iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
31 Ocak 2010 Pazar - 13:46

TEKEL İŞÇİSİNE ANLAMLI DESTEK

Sivil havacılık işçilerinden Ankara’da 48’inci gününe giren direnişi sürdüren Tekel işçilerine anlamlı ziyaret…

TEKEL İŞÇİSİNE ANLAMLI DESTEK
Losev-1

Sivil havacılık çalışanları Ankara'da 48. gününe giren direnişi sürdüren Tekel işçilerini ziyaret etti. Gökkuşağı Hareketi üyesi işçiler, Türk İş'e Genel Grev kararını aldıran işçileri kutladılar. Aralarında hosteslerin, kaptanların, teknisyen ve yer işletme çalışanlarının bulunduğu havacıların desteği, Tekel işçilerine moral kaynağı oldu. Karşılıklı duygusal anlar yaşanan ziyaret çadırlarda sürüyor.

 

Tekel işçisine destek bildirisi şöyle:

 

“YİĞİT TEKEL İŞÇİSİ KARDEŞLERİMİZ

 

Bizler Sivil Havacılık işçileri olarak yanınızda olduğumuzu bildirmek üzere Ankara’dayız. Hostesler, Kaptanlar, Teknisyenler Yer İşletme işçileri olarak bütün havacıların selamlarını, desteğini iletmeye geldik. Hükümet, sizlerin direnişini istismar eden marjinal gruplardan söz ediyor. Amaçlarının “ideolojik” olduğunu söylüyor. Yani bu yoruma göre bizler de sizi “istismar etmeye” geldik!

 

Tekeli 292 milyon dolara satan ve sonra 900 milyona devredilmesini sağlayan iktidar esas istismarın bu olduğunu aslında çok iyi biliyor. Bizler halkın yarattığı değerleri sermayeye peşkeş çeken iktidarların, emekçileri ekmek teknelerinden eden, onları açlığa mahkum eden istismarlarını da ideolojilerini de iyi biliyoruz. Kuşkusuz buna karşı bir ideolojimiz olacaktır… Yanıldıkları şey ise bizlerin değil onların marjinal olduğudur. Emeğine, ekmeğine sahip çıkan sizlerin aydınlattığı bu yolda kardeşleriyle kenetlenen halkı marjinal ilan eden bir avuç mutlu azınlık olarak kendileri “marjinaldir.”

 

Bildiğiniz gibi Başbakan ancak genel grev kararının açıklanmasından sonra Türk İş’e randevu verdi. Şimdi çözüm umuduyla direnişiniz sürüyor. Sizler, iktidarın “merhametini” eylemin ilk günlerinden tanıyorsunuz. Aslında “Genel Grev” kararını o gün, boyun eğmeyerek siz aldınız. Bunu 17 ocak mitinginde kürsüden ilan ettiniz. Kararlılığınızı açlık greviyle perçinleyip gösterdiniz. Türk İş yönetimini Genel Grev kararına getiren şey kuşkusuz sizin bu kararlılığınızdır. Yurttaş bilincine sahip esnaf, memur, köylü bütün halkın desteğiyle artık Tekel İşçilerinin direnişi Türkiye’nin Direnişi olmuştur.

 

Değerli arkadaşlar özelleştirmelerin başladığı ilk günlerde sendikal bürokrasinin boyun eğen, hatta yer yer işbirliği yapan tutumu iktidarları yüreklendiren en büyük etken olmuştur. Sendikalı olmak örgütlü toplum yolunda çok önemli ve vazgeçilmez bir araçtır. Tekel direnişinin örgütlenmesinde de sendikaların işlevi büyüktür. Ancak sizler mücadelenin sadece sendikacılığı meslek edinmiş kişilerin insiyatifine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu da gösterdiniz. Üretenler olarak sendikal politikayı da fiilen yönetmeniz bütün oyunları bozmuştur. Mücadelenin yükselmesi ve bütün emek dünyasını kapsayarak GENEL GREV aşamasına gelmesinin sırrı buradadır. 

 

Direnişiniz, bizlerin kendi sendikamızda, tabanın sesi olarak yaşama geçirmeye çalıştığımız, şeffaf, demokratik işçi yönetiminin gerçeklik bulduğu noktadır. Bizler buna “Alın Aklığı Kardeşliği” diyoruz. Yarattığınız rüzgar haklarını arayan bütün emekçilerin yolunu açmaktadır bu nedenle sizlere çok şey borçluyuz.  Şimdi yapılacak iş bu rüzgarı diğer bütün sektörlere ulaştırmaktır. Bu amaçla yanınızdayız. Hepinizi sevgiyle saygıyla kucaklıyoruz.

 

Yaşasın Sınıf Kardeşliği. Yaşasın Alın Aklığı Kardeşliği...

 

SİVİL HAVACILIK İŞÇİLERİ  (GÖKKUŞAĞI HAREKETİ)”

 

 
THY'YE RÖTAR SORGUSU
 
BİR DOKUN BİN AH İŞİT
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSG 8 Mart 2010 Pazartesi 17:28

Eylem bitti siz hala Ankaradamısınız...

Yorumu oyla      0      0  
Yerişletme 2 Şubat 2010 Salı 01:16

Bu mücadeleye katkıda bulunan her insan evladına sonsuz teşekkürler! Ama bir şeyi düşünmeden edemiyorum: Havaiş genel merkezi ile birlikte neden ziyaret etmediniz de "G.Kuşağı Hareketi" olarak ziyaret etmeyi ve destek vermeyi uygun gördünüz? Genel kurul sonrası verdiğiniz birlik ve destek mesajları sadece "usulen" mi idi? Samimiyetiniz beni ve sizlere oy veren diğer mesai arkadaşlarımı muallakta bıraktı. Selamlar!

