iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Aralık 2012 Pazartesi - 10:49

METROPOLÜN YENİ İKONU

Titanicport Otel, 5 yıldızlı konforu, fitness ve sağlık merkezi, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı ve dünya mutfağının çeşit çeşit lezzetleri ile uçuş ekiplerine ayrıcalık sunuyor.

METROPOLÜN YENİ İKONU
Losev-1

TÜRKİYE’NİN İLK AVM OTELİ

2009 yılında Bakırköy’de Capacity Alış-Veriş Merkezi ile birlikte hizmete giren Titanicport Otel, bu özelliği ile Türkiye’nin ilk AVM oteli olma özelliği taşıyor. Titanicport Bakırköy Oteli’nin Genel Müdürü Cem Lale ile hizmetlerini, müşteri portföyünün kimlerden oluştuğunu ve Atatürk Havalimanı’na yakınlığı nedeniyle havayolu şirketlerinin uçucu ekiplerine ne gibi ayrıcılıklar sunduğunu konuştuk.

 

İşte Airkule.com Haber Müdürü Süleyman ŞEN’in Titanicport Bakırköy Genel Müdürü Cem Lale ile yaptığı röportaj…

 

Süleyman ŞEN: Otelinizin müşteri profilini tanımlar mısınız? Hangi müşteriler sizin hedef kitlenizde?

 

Cem LALE: İşletme politikalarımızda pazarlama stratejimizi geniş bir müşteri segmentine göre planlıyoruz. Bu çerçevede geniş bir segmentasyon yelpazesine hizmet ediyoruz. Otelimizin geniş salonları sayesinde ulusal ve uluslararası firmaların çeşitli toplantılarına ev sahipliği yapıyoruz. Bunların hepsi Türkiye’nin önemli markaları. Mercedes’inden tutun da LCW’ye, Türk Hava Yolları’na kadar. UPS, M&S gibi çeşitlendirebileceğimiz çok önemli şirketler. Çok sayıda markalı şirketle kurumsal anlaşmalarımız olmakta. Bu anlaşmalar sayesinde bu şirketlerin yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerini ve yöneticilerini de konaklatıyoruz. Japon, Amerikalı, İtalyan, Singapurlu ve daha birçok ülkeden turist gruplarını ağırlıyoruz. Son aylarda bu ülkelere Brezilya da ilave oldu. Latin Amerika bağlantılı seferlerden almış olduğumuz turist grupları da var. Bu da önemli bir gelişme tabi, son dönemlerde, son iki yılda. Önemli tur operatörü acenteleri ile bu konuda anlaşmalarımız var. Bu anlaşmalar çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda otelimizdeki doluluk oranı yüzde 95 olarak gidiyor.

 

HAVALİMANINA YAKINLIK VE TRAFİK PROBLEMİ

Süleyman ŞEN: Türkiye’nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’na 10 dakikalık mesafedesiniz. Bu size ne gibi avantajlar sağlıyor?

 

Cem LALE: İstanbul son yıllarda kongre merkezi olma yolunda çok önemli bir cazibe merkezi oldu. Yıl içerisinde önemli kongrelere ev sahipliği yapıyor. Bu durum kongre turizmine gelen konuklara hizmet vermemizi sağlıyor. Uluslararası katılımcıların konaklamasını yapıyoruz. Burada en büyük avantajımız hem kongre merkezlerine yakınlığımız, hem de havalimanına olan yakınlığımız. Katılımcılar kongrelerine katıldıktan sonra gün kaybetmeden hemen uçuşuna yetişebiliyor. İstanbul trafiği artık biliyorsunuz hem business ağırlıklı gelen misafirler, hem turist grupları için çok ciddi bir problem. Bu nedenle havalimanına giderken trafik problemi yaşamamak için özellikle bizi tercih ediyorlar. Bu da son dönemlerde misafir sayımızı arttıran en önemli etkenlerden bir tanesi.”

 

ŞEHİRİÇİNDEN DE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KONAKLAMA ALIYORUZ

Titanicport Bakırköy Genel Müdürü, yurtdışı ve yurtiçinden olduğu kadar şehiriçinden de önemli ölçüde konaklama aldıklarını belirterek, “Anadolu yakasında oturan kişilerin özellikle işadamlarının, gelip bir gece otelimizde kalıp sabah da uçağına binerek yurtdışı seyahatlerini yaptığını biliyorum. Şehrin içinden bile konaklama alan nadir otellerden birisiyiz. Havalimanına yakın oluşumuz sebebiyle 3 adet havayolu şirketinin uçucu ekipleri yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde yıl boyunca otelimizde konaklıyorlar” dedi.

