iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Şubat 2018 Perşembe - 18:10

PİLOTLARIN KAMYONCU İSYANI

Kamyoncuların üye yapılarak kendi temsil haklarının elinden alındığını iddia eden Pilotlar ve kabin memurları yeni bir sendika kurdu

PİLOTLARIN KAMYONCU İSYANI
Losev-1

HAVA-İŞ Genel Kurulu seçim sürecinde usulsüzlük ve hukuksuzluk yapıldığını iddia eden Zeytin Dalı Hareketi üyelerinin kurduğu Havayolu Çalışanları Sendikası ‘Hava-Sen’ çalışmalarına başladı.

28’inci Hava-İş Olağan Genel Kurulu’nda sendika yönetiminin her türlü usulsüzlüğe ve hukuksuzluğa başvurarak seçimi kazanmak için kamyoncuları üye yaptığını iddia eden Zeytin Dalı Hareketi üyeleri Hava- Sen sendikasını kurdu. Eski sendikaya Kamyoncuların üye yapılmasından çok rahatsız olduklarını söyleyen Hava- Sen Sendikasının başkan adayı Kaptan Pilot İskender Çarkçı,” Mevcut sendika, kamyoncuları üye yaparak, onların oyları ile bize temsil hakkı verilmemiştir” dedi.

Havacılık sendikasına Kamyoncuları üye yaptılar

Mevcut sendika yönetiminin kamyoncuları üye yaparak seçimleri kazandığını iddia eden Hava- Sen Sendikasının başkan adayı Kaptan Pilot İskender Çarkçı,” Mevcut sendikada temsil imkanı kalmaması ve sorunlarımızı dile getirme imkanı verilmemesi nedeniyle özellikle uçucu kesimde ki arkadaşlarımızın desteği ve isteği ile yeni bir sendika kuruldu. Bu hafta başından itibaren üye kaydına hazır hale geldi. Bu gün de bütün çalışanlara mail ve sms attık. Önümüzde ki hafta sonundan itibaren yoğun bir katılım bekliyoruz. Eski sendikada biz yüzde 75’i sağladığımız halde üye aidatlarının yüzde 90’ını ödediğimiz halde, temsilde ancak yüzde 25 ile temsil ediliyor idik. Bizim karşımıza gerçekte kamyoncu diye tabir ettiğimiz ki gerçekten kamyoncu emekçileri tenzih ederim. Biz genel bir tabir olarak kamyoncu diyoruz. Kamyoncuların oyları ile bizim her türlü isteğimiz ve dile getirdiğimiz sorunlar göz ardı edilmiştir. Bize söz hakkı verilmemiştir. Bizim siyasi hiçbir amacımız yoktur. İdeolojik hiçbir amacımız yoktur. Hiçbir partinin şahsın ya da İdeolojinin uzantısı değiliz. Tamamen ve sadece çalışanların sesiyiz. Onlar için varız. Paralı ve akçeli hiçbir işle işimiz yoktur” dedi.

Biz şirketimizin hasmı değiliz

Hiçbir siyasi ideolojinin peşinde olmadıklarını söyleyen Çarkçı,” Biz çalışanların sesiyiz. Tek amacımız çalışanlarımızın haklarını savunmak. Bunun içinde şirketimizin yükselmesi. Şirketimiz yükseldikçe bizde onlarla beraber hak ettiğimiz değeri alacağız. Şirketimizin rakibi hasmı değil onun yardımcısı olacağız. Tek hedefimiz mevcut sendikanın yapmış olduğu hukuk dışı, etik dışı değerlerle mücadele etmek. Önümüzde ki dört yıl içinde kendi hesaplarına göre 150 milyon lira civarında toplanacak para, daha önceki yıllarda toplanan 50 milyon nasıl kayboldu ise, burada da kaybolacak” dedi

Az maaş alanlara seyyanen zam isteyeceğiz

Öncelikle uçucu kesimin mesai şartlarını düzeltmek ve az maaş alan çalışanlar için seyyanen zam isteyeceklerini söyleyen Çarkçı,” Biz uçucu kesimin mesai şartlarının düzeltilmesini sağlayacağız. İkincisi A sıfır kadrosunun kabul edilemeyen bazı değerlerinin düzeltilmesi. Yine düşük ücret alan veya asgari ücret alan veya düşük ücret alan üyelerimize zam yerine seyyanen zam yapılması. Düşük bir zam oranı pilotlarda yüksek bir zam oranına tekabül ediyor ama askeri ücretli veya düşük ücret alan bir arkadaşımıza bir şey ifade etmiyor. O nedenle bize yüksek zam yerine, düşük ücretli arkadaşlarımıza seyyanen zam teklifiyle gideceğiz. Dolayısı bu arkadaşlarımızın daha iyi bir refah düzeyine gelmesini sağlayacağız."

