iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ekim 2018 Salı - 17:46

SINIR GÜVENLİĞİNDE YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER

Askeri radar ve sınır güvenliği alanında üretim yapan savunma sanayinin önemli temsilcileri I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde buluştu

SINIR GÜVENLİĞİNDE YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER
Losev-1

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla 2 Ekim 2018 tarihinde Hilton Garden Inn Ankara’da başladı.

Savunma sanayinin üssü Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Zirve’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ile MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ile savunma sanayinin önemli temsilcileri ve MÜSİAD Ankara üyeleri katıldı.

Savunma sanayi hibe ve destek bekliyor

“Küreselleşen dünyada bir ülkenin sınır güvenliği önlemlerini ihmal etmesi, diğer ülkelerin yükünü artıran bir neden haline dönüşüyor” diyen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, sınır güvenliğinin herkesin güvenliği için olduğuna dikkat çekti. Erdal, Türk savunma sanayinin son 16 yılda yaklaşık 5 kat büyüyerek 6 milyar doları aşan üretim gücüne ulaştığını ifade etti. Hibe ve destek konusunda bürokratik mevzuatların azaltılması ve uygulama kolaylıklarının getirilmesiyle sektörün çok daha iyi seviyelere geleceğine inandığını belirten Erdal, milli ve yerli sektörün gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ni Ankara’da düzenlediklerini açıkladı.

Erdal sözlerine şöyle devam etti: “Bakanımızın vereceği destekle birlikte yerli ve milli savunma sanayiyi çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyoruz. Yerli tankımızı, tüfeğimizi, İHA ve SİHA’larımızı yaptık daha da ileriye götüreceğiz. İş insanları olarak terörün ya da huzurun olmadığı bir yerde iş yapılamayacağını biliyoruz. Huzur ve istikrarlı bir toplum iş hayatına da olumlu etkileyecek. Yüksek teknolojili katma değerli ürünler üretirsek 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize de rahatlıkla ulaşabiliriz.”

Savunma sektörü 60 milyar dolara ulaşacak

MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ise, I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticilerini, sektörün alt yüklenicilerini, akademisyenleri, kamu temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturduklarını söyledi. Altunbaş, Zirve’nin önemli anlaşmaların imzalandığı bir platform olacağını aktaran Altunbaş, düzenlenen bu Zirve ile hedeflerinin 6 milyar dolarlık savunma sanayi sektörünün ihracat potansiyelini artırmak olduğunu belirtti. Sektörün 10 kat büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çeken Altunbaş, orta vadede 60 milyar dolarlık milli ve yerli bir savunma sanayiye kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Zirve’nin açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zirve’nin açılışında şunları söyledi: “Milli hislerle bu ülkeye katkı koymanın peşinde koşan insanları bir arada gördüğümüz, özellikle yüksek teknoloji ve üretim odaklı böyle toplantılar, bu milletin bir evladı olarak bize gurur, umut ve onur veriyor. Bize lazım olan, bizi daha güçlü kılacak olan bir şeyleri satın almak için para kazanmak değildir, bilakis ihtiyaçlarımızı kendimiz üretebilmemizdir. Bu salonda bu iradeyi ve bu kabiliyeti görüyor ve bundan gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu beklentisini her fırsatta dile getiriyor ve bu konudaki her çabaya maddi ve manevi büyük bir destek veriyor. Kendilerinin bu destekleri sayesinde savunma sanayide çok önemli gelişmeler ve çok güzel projeler ortaya koyduk.”

Dünyanın gündemi terör

Soylu sözlerine şöyle devam etti: “21. yüzyılın yükselen trendi maalesef terör olmuştur. Dünyanın tüm başkentlerinde insanlar metroya binerken korkmaktadırlar. Dünyanın efendisi olduğunu iddia edenler, insanlığın ihtiyacı olan meseleleri bir tarafa itmişler ve dünyayı terör kabının içine sokarak dünyayı terörle bulamışlardır. Birbirimize uzatmamız gereken elleri daha fazla uzaklaştırmışlardır. Türkiye’de 2017 yılı içerisinde yakaladığımız düzensiz göçmen sayısı 175 bindir. Avrupa’da toplam 600 bin düzensiz göçmen var, kıyamet koparıyorlar. Bu yılki düzensiz göçmen sayısı 26-27 Eylül’de 190 binin üzerine çıkmıştır. Geçen yılın Ağustos ayıyla kıyasladığımızda yüzde 78’lik bir artış var.”

