iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Mayıs 2020 Pazartesi - 16:44

MALİ YIL SONUÇLARINI AÇIKLADI

Singapur Hava Yolları, 2019/2020 Mali Yıl sonuçlarını açıkladı

MALİ YIL SONUÇLARINI AÇIKLADI
Losev-1

Grup, güçlü yolcu trafiği sayıları ve Dönüşüm Programı’nın bir parçası olarak yürütülen kapsamlı girişimler sonucu mali yılın ilk dokuz ayında güçlü bir performans sergileyerek 2019/2020 Mali Yılının dördüncü çeyreğine girdi. Ancak Covid-19 salgınının küresel olarak yayılmaya başlaması ile birlikte Şubat 2020'de piyasa koşulları kısa bir süre içerisinde kötüleşti. Virüsün yayılması ile ilgili yaşanan korkular, küresel seyahat kısıtlamaları ve sınır kontrolleri çeyrek dönem boyunca hava yolculuğu talebinde düşüş yaşanmasına neden oldu.

Grup, Şubat ayının başında Anakara Çin'den başlayarak Mart ayı sonuna kadar ağın geri kalanına geniş kapsamlı maliyet düşürme önlemleri ve kapasite azaltımı uygulayarak kararlı bir şekilde aksiyon aldı. Dördüncü çeyrekte yolcu trafiğinde görülen hızlı düşüş, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında gelirde 894 milyon dolar (%-21,9) tutarında önemli bir düşüşle sonuçlandı. Grup, akabinde Nisan-Haziran 2020 için planlanan yolcu kapasitesinin %96 azaltılacağını duyurdu.

Beklenmedik bir fiyat rekabeti ve bunun sonucunda yaşanan arz bolluğunun olduğu dönemde ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle petrole olan talebin hızla azalmasıyla yakıt fiyatları bu çeyreğin sonlarına doğru düşmüştür. Bu durum bu çeyrekte vadesi gelen kontratlarda yakıt kaynaklı hedge işlemi zararına neden olmuştur. Ayrıca 2020/2021 Mali Yılında beklenen kapasite kesintileri, normal işletme koşullarına dayalı olarak önceki beklenenden daha az yakıt tüketimlerine yol açarak Grubun aşırı riskten korunma pozisyonuna girmesine neden olacaktır. Sonuç olarak Grup, bu fazla hedge işlemleri üzerine 710 milyon dolar esaslı gerçeğe uygun değer zararı kaydetmek zorunda kalmıştır. Finansal raporlama standartlarına göre bu kayıplar 2019/2020 Mali Yılı Kâr Zarar Bilançosunda muhasebeleştirilmelidir. Gelirdeki bu düşüş ve yakıt hedge işlemi zararları, kapasite kesintilerinden kaynaklanan yakıt dışı harcamalardan sağlanan tasarruflar, devlet destek planları ve diğer maliyet düşürme tedbirleri ile telafi edilememiştir.

Sonuç olarak Grup, söz konusu çeyreğe ilişkin olarak, geçen yılki 253 milyon dolarlık kârdan 1.056 milyon dolarlık tersine dönüş anlamına gelen 803 milyon Dolar faaliyet zararına uğramıştır. Grup'un net zararı aynı dönemde 732 milyon dolar olmuştur.

Ocak-Mart 2020 işletme performansındaki bozulmanın yılın ilk dokuz ayında yapılan iyileştirmeleri erozyona uğratması nedeniyle, 21 Mart 2020 tarihinde sona eren bütün bir yıla ilişkin Grup'un faaliyet kârı yıllık bazda 1.008 milyon dolar azalarak 59 milyon dolara düşmüştür. Grup'un 2019/2020 Mali Yılına ilişkin net zararı 212 milyon dolar olmuştur ve bu da geçen yılki 683 milyon dolarlık kârdan (-895 milyon dolar) geri gidiş anlamına gelmektedir.

