iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Aralık 2014 Cumartesi - 09:19

MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULDU

Mahkeme tutuklanan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın tüm mal varlığına savcılığın talebi üzerine “tedbir” koydu

MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULDU

120 milyon dolarlık ihale soruşturması kapsamında, “rüşvet almak, vermek, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak” suçlamasıyla tutuklanan, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın tüm mal varlığına savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından “tedbir” konuldu.

Soruşturmayı yürütün Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan, “MASAK raporunu delil göstererek” nöbetçi mahkemeden Osman Yıldırım’ın banka hesaplarına, Akyurt’ta bulunan arazilerine ve diğer mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti. Savcılığın talebini değerlendiren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Yıldırım’a ait tüm mal varlığına “tedbir” konulması yönünde karar verdi.

Yıldırım mahkemede 50 bin lira aylık gelir beyan ederken, oğlu Emre Yıldırım ise 10 bin lira geliri olduğunu söylemiş; rüşvet parası olduğu iddia edilen 1 milyon lira için de “Danışmanlık ücreti olarak aldım” demişti.

Soruşturma kapsamında Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım, Hakan Azemoğlu, İrfan Yıldız ve Şafak Şimşek tutuklanmıştı. Yıldırım’ın yasa dışı yollardan elde ettiği paraları gayrimenkule yatırdığı iddiası MASAK raporuna da yansımıştı. Rapora giren tapu kayıtlarına göre Yıldırım’ın 2001 ila 2008 tarihleri arasında üzerinde sadece 8 parça gayrimenkul bulunurken, THK Genel Başkanı olduğu 2009 ila 2013 yılları arasında gayrimenkul sayısını 41’e çıkarmıştı. Savcılık Akyurt ilçesinde bulunan bu arsalara da “tedbir” koydurdu.

Nurettin KURT-Hürriyet

 
TNT AIRWAYS’TE TABLET DÖNEMİ
 
DHMİ KASIM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.TAYFUN HACIOĞLU 6 Aralık 2014 Cumartesi 23:52

ŞÜKÜRLE SABIR BİRER BİNEK HAYVANI OLSALARDI, HANGİSİNE DAHA ÖNCE BİNECEĞİMİ KESTİREMEZDİM. HAZRETİ ÖMER... ATA mızdan bize yadigar olan Dünyanın en büyük Havacılık Okulu olan (Hem Mal varlığı hem Personel ve Uçak, Planör sayısı olarak) TÜRK HAVA KURUMUNUN bugün içinde bulunduğu durum beni derinden yaralamıştır. Bir 84 lü abime söz verdiğim için T.H.K hakkında hiç bir olumsuz söz (söz verdiğim yıldan beri) söylemedim, söylemeyeceğimde. Burası Türk Gençliğine ATA mizin en büyük kazancı ve emanetidir. Bugüne kadar çok senaryolar oynandı T.H.K üzerinde ama hiç bir kurum yada kuruluş Osman Ylıdırım Paşanın yaptığını beceremedi. T.H.K bizim göz bebeğimiz ve 84 lü abime evvel zamanda söylediğim gibi ikinci evimizdir, herşeyimizdir ve daimada öyle kalacaktır. Türk toplumu gözünü mal ve para hırsı büyümüş (Türk Hava Kuvvetleri gibi şerefli bir yerden emekli olmuş Em.Tmg.) Osman Yıldırım denen bu İNOVASYON yüzünden TÜRK HAVA KURUMUNDAN desteğini çekmesin aksine her zamankinden daha da çok sahip çıksın. Bu güzide müessenin her zamankinden daha çok ihtiyacı var bizlere... Türk Hava Kurumunun tek bir amacı vardır: Türk gençliğine havacılık duygusunu sevdirmek, aşılamak ve İcabı halinde Türk Silahlı Kuvvetlerine her türlü desteği vermek.. Önce Hz.ÖMER in cümlesiyle neden başladım ona döneyim: Ben Sabır a bindim ve Şükrettim hep.. Sabırla bekledim T.H.K başka bir yere devredilmeden Özerk yapısını koruyarak ayakta kalsın bu Osmonot Osman da T.H.K nın başından bir an önce alınsın diye sabrettim ve bugünde şükrediyorum.. İNOVASYON A GELELİM: PARA getiren yenilik olarak tanımlanabilir. Dünya da onlarca örneği vardır. Türkiye yeni yeni çalkalanmaya başlamıştır. Yanlış anlaşılmasın; tanımda teknoloji kelimesi geçmemekte. bunun nedeni teknoloji inovasyon yaratmak için bir şart değildir. OSMAN YILDIRMDA İNOVASYONU YILLAR ÖNCE TÜRKİYE YE GETİREREK YADA BİRİLERİNDEN ÖĞRENEREK BÜYÜK BİR YENİLİK YAPMIŞ VE ÇAĞ ATLATMIŞTIR TÜRK HAVA KURUMU ÜZERİNDEN KENDİNE VE EŞİNE-DOSTUNA. Osmonot Osman Yıldırım kendine para getiren yenilik olarak kullanmış İNAVASYON u herhalde. Çünkü T.H.K. hep geri Osman Paşam hep ileri gitmiş. 1-Şimdi 84 abim benim ve benim gibi düşünenlerin neden Önceliklerimizin Kişiler değilde onların yıpratmaya yok etmeye çalıştığı KURUMLAR olduğunu anlamıştır. Beni iyi anladığını biliyorum artık ve çok mutluyum. THY nin Uçak sayısı 250 yi geçmiştir burayı yöneten kişi ne kadar maaş alıyor ki Osmonot Osman yıldırım 50 BİN tl maaş alıyor halkımızın derisinden, fitre zekatından, bağışından, yardımından. 2-Diğer en büyük mutluluğum ise Osmonot Osman YILDIRIM ın Uzaya giden ilk Türk olarak geçen hafta tamamlanan MARS deneme uçuşundan sonra MARS a gönderilmesidir ve adını Tarihe ikinci kez hangi harflere layık görüyorsanız o harflerle yazdırmasıdır..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TNT AIRWAYS’TE TABLET DÖNEMİ
TNT Airways, kağıt uçuş dokümanları yerine tablet kullanacak
TOPÇU;EUROWİNGS'E EKİP DESTEĞİ VERECEĞİZ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Lufthansa ile yapılan yeni işbirliğini değerlendirdi
YİNE BORUYU DELDİLER
Flaş, flaş... İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yine boru hattı delindi
 
JETSTAR'IN BAŞ PİLOTU OLDU
Avustralya’nın en büyük havayollarından Jetstar’da, baş pilotluk koltuğuna bir kadın kaptan oturdu
“MANZARA UÇAĞI” TASARLANDI
Üç kabinli uçak yolcularına “manzara keyfi” yaşatmak için tasarlandı
İŞTE TÖSHİD’İN YENİ YÖNETİMİ
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği(TÖSHİD) 26. Genel Kurulu az önce sona erdi
 
KOKPİTTEN ANONSLAR ÖNCE TÜRKÇE YAPILACAK
SHGM, uçak içerisinde yapılan anonslarla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti
THY’DEN İNOVASYON PROJESİ
Türk Hava Yolları, 4-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ...
TÖSHİD GENEL KURULU YAPILIYOR
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği(TÖSHİD) bugün genel kurul yapıyor
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ISG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 22 °C 17 / 22 °C 15 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •kriz
  •seyahat
  •turist
  •kabin memuru