iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Ocak 2008 Pazar - 15:43

TALPA'NIN FAALİYET BİLDİRİSİ

TALPA Başkanı Tuna Gürel Genel Kurul öncesinde, gerçekleştirilen ve gelecek dönemde gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetlerle ilgili bir bildiri yayınlayarak üyelerini bilgilendirdi.

TALPA NIN FAALİYET BİLDİRİSİ
Losev-1

Kaptan Tuna GÜREL’İN TALPA 6 ncı Faaliyet Dönemi Bildirisi

 

Kıymetli TALPA Üyeleri,

Bildiğiniz gibi, TALPA 5 nci Faaliyet Dönemi (2005 – 2007 Yılları) yüksek tempolu yoğun faaliyetlerle geçmiştir. Sonuçlandırabildiğimiz ve başarı ile yürütülmekte olan hedeflerimiz, projelerimiz nedeniyle gurur duymaktayız.

Bunların en önemlileri ;

1.       TALYAP (TALPA YAPILANMA VE TEŞKİLAT DÜZENLEMELERİ)

         2001 yılında temeli atılan proje birkaç detay dışında tamamlanarak, TALPA’nın Sorumluluklarını ve faaliyetlerini etkin ve aktif olarak yerine getirecek şekilde ;

Teşkilat Yapısı, Bağlantılar, Yetki ve Sorumluluklar,

Çalışma Yönetmelikleri,

Milli ve Uluslararası Çalışma Komiteleri (16 Adet) tamamlanarak çalışmalarımız milli ve uluslararası platformlarda sürdürülmüştür.

         Bu çalışmalarımızın etki ve sonuçları özellikle son 3 yıldır açık ve onur verici şekilde alınmaktadır. Bugün, Derneğiniz TALPA kurumsal yapısı ve girişimleri ile Milli ve Uluslararası her ortamda itibarlı, güvenilir, saygın ve fikir danışılan bir kurumdur.

2.       ÜYELER İLE İLETİŞİMİ GELİŞTİRME PROJELERİ

WEB Sitemizin yenilenmesi ve geliştirilmesi (NİSAN 2005),

“ÜYE KİŞİSEL BİLGİ GÜNCELLEME FORMU” hazırlanarak güncel bilgilerin (iletişim dahil) temini (MAYIS 2005),

Toplu SMS Sistemi kurulması (EYLÜL 2005),

Bülten Yayını (EKİM 2005’den itibaren),

Elektronik Posta (e-mail) sisteminin kurulması (KASIM 2005) ve yaygınlaştırılması,

24 Saat açık TALPA EMERCENSİ TELEFON Hattı Tesisi (KASIM 2005),

Duyuru’ların yayını (SÜREKLİ) ve Duyuru Panosunun yenilenerek düzenlenmesi (MART 2006),

DERGİ Yayını (HAZİRAN 2007),

3.       UÇUŞ EMNİYETİNİN ARTTIRILMASI VE KORUNMASI İLE TÜRK SİVİL HAVACILIĞININ GÜVEN VE EMNİYET İÇERİSİNDE GELİŞİMİNİN TEMİNİ ve DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR

SHT 6A-50 “Uçucu Ekip Uçuş Görev ve Dinlenme Süreleri ile Uygulama Esasları Talimatı”;

T.C. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 17 AĞUSTOS 2006 tarihinde İSTANBUL’da yapılan yüksek seviyeli toplantıda talebimiz üzerine SHT 6A-50 Talimatının yeniden düzenlenmesi kabul edilmiştir.

EYLÜL 2006’da SHGM, anılan talimatın sık sık değişikliğe uğramaması için konunun Yönetmelik olarak düzenlenmesi kararı aldıklarını bildirmiştir.

KASIM 2006’da, SHGM yetkililerinin de katıldığı, T.C. Ulaştırma Bakanımızı ziyaretimizde Taslak Yönetmeliğin tarafımızdan hazırlanması için yetki alınmıştır.

