iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Ağustos 2017 Cuma - 15:23

MUŞ'A 1.9 MİLYAR LİRALIK YENİ TERMİNAL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreninde konuştu

MUŞ A 1.9 MİLYAR LİRALIK YENİ TERMİNAL
Losev-1

Muş Havalimanı Terminali ve Apronunun Temel Atma Törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, bakanlık bürokratları, kamu kurum amirleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Arslan, 15 yıldır ülkenin her yerinde kalkınma seferberliği olduğunu belirterek, "15 yıllık AK Parti dönemi boyunca ülkemizin her yerinde kalkınma seferberliği var. Bundan Muş da nasibini alıyor. Biz, birçok yerde birçok işi başlatıyoruz Muş’taki terminal binasında olduğu gibi. Ancak temel atma ve açılışlara yetişemiyoruz. 10 ay önce Sayın Başbakanımızla gelip temelini atmayı öngörmüştük. Ancak mesai yoğunluğu ve ülkenin çeşitli yerlerindeki temel atma törenlerinin yoğunluğu nedeniyle programımız bugüne kaldı. Burada Muş’un hak ettiği modern bir havalimanı terminalini hizmete sokacağız" dedi.

"Havayolu halkın yolu olacak"

15 yıldır ’Havayolu halkın yolu’ sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren Bakan Arslan şöyle konuştu:

"Bu sloganla yaptığımız yatırımlar sonucu 26 havalimanı sayısını 55’e yükselttik. Yılda 35 milyon iç ve dış hat yolcusuna hizmet ederken, 180 milyon yolcuya hizmet eden ülke haline geldik. Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Avrupa’dan Afrika’ya havayolunun merkezi olacağız dedik, hakkını vereceğiz dedik, havayoluyla uçmayan kalmayacak dedik ve bu sözümüzü yerine getirerek Türkiye’yi havacılık merkezi haline getirdik. Artık orta ve büyük ölçekli havalimanlarıyla yetinmiyoruz. Artık denize havalimanı yapar hale geldik. İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanını yaptık ve vatandaşın havayoluyla bir kıtadan bir kıtaya gitmesini sağladık. Ülkemiz ekonomisinin büyümesini sağladık. Yapılan havaalanlarından ülkemiz yararlanırken, oluşan katma değerden herkes yaralanacak. Çünkü bizim düsturumuz bu. İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanını, mega projelerini yaparken, hedefimiz buralardan oluşturulacak katma değerle Muş’un, Muşluların ve diğer insanımızın hizmetini yapıyoruz."

"Muş’u çok önemsiyorum"

Ülkenin dört bir yanını önemsediğini ama akrabalarının yaşadığı Muş’u ayrı önemsediğini belirten Arslan, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak bugüne kadar 1 milyar 584 milyon TL yatırım yaptık. Yollarda, havalimanlarında ve diğer hizmetlerde Muş’a çok hizmet yaptık. Hemşehrilerimiz çok daha fazlasına layık. Bundan sonra da aynı hızla devam edeceğiz. Buralarda akrabalarım var. Dolayısıyla çocukluğumdan beri Muş’u ve Muşluları bilirim. Aldığımız sorumluluk gereği ülkemizin tüm illerine hizmet ederken buralarla ilgili sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

"Eskiden IMF kapılarında dileniyorlardı"

Geçmiş dönemlerde 300 milyon için IMF kapılarında dilenildiğini kaydeden Arslan, "IMF şefi Türkiye’ye geldiğinde davul zurnayla karşılanıyordu. Bakanlarımız, başbakanlarımız önlerinde el pençe duruyordu. O günlerden sadece Muş’taki bir projeye 1,9 milyar para harcanan günleri konuşuyoruz. Bunun müsebbipleri elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdır. Allah onlardan razı olsun. Ama asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. 15 yıldır olağanüstü bir destekle onların arkasında duruyorsunuz. İnşallah sizin bu güçlü duruşunuz olduğu sürece size daha çok hizmet edeceğiz. Bu konuda şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

“Muş-İzmir seferleri için ilk adım”

Muş-İzmir uçak seferleri için havayolu şirket yetkililerinin Muş’a gelip inceleme yapacağını vurgulayan Bakan Arslan, "Yolcu sayısı artıyor, terminali büyüyor ve Muşlu İzmir’e uçmak istiyor. Biz bununla ilgili havayolu şirketleriyle konuşacağız. Gelip çalışma yapacaklar, yeteri derecede yolcu çıkarsa seferleri başlatacağız. 2 yıl önce Bursa’ya uçuş yoktu. O zaman da çalışmasını yaptık ve seferi başlattık. Bizim görevimiz terminal, havalimanı yapmak ve sonra da ticari kuruluşlar olan havayolu şirketlerini yönlendirip uçak seferi başlatmaktır. Durmak yok yola devam. Desteğiniz olduğu sürece biz size hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

