iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Temmuz 2019 Salı - 12:40

THY-KUVEYT HAVAYOLLARI İŞBİRLİĞİ

Türk Hava Yolları ve Kuveyt Hava Yolları kod paylaşımı anlaşması imzaladı

THY-KUVEYT HAVAYOLLARI İŞBİRLİĞİ
Losev-1

Türk Hava Yolları ve Kuveyt Hava Yolları, yeni bir stratejik iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında her iki havayolu şirketi, Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında düzenleyecekleri seferlerde kod paylaşımı yapabilecek. Kod paylaşımlı uçuşların, 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren başlaması planlanıyor.

Türk Hava Yolları ve Kuveyt Hava Yolları arasındaki ticari ilişkiler 1991 yılında başladı ve bu iş birliği Mayıs 2019 itibariyle yenilenen ‘Özel Prorasyon Anlaşması’ ile daha da güçlendirildi. Bugün, Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kuveyt Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yousef Al-Jassem Al-Saqer ve taraflardan üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenen törende imzalanan kod paylaşımı anlaşması ile de mevcut iş birliğinin yeni bir boyuta taşınması hedefleniyor.

İmza töreninde anlaşmanın önemine ilişkin görüş beyan eden Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları olarak Kuveyt Hava Yolları ile imzalanan yeni kod paylaşımı anlaşmasından oldukça memnun olduklarını, anlaşmanın yalnızca her iki havayolu şirketinin ticari ilişkilerine katkıda bulunmayacağını ve ayrıca Türkiye ile Kuveyt arasında seyahat eden yolculara alternatif bağlantılar sunacağının da altını çizdi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Ekşi; “İstanbul, Asya ve Avrupa arasındaki doğal ve tarihi bir bağlantı noktası. Türk Hava Yolları, son 16 yılı aşkın süredir sergilediği göz dolduran performansı ile bugün 124 ülkedeki 311 destinasyona uçuş düzenleyen, dünyanın en fazla ülke ve uluslararası noktasına uçan havayolu şirketi unvanına sahip. Yeni evimiz, İstanbul Havalimanı'na geçişimizle büyümemizin devamını sağlayacak imkânlar bütününe sahip olmamızın yanı sıra, tıpkı bugün Kuveyt Hava Yolları ile imza attığımız bu kod paylaşımı anlaşması gibi çeşitli iş birlikleri de gelişimimizin itici güçleri olacak.”

“Aynı zamanda bu anlaşma, sadece iki havayolu arasındaki ticari gelişime katkı sağlamakla kalmayıp, Türkiye ve Kuveyt’in ikili ilişkilerine de kültürel ve ticari bağlamda büyük bir katma değer oluşturacak. Yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak ve müşteri deneyimini daha da geliştirmek adına anlaşma kapsamında yakın çalışma sergileyeceğimiz Kuveyt Hava Yolları’nın kıymetli çalışanlarına, değerli ekip arkadaşlarıma ve özellikle de Sayın Yousef Al-Jassem Al-Saqer’e bu sözleşmeyi hayata geçirmede sarf ettikleri çabadan ötürü teşekkür ediyor, iki kardeş ülke vatandaşlarının bu anlaşmadan önemli ölçüde istifade etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Kuveyt Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yousef Al-Jassem Al-Saqer ise; “Türk Hava Yolları ile kod paylaşımı anlaşmasına imza atmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliği sayesinde yolcularımız, Kuveyt’ten İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına aynı kaliteli hizmeti alarak daha fazla bağlantı ile seyahat edebilecekler. Anlaşma, iki şehir arasındaki Kuveyt Hava Yolları ve Türk Hava Yolları operasyonlarını destekleyecek ve daha fazla seyahat seçeneği sunacak. Bahsi geçen iş birliği, yolcularımıza tek rezervasyonla tüm seyahat boyunca kesintisiz biletleme, check-in, uçuş kartı alabilme, bagaj kontrolü deneyimi sunacak. Yolcular ve seyahat acenteleri, web sitemiz ve acentelerimizin rezervasyon sistemi aracılığıyla doğrudan bu uçuşlarda rezervasyon yapabilecekler. Ayrıca, bu Kod Paylaşımı Ortaklığı yalnızca iki havayolu arasındaki ilişkiyi güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda kardeş devletler olan Kuveyt ve Türkiye arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek.” şeklinde görüş bildirdi.

Bu ticari iş birliğinin, Kuveyt vatandaşlarının, zengin tarihçesi, misafirperverliği, oldukça köklü kültürü ile dünyaca ünlü Türkiye’deki turizm merkezlerine ilgisinin istikrarlı şekilde arttığı bir döneme denk gelmiş olması da ayrıca önem arz ediyor.

Kuveyt Hava Yolları, Airbus 330/320 ve Boeing 777 tipi uçaklarla İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına haftalık 7’şer uçuş, Türk Hava Yolları ise Airbus 330/320 ve Boeing 737 tipi uçaklarla Kuveyt’e İstanbul Havalimanı’ndan haftalık 28, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise 14 uçuş düzenliyor. Bununla birlikte, her iki havayolu şirketi de yolcularının sık uçuş programlarının imkânlarından yararlanabilmeleri adına kod paylaşımı uçuşlarının ‘Sık Uçuş Programı’na dâhil edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Taraflar ayrıca, kod paylaşımı ve özel prorasyon anlaşmasının kapsamının önümüzdeki dönem daha da genişletilmesinin değerlendirilebileceğini de ifade etmekteler.

 
TAV GÜVENLİK BÜYÜYOR
 
CORENDON FORTUNE 500'E GİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VAN’DAN "DAHA FAZLA UÇUŞ" TALEBİ
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, THY’ye alınacak ...
ICAO SEMİNERİ İSTANBUL’DA YAPILIYOR
Kıtaların buluşma noktası İstanbul, havacılık merkezi olmaya devam ediyor
TUSAŞ VE MEB İŞBİRLİĞİNE GİTTİ
MEB ve TUSAŞ, milli muharip uçak ile ağır sınıf taarruz helikopterini ...
 
SALAM AIR SABİHA GÖKÇEN'DEN UÇUYOR
Salam Air, İstanbul’un şehir havalimanı Sabiha Gökçen’den Umman’ın başkenti Maskat’a uçmaya başladı
İSTANBUL HAVALİMANINDA 100 BİN UÇUŞ
Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’ndan6 Nisan ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA ÖDÜL
Avrupa Havalimanları Konseyi’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ödül…
 
AYJET'İN 74. DÖNEM MEZUNLARI
AYJET Uçuş Okulu 74. dönem pilotlarını mezun etti
YANGINA MÜDAHALE EDECEKLER
Kaan Air’ın Türk tescilli ve Türk bayraklı helikopterleri orman yangınları operasyonlarına başladı
PULLARDAKİ HAVACILIĞIMIZ
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •pilot
  •İstanbul Havalimanı
  •Qatar Airways
  •yolcu