iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Eylül 2009 Pazartesi - 07:57

PİLOTUN HAKSIZ TALEBİ

Yakıtının azaldığı gerekçesiyle inişte öncelik isteyen pilot ile Atatürk Havalimanı’nda görevli hava trafik kontrolörü arasında geçen telsiz konuşmaları, üstü örtülen sorunları da açığa çıkarıyor.

PİLOTUN HAKSIZ TALEBİ
Losev-1

Konuşmalardan inişte 3’üncü sırada olduğu anlaşılan pilot, yakıtının az kaldığı gerekçesiyle hava trafik kontrolöründen öncelik istiyor. Ancak kontrolörün “Emergency inişi deklare ediyor musunuz?” sorusuna açıkça yanıt vermekten kaçınıyor ve “Fazla yakıt almıyoruz, biliyorsunuz” gibi bir gerekçe öne sürüyor.

Kule görevlisi yerden göğe kadar haklı, ama anlaşılan konuşan kaptan bu konuları hiç bilmiyor! Bir pilot, o sefer için belirlenmiş yakıtının toplamını taşımakla yükümlüdür. Eğer gidiş noktasında tahminden fazla bekleme olacaksa ve yakıtı yetmeyecekse ya yedek meydanına gider ya da “yakıt emergency” ilan eder. O zaman da inişte öncelik verilir. Tüm dünyada usul budur. Kule görevlisi de ısrarla bu iki seçenekten birine kaptanı davet etmesine rağmen, mesul pilot kaçamak cevaplarla inişte öncelik almak istiyor. Çünkü yakıtsızlık nedeniyle yedek meydana giderse de şirket yetkilileri tarafından sorgulanacak!

 

İşte o konuşma kayıtları…

 

 
KİMDİR BU VIP
 
ATLASJET'TEN BAYRAMDA EK SEFERLER
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
havayolu yolcusu 17 Eylül 2009 Perşembe 00:56

bu işin sonunda ne olmuş pilot iniş önceliğimi almış yoksa düşmüşmü bilen varmı? yoksa ekmek kuyruğunda öne geçmeye çalışan çocuk gibimi davranmış

Yorumu oyla      0      0  
Cessna185amphib 15 Eylül 2009 Salı 23:57

Emergency deklare etmek tamamiyle pilotun kararidir. Ne kadar yakit kaldigi, kac dakika sonra emergency ilan edecegi kuleyi ilgilendirmez, bunlari kuleye anlatmaya da gerek yoktur. Pilot bos laflarla frekansi isgal etmis. "I declare emergency " dersin, butun yollar acilir, tek raibin NASA olur, ve aslan gibi inersin piste. Ondan sonra, sirketteki ustlerine sebeplerini anlatirsin. Kuleye saygi gostermek, isbirligi yapmak ve isini kolaylastirmak onceliktedir ve bunu Amerika'da boyle ogretiyorlar. Pilot asker kokenli oldugu icin, Yesilkoy askerlik subesinde emir erini aradigini sandi herhalde.:-)) ATC tamamiyle hakli. O pilot gelsin, Amerika'daki herhangi ATC ile boyle konussun da, gorsun ebesinin inis takimlarini...Hani uzaktan gelse, "yorgundur, kayis gevsemis, bosa donuyor" falan denilebilir ama 2 saatlik mesafeden geliyor. Bu ne siddet, bu celal derler adama..

Yorumu oyla      0      0  
pılot-1 15 Eylül 2009 Salı 23:50

ben henüz yeni avrupa seferinden geldim iniş kalkış 36r pıstıne devem ediyor kule yerdeki uçaklar 36sol pıstınden kaldırıyor uçakların g-1 den GELİP 36sağ pistiNİ kateDEN UÇAKLAR ILS SİNYALLERİNİ BOZUYOR ILS E ESTABLISH OLAN UÇAKLARIN ILS YAKLAŞMALARI BOZULUYOR OTO PILOTLAR ATIYOR ALÇALAN UÇAKLAR TIRMANİŞA GEÇİYOR BU DURUMU PILOTLAR DEFALARCA SÖYLEMELERİNE RAĞMEN KULE GÖREVLİLERİ BU İŞTE DİRENEİYOR VE HETE YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR YANI İŞLER 18SOL PIST KATEDİLİRKEN OLUYOR NEREDE KALDI UÇUŞ EMNİYETİ OLMAZ OLMAZ LAR BİR GÜN OLUR LUTFEN LÜTFEN BU DURUMA SOPN VERİN BAHANE ÜRETMEYİN SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      0      0  
kpt 15 Eylül 2009 Salı 19:49