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etmek için Almanya’ya gittiğini belirten Soylu: “Almanya İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmede bir şey ifade ettim. Bir tarafımızda Suriye var, bir tarafımızda Irak ve İran var. Türkiye’yi düşünürken bizi bir Norveç, Finlandiya gibi, bizi kendiniz gibi görmeyin dedim. Burada 1,5 - 2 saatlik bir karakol ziyareti yaptık. En büyük dertleri; Polonya’dan gelen ve asayişi bozanlar. Türkiye’de yıl başından beri yakaladığımız düzensiz Afgan göçmen sayısı 71 bin, Pakistanlı göçmen sayısı 40 bin, Suriyeli göçmen sayısı 30 bin, Iraklı göçmen sayısı 14 bin. Türkiye tüm dünyaya insanlığın nasıl olabileceğini göstermeye çalışırken, bu kadar zor bir coğrafyada güvenin asayişin kamu düzeninin nasıl sağladığını ve çok anlamasalar da Avrupa’ya ne büyük iyilikler yaptığını ortaya koyduğu faaliyetlerle göstermektedir” diye konuştu.

Sadece dün ve bugün yakaladıkları eroin miktarının 310 kilogram olduğunu aktaran Süleyman Soylu, bir taraftan PKK ile bir taraftan PYD ile bir taraftan FETÖ ile bir taraftan DHKP-C ile mücadele ettiklerini vurguladı.

Sınırlarımızı yüksek teknolojiyle koruyoruz

Sınır güvenliği meselesinin İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluk alanında olduğunu belirten Süleyman Soylu: “Bu konuda fiziki şartlar ve bilgi akışı açısından çok önemli projeler ortaya koyuyoruz. Yüksek teknoloji kullanan, modüler beton duvarlar, bu duvarlara paralel güvenlik yolları, aydınlatma sistemleri, radarlar, yüksek güvenlikli gözetleme kuleleri söz konusudur. Bunların bir kısmını kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bir kısmını da özellikle entegre sınır yönetimi konusunda eğitim ve ekipman desteği içeren bölümlerini AB projeleriyle birlikte yapıyoruz. Özellikle fiziki güvenlik sistemleri boyutunu kendi öz kaynaklarımızla beraber gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Suriye sınırımızı 828 km modüler beton duvar yapılması planlanmış olup hali hazırda Bakanlığımızla birlikte Milli Savunma Bakanlığımız, valiliklerimiz ve TOKİ Başkanlığı tarafından bunun 805 kilometresi tamamlandı. Aynı şekilde Iğdır ve Ağrı’daki İran sınırlarımızda da 91 kilometre modüler beton duvar montajı tamamlanmıştır, projenin tamamı 144 kilometredir, yıl sonu itibarıyla bunu da tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Sınırlarımızı aydınlatıyoruz

Süleyman Soylu, sınırlardaki aydınlatma projelerine de değinerek, Türkiye’nin sınırlarının şu anda yüzde 27’lik kısmının aydınlatıldığını ve yıl sonuna kadar bu oranı yüzde 33’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

 
AMERİKA UÇAĞINDA IRKÇI YOLCU REZALETİ
 
KURTARILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAŞ'A EASYJET VE THY'DEN ÖDÜL
Türkiye'nin en büyük ve en köklü yer hizmetleri kuruluşu Havaş’a THY ve EasyJet’ten ödül geldi
YOLCU KALP KRİZİ GEÇİRDİ THY ACİL İNDİ
San Francisco-İstanbul seferini yapan THY uçağı, yolculardan birinin ...
İSTANBUL’DA UFO HEYECANI
İstanbul'da çekilen gizemli görüntüler üzerinde inceleme yapan Sirius ...
 
ŞAMPİYONLARIN ÖDÜLLERİNİ THY VERDİ
Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Mustafa Vehbi Koç (MVK) Uluslararası ...
UÇAĞI TEMİZLEYEN THY EKİBİNE ÖDÜL
THY'nin Brüksel-İstanbul uçağında görev yapan pilot ve kabin görevlilerinin, ...
BİLET DEĞİŞİMİNDEN PARA ALMAYACAK
Pegasus, kasırga nedeniyle ücretsiz bilet değişimi gerçekleştirecek
 
YENİ HAVALİMANINDA İŞ KAZASI
3. Havalimanı inşaatında dün de bir iş kazası yaşandı. Şantiyede, arabada sıkışan 2 işçi yaralandı
SINIR GÜVENLİĞİ ZİRVESİ'NE HAZIRLIK
Savunma sanayinin önemli temsilcileri, I. Uluslararası Askeri Radar ve ...
IFT’DEN HAVA-SEN’E ZİYARET
Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’ndan (IFT) Hava-Sen’e destek ziyareti
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •almanya
  •bilet
  •uçak
  •maske
  •Kadri Samsunlu