemezsin. Disaridan bakmakla olmuyor bu isler!!

Yorumu oyla      0      0  
THY nın haklılığı ortaya çıkıyor 14 Temmuz 2012 Cumartesi 06:00

ITF ve Türkiye düşmanlarının bu tehditleri, THY'nın bu vatandaşları atmakta ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Siz olsanız, bu davranışta bulunan veya bulunmaya meyilli personeli bünyenizde tutar mısınız? ITF ve diğerlerinin bu tehditlerini, işe iade davasına bakan yargıçlar da herhalde değerlendirecektir.

Yorumu oyla      0      0  
THY'NA ÇÖKERTME 14 Temmuz 2012 Cumartesi 05:55

THY VE TÜRKİYE DÜŞMANLARI İŞ BAŞINDA. FOTOĞRAF ÇOK NETLEŞTİ. İŞTEN ATILANLAR BAHANE. AMAÇ THY VE TÜRKİYE'YE VURMAK. AVRUPA, AMERİKA ZORLANIRKEN KRİZLE, THY NASIL YUKARILARA TIRMANIYOR. TÜRKİYE NASIL KRİZE GİRMEZ. ITF, YARIN DA HERHALDE TBMM'NE BİR ULTİMATOM VERİR. AVRUPA PARLAMENTOSU, SEN ÖNCE YUNANİSTANI KURTAR. ORADA MAAŞ ALAMAYANLAR BİLE YUNANİSTANI AB'NE ŞİKAYET ETMEDİLER. SİZ 305LİKLER, BU GİDİŞLE 1305 OLACAKSINIZ

Yorumu oyla      0      0  
Kimsin sen? 14 Temmuz 2012 Cumartesi 00:42

Senle aynı sokak ta aynı kahveye çıktığımla hangi yüzle bana bakacaksın.. Hiç Utanmayacakmısın? Çocuğıunu benim çocuğumla aynı okula hangi suratla, hangi anlauışla göndereceksin. Mutlu acılı günlerinde hangi yüzle beni yanında görmak isteyeceksin. sende hiç utanma, arlanma, ahlak yokmu. Hasta olduğum gün raporlu oldum diye işte atıldım. Hasta yatağımda yatarken Eşim ve kızım bir an önce iyileşmem için başucumdan ayrımadı. dostlarım arkadaşlarım sıkıntımı paylaştı. İşten atıldım.. Hiç tanımadıklarım bile yardım elini uzattı.. Kimsin sen ey kalleş adam kimsin sen çukur adam. İşten atıldığıma sevinen , düşenin doswtu olmak yerine düşmanı olan. İşverenin kapıkulluğu yardakçısı, çanak yalayıcısı. kimsin sen? Çocuğun senin şerefsizliğin nedeniyle utanmadan benim çocuğumun yüzüne bakabilecek mi? Onunla oyun oynamayı teklif edebilkecek mi? Mutlu yada acılı günlerinde yanında kimseyi bulabilecekmisin ey çukur, zavallı adam. Bu ülkenin vatandaşı olamayan küçük, satılık zavallı adam. Defol çukuruna.

Yorumu oyla      0      0  
Kİmsin sen? 14 Temmuz 2012 Cumartesi 00:31

Yorumu oyla      0      0  
şuursuz yönetim 13 Temmuz 2012 Cuma 23:37

değerli yöneticiler, bu duruma artık bir müdahale edin, bu kaosa bir dur deyin, iyiye gitmiyor bu durum, inadı bırakın..

Yorumu oyla      0      0  
SUSMAYIN YALAKALAR!!!! 13 Temmuz 2012 Cuma 21:41

Hayret!!! Hamd Topçu ve Metin Külünk yalakaları hala İTF için yorum yapmıyorlar. İTF üyelerinin işten atılmaları için, 'Beğenmiyorsanız çalıştığınız havayolu şirketinden istifa edin. Sizi THY de işe alalım asgari ücretle çalışırsınız. THY de atılanlar çok yüksek maaaş alıyorlardı. Siz dünya havayolu çalışanları, asla THY çalışanlarının maaşını alamazsınız' demiyorlar. Aslında onların da grev yapmalarını, dayanışma eylemlerini gerçekleştirmelerini engellemek için Metin Külünk abilerine yasa siparişi verebilirler. Metin Külünk abileri de Avrıpa parlamentosuna, ABD Temsilciler Meclisine, Tüm dünya parlamentolarına havacılıkta grevin yasaklanması için teklifte bulunabilir. Ne? Ne? Bunun için henüz para almamış mı? Yahu bu bir milli dava. Türkiyede Hava iş kolunda Grev yasakken Nasıl Bütün dünyada serbest olabilir. Nayır? Nolamaz? Bir Türk dünyaya bedeldir.. Tüm işçilere, çalışanlara kafa tutar, onların işten atılmaları için uğraşır.. Bu milli bir dava olmalı. Haydi yalakalar iş başına.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MONTAJINA İSPANYA’DA BAŞLANDI
Airbus Military, Türkiye’nin ilk A400M’inin montajına başladı
QATAR AIRWAYS EN İYİSİ
Qatar Airways üst üste ikinci kez dünyanin ‘En İyi Havayolu’ seçildi. ...
UNITED’TEN TARİHİ SİPARİŞ
ABD’li United Havayolları, 150 adet Boeing 737 uçağı satın alıyor. Siparişin ...
 
BİLLUR TUZ İŞÇİLERİNDEN DESTEK
Grev hakları yasa ile engellenen THY işçilerine direnişteki sınıf dostları ...
DHMİ ÇALIŞANININ KUŞKUSU
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, havacılık tazminatlarının ...
ANKARA-IĞDIR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
13 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını ...
 
AIRBUS’A 16.9 MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ
Airbus, 2012 Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda toplam 16.9 ...
THY YİNE AVRUPA’NIN EN İYİSİ
Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha “Avrupa’nın ...
ATILAN 305 İŞÇİYE WEB DESTEĞİ
Hava-İş Sendikası’nın üst kuruluşu ITF, 305 işçinin işe iadesi ve grev ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLOT-KULE KONUŞMALARI
PİSTTE 371 METRE SÜRÜKLENDİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
İNİŞ TAKIMI AÇILMADI
AIRBUS'TA ‘İHA' YATIRIMI
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING' PROTESTOSU
TARİH BELLİ OLDU
HELİKOPTER DÜŞTÜ PİLOTLAR ÖLDÜ
KARGO UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
AIRBUS'TA ‘NİSAN' RAKAMLARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
16 / 22 °C 15 / 21 °C 13 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •seyahat
  •American Airlines
  •filo
  •Antalya