 

SPOR TAKIMLARI DEVAMLI MÜŞTERİLERİMİZ

S.Ş: Otelinizin çevresinde ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan spor kompleksleri var. Spor kafilelerini de ağırlıyor musunuz?

 

C.L: Çok doğru. Hafta sonu spor kulüpleri, özellikle basketbol takımlarımız konaklama için otelimizi tercih ediyorlar. Yurtdışından gelen takımlar da keza. Bunun sebebi Sinan Erdem ve Abdi İpekçi Salonlarının tam ortasında olmamız. Onun için bu konuda en çok tercih edilen otel biz oluyoruz. Basketbol Federasyonu’nun yapmış olduğu tüm organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Yine bu ay Sinan Erdem’de düzenlenecek olan kısa kulvar dünya yüzme şampiyonası var. Oraya katılacak tüm sporcuları ve yabancı konukları biz konaklatıyoruz. 60-70 oda ayırdık, 10 gün boyunca kalacaklar. Euroleague Final Four’a katılan yabancı takımlar bizde kaldı. Müşteri segmentimizi genel anlamda bu şekilde izah edebiliriz.

 

UÇUŞ EKİPLERİ İÇİN HER TÜRLÜ RAHATLIK DÜŞÜNÜLDÜ

S. Ş: Bazı havayolu şirketlerinin uçucu ekipleri otelinizde konaklıyor. Uçuculara yönelik ne gibi fırsatlar ve imkanlar sunuyorsunuz?

 

C.L: Uçuş ekipleri, konaklama kriterleri çok farklı olan bir misafir profili. O anlamda onlar için bir takım ayrıcalıklar sunduğumuz, birtakım hizmetlerimiz var. Bu hizmetleri otomatik olarak veriyoruz. Kuru temizleme hizmetleri ücretsiz olarak karşılanıyor. Kendilerine ‘VIP Lounge’ dediğimiz bir bölüm ayırıyoruz. Orada kendilerini daha keyifli hissedebiliyorlar. Kitaplarını, gazetelerini okuyup, TV’lerini daha sosyal bir ortam içerisinde yaşayarak günlerini geçiriyorlar. En önemli özelliklerimizden bir tanesi fitness, sauna ve SPA’larımızın olması. Gün içerisinde bu misafir profili devamlı otel içerisinde yaşadığından dolayı bu mekanlar sürekli kullandıkları en önemli mekanlar haline dönüşüyor. Buralarda sporlarını yapıyorlar, istirahat ediyorlar, saunalardan yararlanıyorlar. Kapalı yüzme havuzunda yüzüyorlar.

 

DAMAK TADLARINA UYGUN ÖZEL MÖNÜLER 

Titanicport Genel Müdürü Cem Lale uçuş ekiplerine sundukları imkanları sıralamaya devam etti:

 

“Bununla beraber 12 katımızda roofta havayollarında çalışan misafirlerimiz için hazırladığımız özel mönüler var. Hem kendi ülke damaklarına uygun, hem Türk mutfağından menüler yapıp, belli bir anlaşmalı fiyat çerçevesinde sunuyoruz. Bunun haricinde shutle bus servisleri otel tarafından karşılanıyor. Bu çerçevede geçirdikleri yatılı konaklama adı altındaki günlerini, kendilerine en güzel şekilde hizmet vererek geçirmeye çalışıyoruz. Uzakdoğulu havayolu şirketlerinin personeline biraz daha deniz mahsulleri ağırlıklı ve pirinçli yemeklerden oluşan mönüler hazırlıyoruz. Ayrıca konaklama esnasında örneğin o gün Şükran Günü ise hindi ikram ediyoruz”.

 

AVM’LERİN GÖBEĞİNDE YER ALIYORUZ

Titanicport Oteli’nin Bakırköy’ün havalimanı ve fuarların bulunduğu, tarihi yerlere, uluslararası şirketlerin yönetimlerin bulunduğu organize sanayi bölgelerine yakın olması açısından çok tercih edilen yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Lale, “Türkiye’nin ilk AVM oteli özelliğini taşıyoruz. İstanbul’un 4 tane büyük alış-veriş merkezinin ortasında yer alıyoruz. Bunlar Galleria, Carousel, Ataköy Plus ve Capacity. Ayrıca son yapılan düzenlemelerle Avrupai bir görünüme kavuşan yat limanı da otelimize çok yakın. Herkes burada bir hafta sonu kalıp, yat limanında yiyip içip otelimizde vakit geçirebiliyor. Kartal’da oturan birisi gelip burada tatil yapabilir. Bunlar önemli avantajlar.