Hazırlanan Taslak Yönetmelik, SHGM ile yapılan koordine ve mutabakat çerçevesinde JAR OPS Subp. Q ile uyumlu hale getirilerek, incelenmek üzere EKİM 2007’de SHGM’ye teslim edilmiştir.

28 KASIM 2007’de SHGM’de yapılan toplantıda Yönetmelik Hükümlerine ilişkin gerekçeler arz edilmiş ve Taslak, SHGM Yetkilileri tarafından olumlu ve uygun bulunarak mutabakat sağlanmıştır.

Bunun üzerine Taslak, Web Sitemizde yayınlanarak üyelerimizden görüş ve gerekçeli önerileri talep edilmiştir. Alınan teklifler değerlendirilmektedir.

SHGM Taslak Yönetmeliği THY A.O. ve TÖSHİD’e göndermiş ve 19 ARALIK 2007 tarihine kadar görüş istemiştir. TÖSHİD’in ŞUBAT 2008’e kadar süre talep ettiği bildirilmiştir.

Konu yüksek önem ve öncelikle takip edilmektedir.

Hava Trafiğinin emniyet ve süratle akışına yönelik çalışmalar;

TALPA – TATCA toplantıları düzenlenerek karşılıklı sorunlar ortaya konmuş, üzerinde tartışılmış ve üretilen çözüm önerileri ilgili makamlara iletilmiştir. (Alçak irtifa ufki frekans ayrımı, RNAV SID ve STAR’ları, 06-24 Pistinin Kullanımı v.s.)

 

Toplantılara katılım, Hv.K.K.lığı Hv.Svn.Dai.Bşk.lığı, SHGM ve DHMİ yetkilileri davet edilerek genişletilmiştir.

4.       SONUÇLANDIRDIĞIMIZ VE BAŞARI İLE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN DEVAMLILIK ARZ EDEN FAALİYETLERİMİZ ;

“26 NİSAN TÜRKİYE PİLOTLAR GÜNÜ” Organizasyonları,

“15 MAYIS HAVA ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ” Programları,

TALPA ÜYE TANITIM KARTI'nın YENİLENMESİ (ŞUBAT 2005) ,

(TALPA Üye Tanıtım Kartı, 05 – 06 KASIM 2007 tarihinde yapılan IFALPA Hukuk Komitesinde, “OLAY / KAZA DURUMUNDA YAPILACAK İŞLER” çeklisti ve üzerindeki diğer bilgiler yönüyle, IFALPA ve diğer ALPA’lara örnek gösterilme kararı alınmıştır.)

Yabancı Pilotlar, Çalışmayan Türk Pilotları,

SHGM Hizmet Tarifesi,

SHY-1 Uçak Pilotu Lisans Yönetmenliği,

ATPL Sınavları, Sınav İtiraz Komisyonu, EK Sınav Hakkı alınması,

ICAO Doc 9835 (Lisan Yeterliliği Gerekliliği Uygulama Dokümanı) ve JAR FCL Md. 1.010   Çalışmaları ve Tedbirleri,

AVEA TALPA TASSA Üyelerine Özel Tarife Anlaşması (KASIM 2005),

İSTANBUL ve ANKARA TAV Otopark Protokolleri ( Yıllık devamlı),

Emekli Sandığı Kazanılmış Hakların Korunmasına Yönelik Çalışmalar,

Gelir Vergisi Kanununda Değişikliğe Karşı Çalışmalar (Uçuş Tazminatlarının Vergi Kapsamına alınması),

Mahkemelere Bilirkişi Hizmetleri ,

Daimi Üyelerimize Ferdi Kaza Sigorta Anlaşması ,

Mesleki Yayınlar (‘’Sivil Hava Araç kaptanının Yetki ve Sorumlulukları ‘’ ile ‘’ Uçuş Görev ve Dinlenme Süreleri TALPA Değerlendirilmesi’’ Kitapçıkları Hazırlanarak Üyelerimize dağıtıldı.(Yeni konular

hazırlanıyor) ,

Yüksek Seçim Kurulu Müracaatı ve Takibi (2007 yılı Milletvekili seçimleri),

Gümrüksüz mağazalardan faydalanma,

Üyelerimizin ferdi, mesleki, hukuki ve sosyal konulardaki müracaatlarına ilişkin girişimler gibi faaliyetlerdir.

