iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Eylül 2023 Pazartesi - 13:30

KULEDE EYLEM KARARI

Hava  Trafik Kontrolörleri (ATC), özlük haklarıyla ilgili sorunlarının ve çalışma koşullarının ağırlaştığını öne sürerek eylem yapma kararı aldı. Hava Trafik Kontrolörleri Salı ve Perşembe günleri 24 saat süreyle inisiyatif almadan çalışacaklar

KULEDE EYLEM KARARI
Losev-1

Ücretleri, emeklilik hakları ve kariyer planlamalarının yeniden düzeltilmesini talep eden Hava Trafik Kontrolörleri (ATC), bu isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine Salı ve Perşembe günleri 24'er saat sürecek eylem kararı aldılar.

İnisiyatif almadan çalışma eylemine başlayacak Hava Trafik Kontrolörleri, yalnızca mesleki açıdan zorunluluk teşkil etmediği halde iş yükü ve sorumluluklarını artıran "direkt rota verme" uygulamasının askıya alınacağını bildirdi.

SENDİKA BİLDİRİ YAYINLADI

Hava  Trafik Kontrolörleri'nin bağlı olduğu HTK-Sen tarafından geçtiğimiz günlerle alınan eylem kararının ardından harekete geçen hava trafik kontrolörleri yarın ve perşembe gece 03.00’da başlayacak iki ayrı tarihte de 24 saat sürecek eylem ile ilgili pilotlara bildirimde bulundu.

Hava Trafik Kontrolörlerinin bildiriminde,

“Kıymetli Pilotlar, Frekansın Öteki Ucundaki Mesai Arkadaşlarımız,

Türk hava sahasındaki her türlü hava aracının emniyetli bir şekilde sevk ve idaresinden sorumlu hava trafik kontrolörleri olarak maalesef bir değersizleştirme ve itibarsızlaştırma operasyonu ile karşı karşıyayız. Özlük haklarımızla ilgili sıkıntıların yanı sıra, çalışma koşullarımız da gün geçtikçe ağırlaşmakta. EUROCONTROL verilerine göre hava trafik kontrolörleri olarak üretkenlik seviyemiz Avrupa ortalamasının yüzde 23 üzerinde ve kontrolör kaynaklı gecikme girdimiz ise 0’dır. Ülkemiz sağlanan hava trafik hizmetinin büyüklüğü açısından 41 üye ülke içinde 2. sırada olmakla birlikte, birim başı maliyet bakımından maalesef son sıralardadır. Mevcut kurumsal yapılanma ve bürokratik engellerden ötürü ülkemiz her yıl 1.4 Milyar Euro’ya varan döviz gelirinden mahrum kalmaktadır” denildi.

Havacılık camiasına bilgilendirme yapıldı

Mesleklerini EUROCONTROL kurallarına uygun olarak Avrupa standartlarında icra ettiklerinin altını çizen Hava Trafik Kontrolörleri, "365 gün 24 saat frekansın öteki ucunda EUROCONTROL kurallarına uygun olarak Avrupa standartlarında icra etmekte olduğumuz mesleğimizin koşullarının düzeltilmesi yönünde kurum içi yaptığımız görüşmelerde netice alamadığımızdan, sesimizi daha üst makamlara duyurabilmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 26 ve 28 Eylül’de 00:00 Z’da başlayıp 23:59 Z’da bitecek, iki ayrı tarihte de 24 saat sürecek bir İnisiyatif Almadan Çalışma eylemi gerçekleştireceğiz. Bu süreçle ilgili kamuoyu, kurumlar, şirketler ve TALPA’ya gerekli bilgilendirmeler yapıldı; ancak bizleri en iyi anlayacak siz değerli mesai arkadaşlarımıza da bizzat aktarmak isteriz ki, bu faaliyet gelecekte sizlere daha da kaliteli ve emniyetli bir hizmet verebilmemiz için elzemdir” diyerek eylemin amacını açıkladılar. 

