iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Mayıs 2017 Pazar - 13:03

ONUR AİR 25'NCİ YAŞINI KUTLUYOR

Onur Havayolları 25’nci yaşını kutluyor

ONUR AİR 25 NCİ YAŞINI KUTLUYOR
Losev-1

14 Mayıs 1992 tarihinde havacılık hayatına başlayan Onur Air kuruluşunun  25. yılını kutluyor. Bu sürede kendilerini tercih eden  90 milyon yolcuya teşekkür eden Onur Air’in, çeyrek asırlık serüveni OnAir’de yayınlandı..

İşte Onur Air'in 25 yıllık öyküsü

Yeşilköy Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Tesisleri’nde 1992 yılının bahar aylarından ılık bir akşamdı. Şık beyefendi ve hanımefendiler havuzun başındaki kokteylle Onur Havayolları’nın kuruluşunu kutluyorlardı.Türkiye’de özel havayollarının çokça bulunduğu ve her birkaç yılda bir yenisinin kurulduğu bir dönemdi.

Onur Havayolları, aradan bir yılı aşkın bir süre geçtikten sonra halen üç uçaklık filosuyla pek de nereye uçacağını bilemeyen bir yapısı varken turizm girişimcisi üç ortağın hayallerine dayanak noktası olması için Ten Tur tarafından satın alındı. Bugün de o üç ortaktan biri olan Cankut Bagana’nın Yönetim Kurulu başkanlığında yönetilmektedir.

Bu el değişiminden sonra on yılı aşkın bir süre boyunca Avrupalı turisti Türkiye’ye taşıyarak ülke turizmine büyük katkı sağlayan bir şirket olarak uçuş hayatına devam etti. Bu süre içerisinde büyümesi gerektiği kadar büyüdü. Aynı zamanda Suudi Arabistan’a ekipleriyle birlikte kiralanan uçaklar sayesinde de ülkenin lokomotif döviz getiren şirketlerinden biri oldu. Suudi Arabistan operasyonları bu yazının yazıldığı tarihte de halen devam etmektedir ve Onur Hava Yolları’nın’nın yüzlerce personeli Cidde’deki merkez üste yıl boyunca Kutsal Topraklar’a Müslümanları taşımaya devam eder.

 

Charter yıllarının yavaşça sona erdiği ve ulaştırma politikalarının yenilendiği bir dönemde özel havayolu şirketlerine tarifeli hatlarda uçuş izni verildi. Bu izin, yıllar önce de verilmiş ancak ilginç politikalarla devam edebilmesi fiziken mümkün kılınmamıştı. Onur Havayolları hızlıca hazırlandığı iç hat seferlerine gidiş dönüş tek 70 TL’lik tek fiyatıyla başladı.

Türk halkının havayoluyla gerçekten tanıştığı ilk seneydi. Karayolu seyyahlarının uçmaya başladığı bu yıldan itibaren yine süratli bir biçimde aklında seyahat etmek olmamasına rağmen uygun fiyatlar ve alternatifler sayesinde sevdiklerine veya sevdikleri yerlere gitmeye karar veren insanların sayısı artmaya başladı.

Airbus’tan Operasyon Mükemmelliği ödülü!

Onur Havayolları’nın art arda sefer açtığı 2004 yılında gerçekleştirilen operasyonlar yolcu sayısındaki çılgın artışı simgeliyordu. İlk yıl 2 milyona yakın tarifeli yolcunun taşınmasından sonra 2005 yılında Airbus’tan Operasyon Mükemmelliği ödülü geldi. Bu ödül şirketin mütevazı yapısına kuvvetli bir dinamizm getirdi. Neticede Airbus gibi bir firma bu ödülü önüne gelene veya biraz başarılı olana vermiyordu.

