iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Temmuz 2019 Cuma - 10:19

THK’DA KRİZ BİTMİYOR

Türk Hava Kurumu'nda bazı yönetim kurulu üyelerinin istifasıyla başlayan tartışmalar karşılıklı suçlamalar ve davalarla devam ediyor

THK’DA KRİZ BİTMİYOR
Losev-1

THK’ya Ekim 2018’de yeni başkan seçilen Emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun tüzüğe aykırı kararlar aldığı ve kurumu zarara uğrattığı iddiasında bulunan bazı yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, üyeler Muzaffer Başer ve Gökhan Doğan da bu istifaların ardından 20 Temmuz'da ‘Olağanüstü Büyük Genel Kurul toplantısı' yapılması yönünde karar aldı. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ise, söz konusu denetleme kurulu üyelerinin bir hafta önce görevden uzaklaştırıldığını belirterek Ankara 19. Asliye ve 15. Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne başvurarak, ‘Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı' için alınan kararın tedbiren durdurulmasını talep etti.

BİRER GÜN ARAYLA İKİ AYRI KARAR

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, 17 Temmuz’daki duruşmada, denetleme kurulunun almış olduğu olağanüstü genel kurul kararının iptaline yönelik esastan açılmış herhangi bir davanın bulunmadığı, ihtiyati tedbir talebinin de yargılamayı gerektirdiği gerekçesiyle tedbir talebinin reddine karar verdi.

GENEL KURUL KARARI DURDURULDU

Ancak bir gün sonra Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurul çağrısı yapan denetleme kurulunun 3 üyesinin görevden el çektirildikten sonra genel kurul çağrısı yaptıkları yönündeki itirazı dikkate alarak, 20-21 Temmuz ve 27-28 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul hazırlık işlemlerinin tedbiren durdurulmasına karar verdi.

GENEL BAŞKAN, DENETLEME KURULU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu kararın ardından Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, görevden el çektirilen Merkez Denetleme Kurulu üyeleri hakkında yetkileri olmadığı halde Olağanüstü Genel Kurulu'nu toplantıya çağırma kararı aldıkları ve sahte belge düzenledikleri, yalan beyanda bulunarak noteri yanılttıkları gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

KAVGANIN TELEMELİNDE LALELİ OTEL Mİ VAR?

Tüm bunlar yaşanırken yeni bir gelişme daha yaşandı. THK Genel Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Eski THK Başkanı Kürşat Atılgan hakkında 4 helikopterin satışından 2 milyon 697 bin 598 dolar eksik satış bedelini tahsil ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan açıklamada, söz konusu kişiler hakkında ‘danışmanlık ve bağış adı altında şahıslara para aktarılması, hiçbir işlem yapılmadığı halde hangar kiralanması ve ödeme yapılması, kurum bütçesinden turistik amaçlı seyahat düzenlenmesi, demirbaşların usulsüz şekilde satılması, uçak fabrikasının para kazanmamasına rağmen ekstra primler ödenmesi’ dolayısıyla suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

“THK’NIN 65 OTELİ SATILDI” İDDİASI

Eski THK Başkanı Kürşat Atılgan ise yaptığı açıklamada, kuruma ait olan İstanbul Laleli Oteli’nin eski kiracılarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını ileri sürerek Olağanüstü Genel Kurul’u engellemek için şahsına iftira atıldığını iddia etti.

Oteli kiralayan Keskin Gayrimenkul Turizm Yatırım San. ve Tic. A.Ş. Başkanı Recep Ercan Keskin ise Atılgan’ın açıklamalarına verdiği cevapla tartışmalara yeni boyut kazandırdı. Tayyare Apartmanı’nda 2005 yılından beri kiracı olduklarını belirten Keskin, Kürşat Atılgan döneminde THK’nın 65 otelinin satıldığını, bu otelin satılmamasının ise kendilerinin sayesinde olduğunu iddia etti.