 

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN GELENLER

S.Ş: Başka ilave edebileceğiniz konu var mı?

 

C.L: Son dönemde İstanbul’da yaygınlaşan sağlık turizmi konusunda çok önemli misafirler ağırlıyoruz. Türkiye’nin en önemli sağlık kuruluşlarından Acıbadem gibi bir hastanenin otelimizin çok yakınında olması, bu anlamda verilecek olan sağlık hizmetleri ile beraber konaklama hizmetlerinde Titanicport’u ön plana çıkıyor. Bir ülkenin başbakanının karısı hastalanıyor Acıbadem’e geliyor. Diyelim 10 gün tedavi oluyor, geliyor burada yatıyor. Başka ülkelerin devlet büyükleri tedaviye geliyor ve burada konaklıyor. Bunlar önemli avantajlarımız. Markalar dünyasında yer almamız değerli bir şey. Türkiye’nin en önemli AVM’lerinden birisi olan Capacity içerisinde reklam ve tanıtımlarımız yer alıyor. Capacity ve Titanicport’u özdeşleştiriyoruz zaman zaman. Bu da otelimizi tanıtımını kolaylaştırıyor. AVM içindeki plazmalarda TV’lerde devamlı otelimizin CD’lerini yayınlıyoruz. Capacity AVM’de önemli markalar var. Yurtiçinden yurtdışına giden yolcular ile transit yolcular bir gün sadece burada alışveriş yapmak için konaklayabiliyorlar. Örneğin Ankara’dan gelmiş buradan Oslo’ya gidiyor. 2 gün önceden gelip buradan alışveriş yapıyor. Çünkü iş adamları kendilerine çok vakit ayıramıyorlar. İş yoğunluğundan dolayı gündüz alışveriş şansları olmuyor. 1 gün önceden gelerek burada aradığı markaları alıp gidebiliyorlar”.

 

WELNESS SPA’DA İDDİALIYIZ

S.Ş: Otelinizde ‘Biz diğerlerinden işte bu yüzden farklıyız’ dediğiniz başka hangi hizmetler var?

 

C.L: En önemli özelliklerimizden bir tanesi bölgede kapalı yüzme havuzumuz, jakuzilerimiz, buhar banyolarımız, hamamımız, masaj odalarımız ve fitness merkezimiz, welness SPA’mız var. Çok iddialı olduğumuz bir bölüm. Burada üye sayımız şu anda 5 bin 500 civarında. Günümüzde fitness insanların artık yaşamlarının bir parçası oldu. Masaj odalarımızda Balili masözlerle hizmet veriyoruz. Spor salonlarımıza yıllık üyelikler var. Business segmentinde seyahat eden misafirlerimiz özellikle otel seçimlerinde artık fitnesi kuvvetli olan otellerde konaklamayı tercih ediyorlar. Çünkü bir yaşam koçu nezdinde yaşıyorlar. Gittikleri yerde ettikleri kahvaltıya çok dikkat ediyorlar. Fitness salonlarını çok önemsiyorlar”.

 

KAHVALTILARIMIZ MUTLAKA DENENMELİ

Cem Lale “kahvaltı” konusunda da çok iddialı olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Titanic kahvaltılarının mutlaka denenmesi lazım. Anlatılacak gibi değil diyoruz. Çünkü aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir kahvaltı sunuyoruz insanlara. Sağlıklı beslenmeleri, sağlıklı kalmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

 

UZAKDOĞU VE LATİN AMERİKA PAZARINDA CİDDİ TANITIM YAPIYORUZ

S. Ş: Yurtdışında tanıtım yapıyor musunuz? Hangi bölgelere yoğunlaşıyorsunuz?

 

C.L: Yüzde 80 yabancı misafirimiz var otelimizde şu an. Her ülkeden insan var. Rusya’da, Bağımsız Devletler Topluluğu’nda, Türki Cumhuriyetlerde çok ciddi tanınan bir oteliz. Azerbaycan’da, Kazakistan’da, Türkmenistan’da iyi tanınıyoruz. Ortadoğu’da çok iyi tanınan bir markayız. Titanic Grubu’nu Japonya’da ön plana çıkardık. Japonya ve bütünüyle Uzakdoğu çok önem verdiğimiz bir pazar. Bunun içinde Çin var, Endonezya var, Singapur var. Latin Amerika’ya çok önem veriyoruz. Brezilya, Arjantin şu an tanıtım ataklarındayız. Ayrıca Meksika’da da ciddi tanıtım yapıyoruz.”

