iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ağustos 2015 Salı - 18:43

THY İTÜ VE BOEİNG İŞBİRLİĞİ YAPMIŞTI

THY,İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boeing’in işbirliği ile sürdürülen “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı” bugün ilk mezunlarını verdi.

THY İTÜ VE BOEİNG İŞBİRLİĞİ YAPMIŞTI
Losev-1

İki yıllık yüksek lisans programı, Türk Hava Yolları çalışanlarının dünya havacılığının geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 39 THY yöneticisinin ve yönetici adayının “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”’ndan mezuniyetini kutladı.Program 2013 yılında Boeing, İTÜ ve THY ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön vermelerini ve küresel havacılık endüstrisinde etkili bir role sahip olmalarını sağlamak üzere, THY’nin gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatılmıştı

Törende konuşan  Yatırım ve Teknoloji'den Sorumlu THY Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Ahmet Bolat  Dünyadaki  en fzala  ülkeye uçan havayolu olduklarını belirterek, kıtalararası köprüler kurmanın yanı sıra, kültürel, ticari ve ekonomik ilişkiler geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

YÜKSELEN YILDIZ

Bolat "THY olarak Türkiye üzerinden geçen trafikten önemli bir pay yakalamayı hedefledik ve bu amaca uygun stratejiler geliştirdik. Bugün İstanbul küresel bir uçuş merkezi olma konusunda önemli bir mesafe kaydetmektedir.THY, tıpkı saygıdeğer program ortaklarımız Boeing ve İTÜ gibi küresel bir markadır.Havacılık endüstrisinin yükselen yıldızıyız. Başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edebilmek için katılan ve başarıyla tamamlayan yöneticilerimizin ve yönetici adaylarımızın yönetim becerilerinin verimliliğini artıran bu programın, biz uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ederken, Türkiye’nin gelecekteki havacılık sektörü liderlerinin mesleki becerilerine önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum İTÜ’nün bir mezunu olarak,  İTÜ’den yüksek lisans derecesi almaya hak kazanan genç meslektaşlarımı kutluyor ve küresel havacılık sektörünün geleceğini şekillendirmede önemli bir role sahip olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

 Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Bölgesi Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp ise “Havayolu Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının ilk mezunlarını görmekten çok büyük gurur duyuyor ve tüm mezunların gelecekte havayolu şirketlerindeki kariyerlerinde başarılı olmalarını diliyoruz. Türkiye’nin havacılık endüstrisi büyümeye devam ederken, Türk Hava Yolları ve İTÜ ile birlikte yürüttüğümüz bunun gibi programlar, sektörün gelecekteki başarılarına ve gelecekteki yöneticilerine yapılan önemli yatırımlardır. Biz de Boeing olarak Türkiye’nin geleceğine yapılan bu yatırımda bir payımızın olmasından gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da konuyla ilgili olarak, “İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Türkiye’nin havacılık ve uzay ile ilgili en eski ve en büyük akademik kuruluşudur. İki yıl önce İTÜ, Türk Hava Yolları ve Boeing Türk havacılığı için çok önemli bir programda bir araya geldi. Akademik Program çerçevesinde öğrencilerin, 2 yıl boyunca ülkenin hızla gelişen hava taşımacılığını yönetmek üzere gerekli becerilerle donatıldığını aktaran Karaca, ”İTÜ’de sunulan bilimsel altyapı, teknoloji ve beraber çalıştığı dünya çapındaki üniversitelerden gelen konunun uzmanı 18 akademisyenin katkılarıyla program yürütüldü. İTÜ 'Yerden göğe kadar bilim, teknoloji, mühendislik' anlayışı ile eğitim vermeye ve Ülkemizdeki ilk’leri gerçekleştirmeye devam edecektir. Bilim ve teknoloji konusunda her zaman bir adım önde olan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin şimdiki hedefi tüm altyapı çalışmasını tamamladığımız “Havacılık Enstitüsünü” İTÜ’ye kazandırmaktır. Henry Ford’un demiş olduğu gibi, ‘Bir araya gelmek bir başlangıç, birlikte kalmak bir ilerleme, birlikte çalışmak bir başarıdır.’ Buradan hareketle, bu başarıda katkısı bulunan tüm tarafları kutluyor ve bilhassa programa olan bağlılıklarından dolayı 39 İTÜ mezununu tebrik ediyorum ”diyerek sözlerini noktaladı.

Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı:

 Bölgede bir ilk olan yüksek lisans programı içinde, ABD’deki Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield University ve Kanada’daki University of British Columbia’dan akademisyenleri bulunduruyor. Bunun yanı sıra, akademik ortaklarla birlikte çalışan Boeing Ticari Uçaklar Network ve Filo planlama grubu ile Ekonomik Analiz grubu uzmanları, program katılımcıları için bazı derslere başkanlık edip, eğitim veriyor. Akademik program boyunca katılımcılar; havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alırken aynı zamanda havalimanı planlaması ve yönetimi ile hava taşımacılığı sözleşmeleri gibi konularda modüler seçme imkânına sahip oldu. Programdaki derslerin her biri gerçek hayatta havayolu şirketi yöneticilerinin karşı karşıya kalabileceği sorunların çözümünü içeren örnek olay incelemeleri ile desteklendi. Adayların mezuniyet projeleri ise, Türk Hava Yolları ile ilgili bir sorunun analizi ve çözüm önermeleri üzerinden oluştu.

 
ANA İKİ UÇAĞINI DAHA BOYAYACAK
 
KOKPİTE GİREN ŞAHİN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENÇLERİN BÜYÜK BAŞARISI
TOBB ETÜ Makine Mühendisliği öğrencileri geleceğin uçaklarına motor tasarladı, ...
SİNGAPUR HAVAYOLLARI UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ
Singapur Havayolları'nın Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk ...
LİMAK O İHALEYİ KAZANDI
Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı ihalesini kazandı
 
ENKAZA ULAŞILDI
Endonezya'da düşen Trigana Air Service'a ait uçağın enkazına ulaşıldı
TESLİMAT TAMAMLANDI
ATAK Programı kapsamında üretilen dokuzuncuve son helikopter Türk Silahlı ...
THY'NİN SATRANÇ TAKIMI 3. OLDU
THY Spor Kulübü Satranç Takımı 2015 yılı Türkiye İş Bankası Süper Ligi’nde 3. oldu
 
HAFTADA 10 KEZ UÇACAK
THY,İstanbul–Kuala Lumpur seferlerini arttırma kararı aldı.
HAVALİMANINDA GAZİYE BÜYÜK AYIP
Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden gazi Hakan Mutlu, şort giymiş olmasına ...
TAV FİLİPİNLER'E TEKLİF VERECEK
TAV Havalimanları Holding, Filipinler'de havalimanı yapım ve işletim ihalesi için teklif verecek.
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 18 °C 13 / 18 °C 14 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Qatar Airways
  •turist