iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Kasım 2018 Perşembe - 12:26

TEKNİK ALT YAPI IBM’E EMANET

İstanbul Havalimanı’nın IT altyapısında entegrasyon IBM’e emanet

TEKNİK ALT YAPI IBM’E EMANET
" border="0" alt="Losev-1">

IBM Think Istanbul Zirvesi, iş dünyasından dijital dönüşüm başarı hikayelerine ev sahipliği yaptı. IBM’in dünya çapında gerçekleştirdiği Think Zirvesi’nin İstanbul ayağında, TAV Grubu ve yeni İstanbul Havalimanı gibi dijital dönüşüm başarı hikayeleri dikkat çekti.

IBM’in birçok ülkede düzenlediği Think etkinliklerinin Türkiye ayağı, 7 Kasım Çarşamba günü IBM Türkiye’nin ev sahipliğinde, Volkswagen Arena’da gerçekleşti. IBM Türkiye’nin 80’inci yıldönümünü de kutladığı etkinlik iş dünyasından çeşitli isimleri ve bankacılık, sigortacılık, telekomünikasyon gibi birçok sektörden temsilcileri ağırladı. Etkinlik boyunca IBM’in yapay zeka, bulut, blockchain, siber güvenlik hizmetlerini kapsayan yeni çözümlere odaklanılırken, değişik sektörlerden IBM müşterileri de bu çözümlerin iş süreçlerine kattığı değeri ve dijital dönüşüm vizyonlarını paylaştı.

İstanbul Havalimanı’nın IT altyapısında entegrasyon IBM’e emanet

IGA Systems’ın Genel Müdürü ve İstanbul Havalimanı CIO’su Ersin İnankul, havaalanı operasyonlarında kullanılan yazılımların ve sistemlerin birbiri ile entegre olmasını sağlayan “IBM Bulut Entegrasyon çözümü” ile katma değerli web servislerin dış tüketicilere açılmasına yardımcı olan “API Connect” çözümünden gördükleri faydaları anlattı. 2015'te dünyanın en teknolojik havalimanlarından birini yapmak için yola çıktıklarını belirterek, havalimanının akıllı IT altyapısıyla ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı:

“İstanbul Havalimanı’nın temelleri atılırken 29 Ekim 2018'i gözümüzde canlandırmak için bir entegrasyon şeması çıkardık. Havalimanları için en büyük zorluk entegrasyondur. Bu entegrasyonu uygulamak için IBM ile anlaştık. Örneğin, havalimanında yolcular için beklememek çok önemli. Bunu sağlamak için IBM ile gerçek zamanlı bir operasyon sistemi kurarak buna IST kodunu verdik. Ancak 4 Ekim’de IST kodunu ISL'ye çevirmemiz yönünde bir talep aldık. Bu kadar kısa sürede bu değişikliği yapmamız zordu ancak IBM bize müthiş bir çözümle geldi. Kodu tüm sistemlerde değiştirmek yerine araya kodlar yazarak mesajları havada yakalayıp dönüştüren bir sistem kurduk. Bu bizim karşılaştığımız en büyük problemlerden biriydi ama kısa sürede bir çözüm ürettik ve şimdi sorunsuz işliyor.”

TAV Grubu CEO’su Sani Şener’den ilham veren konuşma: “Yolcu mutluysa havalimanında 10.6 Euro daha fazla harcama yapıyor”

Think İstanbul Zirvesi 2018’in ana konuşmacısı havalimanı işletmeciliği ve inşaatı alanında bir başarı hikayesi yazan TAV Grubu’nun CEO’su Sani Şener, TAV'ın dijitalleşme sürecini ve bu çerçevedeki girişimlerini şöyle özetledi:

“Bugün burada IBM’in konuğu olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan seneler önce bir sohbet sırasında ilk ATM’yi Türkler yaptı şeklinde bir söz duymuştum. Acaba doğruluk payı var mı diye düşünürken öğrendim ki ilk ATM’yi IBM Türk yapmış. Biz havalimanı işletmesi yapan bir şirketiz. Bizim için yolcu memnuniyeti çok önemli. Bunun için bir araştırma yaptık ve şunu gördük. Yolcu mutluysa havalimanında 10.6 Euro daha fazla harcama yapıyor. Yolcuyu mutlu etmeliyiz. Eskiden sadece iş ortaklarını mutlu etmek önemliydi, sonra tüketici memnuniyeti, sonra da çalışan memnuniyeti önem kazanmaya başladı. Yolcu check-in sırasında, pasaport sırasında az beklerse mutlu oluyor. Yolcuların ihtiyaç ve beklentilerini yakından izlemek ve uygun çözümler üretmek için dijital teknolojileri kullanıyoruz. Dijitalizasyonun sadece üreten değil kullanan tarafında da olmak lazım. Yolcunun ihtiyacı olan bütün bilgiyi yolcunun önüne sermeliyiz. TAV Mobil ile bunu yaptık ve dünyadaki bu uygulamayı geliştiren ilk havalimanlarından biri olduk.