Grup'un finansal performansı aşağıdaki şekilde özetlenmiştir:

COVİD-19 ÖNLEMLERİ

Havayolu taşımacılığında meydana gelecek bir çöküşe karşı harcamaları azaltmak ve nakit tasarrufu yapmak için önceden önlemler aldık.  Bu önlemler yönetsel ücretlerde kesintiler, ihtiyari ve zorunlu ücretsiz izin planları ve tüm yer personeli için daha kısa çalışma ayını kapsarken Yönetim Kurulu Üyeleri gönüllü olarak ücretlerini düşürmüşlerdir. Maliyetleri düşürmek ve ödemeleri ertelemek için tedarikçi ve ortaklarla çalıştık ve önemsiz projeleri erteledik ve ihtiyari harcamalara ilişkin sıkı kontroller uyguladık.

Yolcu uçuş operasyonlarındaki sert düşüş genel kargo kapasitesini önemli ölçüde azaltmıştır. Bununla birlikte, kritik tıbbi malzeme ve temel malların taşınması başta olmak üzere havayolu navlununa ilişkin global tedarik zincirinden güçlü bir talep olmuştur.  Bu dönemde kargo uçağının kullanımını maksimum seviyeye çıkarmanın ötesinde, yolcu uçaklarını sırf kargo uçağı olarak kullandık ve yolcu koltuklarında ve baş üstü dolaplarında yük taşımak için düzenleyici onay aldık.

Uçak ödemelerinin sermaye harcamalarımızın önemli bir bölümünü oluşturması nedeniyle, mevcut uçak siparişleri için teslimat akışımızdaki ayarlamaları ve yakın vadeli nakit çıkışlarını azaltmak için hak ediş ödemelerini erkenden müzakere etmek amacıyla uçak üreticileri ile irtibata geçtik. Bu da, uzun dönem filo yenileme programımıza bağlılığımızı sürdürürken kısa vadeli kapasite artışının ılımlı olmasına yardımcı olacaktır.

Müşterilerimizin destek ve anlayışını çantada keklik olarak görmüyoruz ve onlarla düzenli olarak irtibatta kalmak ve iletişim kurmak için adımlar attık. Ayrıca bu seçeneği tercih edenlere bonus uçuş kredileri sunmak ve geri ödeme yapmak için Global feragat politikamızı revize ettik ve KrisFlyer ve PPS statülerimizin geçerlilik süresini uzattık.

Sınırların kapatılması nedeniyle operasyonları azatmış olsak da, Grup, yurt dışında eğitim gören Singapurlu öğrenciler de dâhil olmak üzere müşterilerimizin birçoğunu evlerine götürmek için mümkün olduğunca önemli şehirlere hizmet sunmaya devam etmiştir.

Bu kriz süresince yetenekli ve yüksek düzeyde eğitimli personellerimizi tutmanın yolunu aramaktayız. Bu günler atlatıldığında uzmanlıkları ve fedakârlıkları hayati önemde olacaktır.

Personellerimizden çoğunun Singapur'da Covid-19'a karşı yapılan mücadelede ön safta yer almak için gönüllü olmalarından gurur duyuyoruz. Sağlık, ulaştırma ve sosyal hizmet sektörlerinde önemli roller üstlenmekteler ve sıkı çalışmaları, yüksek hizmet standartları ve detaylara ilişkin dikkatleri SIA ruhunun somut bir tezahürüdür.

26 Mart 2020 tarihinde Grup, bilançosunda likidite oluşturmak ve bilançosunu güçlendirmek için Rüçhanlı Hisse ve Rüçhanlı Zaruri Hisse Senedine Dönüştürülebilir Tahvil Yoluyla Rüçhan Haklı Hisse İhracı açıklamıştır. Rüçhan Haklı Hisse İhracının 2020 yılı haziran ayına kadar tamamlanması beklenmekte olup yaklaşık 8.8 milyar dolar gayri safi hasılat getirecektir. Grup aynı zamanda Ek Zaruri Hisse Senedine Dönüştürülebilir Tahvil yoluyla ilaveten 6.2 milyar dolara kadar hisse ihracı seçeneğine de sahiptir. Bu, krizin uzaması durumunda Grup'a ek likidite sağlamayı amaçlamakta ve sadece gerekli olması halinde kullanılacaktır.