Kıymetli TALPA Üyeleri,

Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra çok daha fazla emek, zaman ve gayret sarfettiğimiz ve bizler için çok önemli birkaç projeyi çok fazla mesafe katetmemize ve sonuna gelmemize rağmen henüz sonuçlandıramadık.

Gecikmeye 57, 58 ve 59 ncu Hükümet değişiklikleri ve buna bağlı olarak Bakanlık ve Bürokratların değişmesi, Bakanlıklar arası yazışma ve görüş taleplerinde miat konulamaması ile sektörel engellemeler neden olmuştur.

Ancak, aşağıda belirtilen yasalar konusunda ilgili Bakanlık, Komisyon Başkanı ve Üye diğer Milletvekillerimizden önemli destek ve teminatlar alınmıştır. Son olarak 15 KASIM 2007 tarihinde, T.C. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM, yaptığımız toplantıda, mutabık kalınacak son Yasa Taslağını TBMM Esas Komisyonuna teslim etmemizden itibaren en kısa sürede tasarının yasalaşması için her türlü gayreti göstereceğini belirtmişlerdir.

Geciken ancak son bir iki hamlemiz ile sonuçlandırmaya muktedir olduğumuza inandığımız projeler şunlardır :

1.       HAVA İŞ YASASI

HAC dönüşlerinin tamamlanmasını müteakip TÖSHİD ve Avukatları ile yapılacak birkaç toplantı ile tasarıya son şekli verilecek şekilde TALPA – TASSA hazırlıkları tamamlanmış olarak beklenmektedir.

Toplantıyı müteakip tasarı TBMM Esas Komisyon Başkanlığına teslim edilecektir.

2.       PİLOTLAR BİRLİĞİ / PİLOT ODALARI YASASI

         Yasa Tasarısı tamamen hazır olarak T.C. Ulaştırma Bakanlığı’nda HAVA İŞ Yasasının kanunlaşmasını ve yasa önünde iş kolu olarak tanımlanmamızı beklemektedir.

3.       TALPA’ya YENİ BİR TESİS TEMİNİ

         2 ayrı yer tespit edilmiştir. Ancak maddi sorunlar mevcuttur. Konu Genel Kurulda detaylı ve alternatifli planlarımız çerçevesinde arz edilecektir.

Kıymetli TALPA Üyeleri,

6 ncı Faaliyet Dönemi Yönetimine talip olduğumuz arkadaşlarımla birlikte, bugüne kadar olduğu gibi, tüm faaliyetlerimizi tespit edilen ilkelere ve Dernekler Kanunu, Dernekler Yönetmeliği, Dernek Tüzüğü gibi yasal mevzuata bağlı olarak ve Genel Kurul Kararları çerçevesinde yürüteceğiz.

TALPA, hedeflerine ulaşmak ve projelerini gerçekleştirmek maksadıyla Milli ve Uluslararası  tüm platformlarda sizlerden aldığı yetki ile geçerli mevzuat çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecektir.

TALPA Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, yakın  çalışma   içinde   bulunduğu resmi / özel kurum ve kuruluşlar ve Sivil Havacılık Sektörünün yetkilileri ile sıcak ve yakın koordinasyon içerisinde, yaşanılan sorunları tartışarak, daima iyi ilişkiler içerisinde sorunlara çözüm üretici, taraflarca kabul edilebilecek bir yaklaşım içerisinde, çevre koşullarını en iyi şekilde kullanarak,  üyelerimizi refaha ve sektörümüzü daha ileriye götürebilecek çaba içerisinde olacağız ve bu tavır, tarz ve yaklaşımımızın sektörün ve üyelerimizin geleceği için uygun olacağı kararı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Aşağıdaki hedef ve projelerimizi gerçekleştirmek maksadıyla halen sahip olduğumuz çok geniş çevreden istifade ve mevcut iletişim ile sağlam ve karşılıklı güvene dayalı iyi ilişkileri geliştirerek çalışacağız.