Yorumu oyla      0      0  
Merakli 1 Şubat 2010 Pazartesi 10:16

Oncelikle, tam bir emekci dayanismasi gosteren cok saygi deger, Sivil Havacilik emekcilerine bu ornek davranislarindan oturu tesekkurlerimi iletmek isterim. Emek en yuce deger ise, emekcileri hakli direnislerinde destekleyen kisiler, toplumdaki en yuce degere sahip kimselerdir. Bu baglamda, kiskanclik, komploculuk, kolpacilik pesinde olan, ezik fikriyattaki bireylerin Lumpen Proleter derilerini atmalarini oneririm.

Yorumu oyla      0      0  
TEKELCİLER 1 Şubat 2010 Pazartesi 05:42

Alini sekterciliği fesatçılığı en basit dayanışmayı bile kaldıramıyor. Havaiş bu kafadaki insanlarla yönetilmiyordur inşallah!!!

Yorumu oyla      0      0  
Emekçi 1 Şubat 2010 Pazartesi 02:00

Sendikacılar, 48 gündür Tekel işçilerine destek için ağzınızdan tek kelime duymadık. İş yerlerinde ve sitenizde bile genel grev çağrısına destek için bir adım atmazken şimdi başkalarına çamur atmaya utanmıyorsunuz. Sendikacılık bu mu? Sadece Genel Başkanın şovu mu sendikacılık? Helal olsun Ankaraya giden arkadaşlara...

Yorumu oyla      0      0  
TEKNİK 31 Ocak 2010 Pazar 22:34

Degerli arkadaşlar sizi gönülden kutluyorum. Böyle bir dayanışma haretinin altında başka bir şeyler aramak sadece sadece o kişilerin düştüğü durumu gösterir. Öyle bir zamana dogru gidiyoruz ki ankaraya gitme zamanı her halde turkıs teknige geliyor diye gözüküyor. MEVCUT YÖNETİM BU AYRIMCILIGA VE KİNCİLİGE DEVAM EDERSE KORKARIM DEGİL ANKARAYA GENEL MÜDÜRLÜGE BİLE KİMSEYİ GÖTÜREMEZ.

Yorumu oyla      0      0  
ali 31 Ocak 2010 Pazar 21:19

pes yani! bu ne çıkarsama! demek ki mevcut yönetim de tekel işçisine destek için gitse 'emekçilerin üzerinden matematik yapmak' olarak değerlendirmek gerekecek. 'kişi kendinden bilir işi' mi diyelim şimdi. artık sineğin yağını çıkarıyorsunuz arkadaşım. bu kadar mı acz içindesiniz. başka eleştirecek bir şey bulamadınız galiba. ayıptır!

Yorumu oyla      0      0  
Tulumsuzlar 31 Ocak 2010 Pazar 15:12

Öncelik ile Tekel direnişine katkıda bulunan tüm unsurları tebrik ediyorum. Ankara da yapılan eyleme destek ziyaretinda bulunan Mevcut Hava İş Yönetimine muhalif insanların işçileri ziyaret etmesi ilk bakışta emek düşmanlığının en üst seviyede yaşandığı coğrafya da olumlu bir resim şekli ile gözümüze çarpsa da temelde 'alın aklığı' şiarını ağızlarından düşürmeyen bu insanlara pek de yakışmış gibi duruyor. Aklın 'Aklık' olararak sözde betimlenmesi ve 'Birlikte güçlüyüz' gerçekliliğini aldatıcı bır pratikle hayata geçirilmesi dışında Hava İş in örgütlülüğünü, mücadele tarihini, kazanımlarını bölmek, parçalamak ve ihtiraslar ile kişisel amaçlara yönelik 'OYMAK' Değerli TEKEL emekçilerinin üzerinden matematik yapmak RTE nin azından düşürmediği 'Berabar yürüdük biz bu yollarda' Cümlesinin anlamına çok yakışıyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZERRİN'İ KİM KIZDIRDI
Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu yazdı. Pop şarkıcısı Zerrin Özer'i ...
EMNİYET AMİRİ TUTUKLANDI
Atatürk Havalimanı’nda free shoplarda satılması gereken ürünlerin kaçak ...
GEÇ KALDI BOMBA İHBARI YAPTI
Adana'da ismi açıklanmayan bir kişi, İzmir uçağını kaçıracağı düşüncesi ...
 
GERÇEK 'CEP' HERKÜLÜ
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalanan adam şaşkınlık yarattı. Niye mi ? İşte cevabı…
FREE SHOP'LARA ŞOK BASKIN
Mali polis, Atatürk Havalimanı’ndaki ATÜ Duty Free( gümrüksüz satış mağazalarına) ...
BARSELONA'DAN SONRA MANCHESTER
İngiliz BBC’nin haberine göre THY, Premier Ligi temsilcisiyle 3.5 yılığına ...
 
ATÜ DUTY FREE'DEN VESPA
ATÜ Duty Free, 18 Ocak-19 Şubat arasında İstanbul Atatürk Uluslararası ...
MILLENIUM LOUNGE İLK 10’DA
BTA Catering tarafından işletilen Millennium Lounge “Dünyanın En İyi 10 Lounge”u arasına girdi…
POLİSTEN KAÇMADI
Atatürk Havalimanı’nda bir yılda 138 kalem kamera yakalandı.
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •turist
  •turizm
  •Temel Kotil