iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Temmuz 2020 Cuma - 19:58

TAV 11 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERDİ

TAV Havalimanları’nın hizmet verdiği yolcu sayısı, Nisan ve Mayıs aylarında pandemi etkisiyle yılın ilk yarısında yüzde 70 azaldı. Seyahat kısıtlamalarının kademeli olarak kalkmasıyla şirket yeniden hizmet vermeye başladı

TAV 11 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERDİ
Losev-1

TAV Havalimanları yılın ilk altı ayında 6,8 milyon iç hat ve 4,7 milyon dış hat olmak üzere toplam 11,4 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirketin bu dönemdeki konsolide cirosu 141,9 milyon avro oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2020’nin ikinci çeyreği tüm dünyada Covid-19 Pandemisi kaynaklı sokağa çıkma yasakları ve seyahat kısıtlamalarıyla geçti. Seyahat kısıtlamalarından en çok etkilenen sektör olan havacılıkta dış hat yolcu trafiği ikinci çeyrekte tüm dünyada neredeyse sıfıra yakın seyretti. Bu kısıtlamaların etkisiyle, TAV Havalimanları’nın 2020 yılının ilk yarısında hizmet verdiği yolcu sayısı geçen seneye göre yüzde 70 azaldı.

Bugün itibariyle havalimanlarımızın çoğu yeniden ticari yolcu trafiğine açılmış durumda. Hala kısmi olarak hizmet veren Gürcistan’daki limanlarımızın da Eylül ayında tamamen açılmış olmasını bekliyoruz. Medine Havalimanı da iç hatlar trafiğine açıldı, ancak dış hatların yeniden açılma tarihi henüz belli olmadı.

Tüm havalimanlarımızda, dış hat trafiğinde geri dönüşün başlaması için esas önemli olan konu ülkeler arasındaki uçuş yasaklarının kaldırılmasıdır. Ülkelerin karşılıklı olarak sınırlarını açmasını takiben havalimanlarımızda yolcu artışı başlamıştır. Ana pazarlarımızdan İngiltere ve Rusya, Türkiye ile sınırlarını karşılıklı olarak ticari yolcu trafiğine yeniden açtı. Covid-19 salgınını yavaşlatma konusunda oldukça başarılı bir uygulama sergileyen Türkiye, Avrupa Birliği’nden gelen misafirlerimizi ağırlamaya da hazır. AB ülkeleriyle karşılıklı trafiğin başlamasıyla toparlanma süreci de hızlanacaktır.

Şirket olarak İçinde bulunduğumuz küresel krize hızlı ve kararlı bir şekilde tepki verdik.  Öncelikle, giderlerimizin azaltılması çok önemliydi. Bunla ilgili olarak yüzde 32 oranında bir maliyet düşüşü yakaladık. Bundan dolayı özellikle çalışanlarımıza ve bize iş yapan alt yüklenicilerimize çok teşekkür ediyorum. Kriz süreçlerinde maliyetleri düşürürken yönetimin en önemli görevi, paydaşlar, ortaklar, yatırımcılar ve çalışanlar arasındaki maliyet düşürücü tedbirleri en adil bir şekilde alabilmektir. Bu konuya çok dikkat ederek elimizden geleni yaptık.

Aynı zamanda her havalimanı için her ülkede yapmış olduğumuz sözleşmelerde bulunan force majeure (mücbir sebep) maddelerinden olan ‘salgın hastalık’ maddesine dayanarak iş yaptığımız idareler gelir kaybımızın karşılanması için gerekli müracaatları yaptık. Her sözleşmenin kendi içeriğine göre, süre uzatımı, kira ertelemesi veya başka türlü metotlarla bu kayıplarımızın karşılanması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz.

Bu dönemde Covid-19 öncesi açıkladığımız Almatı Havalimanı’nın satın alınması sürecini de tamamlamak üzereyiz. Almatı Havalimanı’nın satın alma işlemini üçüncü çeyrek itibarıyla kapamış olmayı hedefliyoruz. Almatı, ikinci çeyrekte önemli bir kargo trafiği hacmi yakaladı ve gelir kompozisyonu açısından defansif özelliklere sahip olduğunu gösterdi. Sözleşme yenileme riski ve sınırlı işletme süresi gibi kısıtları olmayan bu havalimanı, portföyümüze önemli bir katkı sunacak. Almatı Havalimanı’nın Yeni İpek Yolunun hava yolu ile yapılacak süratli kargo işlemleri için çok önemli bir merkez olacağı da çok açık. Ayrıca mevcut 6,5 milyon yolcusunun, yeni yapılacak yatırımlarla önemli oranda artacağını da gözlemliyoruz. İşlemin kapanması ve trafiğin yeniden 2019 seviyelerine gelmesiyle birlikte Almatı’nın, TAV Havalimanları’nı değerlemekte kullanılan çarpanlara pozitif etkisinin olmasını bekliyoruz.

Şirket olarak bu krize oldukça güçlü bir bilanço yapısıyla girdik. Bilançomuzun verdiği güçle şirketimizin geleceğine yatırım yapmaya Almatı satın almasıyla devam ediyoruz. Daha önce eşine rastlanmamış tarihi zamanlardan geçiyoruz ancak paydaşlarımız, çalışanlarımız ve yatırımcılarımızın desteği ile bu krizden eskisinden daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Tüm çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza bu zor zamanlarda da şirketimizden esirgemedikleri sonsuz destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 
BOEING İÇİN ACİL DURUM YÖNERGESİ
 
ÇÖKÜŞ BÜYÜK ZARAR BÜYÜK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BOEING İÇİN ACİL DURUM YÖNERGESİ
Federal Havacılık İdaresi, 7 gün ve daha fazla süreyle çalıştırılmayan ...
SAĞLIK ÇALIŞANINA İNDİRİM DEVAM EDİYOR
THY, sağlık çalışanları için düzenlediği kampanyayı uzattı
ÇİN’E YENİ HAVALİMANI
Çin'in denizyıldızı şeklindeki havaalanı turizmi önemli ölçüde hareketlendirecek
 
COVID-19 MÜCADELESİ SÜRÜYOR
DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Covid-19 ile mücadele eden tüm havalimanlarımızın ...
KONYA'NIN GURURU OLDULAR
Deneyimli akademik kadrosuyla pilot yetiştiren Konya Ticaret Odası (KTO) ...
AIRBUS'TAN ÇEVRECİ UÇAKLAR
Airbus, Hamburg’tan sürdürülebilir havacılık yakıtlı uçak teslimatlarına başladı
 
AIR FRANCE İKRAMDA NORMALLEŞİYOR
Air France uçak içi ikramda normalleşiyor, yemek servis etmeye başlıyor
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA UÇUYOR
Qatar Airways 25 Temmuz itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarına yeniden başlıyor
BRITISH AIRWAYS 747'LERİ EMEKLİ EDİYOR
British Airways, Boeing 747'leri emekli ediyor
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Airbus
  •Osman Gazi Baykal
  •Antalya
  •KKTC