iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Şubat 2018 Pazartesi - 13:21

SUNEXPRESS’TEN TÜRK TURİZMİNE GÜVEN

2017’de tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştiren Sunexpress'in CEO'su Jens Bischof, "2018’in Türkiye için 2017’den daha güçlü olacağına inanıyoruz.” dedi

SUNEXPRESS’TEN TÜRK TURİZMİNE GÜVEN
Losev-1

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa’nın yarıya yarıya ortak oldukları Sunexpress Havayolları, Türkiye turizmine güvenmeye devam ediyor. 2017 yılında tarihinin en büyük cirosunu elde eden havayolu, 2018’de 2017’den daha olumlu rakamlar elde etmeyi planlıyor.

KAPASİTEYİ YÜZDE 20 ARTTIRACAK

Şirketin 2017 yılında elde ettiği verileri ve 2018 planlamalarını gazetecilerle paylaşan SunExpress CEO’su Jens Bischof,  Sunexpress'in 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüyerek 1 milyar 154 milyon Avro’luk (4 milyar 751 milyon TL) gelir elde ettiğini, 8,8 milyon yolcu taşıdığını ve yüzde 84 doluluk oranıyla uçtuklarını açıkladı. SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdürmeye devam ettiğini belirten Bischof, 2018 yaz sezonunda da Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuşlarını arttırmaya devam edeceklerini, 2018 yaz sezonuna  yüzde 20’lik bir kapasite artışı ile gireceklerini söyledi.  Bischof, “2018 yaz tarifemizle Avrupa’dan Türkiye’ye olan kapasitemizi, özellikle Antalya ve İzmir başta olmak üzere ciddi oranda arttırdık. Ayrıca, Anadolu uçuşlarımıza yeni güzergahlar ekledik ve frekansları önemli ölçüde arttırdık. Toplam yüzde 20’lik bir kapasite artışı ve 5 milyondan fazla koltuk ile Avrupa’dan Türkiye’ye en yüksek koltuk kapasitesini sunuyoruz. Bunun yanında, 2018 yaz sezonunda, Türkiye’den Rusya ve Orta Doğu pazarına uçuş ağımızı genişletme planımız var” dedi.

HİNT PAZARINI İNCELİYORUZ

Bichof, Rusya ve Ortadoğu pazarına yönelik yeni projeleri bulunduğunu belirterek, “Hindistan pazarıyla ilgili de fizibilite çalışmalarımız var. Yeni uçaklarımızda Hindistan’a non stop uçabileceğiz. Sunexpress Hindistan ve Türkiye arasındaki uçuşlarda da ilk lider havayollarından biri olacak. Rusya ve İran’a kapasitemizi iki katına çıkaracağız. “ dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan da, Sunexpress’in 73  uçaklık bir filoya ulaştığını ifade ederek, “Sunexpress’in yakın gelecekte İstanbul Yeni Havalimanı ile alakalı yeni bir projesi yok. Antalya’da, özellikle Avrupa coğrafyasına olan trafikte yüzde 50’yi aşan bir pazar hakimiyetimiz var. İzmir’de bu yüzde 80’lerin üzerine çıkıyor. Bu pozisyonumuzu korumak ve geliştirmek,  bunun yanında Antalya ve İzmir’e alternatif rotalarda turistik destinasyonlardan daha fazla turizm ulaştırmak gibi hedefimiz var. “ dedi.

“ANTALYA EVİMİZ“

“Antalya bizim evimiz,” diyen Bischof, bu yaz sezonuyla beraber, mevcut uçuşların yanı sıra Antalya’dan Brüksel, Londra ve Bükreş olmak üzere 3 yeni destinasyona daha uçmaya başlayacaklarını, Alanya Gazipaşa’dan da Köln’e uçacaklarını söyledi. Bischof, “Türkiye’ye güvenimiz tam. Bu yaz sezonunda Antalya’ya yüzde 20 kapasite artışı gerçekleştiriyoruz. Antalya’dan Avrupa’da 27 noktaya direkt tarifeli uçuş gerçekleştireceğiz. 2018 yazında Antalya’ya tarifeli olarak rekor bir koltuk arzı gerçekleştiriyoruz. Avrupa’dan Antalya’ya 3 milyondan fazla koltuk arz ediyoruz. Bu çerçevede, Haziran ayı itibariyle Antalya’dan uçuşlara başlayacak 5 adet Airbus A320 uçağı kiraladık. ” dedi.

