iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Ekim 2015 Perşembe - 13:07

SUNEXPRESS ANTALYA VE İZMİR’DE BÜYÜYECEK

THY ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi Sunexpress Havayolları Antalya ve İzmir’de büyümek istiyor

SUNEXPRESS ANTALYA VE İZMİR’DE BÜYÜYECEK
Losev-1

Haziran’da atanan SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, havacılık medyası ile İstanbul WOW Otel’de bir araya geldi. Albrecht ve Çalışkan SunExpress’in güncel ve gelecekle ilgili planlarını paylaştı.

8 MİLYON YOLCU HEDEFİNİ AŞMAYA HAZIRLANIYOR

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın yüzde 50-50 ortak oldukları Sunexpress’in 2014 ve 2015 yılında şu ana kadarki operasyonları ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Jaan Albrecht,  şirketin 2015’in ilk altı ayında güçlü bir büyüme yakaladığını vurguladı. Yılın ilk altı ayını 23.700 uçuşta 3.6 milyon yolcu ile önceki yıla göre yüzde 18 artışla tamamlayan SunExpress, 2015 sonu için koyduğu 1.1 milyar Euro gelir ve 8 milyondan fazla yolcu hedefini geçmeye hazırlanıyor. Albrecht, “Son üç yılda sağlıklı ve güçlü bir büyüme içerisindeyiz. Şirketimizin 25. yıl dönümünde 2014’ü rekor bir büyüme ile kapattık ve bu başarı doğrultusunda da satışlarda Türkiye’nin en büyük 40’ıncı şirketi olarak yerimizi aldık” dedi.

1.1 MİLYAR DOLAR GELİR

SunExpress için 2015’in yenilikler ve başarı dolu bir yıl olduğunu belirten Albrecht, “2015’in ilk altı ayını başarılı bir şekilde tamamladık. 2015’i de, 2013 ve 2014 olduğu gibi rekor bir büyüme ve gelirle kapatmayı hedefliyoruz” dedi.  2015 hedefleri hakkında bilgi veren Albrecht, “2015 hedeflerimiz 1.1 Milyar Euro gelir ve 8 milyondan fazla yolcu taşımak. Bulunduğumuz durum itibariyle 2015 hedeflerimizi geçmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Albrecht,  Sunexpress’te 23 ülkeden 3 bin 300’den fazla çalışan olduğu bilgisini paylaşarak, “SkyTrax World Airline 2015 ödüllerine göre SunExpress dünyanın  en iyi leisure havayolu kategorsinde 3’üncü seçildi. Geçen yıl aynı kategoride 4’üncü sıradaydık. Her yıl yolcularımızın takdiri ile bir üst sıraya çıkmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.   

ANTALYA VE İZİMR’DE BÜYÜYECEĞİZ

2016 dış hatlar yaz sezonunun satışa açıldığını belirten Albrecht, “Geçen yaz sezonunda, Antalya’dan 10, İzmir’den 5 yeni dış hat destinasyonuna uçuş başlatarak yeni hatlara odaklandık. Bu yaz ise genel olarak uçtuğumuz pazarlardaki pozisyonumuzu güçlendirmeye yöneldik. Bu doğrultuda, geçen yıla göre toplam frekansta yüzde 9’luk bir artışa denk gelen 1237 ek frekans artışı gerçekleştirdik. Tabi bunun yanında bazı yeni hatlarımız da var. 2015 yaz sezonu için ağırlık verdiğimiz Bodrum ve Dalaman’dan yeni dış hatlarımız var:  Bodrum - Zürih, Bodrum - Hamburg ve Dalaman-Zürih” diye konuştu.

SunExpress’in Akdeniz ve Ege Bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist taşıyan hava yolu olduğunu vurgulayan Albrecht şöyle konuştu:

“Antalya bizim merkezimiz ve buraya tarifeli seferlerle en fazla turisti biz taşıyoruz. Antalya’yı yurt içinde ve yurt dışında tarifeli seferlerle en fazla noktaya biz bağlıyoruz. Şu anda Antalya’dan 17 ülkede 69 destinasyona ve Anadolu’da ise 9 noktaya uçuyoruz. Bunun yanı sıra, 2012 yılında bir ilki gerçekleştirerek İzmir’i aktarma merkezimiz yaptık ve İzmir’den her yıl uçuş ağımızı genişletiyoruz. İzmir’i tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu da SunExpress. İzmir’den 13 ülkede 35 destinasyona ve Anadolu’da da 13 noktaya uçuyoruz. İzmir’den, Anadolu ile Avrupa arasında haftada 1095 bağlantı veriyoruz.”  

SunExpress’in Avrupa’daki poziyonunu güçlendirdiğini vurgulayan Albrecht, “Bilindiği gibi 2011’de Almanya’da, Avrupa’dan Kızıl Deniz gibi popüler turistik bölgelere uçmak için SunExpress Almanya’yı kurduk. Bir turizm taşıyıcısı olarak her yıl Avrupa’daki operasyonlarımızı büyütüyoruz. Bu yıl da, SunExpress Almanya olarak, Türkiye dışında, tarifeli ve charter olarak, Fas, Bulgaristan, Mısır, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Tunus, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi 11 ülkede 24 havaalanına uçuyoruz” dedi.  

