iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Ocak 2010 Cumartesi - 14:08

THY SPONSORLUKLARDA BAŞARILI MI

THY'nin Barcelona’nın ardından İngiliz devi Manchester United’ın sponsoru olması tartışılıyor. İşte Habertürk Gazetesi’nden Alper Uruş’un haberinden farklı görüşler…

THY SPONSORLUKLARDA BAŞARILI MI
Losev-1

THY'nin sponsorlukları başarılı bir adım mı?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, 1933 yılında Hava Yolları Devlet İşletmesi olarak kurulan ve 1956 yılında Türk Hava Yolları ismiyle şirketleşen THY, dünyanın futbol devlerine sponsor olmaya devam ediyor.

İspanya'nın Katalan ekibi ve son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Barcelona'nın beşinci ana sponsorluğunu almasının ardından, THY'nin ikinci adımı İngilizlerin "Kırmızı Şeytanlar" olarak adlandırılan Manchester United'ın da resmi sponsoru arasına girmesi oldu.

İki bucuk yıllığına resmi sponsorluk bedeli olarak Barcelona'yla yaklaşık 8 milyon Euro'ya anlaşan THY, Manchester United'a yapacağı sponsorluk süresini ise 3.5 yıl olarak açıkladı.

THY'de bu gelişmeler yaşanırken, son dönemdeki rötarlar ise yolcuların tepkisini çekmeye devam ediyor. Saatlerce mağdur olanların şikâyet ve eleştirilerinin arttığı şu günlerde THY'nin uluslararası arenada attığı adımın başarı olup olmadığını konunun uzmanlarıyla konuştuk. Kimi dünyanın futbol devlerinin THY tarafından taşınmasını başarı olarak görürken bunu eleştirenler de oldu…

ALPER URUŞ-Habertürk

 

THY Basın Müşaviri Ali GENÇ:

“Avrupa’da 4’üncü sıradayız, marka değerimiz de ciddi şekilde artıyor”

 

THY, son yıllarda uluslararası arenada önemli bir yer edindi. Bu yeri edinmesinde uçuş ağını genişletmesi ve yolcu sayısını artırması katkı sağladı. THY, 2009 yılında 25 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak Avrupa'da AEA'nın (Avrupa Havayolu Birliği) değerlendirmesiyle 4'üncü sıraya yerleşti. Çok ciddi anlamda yurtdışında yolcumuz var ve bu artıyor. 2010 yılı yolcu taşıma hedefimiz 30 milyon. Bunun için marketing çalışmalarına yöneldik ve reklam bütçemizi artırarak uluslararası medyada önemli görünürlük sağladık. THY, daha iyi yerlere gelmek için tüm dünyadaki bilinirliğini ve marka değerini artırmak istiyor. Yapılan bu sponsorluk çalışmalarını da buna katkı yapacak adımlar olarak görüyoruz. Futbol, tüm dünyanın ilgi duyduğu bir spor dalı. Bu anlaştığımız futbol kulüpleri de dünyanın en önemli futbol kulüpleri.

 

TALPATürkiye Hava Yolları Pilotları Derneği Başkanı Muzaffer ÖZACAR:

“Prestij ve reklam açısından başarı”

 

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya, oradan bakarsak dünyaca ünlü futbolcuların THY isminin altından geçerek sahaya çıkmasının gurur verici olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en zengin futbol kulüpleriyle iletişime geçip, kendi ülkelerinin havayolları varken, onları maçlarına götürmek hem yüksek prestijli bir olay hem de gerçekten çok güzel bir reklam.

 

 

Eski Ulaştırma Bakanı Oktay VURAL :

“Sadece reklamla pazar büyümez”

 

 THY bunu bir reklam aracı olarak kullanıyor, ne götürecek ne getirecek bunu bilemiyoruz. Bir kamu kuruluşu olan bu tip kuruluşların dünya çapında kurumlar olmasını elbette tasvip ederiz. Ancak verdiği hizmete baktığımızda da uçuşları kaldırabilecek seviyeye gelmesi gerekir. Kalite ve hizmette düşüş olursa, uçuşların zamanında yapılması konusunda aksaklıklar olursa, bunlar göz boyama olur. Gerçekten Türk Hava Yolları dış dünyayla rekabet edecekse, pazarını geliştirecekse bu tür çalışmalar yapması normal, ama bunun doğru yapılması lazım. Kevin Costner'a kaç milyon dolar verildi bunu bilemiyoruz. THY'nin hizmet kalitesini sürdürmesi, aynı zamanda işletme açısından da havayolu gibi zamana önem veren bir sektörde zaman kazandırması gerekir. Hizmet kalitesi ve zamanla yarışmanız zaten pazar payınızı artırır. Daha fazla reklamla yolcu sayısı artmaz.

 

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay AYÇİN:

“Bize verilmeyenler reklama harcanıyor”

 

Biz, 1 Ocak 2009 tarihinde yapılması gereken 22'nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 19 Ocak 2010 tarihinde başladık. Yani bir yıl gecikmeli başladık. Biz bir yıldır üyelerimizden aidat alamıyoruz ve işyerlerinde çalışanlarla toplantı yapamıyoruz. THY'de özellikle uçuş ekibinin, uluslararası otoritelerce belirlenmiş uçuş ve dinlenme süreleriyle ilgili çok ciddi ihlaller var. Yine diğer ünitelerde çalışan arkadaşlarımızın çalışma koşullarıyla, fazla mesaileriyle ilgili çok ciddi ihlalleri var. Ayrıca emekliliğini dolduran arkadaşlarımız zoraki emekliliğe tabi tutuluyorlar, emekli olmayan arkadaşlarımızın ise iş akitleri feshediliyor. Bir yıl içinde toplusözleşme yapmıyorsunuz, çalışanların yaşam standartlarını artırmıyorsunuz ve THY olarak kalitenizin arttığını söylüyorsunuz.

