iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Temmuz 2020 Cumartesi - 10:22

ROLLS ROYCE TEKNOLOJİSİYLE UÇUYOR

Rolls-Royce tarafından geliştirilen elektrikli tahrik sistemleri ile çalışan iki farklı uçak, son on gün içinde test uçuşlarına yeniden başladı

ROLLS ROYCE TEKNOLOJİSİYLE UÇUYOR
Losev-1

Rolls-Royce tarafından geliştirilen elektrikli tahrik sistemleri ile çalışan iki farklı uçak, son on gün içinde test uçuşlarına yeniden başladı. Bye Aerospace eFlyer 2 prototipi ve teknoloji demonstratörü CityAirbus, bu teknolojiyi sergilemek üzere kısa uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bye Aerospace 2 koltuklu eFlyer 2’nin, uçuş eğitimi ve genel havacılık pazarlarına hizmet veren ilk FAA sertifikalı, pratik, tamamen elektrikli uçak olması planlanıyor. Uçak ABD Colorado'da bulunan Bye Aerospace tarafından tasarlandı ve halen geliştiriliyor. 70kW elektrik motoru, ilgili güç elektroniği invertörü ve ilgili motor kumandasından oluşan Elektrikli Tahrik Ünitesinin (EPU) tedarik işlemlerini Rolls-Royce üstleniyor. Macaristan'ın Budapeşte kentinde bulunan Rolls-Royce Elektrikli Sistemler ekibi tarafından geliştirilen bu sistem, 2019'un başında test uçuşlarına başladı.

Bye Aerospace, uçağın tırmanma ve seyir gibi performans unsurlarını optimize etmek için çeşitli pervaneleri ve pervane ayarlarını test ediyor. Bu uçuş testleri, 2021 yılında yapılacak resmi belgelendirme testlerinin başlamasından önce platform düzeyinde sistem entegrasyonuna ve genel platform performansına ilişkin nihai ayarların yapılmasına önemli bir olanak sağlıyor.

Rolls-Royce Elektrikli Sistemler Program Direktörü Mike Mekhiche konuyla ilgili şunları söyledi: “Tahrik sistemlerimizin güç sağladığı eFlyer 2 ve CityAirbus demonstratörlerinin uçuşlarına yeniden başladıklarını görmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Bu testler uçak gövde üreticisi müşterilerimiz için de bizim için de büyük bir önem taşıyor. Testler ayrıca belgelendirme ile ticari lansman yolculuğunda da önemli bir adım teşkil ediyor."

Rolls-Royce, 2023 yılına kadar küçük pervaneli uçak pazarı için ilk sertifikalı elektrikli tahrik ünitesinin lansmanını yapmayı planlıyor. eFlyer 2'de fosil yakıt kullanılmıyor ve bunun bir sonucu olarak, pilot eğitim uçuşları emisyonsuz ve maliyet açısından rekabetçi hale geliyor. Düşük işletme maliyetleri sayesinde, uçak geleceğin pilotlarına ilişkin eğitim ihtiyacını rekabetçi bir şekilde karşılayabiliyor ve gelecekte havacılık endüstrisinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi için önemli bir unsura dönüşme yolunda emin adımlar ile ilerliyor.

Çığır açan ve gelişmekte olan Elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (VTOL) imkanı sunan uçaklar ve eVTOL pazarı açısından heyecan verici bir dönemin içindeyiz. Birçok start-up şirketi ve köklü sektör oyuncuları geleceğin hava taksilerini ticari anlamda uygulamaya geçiren ilk şirket olmak için mücadele veriyor. Airbus ile birlikte CityAirbus demonstratörüne yönelik tahrik sistemini geliştiren Rolls-Royce bu mücadelenin ön saflarında yer alıyor. Tamamen elektrikle çalışan oktokopter, saatte azami 75 mil (120 km) hızla en fazla dört yolcu taşıyacak şekilde tasarlandı.

Tasarlanan oktokopter, akustik kontrol ve daha sessiz bir uçuş için, sekiz pervane ile  1.000 rpm'den düşük bir hızla dönüyor. Almanya'nın Münih şehrindeki Rolls-Royce Elektrikli Sistemler ekiplerinden biri, 200kW'lik bir elektrikli motorun yanı sıra gerekli yüksek elektro-mekanik torku üretmek, dağıtmak ve yönetmek üzere geliştirilen ilgili güç elektroniği, kumanda, güç koruma ve dağıtım sisteminden meydana gelen elektrikli bir tahrik sistemi geliştirdi. Oluşturulan bu güç, düşük hızda dönen platform pervaneleri sayesinde çok yüksek bir itiş gücüne ulaşıyor.

Program Direktörü Mike Mekhiche sözlerine şöyle devam etti: “Her iki proje de Rolls-Royce'un geleceğin farklı büyüklükteki uçakları için gereken yenilikçi ve sürdürülebilir tahrik teknolojisini sağlayabileceğinin önemli bir göstergesi. Bu teknoloji oldukça tartışmalı bir pazar olan kentsel hava mobilitesi pazarına ve havacılık pazarının diğer çeşitli segmentlerine de önemli olanaklar sağlıyor."

CityAirbus'ın ilk bağımsız uçuşu Aralık 2019'da gerçekleşti. Uçuşlar artık irtifa testleri de dahil olmak üzere kapsamlı bir yeni test programının parçası olarak düzenleniyor. Rolls-Royce ekipleri, gelecek yıllardaki seyahatleri şekillendirmeye yardımcı olabilecek teknoloji ile yeni zirvelere ulaşmayı hedefliyor.

 
3 ÜLKE TÜRKİYE'Yİ "GÜVENLİ" SAYDI
 
SAKARYA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE ETTİLER
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUSYA: HAZIR DEĞİLİZ
Rusya: Türkiye ile uçuşları yeniden başlatma konusunu görüşmeye hazır değiliz
KOKPİTTE YANGIN ALARMI
Ryanair uçağı kokpitte yangın alarmı üzerine Selanik Havalimanı’na acil iniş yaptı
İSTANBUL SEFERLERİNİ BAŞLATTI
Ukrayna Hava Yolları ilk tarifeli uçuşunu bugün Kiev’den İstanbul Havalimanı’na gerçekleştirdi
 
UNITED AIRLINES SEFERLERİ ARTIRIYOR
United Airlines Ağustos ayında uçuş tarifesine 25 bin sefer daha ekleyecek
DELTA’NIN BÜYÜK RİSKİ
Delta Airlines, hisselerini satın alarak ortak olduğu başka şirketlerin iflasıyla risk altına girdi
TAV COVID-19 PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
TAV Havalimanları’nın dört ülkede işlettiği dokuz havalimanı Avrupa Havacılık ...
 
H160 EASA ONAYINI ALDI
Airbus'ın çok yönlü çift motorlu H160 helikopteri, Avrupa Havacılık Emniyeti ...
CORENDON AVRUPA UÇUŞLARINA BAŞLADI
Pandemi sebebiyle uçuşlarına ara veren Corendon Airlines, 27 Haziran itibariyle ...
E-JETS BAŞARIYI SÜRDÜRÜYOR
Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, 1600’üncü E-Jet'i Helvetic Airways'e teslim etti
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •İstanbul Havalimanı
  •Delta Airlines
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •vize