 

DİZİLERİN VAZGEÇİLMEZ MEKANI

Cem Lale, Titanicport Bakırköy’ün dizi çekimlerinin vazgeçilmez mekanı olduğunu belirterek, “Otel kendini konuşturuyor. Bir otel kendini konuşturabiliyorsa, otel yaşayan bir otelse, onun otel kültürü oluşmaya başlıyor. Titanicport’ta diziler çekiliyor, süper lig takımları konaklıyor. Yarattığımız farkındalık ziyaretçilerin tutum ve tercihlerini yönlendiren çok belirleyici faktör. Yoğun iş temposunun getirdiği, neredeyse dayattığı stres, burada dinlendirici bir rahatlığa dönüşüyor” diye konuştu.

 

Süleyman ŞEN-Airkule.com-ÖZEL

 

 
ANADOLUJET HAKKINDA ŞOK İDDİA
 
TAV’DA ATAMALAR
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARALI 13 Aralık 2012 Perşembe 15:21

Ankaralı bir işadamı olarak işim gereği sık sık İstanbul'a gelmek durumundayım. Geldiğim zaman da hiç tereddüt etmeden Titanicport'a gidiyorum. Hiç uzaklara gitmeye gerek yok. Atatürk havalimanı'na 10-15 dakika bütün işlerimi hallettikten sonra kabus gibi trafiğe girmeden tak... 10 dakka sonra havalimanı, yarım saat sonra uçağımdayım. Başarılarınızın devamını diliyorum...

Yorumu oyla      0      0  
thy staff 13 Aralık 2012 Perşembe 15:17

Wonderfull hotel.. 5 stars really.. location is wonderfull. 10 minutes to airport. this is most important..

Yorumu oyla      0      0  
leonardo 13 Aralık 2012 Perşembe 15:13

Titanic gerçekten İstanbul'un en kaliteli 3-5 oteli arasında. Abartısız...İşletme de dört dörtlük. Özellikle fitness center ve SPA muhteşem...

Yorumu oyla      0      0  
cabin crew 10 Aralık 2012 Pazartesi 11:57

Havalimanı bölgesindeki en güzel otel.. Bakırköyde olduğu için aradığınız her şeye çok kolay ulaşmanızı sağlıyor. 10 dakikada Atatürk havalimanı'ndasınız. biz uçuş ekipleri için ideal bir yerde...

Yorumu oyla      0      0  
bir müşteri 10 Aralık 2012 Pazartesi 11:54

Çok kaliteli bir otel. Ben şahsen daha önce birkaç kez konakladım. Süper... trafiğe takılmadan da havalimanına geldim... en güzel tarafı da o zaten..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEK İSTEĞİ İŞE GERİ DÖNMEK
29 Mayıs günü işten çıkarılan 305 THY işçisi arasından ilk işe iade davasını ...
DÜNYADA İLK 5 ARASINA GİRECEĞİZ
THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir’den iddialı hedef: “Sektörden ...
THK'DAN TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK PROJE
Her Kurban Bayramı'nda deri toplama tartışmalarıyla anılan Türk Hava Kurumu, ...
 
'REKABET KARŞITI DEĞİLİZ'
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Airkule’ye konuştu: İETT’nin açtığı ihaleyi ...
NEDEN DUBAI OLMAYALIM ?
myCARGO Murahhas Azası Yavuz Çizmeci, getirecekleri yeni uçaklarla Türkiye’nin ...
THY'DE UÇUŞ EĞİTİMİ-2
Amsterdam Kazası’nın pilot eğitimlerine etkisi ne oldu? THY pilotları ...
 
THY PİLOTLARININ EĞİTİMİ
Türk Hava Yolları pilotları nasıl bir eğitimden geçiyor? Pilotlar yılda ...
ACM ATAĞA KALKTI
1991 yılında kurulan, bilet satış ve turizm, teknik ve yakıt brokerliği ...
ADALETLİ DAVRANACAĞIZ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Slot Koordinasyon Merkezi’nin DHMİ’ye ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •United Airlines
  •turist
  •American Airlines
  •yolcu