iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Şubat 2020 Cumartesi - 06:56

TAV'DAN 764 MİLYON EURO CİRO

TAV Havalimanları, 2019’da İstanbul Atatürk Havalimanı hariç yüzde 8 artışla 764 milyon avro ciro elde etti.

TAV DAN 764 MİLYON EURO CİRO
Losev-1

TAV Havalimanları, önceki yıla göre yüzde 7 artışla 89,1 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirketin devam eden faaliyetlerinden elde ettiği net kar yüzde 5 artış kaydetti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

“TAV Havalimanları olarak 20. yılımızı kutlarken, havalimanı işletmeciliği gibi rekabetçi bir sektörde, küresel ölçekte tercih edilen bir marka yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yedi ülkede 14 havalimanı işletiyoruz. Ciromuzun yüzde 59’unu oluşturan hizmet şirketlerimizle birlikte,  30 ülkede 100 havalimanında, diğer havalimanı işletmecilerinin işlettiği havalimanlarında da hizmet veriyoruz.

2019 yılı, büyüme stratejimizin üçüncü ayağını oluşturan hizmet şirketlerimizin TAV ekosistemi dışında inorganik büyümesi açısından çok önemli bir yıl oldu. TAV İşletme Hizmetleri sekiz ülkede faaliyetleri bulunan İspanyol yolcu salonu işletmecisi GIS’i satın alarak portföyünü genişletti. Böylece, Kenya’dan Şili’ye İsviçre’den ABD’ye, Batı Avrupa’dan Körfez ülkelerine  kadar uzanan bir coğrafyada TAV İşletme Hizmetleri, BTA, ATÜ ve TAV Technologies hizmet şirketlerimiz varlıklarını sürdürüyorlar.

Büyüme stratejimizin ikinci ayağını oluşturan yeni ve kârlı imtiyaz anlaşmaları yapma hedefimiz doğrultusunda Kazakistan Almatı Havalimanı’nın sahibiyle  başlattığımız satın alma görüşmeleri başarılı bir şekilde sürüyor. Karadağ’da bulunan Tivat ve Podgorica havalimanlarının özelleştirme süreci ile ilgileniyoruz. Ana faaliyet coğrafyamızda hissedarlarımıza değer yaratacak yeni imtiyaz anlaşmaları için çalışmaya her zaman devam ediyoruz.

Esenboğa Havalimanı

Türkiye’de turizm sektöründe yeni rekorların kırıldığı bir yıl olan 2019, büyüme stratejimizin ilk ayağı olan organik büyüme açısından oldukça iyi bir yıl oldu. Gerek Avrupa pazarlarından gerekse Rusya’dan gelen turist sayılarında yaşanan önemli artışlarla Türkiye, 2019 yılını yüzde 14 büyüyerek 45 milyon ziyaretçi ile tamamladı.  Gürcistan’daki havalimanlarımızda yolcu trafiği de senenin ortasına kadar olukça kuvvetli seyretti ancak Rusya tarafından getirilen uçuş yasağı nedeniyle seneyi hafif yolcu düşüşü ile kapadı. Havayollarının iç hatlarda arz kısıntısına gitmesi nedeniyle iç hat trafiği 2019’da zayıf seyretti. Bu nedenlerle 2019’u 89 milyon yolcu ile sene başında belirttiğimiz hedefin yüzde 1 altında kapadık. Bununla birlikte, finansal sonuçlarımıza etki eden temel faktör olan dış hat yolcumuz, 2019 yılında yüzde 18 arttı. Böylece 2019 yılını oldukça kuvvetli operasyonel sonuçlarla kapamayı başardık.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı

İstanbul Atatürk Havalimanı hariç ciromuz yüzde 8 artarak 764 milyon avroya ulaştı. İstanbul hariç FAVÖK’ümüz ise yüzde 5 artarak 329 milyon avro oldu. FAVÖK büyümemiz Gürcistan’ı etkileyen Rus uçuş yasağı nedeniyle sene başında açıkladığımız hedefin yüzde 1 altında kaldı. Toplam net karımız 373 milyon avro olarak gerçekleşirken, devam eden faaliyetlerimizden elde ettiğimiz net kâr yüzde 5 artışla 73 milyon avro oldu.  2019 yılı içerisinde toplam 69,5 milyon avro tutarında yatırım harcaması gerçekleştirdik.

