iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Aralık 2009 Çarşamba - 13:39

SENDİKANIN ARKASINDA DURACAĞIZ

Hava-İş seçimini yapılan itiraz sonucu 1 oyla kaybeden Gökkuşağı Hareketi’nin sözcülerinden Bahadır Altan, “Bu yarış bitti ama Gökkuşağı Hareketi devam ediyor. İşverenin karşısında sendikanın yanında yer alacağız” dedi.

SENDİKANIN ARKASINDA DURACAĞIZ
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi sözcü ve delegeleri bugün basının karşısına geçerek geride kalan Hava-İş Genel Kurulu ve bundan sonra izleyecekleri strateji hakkında görüşlerini paylaştı. Delege Adem Tütüncü, Gökkuşağı Hareketi adına yazılı açıklamayı okudu. Açıklamada şu hususlar öne çıktı:

“Sendikal örgütlülüğün yanında yer alacağız, hareketimiz tabanda işçilerin birliğini sağlayarak daha da güçlü bir harekete dönüşecek, Hava-İş yönetiminin işverene karşı vereceği mücadelede yanında olurken, sendikal bürokrasi ve sendika iktidarının kronikleşmiş zaaflarını sorgulamaktan vazgeçmeyeceğiz, işçiler adına denetleyici rol oynayıp yanlışlıkların karşına dikileceğiz.

 

SONUCA SAYGI DUYMAK GEREKİYOR 

Gökkuşağı Hareketi’nin kurucularından Kaptan Pilot Bahadır Altan, imza toplayarak olağanüstü genel kurul gibi girişimlerde bulunup bulunmayacakları ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“Bu bir yarıştı. Demokratik bir yarış mıydı? Hayır... ama bu yarış bitti. Sendika içindeki yarışın bitmesi bu düşüncelerin bitmesi anlamına gelmiyor. Biz bundan sonra sendikal örgütlülüğün yanında yer alırken, bu düşünceleri, demokratik sendika mücadelesini Türkiye’deki sendikal platformlara taşıyacağız. Davalardan, açılan yapılan duruşmalardan THY işçileri çok çektiler. 1 yıldır toplu sözleşme yapılamıyor çünkü işveren bunu yargı sürecine yayarak zaman kazanmak peşindeydi. Bunlar yanlış. Biz mahkemeye gidebilirdik, buna itiraz edebilirdik bu tür şeyler ne işçilere ne de kuruma bir yarar getirmeyecek. Bu sonuca saygı duymak gerekiyor. Bir an önce bitirip THY işçileri ile onları temsil eden Havai -İş ile işverenin bir an önce masaya oturmasını ve çalışanlarının sorunlarını çözmesini istiyoruz. Bizim bu tür girişimlerimiz sadece çalışanların zararına bir gecikmeye, olayı sürüncemeye bırakmaya neden olacak. Bu nedenle bu haklarımızı kullanmadık. Bunu doğru bulmuyoruz.ama önümüzdeki süreç ne gösterir bakacağız.”

 

SENDİKANIN ARKASINDA DURACAĞIZ 

Altan işverene karşı sendikanın arkasında duracaklarını belirterek, “Sendikanın arkasında duracağız. İşverene karşı mücadele ettiği sürece, doğruların arkasında olacağız, yanında olacağız. Şimdiye kadar da hep böyle oldu. Ama gelişmelere bağlı olarak yanlışlarında karşısında olmaya, eleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

SENDİKA İÇİ MUHALEFET OLMAYACAĞIZ 

Bahadır Altan sendika içi muhalefet gibi hareket etmeyeceklerini ifade ederek, “Bu hareket bitmedi, Gökkuşağı Hareketi sitemiz de dahil olmak üzere, işçilerin özgür bir platformu olarak sürecek. Ama bir sendika içi muhalefet gibi olmayacak. Sendikayı destekleyen, işçileri sürece katmaya çalışan bir hareket olacak. Olağanüstü genel kurul ve benzeri seçenekler her zaman için elimizde ama böyle şeylere tenezzül etmek istemiyoruz. Böyle bir düşüncemiz şu an yok” diye konuştu.

  

Gökkuşağı Hareketi yetkilileri bundan sonra panel ve seminerler düzenleyerek bütün sendikalar ve tabandaki işçilerle dayanışma içerisinde olacaklarını sözlerine eklediler.

