iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Ağustos 2016 Salı - 18:03

PEGASUS’TAN O KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları Ercan-Adana uçuşunda engelli yolcu Tahir Yüksel’in uçaktan indirilmek istenmesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı

PEGASUS’TAN O KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Losev-1

Pegasus’tan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz PC238 sefer sayılı Ercan – Adana seferinde misafirlerimizden 52 yaşındaki Tahir Yüksel ve annesi İlter Emine Yüksel’in yaşadıkları istenmeyen olayla ilgili Pegasus Ailesi olarak çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Hassasiyetimizi belirtmek adına kendileri ile irtibata geçmeye çalıştık, henüz ulaşamadık ancak mail yolu ile iletişim bilgilerini rica ettik. En kısa zamanda kendilerine ulaşmak arzusunda olduğumuzu sizlere de bildirmek isteriz. Bununla birlikte yayınlanan bazı haber ve yazılara dair açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Konuyu incelediğimizde misafirimiz Sayın Tahir Yüksel ve annesi Sayın İlter Yüksel’in biletlerini acente kanalı ile aldıkları ve biletlerini aldıkları sırada ve sonrasında koltuk alımı yapmadıkları görülmektedir. Uçuşlar için koltuk atamaları iki sistemde yapılmaktadır; misafirlerimize check-in işlemi sırasında otomatik olarak koltuk atanır ya da ek hizmet olarak misafirlerimize dilediği koltukta oturabilmesi adına ücretli koltuk satın alma seçeneği sunulur. Misafirimizin bu konuda hassasiyeti ile ilgili bilgimiz olması halinde mutlaka ücretsiz olarak yardımcı olabilirdik ancak çağrı merkezimize veya acentemize yapılmış bir başvuruya ulaşamadık. Misafirimize ulaştığımızda, sonraki uçuşları için bu konuda bize bilgi vermelerini özellikle rica edeceğiz.

Detaylı olarak incelediğimizde, misafirimiz kontuara başvurduğunda müsaitlik durumuna göre yapılacabilecek organizasyonun da yapılamamış olduğunu, çünkü daha önce gelen misafirlerimize ön koltukların verilmiş olduğunu görülmekte. Bu çerçevede kontuardaki görevlilerimiz o sırada müsait olan ön koltuklardan misafirimize 2C, annesine ise 3F verilmiştir. Tahir Bey’in oturmak istediği 1A numaralı koltuk ise, başka bir misafirimiz tarafından alınmış olup bu misafirimiz uçuş sırasında da almış olduğu yere oturmak istediğini ısrarla beyan etmiştir. Bu gelişme üzerine rahatsız olduğu gözlemlenen Sayın Tahir Bey’in fiziksel ve sözel olumsuz tepkiler göstermesi ve yerine oturmaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemez duruma gelinmiştir. Havacılık kuralları gereği uçuşun ve diğer misafirlerimizin  güvenliğini koruyabilmek için, konu mesul kaptan pilotumuza aktarılmış ve standart havacılık prosedürü uygulanmış ve uçağa polis davet edilmiştir. 

Gerek Sayın Tahir Yüksel’in annesinin duruma müdahil olması ve gerek uçakta bulunan diğer misafirlerimizin ısrarı ile karşılıklı görüşmeleri takiben Tahir Bey asil yerine oturmayı kabul etmiş ve  seferimiz kısa süreli bir rötarla kalkışını gerçekleştirmiştir.

Misafirimiz daha sonraki uçuşları için bize başvurduğu ve bizi önceden bilgilendirdiği sürece, ön koltukların kendileri için rezerve edilebileceğini ayrıca paylaşmak isteriz. Bu konuda uçak tipine göre, ön koltukları acil çıkış olarak belirlenmiş uçaklarda bunun hiçbir havayolu tarafından yapılamayacağını, uçuş kuralları gereği bu koltukların acil durumlarda uçuşun boşaltılmasında sorumluluk alabilecek misafirlere verilebileceğini hatırlatmak isteriz. Uçak tipine göre, ön koltuk acil çıkış değilse gerekli yardım maksimumda gösterilecektir.

Pegasus Hava Yolları olarak tüm misafirlerimize son derece özenle yaklaştığımızı vurgular, böyle hassas durumlar ile ilgili tüm kabin çalışma arkadaşlarımıza özel bir eğitim programı atayacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla, Pegasus Hava Yolları

 
PEGASUS UÇUŞ EKİBİNDEN BÜYÜK AYIP
 
UÇUCULARIN YORGUNLUK RİSKİ NASIL YÖNETİLECEK
YORUMLAR
Toplam 176 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozkul 28 Ağustos 2016 Pazar 00:46

Pegasusla bizim basimiza gelen insallah baskssinin basiina gelmesin.

Yorumu oyla      0      0  
Emre 26 Ağustos 2016 Cuma 15:49

Bir suyu bile yuro cinsinden satan pegasus uçak firmasına lanet olsun. Gitsin avrupada hizmet versin. Biz turkler ve turk milleti olarak kiniyor ve lanetliyoruz. Burdan savcilarimiza devlet büyüklerimize ihbarda bulunuyoruz.

Yorumu oyla      0      1  
İlyas 26 Ağustos 2016 Cuma 11:51

Biraz daha esnek olabilirdi Pegasus çalışanları bence. "acil durumlarda uçuşun boşaltılmasında sorumluluk alabilecek" diye belirtilen koltuklara oturanlardan senet mi aldınız, ilk önce kendini değil de diğer insanları indireceğine dair.