Güvenli finansman ile sat ve geri kirala işlemleri de dâhil olmak üzere eş zamanlı olarak diğer fonlama kaynaklarını araştırmaktayız. Tüm bunlar Grup'un güçlü bir pozisyonda olmasına ve gelecekteki büyüme olanaklarını yakalayabilmesine olanak sağlayacaktır.

GENEL GÖRÜNÜM

Önümüzdeki aylarda uluslararası hava ulaşımında toparlanma olması, sınır kontrolleri ve seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesine bağlıdır. Covid-19 salgınında azalma belirtilerinin az olmasından dolayı bu noktada toparlanmanın zamanı ya da gidişatı konusunda herhangi bir görünürlük bulunmamaktadır. Grup, eğer talepte bir artış meydana gelirse kapasiteyi artırmak için esneklik sağlarken, bu dönemde kendi ağında asgari uçuş bağlantısını sürdürecektir.

Bu arada uçak yük yeri kapasitesinde ani düşüşlerden dolayı, tıbbi malzemeler, tıbbi ilaçlar ve taze gıdalar gibi temel mallara ilişkin talep birçok ana hattaki hava taşımacılığı kapasitesini aşmaktadır. Bu durumun kısa vadede kargo gelirlerini sürdürmesi beklenmektedir. Biz aynı zamanda talepteki değişiklikleri yakından takip ederken charter fırsatlarını kollamaya devam edeceğiz.

Kısa dönemde yakıt fiyatlarının zayıf seyredeceği muhtemel olması nedeniyle Grup daha fazla yakıt hedge işlemi zararları görmeyi beklemektedir. Grup, herhangi bir ek hedge imzalamadan önce mevcut belirsizlikler karşısında piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecektir.

Grup, bu belirsizlik döneminde kararlılığını ve çevikliğini korumaktadır ve gelişen piyasa koşullarına cevap vermede çevik davranmaya devam edecektir. Hem tam hizmet primi hem de düşük ücret segmentlerinde var olan Grubun portföy stratejisi bize toparlanma gerçekleştiğinde talebe uygun doğru ürünleri sunma olanağı sağlamaktadır.

Hava taşımacılığı toparlandığında hizmetlerimizi artırmak için hazır olmamızı sağlamak için operasyonlarımızı her yönüyle incelemek üzere dahili bir görev gücü kurduk Bu, müşterilerimize ve personelimize ilave sağlık ve güvenlik teminatları sunmak amacıyla uçak içi ürünlerimizde ve uçtan uca hizmet sunumunda her türlü değişikliği içermektedir.

FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN YÖNETİM YORUMU

Grup'ta yer alan ana şirketlerin faaliyet sonuçları aşağıda gösterilmiştir:

 
"TAVAN FİYAT" NE OLUR
 
THAI AIRWAYS İÇİN ÇÖZÜM ARANIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"TAVAN FİYAT" NE OLUR
Otobüs taşımacılığında tavan fiyatın 500 TL olarak açıklanması, havacılıkta ...
EMIRATES RADİKAL KARARLARA HAZIRLANIYOR
30 bin çalışanı işten çıkarmaya hazırlanan Emirates, A380 filosunu da ...
AY VE AY'A YOLCULUK
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
SWISS OPERASYONA BAŞLIYOR
SWISS, Haziran ayında operasyona başlıyor
İSTANBUL HAVALİMANI OPERASYONA HAZIR
28 Mayıs günü önce iç hat yolcuları için kapılarını açacak olan İstanbul ...
AIRBUS-FKIE İŞBİRLİĞİ
Geleceğin Muharip Hava Sistemi: Airbus ve FKIE, yeni teknolojilerin sorumlu ...
 
SANAL GERÇEKLİK EĞİTİMİ VERİYOR
Rolls-Royce, COVID-19 salgını sırasında küresel müşteri tabanına birinci ...
RUSYA'DAN ÜÇ AŞAMALI PLAN
Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), havacılık sektöründeki ...
ŞİRKETLER "PARA İADESİ" İÇİN UYARILDI
ABD Hükümeti, 25 binden fazla şikayet üzerine, iptal edilen uçuşla ilgili ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •İstanbul Havalimanı
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •almanya