 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AÇIKLAMA YAPACAK
 
VE RÜYA UÇAK HAVALANDI
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SELAMLAR 21 Aralık 2009 Pazartesi 21:06

SENDİKA YÖNETİMİNİN ARKASINDA DURMANIZI SAYGI VE MEMNUNİYETLE İLE KARŞILARIZ. SİZE DE BU YAKIŞIR. KEŞKE "doğru hareket ettikleri sürece" DİYE BİR NOT DA KOYSAYDINIZ AÇIKLAMANIZA.

Yorumu oyla      0      0  
KaraKedi 17 Aralık 2009 Perşembe 18:42

Sayın Altan.. madem bu kadar demokratik idiniz, neden genel kurulda Atilay Ayçin konuşmaya başlayacağı zaman delegelerinizi salondan çıkarttınız? Yaptığınız mesnetsiz suçlamaların cevaplarını bir tokat gibi suratınıza çarparken, sizin delegeler gerçekleri görür de oyunu ona verir diye mi korktunuz? Hava-İş'i elbette destekleyeceksiniz, en azından desteklemiş görüneceksiniz çünkü boyle yapmazsanız, bugune kadar sendikanın yerini bilmeyen, sınıf mucadelesinden bihaber 3-5 şakşakcınız da sizi terkeder.. Ben yine de tüm iyiniyetimle kendimin yanıldıgını görmek istiyorum.. lütfen yanıltın beni!

Yorumu oyla      0      0  
yeraltı 17 Aralık 2009 Perşembe 17:49

evet sendikanın arkasında, yönetimin ensesinde olacağız. haydi bakalım yolumuz açık olsun!

Yorumu oyla      0      0  
deli 17 Aralık 2009 Perşembe 12:52

bu arkadasları bir türlü anlamıorum başkan yerişletmede genelmüdürlükte uçuşta kaybetti diolar ayak oyunlarıyla seçimi kazandı diolar bunu yazan arkadaşlar seçimde kendi delegeleri oy kulandıktan sonra onlara attıklarını oyları teyit etmek için niye insanlardan mavi listeleri isteyip kapıda beklediler kendi delegesine bile güvenmeyen bu insanlar insanlara baskı ile oy kulandırdılar bumu zafer onlar için onlar başkan gibi olabilmeleri için ilk önce adam gibi adam olmaları lazım başkana ve ekibine kanıtsız atmadıkları suc kalmadı ama baskan ve ekibi onlara kanıtlı delilleri gösterdiklerinde delegeleri uyanmasın diye insanları kaldırıp dinletmediler çok ufak bişey yazım bundan önceki seçimde motor atölyesinde başkan konuşma yaparken ali gürçiçek sefa inan ve arkadaşları başkana provakötörlük yaparlarken eski sendika yönetiminde olan engin barutcu ali gürçiçek e agaza alınmayacak sözler söleyip dövmek için üstüne yürüdü bu seçimde ise elele tutuşup birlikte hareket ettiler yorumu size bırak

Yorumu oyla      0      0  
muhalefet 16 Aralık 2009 Çarşamba 22:13

saygıdeğer gökkuşağı hareketi ve öncüleri sizi bu duruşunuzdan ve seviyeli muhalefetinizden dolayı kutluyorum. sizin bu süreç içerisinde öne sürdüğünüz ilkeler sendikalara örnek olup türkiyedeki 80 sonrası sendikalar üzerinde oluşan tozları silkelemeye başlayacaktır.. muhalefetteki duruşunuzda mevcut sendika yönetimlerini dik ve onurlu durmaya zorlayacaktır. sizler türk sendika tarihindeki yerinizi şimdiden aldınız. umarım bu kıvılcım tüm sendikalar için ateşleyici görevi görür.. tekrar tebrikler...

Yorumu oyla      0      0  
prometheus 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:55

Sendika ici bos bir kurumdur. Onu islevli ve degerli kılan sendika yonetiminin uygulamaları aldıgı kararlar belirlenen stratejiler olacaktır. Halihazırda mevcut yonetimin bu anlamda sendikaya deger katacak melekelere sahip olmadıgına inanmaktayım. Belirledigi irrasyonel stratejilerin uygulanması konusunda planlama ve uygulama konusunda destek bulmada sıkıntı duymayacagına inanmaktayım. Belirlenen amacların oncelikle sendika burokrasının varlıgını ve gucunu pekistirmek olacagını siddetle dusunmekteyim. Bu anlamda alınan kararların sonuclarının geri donuslerinde ne tur facialar yaratacagını tahmin ettigimden bundan sonraki surecte sendikanın ne onunde ne arkasında ne de yanında olmak gibi bir niyetim olmamakla beraber kurum olarak varlıgını surdurmesi konusunda sonuna kadar caba gosterecegim.