Hedef ve projelerimiz ;

HAVA İŞ YASA TASARISININ kısa sürede kanunlaşması,

PİLOTLAR BİRLİĞİ / PİLOT ODALARI YASA TASARISININ kanunlaşması,

TALPA’ya yeni tesis kazandırılması,

Uçuş Görev ve Dinlenme Sürelerinin uluslararası kurallara uyumlu bir şekilde çıkarılması,

TALYAP’ın geliştirilerek ve teşkilatın beklenen gelişmeleri karşılayacak şekilde genişletilmesi,

MİLLİ ve ULUSLARARASI  platformlarda kazanılan güvenilirlik, itibar, saygınlığın korunması ve etkili, aktif faaliyetlere devam edilmesi,

TÜM STK’ların uyum içinde koordineli faaliyetlerinin sağlanması,

Tüm pilotların TALPA üyeliğinin ve çalışmalarına etkinlikle katılımının teşviki,

Etkili iletişimin geliştirilmesi,

Uçuş emniyetinin üst düzeyde teminine yönelik olarak üyelerle TALPA ve üyeler arasında RAPORLAŞMA SİSTEMİ’ nin kurulması,

Uçuş okulları ile temas ve çalışmaların sürekliliği ve geliştirilmesi,

‘’TÜRKİYE’’ adının alınması,

‘’Kamu Yararına Çalışan Dernek’’ Statüsünün kazanılmasıdır.

Kıymetli TALPA Üyeleri,

Aşağıdaki listede belirtilen Yönetim / Denetim Kurullarına aday arkadaşlarımızla 6 ncı Faaliyet Döneminde yukarıda belirttiğimiz hedef ve projeleri gerçekleştirmeye muktedir olduğumuza inanıyoruz.

Destek ve inançlarınıza teşekkür eder, saygılarımızla iyi uçuşlar dileriz.

Kpt. Plt. Tuna GÜREL

 

HAVA YOLLARI PİLOTLARI DERNEĞİ

6 ncı FAALİYET DÖNEMİ (2008 – 2010)

YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİ

ADAY LİSTESİ

 

Y. KURULU   ASLİ ADAYLAR    YEDEK ADAYLAR

 

THY         Tuna GÜREL               Ali Rüştü ÖZTÜRK

THY         Necat BAŞARAN          Tunç YELEN

THY         Mustafa L. TÜRKMEN    Münir KAPLAN

THY         G. İbrahim ÇALI           Mete TAŞELİ

THY         Mehmet ATAKAN          Enis ULUSEL

THY         Özgür ASLAN               Hale BALOĞLU

ONUR AIR  Ahmet ÖZCAN             Adnan ŞEKERCİ

ATLASJET Türker KAÇAN              Adnan OZANSOY

PEGASUS  A. Suat VEYİSOĞLU      Cihan KARAHAN

SAGA       Mehmet KOÇYİĞİT        Müslim KARADAĞ

MNG/ONUR AIR Bahri YILDIZ          Aydın DOĞAN

 

D.KURULU     ASLİ ADAYLAR      YEDEK ADAYLAR

 

THY      Muzaffer ÖZACAR          Bülent TAMÇELİK

THY      Naci KARAGÖZ              Selahattin ONAN

THY      Kutsal ÖNDER               Serdar AYDIN

 

 
LOJMAN YERİNE PİST
 
ÖYLE BİR GİDİŞ OLMAYACAK
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
blackhawk 10 Ocak 2008 Perşembe 

TALPA seçimi sonuçlandı ve Ali Ziya Yılmaz ve ekibini başarılar diliyorum. Tuna Gürel ve ekibinin yaptığı adı süslü, içi boş faaliyet listesi ile değil de derneğe faydalı dolu işler yapmalarını temenni ederim

Yorumu oyla      0      0  
blackhawk 9 Ocak 2008 Çarşamba 

yeni öğrenince ekleme ihtiyacı duydum, SHGM bu bildiriyi tekzip edemezmiş, çünkü bu site SHGM internet ağında sansürleniyormuş.