“İZMİR’İ DÜNYAYA BAĞLIYORUZ”

2012 yılında İzmir’i HUB (aktarma merkezi) ilan ettiklerini hatırlatan Bischof, “2018 yaz sezonuyla beraber, İzmir’den kesinleşen yeni destinasyonumuz Fransa’da Lyon oldu. İzmir’deki pazar payımızı gün geçtikçe daha da arttırıyoruz. Avrupa’daki Almanca konuşulan ülkeler Almanya, Avusturya ve İsviçre'den, İzmir’e olan pazar payımız yüzde 80 civarında. Bu yaz İzmir uçuşlarımızda da yüzde 13’lük bir kapasite artışımız var. İzmir’i de Avrupa’da 25 noktaya direkt tarifeli seferlerle bağlayacağız” dedi.

ANADOLU’DAN AVRUPA’YA 15 YENİ UÇUŞ

Anadolu ile Avrupa kentleri arasında direkt seferlerle en fazla uçan havayolu şirketi olan SunExpress, 2018 yaz sezonunda Anadolu kentleri ile Avrupa arasındaki uçuş ağına 15 yeni uçuş daha ekleyecek. Bischof, “Adana, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kayseri, Ordu-Giresun Havalimanı, Samsun ve Trabzon olmak üzere Anadolu’nun 9 kentinden Avrupa’da 17 destinasyona direkt tarifeli uçuş gerçekleştireceğiz. Anadolu ile Avrupa arasındaki mevcut uçuşlarımıza, Ankara’dan Londra, Paris, Zürih, Amsterdam ve Köln, Gaziantep’ten Londra, Münih ve Zürih; Kayseri’den Hamburg, Münster ve Strasburg; Konya’dan Stockholm ve Düsseldorf; Samsun’dan Münih ve Elazığ’dan Hannover’i de ekliyoruz.”  diye konuştu.

Süleyman ŞEN-AİRKULE.COM

 
KURTULUŞ SAVAŞINDA HAVADA NELER OLDU
 
PEGASUS THY GİBİ OCAK AYINA İYİ BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KURTULUŞ SAVAŞINDA HAVADA NELER OLDU
Osman Gazi Baykal yazdı...
ORDU YERİNE SAMSUN’DAN UÇTULAR
SHGM tarafından Ordu-Giresun Havalimanında artan uçak trafiği ve uçakların ...
ALASKA'DA KADIN BUSH PİLOT'UN ÖYKÜSÜ
Şeref Sezgin yazdı...
 
MİLLİ UÇAĞA 5 MİLYAR LİRA
Sabancı Holding’ten yerli ve milli uçak projelerine dev destek
HÜRJET’E 'YAKIN DESTEK' GÖREVİ
Türk Hava Kuvvetleri'nde geçen yıl başlatılan Hürjet projesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
ALAÇATI İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU
Alaçatı’ya yapılacak havalimanının ihale tarihi belli oldu
 
ANTALYA VE DALAMAN'A 22 ŞEHİRDEN UÇUŞ
Atlasglobal Rusya ve Kazakistan’dan Antalya ve Dalaman’a 22 ayrı şehirden uçacak
OCAK: 29 EKİM’DE YENİ HAVALİMANI AÇILACAK
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı için ...
THY’DEN 'KÖPEK YILI' SÜRPRİZLERİ
Türk Hava Yolları, Çin’li yolcularına özel bir sürpriz hazırladı
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •kabin memuru
  •salgın
  •uydu
  •vize