Aradan geçen yıllar boyunca temkinli ama emin adımlarla büyüyen Onur Havayolları, her geçen yıl yolcu sayısını artırırken aynı zamanda teknik ve bakıma verdiği önemin bir parçası olarak 2011 yılında kendine ait bakım hangarını kurdu. Atatürk Havalimanı’ndaki bu devasa tesis Onur Havayolları’nın bünyesindeki yetkin ve kalifiye teknisyen ve mühendislerin başka şirket uçaklarına da hizmet vermesine imkan tanıdı. Bu sayede kısa sürede kendi büyük bakımları dâhil tüm eksiklerini tamamlarken aynı zamanda bölgedeki diğer şirketlerin bakımları da gerçekleştirilerek şirket gelirleri artırılıyordu.

Gelişen havacılığa ayak uydurmak gerekiyordu. Bu nedenle İstanbul çıkışlı iç ve dış hat seferleri köklü bir değişimle revize olarak bağlantılı taşımacılık yapılmaya başlandı. O güne kadar Anadolu şehirlerine gidip gelerek yolcu taşıyan uçaklar bu şehirlerin bir bölümünde gece kalmaya başladı. Onur Havayolları, şu anda sabah erkenden İstanbul’a getirilen yolcuları öğleye yakın saatlerde Avrupa’ya götürüyor, aynı uçakla dönenleri getirerek İstanbul üzerinden Anadolu’ya dağıtıyor.

“Yeni projelere imza attık!”

Çeyrek yüzyıl bir özel havayolu şirketi için uzun ve gurur veren bir süre. Ülkemiz mazisinde kısa süreli yaşamış hatta çok büyümüş onlarca havayolu var. Elbette amacımız Onur Air olarak daha uzun yıllar boyunca milyonlarca yolcumuzu güvenle taşımak. Elbette amacımız ülkemizin en çok döviz kazandıran şirketlerinden birisi olarak ülke ekonomimize katkıda bulunmak. Elbette amacımız günümüzde bin 500 civarında olan çalışanımızla yeni projelere imza atmak.

Aradan geçen bu süre içerisinde bizleri deneyimlemiş siz değerli yolcularımıza tüm çalışanlar olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin en köklü havayolu şirketlerinden biri olarak siz değerli yolcularımıza yeni bir seyahat alternatifi yaratabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. 25. Yaş günümüzdeki mutluluğumuzu sizlerle paylaşırken daha nice yolculuklara, güvenle ve hep birlikte.

 
CAN EREL’DEN EĞİTİME KATKI
 
GÖKLERİN ASLANLARINA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÜNLÜLERİN HAVA KAZALARINDAKİ KAYIPLARI-4
Osman Gazi Baykal yazdı...
ANTALYA’DAN BAĞDAT’A UÇACAK
Türk Hava Yolları Antalya ile Irak’ın başkenti Bağdat arasında uçacak
THY GENEL KURULU ERTELENDİ
Türk Hava Yolları’nın(THY) 15 Mayıs'ta yapacağı genel kurul ertelendi
 
SUNEXPRESS'İN YENİ UÇAĞI GELDİ
SunExpressn, bu yıl beklenen altı yepyeni Boeing 737-800 NG uçağının 5’incisi ...
İNGİLTERE UÇUŞLARINDA DA BAŞLADI
Türk Hava Yolları(THY), kabin içerisinde cep telefonlarından büyük elektronik ...
EKŞİ: TAKE OFF BAŞLADI
Nisan ayı rakamları THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi sevindirdi. Ekşi, “Take ...
 
RUGBYCİLER THY UÇAĞINI İTTİ
Dünyaca ünlü Rugby oyuncusu Lawrence Dallaglio ve ekibi Türk Hava Yolları’nın airbus330 uçağını itti
PEGASUS ZARAR AÇIKLADI
THY’den sonra Pegasus da Ocak- Mart döneminde zarar açıkladı
THY HAVA TRAFİK RAKAMLARINI AÇIKLADI
THY, Ocak-Nisan 2017 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını açıkladı.THY'nin ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •test
  •yolcu
  •Emirates
  •Selçuk Bayraktar