“Haftada 52 sefer düzenlenmektedir”

Vali Aziz Yıldırım ise, Muş’un tarihte önemli bir yeri olduğunu söyledi. Muş’un bu önemine yakışır yatırımların yapıldığını ifade eden Vali Yıldırım, "Havalimanımız 1992 yılında sivil trafiğe açılmıştır. 2003 yılında 334 iniş-kalkış yapan uçak sayısı bu rakamla 2 bin 535 uçak ve 378 bin yolcu sayısına ulaşmıştır. Haftada 52 sefer düzenlenmektedir. Bu rakamlardan da görüldüğü gibi sefer ve yolcu trafiğinin arttığının göstergesidir. 100 bin yolcu kapasiteli mevcut binamız bu trafiği kaldırmakta yetersiz kalıyordu. Yapılacak yeni binamız yolcu trafiğine hizmet verebilecek bir düzeye kavuşacaktır" diye konuştu.

Funda Ocak: "Hedefimiz 11. Sıradaki Yerimizi İlk 3’e Taşımak"

Törende bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, 2000’li yılların başından itibaren hızlanan küreselleşme süreci ile birlikte hava yolu ulaşımının diğer ulaşım modları arasında özel bir önem ve önceliğe sahip olduğunu belirterek, “Ülkemiz de bu sürecin dışında kalmamış, başta bakanlığımız politikaları, bilahare hükümetimizin sektöre yönelik olarak almış olduğu radikal kararlar neticesinde havacılık sektörü büyük bir hız ve önem kazanmıştır” dedi.

DHMİ 2016 yılsonu verilerine göre, ülkemizde hava yolu ulaşımını kullanan sayısı 174 milyonu; havalimanlarına inen kalkan uçaklarla hava sahamızı kullanan uçakların toplamı da 1 milyon 800 bini aşmış bulunduğunu ifade eden Funda Ocak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Elbette ki bu gelişim, tüm diğer sektörlerde olduğu gibi, havacılık sektöründe de önemli bir yatırım hamlesini zorunlu kılmıştır. Nitekim gerek Bakanlığımız gerekse Kuruluşumuzun son 15 yıllık dönemde kamu kaynaklarıyla bu sektöre yaptığı yatırımların tutarı 12 milyar TL’ye ulaşmış bulunmaktadır. Ayrıca alternatif finans modeli olarak kullandığımız Kamu-Özel İşbirliği Projeleriyle de 2.2 milyar $’lık yatırım bu sektöre kazandırılmıştır. Şu anda devam eden Dalaman Dış Hatlar ve bir başarı öyküsü olarak İstanbul’da yükselen İstanbul Yeni Havalimanı Projemizle birlikte bu tutar 16 milyar $’ı aşacaktır. Tüm bu yatırımlar neticesinde ülkemiz dünya sivil havacılık standardında bugün 11. Sıraya yerleşmiş bulunmaktadır. Gerek Sayın Bakanımızın direktifleri gerekse sektörümüzün duayen lideri Sayın Başbakanımızın koyduğu hedefler ve kıymetli Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla bu yatırımlarımız devam edecektir. Hedefimiz 11. Sırayı ilk 3’e taşımaktır. “

 
FACİAYA RAMAK KALANIN FOTOĞRAFI
 
O YASAK ATLASGLOBAL İÇİN DE KALKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN 'ONLİNE' ENGELİNE TEPKİ
Türk Hava Yolları engelli yolculara indirim uygularken, işlemin online ...
VECİHİ HÜRKUŞ’UN ÇEKİMLERİ BAŞLADI
Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını ...
İZMİR UÇAĞINA ŞEKER KOMASI RÖTARI
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-İzmir seferini yapmaya hazırlanan uçağında ...
 
HİZMET VERMEK İÇİN GÜN SAYIYOR
İstanbul Yeni Havalimanı’nın ödüllü hava trafik kontrol kulesi, uçaklara ...
İLK HACI KAFİLESİ YOLA ÇIKTI
80 bin hacı adayının kutsal yolculuğu başladı. İstanbul’dan ilk hac kafilesi ...
ANKARA’DA SEFERLERE YENİDEN BAŞLADI
Havalimanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşımacılığı hizmeti ...
 
THY PİLOTU A 380’DE UÇACAK
THY pilotlarından Emre Çıngar, yakında A380 kokpitinde işbaşı yapacak
SOSYAL MEDYADA 25 KİŞİYİ DOLANDIRDI
İstanbul’da kendisini polis olarak tanıtan Uğur G., "THY’de yakınım var" ...
YENİ KUVVET KOMUTANLARI ATANDI
4 saat süren YAŞ toplantısı sona erdi. Kuvvet komutanları değişti
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
17 / 21 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •uçak
  •maske
  •uydu
  •rota