Yorumu oyla      0      0  
blackhawk 9 Ocak 2008 Çarşamba 

Maşallah, TALPA memleketin sivil havacılık otoritesi gibi çalışmış. “SONUÇLANDIRDIĞI VE BAŞARI İLE YÜRÜTTÜĞÜ FAALİYETLERİ’ne bakın: Yabancı Pilotlar, Çalışmayan Türk Pilotları, SHGM Hizmet Tarifesi, SHY-1 Uçak Pilotu Lisans Yönetmenliği, ATPL Sınavları, Sınav İtiraz Komisyonu, EK Sınav Hakkı alınması, ICAO Doc 9835 (Lisan Yeterliliği Gerekliliği Uygulama Dokümanı) ve JAR FCL Md. 1.010 Çalışmaları ve Tedbirleri” Yahu, bunlar hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz. Nasıl olsa insanlar beylik laflarla dolu onca faaliyetten bir şey anlamıyor. SHGM’nin de o kadar işin arasında bunun tekzibiyle uğraşmaz. TALPA’ya sormak lazım, kardeşim sen bu işlerin nesini yaptın, bunlar senin işin mi, yoksa katıldın veya katkı mı sağladın? “Her gün bir avuç fındık iyi gelir, tabi yersen”

Yorumu oyla      0      0  
figüran 8 Ocak 2008 Salı 

bu listede benim adım var ama benim haberim yok..bu nasıl iş ? Ali Ziya YILMAZ'dan bahsedilmemesi bence etik değil çok kasıtlı..hiç yakışmamış..umarım yarın yeni bir oluşum ortaya çıkar..

Yorumu oyla      0      0  
kara 7 Ocak 2008 Pazartesi 

eh be kardeşim, şu anlattıklarından hangisi gerçekleşti. hepsi kağıt üzerinde ve senin kafanda. elle tutulur ne yaptın?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LOJMAN YERİNE PİST
Atatürk Havaalanı'ndaki 06/24 pistinin uzatılması çalışmalarına Hava Kuvvetleri ...
BAKANLARIN UÇAĞINA BUZ ENGELİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ...
SABİHA GÖKÇEN'DE REKOR ARTIŞ
Sabiha Gökçen Havalimanı açıldığı 2001 yılında sadece 47 bin yolcuya hizmet ...
 
THY'DEKİ KRİZ BAŞBAKAN'A İLETİLDİ
THY'de başta Genel Müdür Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Candan ...
AHL'DE KAR TEYAKKUZU
Kar, İstanbul'da hayatı felç etti. Atatürk Havalimanı'nda bazı uçak seferleri ...
BOEİNG'TEN REKOR
ABD'nin havacılık ve uzay şirketi Boeing, 2007 yılını rekor uçak siparişiyle kapattığını açıkladı.
 
EASYJET DALAMAN’A UÇACAK
Avrupa’nın ucuzcu havayolu şirketlerinden easyJet, 2008 yaz döneminde ...
TAV'A İMZA DAVETİ
TAV Havalimanları Holding, Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın işletme haklarının ...
THY'NİN KARI DÜŞECEK Mİ
Akaryakıt fiyatlarının artması 2008 yılında THY’nin kârlılığını düşüreceği ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'NİN 100'ÜNCÜ YIL HEDEFİ
GÜNEY AMERİKA'DA BÜYÜYOR
SIA VAKIF KURUYOR
ERCAN'DA ‘KLASİK OTOMOBİL' ŞÖLENİ
SHGM YEMEKHANESİNDE SINAV
'HAYAT BELİRTİSİ YOK'
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 21 °C 14 / 23 °C 15 / 25 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Antalya
  •filo
  •rota
  •Temel Kotil
  •Temel Kotil