1- Pilot hatalı.yakıtı beklemeye yetmeyeceği için öncelik istiyor.Kule de emergency bi durum olup olmadığının teyidini istiyor(-ki doğrusu da bu-)Aslında pilot da Sabiha Gökçene divert etmesinin gerektiğinin farkında ama ısrarlar Aatürk limanına inmeyi ayarlamaya çalışıyor.Emergency yakıt ayrı konu, gerçek bir emergecy durumu değil bu. sadece pilotun Sabiha meydanına inmek istememesi.. 2- Havada sadece Türk şirketleri yok !! neden Türkçe konuşurlar anlaşılması zor!! İngilizceleri yeterli gelmiyor dertlerini anlatmaya sanırım. Ve bu konuda yani Türkçe konuşmada THY gayett (!!) başarılı. 3- Her havayolunun bir ismi vardır bir çağrı adı vardır. THY neden her konuşmada "HAVAYOLLARI ...." diye başlıyor konuşmasına. Ayıp değil mi ? TürkHavayolları denmesi gerekmiyor mu? Neden bu huy babadan oğula geçen bir miras misali öyle geldi öyle gidiyor?? Hadi THY bunu kullanıyor da Güzel kardeşime sinirlenenler Havayolları... diye arayan THY uçağını " Hangi havayolları??" diye niye uyarmazlar

Yorumu oyla      0      1  
Yolcu 15 Eylül 2009 Salı 19:21

Pilotun mu, kulenin mi haklı olduğunun bir önemi yok. Genel resim ürkütücü.. Demek ki bu kadar kazaya rağmen hala uçaklar acil durum yakıtı sınırlarında dolanıyorlar. Bunu pilotların bildiği, pilotun ifadesine göre kuledekilerin de bildiği,aslına bakarsanız bilmeyen kimsenin kalmadığı anlaşılıyor. Velev ki kuyruk uzarsa diye pilotların, ihtiyat saikim olsun bu da benim diye, bir %5 daha fazla yakıt almasının maliyeti nedir Allahaşkına, toplam uçuş masrafının yüzde kaçıdır. Şöyle olsaydı, madem cari bir durum var, şu veya bu sebeple; Pilot; -10 dakika sonra Acil Yakıt Durumu ilan edeceğim, şu an etmiyorum, yapılabilecek birşey varsa yaparsanız sevinirim, bilginize.. Kule; -Acil Yakıt Durumu ilan etmediğiniz sürece, size kuyrukta öncelik vermeyeceğim. İlan ediyor musunuz, etmiyor musunuz, Evet ya da Hayır diye cevap verin...demesi.. demesi gerekirdi..

Yorumu oyla      0      0  
TURHAN 15 Eylül 2009 Salı 19:04

herşey iyi güzelde kokpitte kendi dilini konuşmak yasak değil mi havacılık kurallarına göre pilotlar yan yana dahi ingilizce konuşmaları gerekir. aynı zamanda o kayıdı kim yapmış çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      0      2  
Çini 15 Eylül 2009 Salı 18:18

Bu dialoğun internete düşmesi en az 6-7 aydır. Dialoğun tamamı diğer yorumlarda olduğu gibi bu değildir. Benim kafama takılan şey ise en az 6 ayını doldurmuş bir olayın daha bugün ortaya çıkıyor olması. Bu gün soruşturma başlatılmış olması gerçekten düşündürücü...

