iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Şubat 2019 Salı - 10:17

ŞENER’E MAKEDONYA’DAN DEVLET LİYAKAT NİŞANI

Makedonya Cumhurbaşkanı Corge Ivanov, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve ülkenin kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’i Devlet Liyakat Nişanı’yla onurlandırdı

ŞENER’E MAKEDONYA’DAN DEVLET LİYAKAT NİŞANI
Losev-1

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türkiye ve Makedonya arasındaki ikili ilişkilere ve Makedonya’nın kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı Devlet Liyakat Nişanı’na layık görüldü. Şener, Makedonya Cumhurbaşkanı Corge Ivanov tarafından Devlet Nişanı’na layık görülen ilk iş insanı oldu. Nişan, 2009’dan bu yana aralarında diplomatlar, besteciler, akademisyenlerin olduğu 11 kişiye verildi. Başkent Üsküp’te bulunan Makedonya Cumhurbaşkanlığı rezidansında dün düzenlenen törene Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, resmi kurumların temsilcileri, TAV Makedonya yöneticileri katıldı.

“TAV MAKEDONYAYA YENİ BİR KAPI AÇTI”

Makedonya Cumhurbaşkanı Corge Ivanov, törende yaptığı konuşmada “Makedonya ve Türkiye arasında çok sayıda tarihsel, kültürel ve ekonomik bağ bulunuyor. Sınırların kalktığı, bağlantıların ve işbirliklerinin arttığı bu dönemde Makedonya, tanınmamaktan izolasyona ve ambargolara kadar bir dizi engelle karşılaştı. Bu durum 8 Eylül 2011’de büyük ölçüde değişti. O gün Makedonya bağımsızlığının 20. yılını kutlarken Türk şirketi TAV, Makedonya’da yeni bir kapıyı, Üsküp Havalimanı’nı açtı. Ohrid’le birlikte Üsküp Havalimanı bizim Türkiye, Avrupa ve dünyaya açılan kapımız oldu. TAV Havalimanları, her iki havalimanında da yolcu sayılarını artırdı. Direkt uçuşları artırarak diaspora ve yatırımcıların Makedonya’ya erişimi geliştirdi. Ohrid bir kez daha Balkanlar’daki en gözde turizm destinasyonlarından biri haline geldi. Bütün bunlar TAV ve Makedonya Cumhuriyeti arasındaki kamu-özel işbirliğinin ürünüdür. Bu havalimanları sayesinde bugün Türkiye ile ciddi bir ticaret hacmimiz ve ülkemizde çok sayıda Türk yatırımcımız var. Makedonya Türk vatandaşları için, Türkiye de Makedonlar için tercih edilen bir turizm destinasyonu oldu. Dolayısıyla, bugün Makedonya halkı adına Makedonya Devlet Liyakat Nişanı’nı Sani Şener’e takdim etmekten onur duyuyorum. Makedonya ekonomisinin en zor dönemlerinde buraya yatırım yapma cesaretini gösterdi. Bu nişan, ekonominin gelişimine, Makedonya’nın dünyada tanıtımına, Türkiye ile dostane ilişkilerin ve işbirliğinin gelişimine yaptığı katkılara teşekkürümüzün göstergesidir” dedi.

“YOLCU SAYISINI 4 KAT ARTIRDIK”

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Makedonya devleti tarafından bu nişana layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Türkiye ve Makedonya arasında yüzyıllara dayanan köklü tarihsel, ekonomik ve kültürel bağlar bulunuyor. TAV olarak Makedonya’da 2010’da Üsküp ve Ohrid havalimanlarının işletmesini devraldık. 120 milyon avro yatırımla havalimanlarını yeniledik. Geride bıraktığımız sekiz senede yolcu sayısını dört kart artırarak 2,3 milyona ulaştırdık. Biz başladığımızda İstanbul ve Üsküp arasında haftalık uçuş sayısı dörtken bugün 19’a çıktı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 500 milyon dolar seviyelerinde ve Türk şirketlerinin Makedonya’daki 1,2 milyar dolar düzeyinde yatırımı bulunuyor. Bu işbirliğinin çok daha ileri noktalara taşınacağına inanıyorum. TAV olarak iyi bir ülke temsilciği yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği olan başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sani Şener geçmişte Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından, mühendislik dalında TAV’daki görev süresi boyunca Proje ve Risk Yönetimi konusunda başarıları nedeniyle de Amerikan New Hampshire Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorasına layık görüldü. Şener, 2016 yılında Türkiye ve Fransa arasındaki ikili ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı “Legion d’honneur” nişanına ve Gürcistan Devlet Nişanı’na layık görüldü. Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şener, 2012 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Fransız İş Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.

TAV Havalimanları, Üsküp ve Ohrid havalimanlarını 2030 yılına kadar işletme hakkına sahip bulunuyor. 2018’de Üsküp’te 2 milyon 158 bin, Ohrid’de 184 bin yolcuya hizmet verildi.

 
GERMANIA İFLAS ETTİ
 
GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GERMANIA İFLAS ETTİ
Berlin merkezli havayolu Germania iflas başvurusunda bulundu ve tüm uçuşları iptal edildi
UÇAK ARKA BAHÇEYE İNDİ
Avustralya’da Beechcraft A36 Bonanza tipi uçak bir çiftlik evinin arka ...
AYNI UÇUŞ İÇİN ÜÇ KEZ GERİ DÖNDÜ
Hawaiian Airlines’in A330 uçağı, aynı uçuşta üç kez geri dönmek zorunda kaldı
 
ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜLER
Emiliano Sala'nın düşen uçağının enkazına ait ilk görüntüler yayınlandı
HAMBURG HAVALİMANI'NDA GREV
Hamburg Havalimanında bugün grev var. Verdi Sendikasına bağlı yer hizmetleri ...
UÇAK EVİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
ABD'nin California eyaletinde Cessna 414A tipi uçak evin üzerine düştü, beş kişi öldü
 
UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU
Futbolcu Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın enkazı Manş Denizi'nde bulundu
HAVALİMANINDA PANİK
Avustraya’nın Brisbane Havalimanı güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı
UZAY TAKSİSİ TEST EDİLECEK
Astronotların Uluslararası Uzay İstasyonuna rahatça gidebilmesi için tasarlanan ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kabin memuru
  •Kargo
  •Baykar