ESKİ SEKRETERE KUMPAS SUÇLAMASI

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Bertan Nogaylaroğlu’nun görevden alındığı ve yerine THK Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız'ın getirildiği iddia edildi. Bu iddiaya ilişkin açıklama yapan THK, “Görevinden uzaklaştırılan THK Eski Genel Sekreter Yardımcısı Salim Kaya, ele geçirdiği şifrelerle Nogaylaroğlu’nu görevden almış gibi gösterdi. Nogaylaroğlu’na karşı organize kumpas girişiminde bulundu” denildi. Bu konuda da suç duyurusu yapıldığı bildirildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN DENETLEME KURULU AÇIKLAMA YAPTI

Sürecin bu noktaya gelmesinin ardından merkez denetleme kurulu dün Ankara’da bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada başkan Nogaylaroğlu, tüzüğe aykırı davranarak kurumu milyonlarca zarara uğratmakla suçlandı. Nogaylaroğlu’nun, ehliyet ve liyakat sahibi üst yönetim kadrosunu işten attığı, yerlerine iki kat maaşla tecrübesiz ve liyakatsız kişilerin işe başlatıldığı iddia edildi.

YANGIN SÖNDÜRME İHALESİNE GİRİLEMEDİ

Ayrıca THK’nın 35 yıldır sürdürdüğü uçakla yangın söndürme işine teminat mektubu tedarik edilemediği için girilemediği, kur krizi öncesi fiyatlarla ikinci kez alınan ambulans helikopter ihalesini Maliye Bakanlığının tanıdığı tasfiye hakkına rağmen tasfiye etmediği için kurumun milyonlarca zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

5’TE BİR DELEGENİN TALEBİYLE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİLECEK

Nogaylaroğlu’nun, genel kurul talep eden bu nedenle de istifa eden; yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini kumpasçılıkla suçladığı belirtilen açıklamada, “Bu kez tüzük gereği 5’te bir delegenin yazılı talebiyle olağanüstü genel kurula gitme kararını uygulamaya koyduk” denildi.

CUMHURBAŞKANI’NA RAPOR SUNULDU

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bertan Nogaylaroğlu 94 yıllık geçmişi olan ve havacılıkta ülkemize paha biçilmez hizmetler yapan güzide kurumumuzu büyük bir kaosa soktu. Kendisini seçen iradeyi küçümsedi, aşağıladı hatta yok saydı. Kendisinin Cumhurbaşkanımız tarafından buraya yarı kayyım olarak gönderildiğini söyleyerek korku yaratmaya çalıştı. Bu süreçte ‘olağanüstü genel kurul yapılmalı’ diye görüş beyan eden eski genel başkan dahil birçok şube başkanı ve üyeyi yetkisi olmadığı halde görevden el çektirip olmayan disiplin kuruluna sevk etti”

Açıklamada ayrıca, THK’nin onursal genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a merkez denetim kurulu olarak hazırladıkları raporu sundukları ifade edildi.

SÖZCÜ

 
PUTİN'DEN "VİZE" TALİMATI
 
AMADEUS'TAN YENİ UYGULAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MALEZYA BAŞBAKANI TUSAŞ'TA
Malezya Başbakanı Mohamad, SSB ev sahipliğinde Türk Savunma Sanayii sektörüyle bir araya geldi
BASIN BAYRAMI'NI KUTLADI
DHMİ Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş'ten Basın Bayramı mesajı...
TUSAŞ'TAN YAPAY ZEKAYA YATIRIM
Savunma Sanayii’nde yapay zeka’ya ilk yatırımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yaptı
 
TAV CİROYU ARTIRDI
TAV Havalimanları 2019’un ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine göre ...
TC-LLC FİLODA
THY üçüncü B787-9 'Dreamliner' uçağını da filoya kattı
İHA TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
İHA kullanacaklar için 4 aşamalı izin...
 
THK'DA ÜYELİKLERİ ASKIYA ALINANLAR
THK’da Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunan 35 başkan ve yöneticinin üyelikleri askıya alındı
A330’A İLK SERBEST DALIŞ
Airbus 330 bu kez derinlerde yolcularını ağırlıyor
HELİKOPTER ŞEHİTLERİ ANILDI
2006 yılında yaşanan kazanın acıları ilk günkü gibi tazeliğini koruyor
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Sunexpress
  •bilet
  •helikopter