Enfidha-Hammamet International Airport-Tunus

2019’un en önemli gelişmelerinden biri Tunus’ta imtiyaz şartlarının yeniden yapılandırılması için sürdürdüğümüz görüşmelerin sonuçlanmasıydı. Tunus imtiyazının uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirliğini yeniden tesis edebilmek için geçmiş ve gelecekteki kira borçlarımız ve ödemelerimizde önemli indirimler aldık. Bu görüşmelerin ikinci adımı olarak mevcut borç veren grubu ile sürdürmekte olduğumuz TAV Tunus’un finansman ve hissedarlık şartları üzerindeki anlaşmalar da sonuçlanmaya oldukça yakın.

Gerek Türkiye’de, gerekse diğer faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde turizm sektörü açısından iyi geçmesini beklediğimiz 2020 yılında dış hatlarda yolcu sayımızın yüzde 4 ila yüzde 6 arasında artmasını bekliyoruz. Yolcu sayısındaki büyümeye istinaden FAVÖK’te yüzde 9-11 arası büyüme bekliyoruz. Yatırım harcamalarımızın ise 70 – 75 milyon avro arasında olmasını bekliyoruz. 2019’da net kârımızın yüzde 50’sine denk gelen  758 milyon TL tutarında temettü dağıttık. Yakın dönemde hazırlandığımız üç büyük proje olması sebebiyle Yönetim Kurulumuz sürdürülen faaliyetlerden elde edilen net karın yüzde 81’ine denk gelen 392 milyon TL tutarında bir temettü ödemesini Genel Kurul onayına sunacak.

Ana ortağımız Groupe ADP ile birlikte dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformunu oluşturmuş durumdayız. Bu başarıyı, emekleri ve güvenleriyle havalimanı işletmeciliği alanında bir dünya markası haline gelmemizi sağlayan çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve tüm iş ortaklarımıza borçluyuz. Türkiye’den bir dünya markası yaratmamızda emeği geçen herkese en samimi şükran duygularımı sunarken, şirketimizin daha nice 20 yıllara ulaşmasını diliyorum.” 

 
THY YILIN İLK AYINDA BAŞARILI
 
İNİŞ TAKIMI KIRILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY YILIN İLK AYINDA BAŞARILI
Türk Hava Yolları Ocak ayında Dış Hat yolcu sayısını yüzde 10 artırdı, ...
MEHMET NANE KAZA SONRASI KONUŞTU
Pegasus CEO'su Mehmet Nane, dün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen ...
SABİHA GÖKÇEN TRAFİĞE AÇILDI
Dün akşam meydana gelen kazanın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı tekrar hava trafiğine açıldı
 
PEGASUS KAZASINDA BİR ÖLÜM VAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen ...
TALPA'DAN "KAZA" AÇIKLAMASI
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ...
PEGASUS UÇAĞININ İNİŞ ANI
Pegasus Havayolları İzmir-Sabiha Gökçen seferini yapan uçağının iniş anı ...
 
KUVVETLİ RÜZGAR RAPOR EDİLDİ
Kaza öncesi telsiz konuşmalarına göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten ...
PEGASUS AÇIKLAMA YAPTI
Pegasus Havayolları bu akşam Sabiha Gökçen Havalimanında meydana gelen ...
THY'DEN KAZA AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, meydana gelen Pegasus kazasının ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 16 °C 11 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •seyahat
  •kabin memuru
  •Kargo
  •Temel Kotil
  •Singapur Havayolları