Eylemde direkt rota verme uygulaması askıya alınacak

İnisiyatif almadan çalışma uygulamasına yarın gece 03.00 itibariyle geçeceklerini ve 24 saat süreceğini ifade eden Hava Trafik Kontrolörleri tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:

“EUROCONTROL’ün de tavsiyeleri doğrultusunda kaçınma vb. zaruri durumlar nedeniyle zorunluluk teşkil etmedikçe direkt rota verilmemesi, aksi uygulamaların varış havalimanlarında akış yönetimini bozduğu ve öngörülebilirliği azalttığı hususu da göz önünde bulundurularak, hava trafik kontrolörlerimizce yalnızca mesleki açıdan zorunluluk teşkil etmediği halde iş yükü ve sorumluluklarını arttırma pahasına yapılan direkt rota verme uygulaması askıya alınacak, meydan AIP’lerinde var olan standart push-back, motor çalıştırma ve taksi usullerine inisiyatif kullanmaksızın, harfiyen riayet edilecektir. Bu uygulamalar dışında, kamu yararı gözetilerek hizmetin gereklerinin layıkıyla ifasına devam edilecektir. İlaveten, VIP ve ambulans uçaklar, askeri uçuşlar ve İHA/SİHA’lar, havacılık kuralları çerçevesinde acil durum deklare eden trafikler için öncelikli iniş kalkış, direkt rota verme ve diğer her türlü inisiyatif dahilindeki uygulamalar sürdürülecektir.Siz değerli mesai arkadaşlarımızın bu süreçte bizlere göstereceği destek çok kıymetli olacaktır. Emniyetli uçuşlar dileriz.”

 
EMIRATES'TE ÖN SİPARİŞLE YEMEK
 
THY'NİN YENİ MARKASI: WIDECT
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Eylül 2023 Pazartesi 14:13

ESKİ BİR MESLEKTAŞINIZ OLARAK, HİZMETTEYKEN DEFALARCA DHMİ NİN KONU İLE İLGİLİLERİNE BİLDİRİLMESİNE RAĞMEN, AYNI HATALI İFADELERE DEVAM EDİLMESİNİ ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETMEKTEYİM. SEVGİLİ CEFAKAR HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ARKADAŞLARIM, SİZİN GÖREV SORUMLULUĞUNUZ 'SADECE TÜRK HAVA SAHASINDA'DEĞİL, ÜLKEMİZİN ATS SORUMLULUĞUNU DA ÜSLENDİĞİ 'ULUSLAR ARASI HAVA SAHALARINI DA İÇEREN 'ANKARA FIR'ININ TAMAMIDIR. EMNİYETLİ UÇUŞ KONTROLUUZ OLSUN.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMIRATES'TE ÖN SİPARİŞLE YEMEK
Emirates, uçak içi yemek ön sipariş hizmetini Avrupa genelinde genişletiyor
ÇELEBİ'DE YÜKSEK GÜVENLİK
Çelebi Havacılık, IATA’nın DG AutoCheck sistemiyle tehlikeli madde taşımacılığında ...
KLM 'VERGİ' TEKLİFİNDEN RAHATSIZ
KLM, Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda aktarma yapan yolculardan vergi ...
 
FAA'DEN HAVALİMANINA CEZA
ABD Federal Havacılık İdaresi, St. Thomas Cyril E. King Havalimanı'nda ...
BRITISH AIRWAYS-INDIGO İŞBİRLİĞİ
IndiGo ve British Airways yeni kod paylaşımı ortaklığını duyurdu
TAKSİ YOLUNDAN ÇIKTI
Anadolujet'in Antalya – Perm  seferini yapan uçağı, inişinin ardından ...
 
TAV'A 'ENGELSİZ BİLİŞİM' ÖDÜLÜ
TAV Havalimanları’nın görme engelli yolcular için havalimanlarının erişilebilirliğini ...
ADELAIDE'YE YENİDEN UÇACAK
Emirates, Kasım ayı itibarıyla Sidney seferlerini tamamen A380 ile gerçekleştirirken, ...
THY'YE 'WORLD CLASS' ÖDÜLÜ
Türk Hava Yolları, üçüncü kez "World Class" ödülüne layık görüldü
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
12 / 16 °C 13 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •COVID 19
  •Rusya
  •seyahat
  •Emirates