Yorumu oyla      1      0  
cpt 15 Eylül 2009 Salı 17:46

bu arada bazı yorumcular olay için arkadaki yolcular taşınan canlar muhabbeti yapıp biraz duygu sömürüsü yapmışlar.işte bu profesyonel olmamanın göstergesidir.mühim olan taşınan o canların önemiyse bu ayağı yere basan kontrolörün değil havadaki pilot in command'in sorumluluğudur her şeyden önce..bu olaya gelecek olursak..bu uçakta yolcu yok arkadaşlar..iyi güzel yolcu bilmem ne yorumu yapıyosunuz da bu uçak bir kargo uçağı..o pilot yolcu falan değil kendinin ve yanındakinin hayatını riske atmış..malumat

Yorumu oyla      0      0  
draste 15 Eylül 2009 Salı 15:56

Pilot gayet rahat. Bahsettiği şey yakıtın miktarı ve emergency yakıtın süresi de sanırım o sınıf uçaklarda bellidir. Her şeyden önce eğer bu uçak her hangi bir sebeple düşmüş olsa ve bu kayıtlar şu an bu vakıanın peşinden gelmiş olsaydı sanırım o hava kontrolörü kardeşimizin başta basın yayın organlarının linç girişimlerinden kurtulması mümkün olmayacaktı diye düşünüyorum. Pilot için no problem. Beş dakika sonra emergency bildiririm diyor. Bunun manası hodri meydan ister aç ister açma o alanı sorumluluğu tüm hatarıyla üzerinize aldınız. Rapor edin diyor. Daha ne desin adam hava kontrolörünü ağ gibi kapsamış. Hala buna verilen bir cevap bulunursa o da plotun insafına kalmıştır. İyi ki o uçağa her hangi bir sebeple bir şey olmamış olsaydı illaki bu olayı da onun köşesine iliştirir ve bu hava kontrolörü kardeşimizi de bir şekilde linç ederlerdi. Her şeyden önce geçmiş olsun dileklerimi iletirim efendim. Emergency yakıtda öyle iki dakikada bitmez pilotlara bunu da öğretsinler.

Yorumu oyla      0      0  
FO 15 Eylül 2009 Salı 15:20

arkadaslar bu olay yaklasık 6 ay once olmustu. 6 ay once bu konusmanın tamamını dınledım. burada bıze dınletılen konusma ıle benım dınledıgım arasında cok onemlı farklar var.sankı bazı seyler kopyalanmıs yapıstırılmıs montajlanmıs.1 tanesı; gercek konusmada kaptan 9 dak sonra dıvert yakıtımdan dolayı sabıha gokcene gıdecegım dıyor. orada hıcbır sekılde 9 dak sonra emergency yakıtına dusucem demıyo kı buda cok buyuk bır farktır.ama ısrarla kuledekı hanımefendı emergency deklere etmesını ıstıyor.dıvert yakıtı kelımesı devamlı kullanıldıgı halde. ama buradakı ses kaydında devamlı emergency ılan edıcem dıye sozler gelıyor gercegınde boyle cumlelerde bulunmamaktadır.kanımca dıyalog montajlanıp kelımelerle oynanıp saptırılmıstır.konusmanın gercek metın dıyolagu ıle burada duydudugumuz arasında 180 derce farklar vardır ve sasırdıgım sey cok ıyı montajlanmıs olması bırısı bayagı emek sarf etmıs.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NEW YORK'U KORKU SARDI
Brezilyalı bir reklam ajansı tarafından hazırlanan reklam videosu onlarca ...
YANGINLA SAVAŞAN UÇAKLAR
ABD’nin California eyaletinde yangınlar on bini aşkın evi tehdit ederken, ...
MÜZİSYENİN İNTİKAM VİDEOSU
Havayoluyla seyahat ederken gitarı uçağın bagajında kırılan müzisyen, ...
 
KARAYOLUNA İNDİ
ABD'de kameraman pilot David, motoru duran uçağı karayoluna indirdi. İşte görüntüler...
MUHTEŞEM BİR GÖSTERİ
Dünyanın en büyük Model RC uçağının bu gösterisini izleyince büyük keyif ...
VECİHİ HÜRKUŞ’UN YAŞAMI
Habertürk TV’de yayınlanan havacılık programı Airport, bu hafta Türk havacılık ...
 
AYÇİN SERT KONUŞTU
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in düzenlediği basın toplantısından ...
GÖSTERİDE FECİ KAZA
Polonya’da düzenlenen Air Show’da iki gösteri uçağı kafa kafaya çarpıştı. İşte o an…
UÇAK BÖYLE YANDI
Texas’taki havaalanına sert iniş yapan kargo uçağı böyle yandı. Video haber…
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •thy
  •almanya
  •American Airlines
  •Kargo