iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Temmuz 2021 Salı - 10:26

SAĞLIK AKREDİTASYONU YENİLENDİ

İstanbul Havalimanı’nın “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” Sertifikası yenilendi

SAĞLIK AKREDİTASYONU YENİLENDİ
Losev-1

Covid-19 salgını süresince aldığı yüksek sağlık önlemleriyle operasyon gerçekleştiren İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından 2020 yılında başlatılan “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” programı kapsamında verilen sertifikayı bu yıl da almaya hak kazandı.  

Pandemi sırasında aldığı sıkı sağlık önlemleri ile yolcularına “güvenli ve sıfır riskli” yolculuk imkânı tanıyan İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından 5 ana başlık altında, 72 soru ve toplam 134 alt madde denetimi sonrası verilen ‘Havalimanı Sağlık Akreditasyonu’nu yeniden almayı başardı. Geçtiğimiz yıl dünyada bu sertifikayı alan ilk havalimanı olan İstanbul Havalimanı, sertifikaya yeniden layık görülen ilk havalimanı da oldu.   

İstanbul Havalimanı, Havalimanı Sağlık Akreditasyonu için 5 farklı başlıkta denetimden geçti… 

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından zorlu denetimler sonrası bu yıl da verilen sertifika ile Türkiye ve dünyanın en hijyenik havalimanları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Tüm şartları sağlayarak Havalimanı Sağlık Akreditasyonu sertifikasını almaya layık görülen İstanbul Havalimanı, Genel Bilgiler, Covid-19 Aksiyon Planları, Yolculara Yönelik Tedbirler, Personele Yönelik Tedbirler, Uyum ve İş birliği konularında 5 farklı başlıkta denetimden geçti. 

Denetim kapsamında; Covid-19 için hazırlanan prosedürler, risk analizleri, sosyal mesafe uygulamaları, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri, maske ve siperlik kullanımı, sağlık tarama faaliyetleri, terminal girişlerinde ve yolcu akışının yüksek olduğu bölgelerde yoğunluk yönetimi, teknoloji kullanımı ve temassız işlemler, personel eğitimleri ve çalışma ortamı, havalimanında yer alan paydaşlarla ilgili planların işletilmesi ve Covid için kurulan komiteler değerlendirildi. 

İGA, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) denetmenlerinin sorularına İstanbul Havalimanı’nın tüm alanlarındaki sağlık ve hijyen koşullarının ön plana çıkarıldığı uygulama örneklerini kayıt altına aldı. Video ve fotoğraflardan oluşan toplam 122 kayıt ile İstanbul Havalimanı, denetimi eksiksiz olarak geçerek büyük bir başarıya imza attı. 

Sağlık önlemlerinde sürdürülebilirliği yakaladık… 

İstanbul Havalimanı’nın, “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” sertifikasına yeniden hak kazanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu; “Tüm dünya, yaklaşık 2 yıldır insanlığı derinden etkileyen sağlık kriziyle boğuşuyor. Aşı çalışmalarının hızlanması ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte havacılık açısından en iyi senaryoya yakın bir sürece girmiş bulunuyoruz. İGA olarak, bu iyimser tabloyu görene kadar yoğun bir çaba sarf ederek sağlık adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İstanbul Havalimanı’ndaki sağlık uygulamalarının daha sonra farklı sektörlerde de hayata geçtiğini görmek işimizi ne denli doğru yaptığımızın en büyük kanıtı. Bu yıl da yolcularımıza, hijyeni üst seviyede tutarak ‘güvenli bir seyahat’ sunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk defa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından İstanbul Havalimanı’na verilen “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” sertifikasını yine bir ilke imza atarak tekrardan almaya hak kazandık. Denetimlerden geçerek aldığımız bu sertifika ile sağlık alanında hayata geçirdiğimiz uygulamalarımızdaki sürdürülebilirliği de sağlamış olduk. Özellikle vurgulamak istiyorum ki; İstanbul Havalimanı’nda yakalanan hijyen standartlarından asla ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira ve ACI EUROPE Genel Direktörü Olivier Jankovec de;"Havalimanları hem yolcuların hem de hükümetin seyahate olan güvenini yeniden tesis etmek için sağlık ve temizliğe öncelik vermektedir. Bu toparlanma süreci uluslararası standartlarla uyumlu, koordineli ve küresel çapta bir yaklaşımla en iyi şekilde gerçekleşecektir. Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin Sağlık Akreditasyonu programı bu konuda kilit bir rol üstleniyor. Yeniden akreditasyon almayı amaçlayan havalimanlarının, tekrar açılma ve sonraki süreçte yolcu güvenliği konusundaki kararlılığının altını çiziyoruz. Bir yıl önce, İstanbul'u dünyadaki ilk akredite olmuş havalimanı olarak tanıdık. Şimdi de İstanbul'un yeniden akredite olan ilk havalimanı oluşunu kutluyoruz. Yolcuların, personellerinin ve kamunun sağlığı ile refahı konusunda hiç kaybetmedikleri dikkatleriyle, sektörde örnek gösterilecek bir konumdalar" ifadelerini kullandılar.

 
YOLCU UÇAĞI KAYBOLDU
 
PHUKET SEFERLERİ ARTIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1. ETAP TAMAMLANDI
Teknofest Türkiye Drone Şampiyonası’nın 1. etabı Elazığ’da tamamlandı
PİLOTLAR VAKFINDA SEÇİM ZAMANI
Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı’nda Genel Kurul hazırlığı sürüyor
THY'DEN AÇIKLAMA
Bazı haber mecralarında yer alan 1 Temmuz itibariyle THY'de 2500 kişinin ...
 
HIRSIZLARA ANINDA SUÇÜSTÜ
İstanbul Havalimanı'nda çantasını unutan bir yolcunun parasını çalan iki ...
YOLCULAR DA AŞILANMAYA BAŞLADI
İstanbul Havalimanı'nda Türk yolcuların aşılanmasına da başlandı…
TAV'DAN AÇIKLAMA
Milas-Bodrum Havalimanı'nda terminale gelen elektrik ve fiber veri kablolarının ...
 
PEGASUS IBM İŞBİRLİĞİ
Pegasus Hava Yolları, çalışan deneyimine güç katmak için IBM’in yapay ...
UÇUŞU DURDURULAN ÜLKELER
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre Bangladeş, ...
SALDIRININ ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇTİ
Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybetmesi, 163 kişinin de ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
20 ŞİRKETE ‘YEŞİL' UYARI
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 12 / 15 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •United Airlines
  •Kargo
  •uçak