Türkiye için sıra sanayiden sonra dijital hamlede

Açılış konuşmasını gerçekleştiren IBM Türkiye Genel Müdürü Defne Tozan, şirketlerin yatırımlarından en optimal dönüşü almaları için global rekabet ortamında teknoloji yatırımı yapmanın önemine dikkat çekti. Tozan, bugünü ve geleceği şekillendiren önemli teknolojilerden birinin de yapay zeka ve bulut teknolojileri olduğunu belirterek, “Gündemimizde 3 ana konu var: müşteri deneyimi, operasyonel verimlilik ve regülasyonlar. Müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, düzenlemelerin getirdiği gereklilikleri yerine getirmek için teknoloji yatırımlarımıza devam etmemiz gerekiyor. IBM olarak biz sahip olduğumuz çözümlerimizle müşterilerimizin yanındayız. Ülkemiz çok büyük bir sanayi hamlesi yaptı ve şimdi sıra içinde bulunduğumuz çağa uygun olarak dijital hamleyi gerçekleştirmekte. IBM Türkiye olarak 80 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin ekonomisini şekillendiren sektörler ve müşterilerimizin hep yanında olacağız” dedi.

IBM Hibrit Bulut Satışlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Jason Gartner ise IBM Bulut Platformu’nun işletmelere sağladığı faydaları aktardı. “Çoklu bulut teknolojileri önem kazanıyor. Yeni gerçekliğimiz hibrit bulut. Bulut çok kısa bir süre içinde maliyetleri düşürmenin bir yolu olmaktan öteye geçip bir dönüşüm ve inovasyon platformu haline geldi. IBM Bulut Özel Platformu çözümümüz, kritik misyona sahip uygulamaların ve hassas veri kümelerinin şirket içindeki sistemlerde saklanmalarına imkan tanıyarak müşterilerin daha düşük bir riskle buluta geçişlerine imkan sağlıyor.”

 
ÇİN KENDİ JETİNİ İLK DEFA TEST ETTİ
 
AHL’DE 31 KİLO KOKAİN YAKALANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜLAKAT ODALARINDA YAKALANDILAR
İstanbul'daki havalimanları ve otogarda DEAŞ’a karşı kurulan 'mülakat' ...
BAKÜ’YE İLK SEFER YAPILDI
İstanbul Havalimanı’ndan Bakü’ye ilk uçuş gerçekleşti
SHGM MODİFİKASYON KONUSUNDA UYARDI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havaalanı ve askeri bölgeler gibi ...
 
HELİKOPTERE LAZER TUTAN SUÇ MAKİNESİ
Polis helikopterine lazer tutan ve gözaltına alınan kişinin adeta bir suç makinesi olduğu belirlendi
İSTANBUL HAVALİMANI’NA İKİNCİ ‘KUŞ RADARI’
Ulaştırma Bakanı Turhan, “İstanbul Havalimanı’nda kuş göç yolları için ...
SUNEXPRESS’İN YARDIM MELEKLERİ SINIFLARI BOYADI
SunExpress’in yardım melekleri “Guardian Angels” İzmir’de sınıfları boyadı
 
YAKIT SİSTEMLERİ IATA’DAN ONAY ALDI
Dünyanın en büyük depolama ve hidrant sistemlerine sahip olan İstanbul ...
VASİP ŞAHİN İSTANBUL’A VEDA ETTİ
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ankara Valisi olarak atanan eski İstanbul Valisi ...
TARKİM'İN UÇAKLARI SATILIYOR
TMSF Tarkim’ e ait 5 uçağı satışa çıkardı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
THY'DEN YOLCULARA UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
8 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •İstanbul Havalimanı
  •pandemi
  •Delta Airlines
  •Sunexpress