Buradan elde edilenleri pervasızca reklam aracı olarak kullanıp, toplusözleşme masasında yine yokluk, yoksulluk propagandası yapacaklar. Bize verilmeyeni reklama harcamak başarı mıdır değil midir? Buna kamuoyu karar versin. 

 

Habertürk Yazarı Bekir COŞKUN :

"Bunlar asli görevlerini kenara bırakıp topun, konfetinin şovunu yapma sevdasına düşmüş. Ne kadar acı ve absürd bir durum"

 

Şimdi bunlar uçakları uçuramıyor ama bir şeyleri de uçurmaları lazım. Burada uçan var, top var, kaleci var, konfeti var, seyirci var. İşte bunun şovunu yapmak istiyorlar. Ben geçen gün cenaze töreni için karayoluyla sabahleyin Ankara'dan İstanbul'a otomobille 3.5-4 saatte geldim. Aynı gün akşam saatlerinde İstanbul'dan Ankara'ya uçakla 5.5 saate ancak gelebildim. Benzerini Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya yaşadı ve sabah saatlerinde İstanbul'dan Ankara'ya gelemedi. Yani akşam-sabah fark etmiyor. Bu adamlar, görevlerini yerine getiremeyip insanları havaalanlarında bavulların üzerinde uyumaya mahkûm ediyor. Başka işlere dalmak. Ne kadar absürd.

 

Habertürk TV Airport Programı Koordinatörü Güntay ŞİMŞEK:

“Bu sponsorluklar tanıtıma katkı sağlar”

 

THY, önceden etnik bir taşıyıcıydı. Yani daha çok Türkler'in yoğun olduğu ülkelerden taşımacılık yapıyordu. Son altı, yedi yıla baktığımızda ise etkin bir uluslararası taşıyıcı rolünü üstlendi.

Star Alliance kanalıyla THY'nin dünya üzerinde uçamadığı nokta neredeyse kalmadı. Böyle bir havayolunun bu konsepte uygun tanıtım, reklam, sosyal sorumluluk ve sponsorluk anlaşması yapması gerekir. Bunları yaparken de uygun adımlar atmalıdır. THY'nin filosunda bugün 140 uçak var ve Avrupa'nın 4'üncü büyük oyuncusudur. Bu sponsorluklar THY'nin tanıtımına ciddi katkı sağlayacaktır. Uluslararası havayolu olma vasfını artıracağı gibi bunun yolcu sayısına da etkisi olacaktır.

 

 

 
THY'NİN DOĞU YÜZÜ OLACAK
 
İÇ ÇAMAŞIRLARINA KADAR ARADILAR
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birinci Süvari 24 Ocak 2010 Pazar 03:20

Hepimiz bir Türk Şirketinin dünya da tanınmasını bilinmesini isteriz. Ancak yapılacak daha önemli işler varken: Personelin sorunlarının giderilmesi, mesai saatlerinin insanca düzenlenmesi, vs vs. Ayran.. tahterevaaan.. meselesi Bu işler gerçekten absürd ötesi

Yorumu oyla      0      0  
barça 23 Ocak 2010 Cumartesi 23:00

Biraz önce NTV de Barcelona-Vılladolip maçını izledim. THY ile ilgili en ufak bir sponsorluk işaretine rastlamadım. Barcelona prensip olarak formasına UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu) dışında reklam almayan bir klüp. 2.5 yıl için 8 milyon dolar vereceksiniz, takımı her yere ücretsiz uçuracaksınız ve maçlarda hiçbir şekilde adınız geçmeyecek. Bu nasıl sponsorluk, nasıl bir reklam yatırımı anlayan varsa lütfen açıklasın. Birileri bizi fena halde işletiyor mu yoksa? Ne dersiniz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN DOĞU YÜZÜ OLACAK
Batı pazarını futbol kulüpleriyle büyütme planları yapan THY, Ortadoğu'daki ...
THY'NİN HEDEFİNDE KİM VAR
Barcelona ve Manchester United’e sponsor olan THY’nin yeni hedefinde hangi takımlar var?
İSTİFA SEBEBİ OFFSET ANLAŞMASI MI?
Flaş, Flaş… THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden Candan Karlıtekin’in ...
 
SATILIK UÇAK
Kaz sürüsüne dalınca motorları duran ve kaptan pilot tarafından Hudson ...
THY-AEROFLOT FLÖRTÜ
Flaş, Flaş… Türk Hava Yolları çok konuşulacak bir ortaklığa mı hazırlanıyor ...
O YOLCU GÖZALTINA ALINDI
Bomba ihbarı yapılan Sunexpress uçağında çantasında tuvaletteki yazının ...
 
THY BİR DEVLE DAHA ANLAŞTI
Türk Hava Yolları, İngiltere'nin en ünlü kulüplerinden Manchester United ...
SUNEXPRESS AÇIKLAMA YAPTI
Sunexpress şirketi yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
SUNEXPRESS AYRINTILARI
Flaş, Flaş… İşte Sunexpress uçağını Selanik’e indirten o olay ve bir yolcunun anlattıkları…
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
14 / 21 °C 15 / 20 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •kaza
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •pandemi
  •seyahat