Kaptan Pilot İskender Çarkçı, sözlerini şöyle tamamladı: ” Bu sendika hala hazırda bürüt maaşın yüzde 1.5 ini alıp aylık 3 milyon lira gibi bir gelir elde etmekte. Bu sendikayı ilgilendiren tek konu budur. Bizim parayla işimiz yok. Biz 2019’un yıl başına kadar üyelerimizden aidat almayacağız. 2019 yıl başından sonra ise biz sadece 0.5 aidat alacağız. Yani şu anki sendikanın aldığı aidatın üçte biri. Çünkü parayla işimiz yok. Bizim işimiz çalışanların haklarının ve menfaatlerinin korunması. Bir defa biz çalışanların sesiyiz. Hiçbir siyasi ideolojinin peşinde asla olmadık. Tek amacımız çalışanlarımızın haklarını savunmak. Bunun içinde şirketimizin yükselmesi. Şirketimiz yükseldikçe bizde onlarla beraber hak ettiğimiz değeri alacağız. Şirketimizin rakibi hasmı değil onun yardımcısı olacağız. Tek hedefimiz mevcut sendikanın yapmış olduğu hukuk dışı, etik dışı değerlerle mücadele etmek. Önümüzde ki dört yıl içinde kendi hesaplarına göre 150 milyon lira civarında toplanacak para, daha önceki yıllarda toplanan 50 milyon nasıl kayboldu ise, burada da kaybolacak” dedi.

 Tuncer CENGİZ-İHA

 
AİRBUS’TA KADINLAR MATİNESİ
 
SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ HEDEFLER
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gercek havaci sendikasi 10 Şubat 2018 Cumartesi 11:09

Evet pilotlar yonetecek, bir de boyle gorecegiz ne olacagini.. kaybetmedigimiz ne hak kaldi sanki, trollerrr.. durduramayacaksiniz, kendi sendikamizi kuruyoruz.. paragoz degil is yapacak bir sendika alacak, ftl kural neyse hakkimizi savunacak, para yemeyecek bir sendika.. yuzde 1'den 2'ye cikartip yine kendi teklifiyle yuzde 1.5'a indiriyorlar aidati, bizle gecmedigi dalga kalmadi.. parasini bizden al ezici cogunlukla yenil havacilar arasinda, ama temsil hakkin olmasin !!!! Artik cok gec palabiyiklimmmm

Yorumu oyla      3      0  
km 9 Şubat 2018 Cuma 16:57

Pilot deyince aklıma sadece para geliyor.Gittiği yatılarda bile 10 cent'in hesabını yapan pilotlar,eylem yapalacağı zaman kabini ön saflara sürüp arka kapıdan kaçmayacaklarını garanti edebilirlermi ? etmezler tabiki...

Yorumu oyla      3      4  
Bıyıklı 9 Şubat 2018 Cuma 12:54

Bıyıklı ne kadar sendikacıydı önceden kimler için ne hak elde etti? Belliki dahada verecek elimizdekileri. O yüzden şansınızı denemekten çekinmeyin

Yorumu oyla      8      1  
CMC 9 Şubat 2018 Cuma 10:48

Etliye sütlüye karışmayan,ben parama bakarım diyen ve hiçbir zaman elini taşın altına koymamış pilotlarmı sendika yönetecekmiş gülerim halinize.

Yorumu oyla      2      8  
Bravo 8 Şubat 2018 Perşembe 18:38

Çok güzel bir girişim. Havacıların gerçek bir havacılık sendikasına ihtiyacı vardı gerçekten.

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TGS PERSONELİNE PRİM MÜJDESİ
Geçtiğimiz yıl yer hizmetleri operasyonunu başarıyla yürüten Turkish Ground ...
AYCI İNCELEMELERDE BULUNDU
Türk Hava Yolları yöneticileri İstanbul Yeni Havalimanı’nda incelemelerde bulundu
KARAER: 2018’DE TURİZMDEN UMUTLUYUZ
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2018 turizm ...
 
A320/321TİP EĞİTİMİNE ADAY ARIYOR
Onur Air, Airbus 320/321 uçaklarında Tip Eğitimine aday arıyor
SHGM SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI
Sivili Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Havacılık Uzman Yardımcısı sınav sonuçlarını açıkladı
SİNGAPUR AIRSHOW BAŞLADI
11 Şubat'a kadar sürecek olan Singapur Airshow 2018 bugün başladı. Peki ...
 
BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ FRANKFURT’A UÇURUYOR
SunExpress, öğrencilerin ufuklarını açmak, genç zihinlere ilham vermek ...
THY UÇAKLARI KAÇ KEZ DENETLENDİ
THY uçaklarına geçen yıl 62 havalimanında 144 deneteme yapıldı.Peki sonuç ne oldu?
THY TEKNİK SÖZLEŞMEYİ YENİLEDİ
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Atlasglobal arasında komponent bakım ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •bilet
  •almanya
  •Emirates
  •karantina