Yorumu oyla      0      0  
Burak 26 Ağustos 2016 Cuma 10:04

Oldukça saçma yorumlar ve bu konuda oldukça haklı bir firma görüyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin sivil havacılık kuralları hep aynıdır. Yani polisin çağrılması vs. genel prosedürler. Pilotun insiyatif kullanıp kullanmaması, o kişinin de o anki psikolojik durumuna bağlı. Adamlar Allah ın her günü koca bir aleti, içinde yüzlerce yolcuyla kaldırıp indiriyor. Neyse. Bu durumu belki daha iyi idare edebilirlerdi, bilemiyorum. O 1A da oturan adamın yeri vermesi gerekirdi aslında böyle bir durumda (böylesi daha hoş olurdu) fakat o da vermezse ne kabin görevlileri ne de pilot birşey yapabilir. Burada her ne olursa olsun annenin kabahati var. Madem özel bir çocuğun var, önceden check-in yaptırmalısın. Artık teknoloji çağındayız, bir yere de gitmeme gerek yok. Otur bilgisayar başına ya da al eline telefonunu, uçuştan 24 saat önceden online check-inler açılıyor. Ya da şubeye kadar gidip almışken, istediğin numara ile birlikte al. Şimdi yerini vermeyen öküzü (ki o da kendi tarafından bakılacak olursa haklı sayılır ) geçtim, o koltuğu yine kendileri gibi 1A ya da ön koltuk pencere kenarı takıntısı olan "özel" bir başka çocuk almış olsaydı ne olacaktı ? Onu nasıl kaldıracaktınız ? Kaldıramadan tıpış tıpış gideceksiniz.

Yorumu oyla      2      1  
Gülcan 26 Ağustos 2016 Cuma 00:20

Her ne olursa olsun ne yaşanır yaşansın önceden bildirilmesi evet gerekiyordu ama bildirilmesin ne önemi var bunca şeyi yasattiniz o insana...? Insanligimiz öldü mü bızım..? Bir çok yorum var yok efendim söyleseymis önceden vs.. vs.. vs.. Bu dünyada engelli olmayan engelli yakını olmayan anlayamaz bu duyguyu.. Oyüzden siz o söyle böyle diyenleri de kınıyorum.. Yazık ki Insanligimiz ölmüş... Engelli yaaa daha ötesi mi var...? PEGASUS kendinize bir açıklama yapmışsınız güzel Lâkin Bir engelli kardeşi olarak hiç mi hiç yapılan saygisizligi görmezden asla gelemem ve birkaç kendini prosedüre adamış insanliktan nasibini almamış çalışanlar oolduğu sürece daha çok musteri kaybedersiniz.....!!!! HERŞEY PROSEDUR DEGIL BİRAZ INSANLIKKKKK

Yorumu oyla      1      0  
Dilek Aydoğdu 25 Ağustos 2016 Perşembe 22:53

Ankara'dan İstanbul'a uçuyorum,uçağa yetişmek için çok efor sarfettim,nefes nefese kaldım,inanılmaz kalp çarpıntısı yaşıyorum,hostes hanım hmn bana su verdi kendi geldim ama kendime geldikten sonra suyun parasını alması ise çok manidardı,yani herşeyiniz para olmuş üzgünüm!!..Ve benim babam da engelli ve lütfen engelilere herzaman açık bir koltuğunuz olmalı bence...saygılar

Yorumu oyla      2      0  
25 Ağustos 2016 Perşembe 20:23

Sizleri kınıyorum ve asla pegasusa pegasusa binmiyecem

Yorumu oyla      1      1  
25 Ağustos 2016 Perşembe 17:07

Aciklama yapmaniz guzel ama o birinci nr sahibide anliyis gosderip otursun benim yerime diyebilirdi. bu kadar kirici olmaya gerek varmiya. yazik ya sade yazik.biz birkere ucduk pekesus la daha ucmayiz. memmun degiliz

Yorumu oyla      1      1  
Ş.Kara 25 Ağustos 2016 Perşembe 12:17

Çok sık seyahat etmeme rağmen bazen prosedür eksiğim oluşuyor yani o anneyi bir düșünün o çok ağır bir sorumluluk altında unutmuș olabilir.

Yorumu oyla      2      0  
Sabriye Kara 25 Ağustos 2016 Perşembe 12:12

Özür açıklamanız tatmin edici,fakat personel ve pilotun kırıcı olmadan inisiyatiflerini kullanarak diğer yolcuyu ikna etmeleri daha doğru bir davranıș olurdu.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS UÇUŞ EKİBİNDEN BÜYÜK AYIP
Pegasus Havayolları kaptan ve uçuş ekibinin birinci sırada uçmak isteyen ...
TÜRKİYE’DE KAÇ İHA VAR
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden yaptığı bir ...
İŞBİRLİĞİ GENİŞLİYOR
THY ve Singapur Havayolları kod paylaşımı anlaşmasını genişletiyor
 
KAĞIT UÇAK
Osman Gazi Baykal yazdı...
800 THY PİLOTU GÖNÜLLÜ
THY’nin vatanperver pilotları TSK’ya dönmeye hazır… THY Yönetim Kurulu ...
YİNE KATAR UÇAĞI
Katar Havayolları’nın Ankara-Doha seferini yapan uçağı geri döndü
 
ANNESİNİ KAYBETTİ
İstanbul Yeni Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA’nın CEO’su ...
THY NEREYE UÇMAYI PLANLIYOR
THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan faaliyet raporunda ...
THY'NİN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 52 MİLYAR TL'Yİ AŞTI
Türk Hava Yolları'nın (THY) aktifleri bu yılın ilk yarısında 2015 sonuna ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •almanya
  •Kadri Samsunlu
  •karantina
  •Ukrayna