Yorumu oyla      0      0  
har 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:25

gömleksiz arkadaş, biz ayçin ve ekibine değil sendikaya destek olacağız, çünkü sendikanın kimsenin malı olmadığını düşünüyoruz. emekçilerin üretenlerin hayrına işlerin her zaman her yerde yanında olacağız. hakkaniyetli ve yaratıcı her tür fikrin arkasında olacağız. ama kişisel ihtirasların, bürokrasinin, fikirsizliğin, atıllığın, koltukta k.. büyütmenin, nereden gelirse gelsin dayatmanın karşısında olacağız. derdimiz kişi olarak ayçin olmadı, bundan sonra da kişi olarak muhatabımız olmayacak. muhatabımız sendikanın kendisidir. o da ayçinden mürekkep değil.

Yorumu oyla      0      0  
Kadir Sanlı 16 Aralık 2009 Çarşamba 16:13

Gökkuşağı hareketi bazılarına nefes aldırtan, ferahlatan, atıl kalmış güçleri harekete geçiren, düşündürten, geliştiren, yeni bir zihniyete kapı açan, yeni seslerin ortaya çıkmasına sebep olan bu nedenle de bazılarını afallatan, tedirgin eden güçlü bir rüzgar estirdi. Seçim sonuçları bu rüzgarın daha da güçlü esmesini önleyemeyecektir. Yönetime gelenlerin attıkları her adımda enselerinde hissedecekleri rüzgar esmeye devam edecektir, etmelidir. Gökkuşağı hareketini ve ona güvenenleri kutluyorum. Yönetimi değil ama çok şey kazandınız, çok şey kazandırdınız, kazandık. Gönüllerde kazanan sizsiniz, biziz.

Yorumu oyla      0      0  
kamil 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:52

Sevgili gökkuşagı hareketi başkan adayınızı ve engin arkadaşı göremiyorum ha pardon siz eş başkanlık sistemini savunuyordunuz:)))

Yorumu oyla      0      0  
gömleksiz 16 Aralık 2009 Çarşamba 14:05

sizden beklenen söylemleri ifade etmeniz hava iş üyelerinin birligini saglayacaktır bu günden sorra ifade ettiginiz gibi yanlışları yapıcı bir üslüpla dile getirip takipcısı olmanız gerekecek atilay aycın ekibine destek oldugunuzda dolayı sizlere şahsım adıma teşekkür edrim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AÇIKLAMA YAPACAK
Hava-İş Genel Kurulu'ndaki seçimi 1 oyla kaybeden Gökkuşağı Hareketi yarın ...
SEÇİM KURULU KARARINI VERDİ
Flaş, flaş...Gökkuşağı Hareketi’nin itirazını değerlendiren İlçe Seçim ...
UÇAK BİLETİNİ ERKEN AL AZ ÖDE
Onur Air, toplam 20 bin bileti yeni nesil cep telefonlarından, en az 7 ...
 
SİLAH YÜKLÜ UÇAK KRİZİ
Tayland, Kuzey Kore'den gelen silah yüklü uçağa el koydu. Ancak silahların ...
THY BARÇA'YI BÜYÜLEDİ
Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcularını taşıyan THY konforuyla tam not ...
PEGASUS DOĞRUDAN UÇACAK
Pegasus Havayolları Van ve Diyarbakır’dan İstanbul’a direkt uçacak.
 
İNGİLİZ HOSTESLER GREVE GİDİYOR
Geçtiğimiz ekim ayında işten çıkartmalarla ilgili duydukları rahatsızlığı ...
THY'NİN YENİ MİL ORTAĞI
Türk Hava Yolları’nın yeni mil ortağı kim oldu? Bir tık ötede…
THY YALANLADI
Türk Hava Yolları, Barcelona’yı taşıyan uçakta Katalanca olarak ‘Yaşasın ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 21 °C 13 / 21 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •bilet
  •rota
  •Elon Musk
  •protesto
  •motor