2016’DA FİLOYA 7 YENİ UÇAK KATILIYOR

Geçen yıl, liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10’u opsiyonlu olmak üzere, 50 adet Boeing 737-800NG ve MAX uçak siparişi verdiklerini hatırlatan Albrecht, “Beş adet yep yeni Boeing 737-800NG filomuza katıldı. Bu yılın son uçağı Ekim başında geldi. Önümüzdeki yıl, 2016’da, 7 adet uçak daha filomuza katılacak” dedi. Yeni uçaklar hakkında bilgi veren Albrecht, “Daha düşük yakıt tüketimi, daha düşük bakım maliyeti, daha uzun menzil, daha az emisyon ve daha az gürültü gibi avantajları sunan Boeing 737-800 NG ve 737-8 MAX’ın teslimatı 2021’de tamamlanacak. Ayrıca, Sky Interior ve SunExpress renklerine sahip yeni iç dizaynıyla, uçaklarda kullanılan Z85 Dragonfly koltuklar da, ince ve hafif yapısıyla, daha fazla diz boşluğu yarattığı için yolcu konforunu artıracak” dedi.

İLK UZUN MENZİLLİ A330 KALKIŞA HAZIR

Yeni iş modeli olan wet-lease’de SunExpress’in başarılı sonuçlara ulaştığını belirten Albrecht, “İki yıldır Türk Hava Yolları / AnadoluJet için başarılı bir wet-lease operasyonu yürütüyoruz. Bu iş modelinde uçaklarımızı uçuş ekibi ile beraber Türk Hava Yolları / AnadoluJet’e kiralıyoruz. Biz operasyonel yönetimini üstlendik, Türk Hava Yolları / AnadoluJet ise ticari yönetiminden sorumlu” dedi. 

AYNI MODELİ EUROWINGS’TE UYGULAYCAĞIZ

“Türk Hava Yolları / AnadoluJet için sürdürdüğümüz bu başarılı iş modelini, şimdi de Lufthansa’nın şirketi Eurowings’in, low-cost long-haul programı için uygulayacağız” diyen Albrecht,  şu bilgileri verdi:

“Lufthansa ile gerçekleştirilen uzun görüşmeler sonucunda ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ve Lufthansa arasında anlaşma sağlandı. Eurowings ile SunExpress Almanya arasında bir anlaşma imzalandı ve şu anda bütün hazırlıklarımız hızlı bir şekilde sürüyor. İlk uzun menzilli uçuşumuz Kasım ayında gerçekleşecek. Bu operasyonda da SunExpress operasyon yönetimini üstlenirken Eurowings de bütün ticari yönetimi üstleniyor.  İlk A330 uçuşa hazır; ilk uzun menzilli uçuşunu 2 Kasım’da Küba’nın Varadero kentine gerçekleştirecek” dedi.

Albrecht “Türkiye Eurowings gibi low cost ve uzun menzilli bir operasyonu kaldırabilir mi ? “ şeklindeki soru üzerine, “10 sene önce hiç kimse THY’nin bu kadar büyüyeceğine inanmıyordu. Ben Türkiye’de bu potansiyel olduğuna inanıyorum. Sadece İstanbul’da değil, Antalya’da İzmir’de… Uzun menzilli uçuşları seçen yolcuların buradaki harikaları görmek isteyeceklerine inanıyorum. Ucuz fiyatlarla buralara yolcu çekeceğimize inanıyorum” dedi.

Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan da Antalya ve İzmir’de en büyük uçucu durumunda olduklarını belirterek, “Yolcularımızı 69 noktaya ulaştırıyoruz, aktarmasız olarak. aktarma yapmak uçmak önemli. Antalya ve İzmir’de ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’a karşı değiliz. Sunexpress kendi gücünü odaklamak istiyor. Antalya ve İzmir’de odaklandı” diye konuştu.  Çalışkan yüzde 9’luk bir büyüme yakaladıklarını, önümüzdeki dönemde yeni destinasyon açmak yerine mevcut destinasyonlarda frekanslarını arıtacaklarını sözlerine ekledi.

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN/Airkule.com

 
EILAT-OVDA HAVALİMANI’NA UÇUYOR
 
MAHAN UÇAĞI ZORUNLU İNİŞ YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EILAT-OVDA HAVALİMANI’NA UÇUYOR
Pegasus Havayolları yurtdışı uçuş noktalarına Eilat–Ovda Havalimanı’nı ekliyor
AFA DIAMOND BAKIM YETKİSİ ALDI
Atlantik Uçuş Akademisi (AFA), Diamond Uçak Bakım Yetkisi Aldı
İSTANBUL HAVACILIK KURSU’NDAN YENİ ADIM
Özel İstanbul Havacılık Kursu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ...
 
EN UZUN UÇUŞA BİR ADAY DAHA
Hindistan Havayolları Air India’nın 14 bin kilometre ile Bangalore-San ...
KIŞ AYLARINDA 101 ÜLKEDE 261 NOKTAYA UÇACAK
Lufthansa Grubu havayolu şirketleri 101 ülkede 261 noktaya uçacak.Turistik ...
'İDEALİST ÖZELLİKLERE SAHİP BİR YÖNETİCİYİM'
Airport Bussiness’a konuşan Yıldırım, kendisini idealist özelliklere sahip ...
 
İSTANBUL VE İZMİR'İN HAVADAN BOMBALANMASI
Osman Gazi Baykal yazdı...
1500 METREDE BALON GEÇTİ
İstanbul’a iniş için alçalmakta olan THY uçağının pilotu 1500 metre yükseklikte ...
HAVADA DA KUYRUK YERDE DE KUYRUK
Yaz sezonu bitti ve artık havacıların ‘ölü sezon’ dedikleri kış sezonuna ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KOKPİT CAMI ÇATLADI
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •bilet
  •helikopter
  •karantina