iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Mayıs 2020 Salı - 10:28

KORUYUCU ÖNLEMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İstanbul Havalimanı, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi süreci boyunca, koruyucu önleyici ve planlı bakımlarını 7/24 kesintisiz sürdürüyor

KORUYUCU ÖNLEMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Losev-1

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve henüz ilk yılında küresel HUB olan İstanbul Havalimanı, normalleşme sürecine hazır olmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk deneyimini iyileştirmek ve Covid-19 sonrası dönemde “güvenli ve hijyenik” hizmet vermek için teknik ekipler özverili çalışmalarını sürdürüyor. 

İstanbul Havalimanı, zorunlu arayı en verimli şekilde değerlendiriyor…

Covid-19 pandemisinin dünyada baş gösterdiği ilk günden itibaren İstanbul Havalimanı’nda yoğun bir çalışma içerisinde olan teknik ekipler, zorunlu arayı da fırsat bilerek havalimanı terminalini yolcular için hazır hale getiriyor. Yolcu alanlarındaki zemin kaplamalarının cilalama ve derz kontrolleri yapılırken, yüksek asma tavanlarda temizlik ve boya işlerine devam ediliyor. Havacılık faaliyetlerine ara verilen bu dönemde, önümüzdeki kış sezonu için de ıslak hacimlerin bakımları, cephe ve çatı sistemlerinin kontrolleri, hareketli ve sabit mobilyaların bakım çalışmaları da sürüyor.

İstanbul Havalimanı terminalindeki yolculuk deneyimini daha yukarıya taşımak adına yolcuların ve çalışanların konforu için yeni mahaller ekleniyor. İlave ıslak hacimler, çocuk oyun alanları, peyzaj alanları ve ofisler oluşturulurken, engelli misafirlere ait alanlarda ise düzenlemeler yapılıyor. İstanbul Havalimanı’nda görev yapan personel için yemekhaneler, sürece yönelik yenilenerek, Covid-19 sonrası personel geçişleri için gerekli düzenlemeler de hayata geçiriliyor.

İstanbul Havalimanı’ndaki elektrik-elektronik sistemlerin planlı bakımlarına devam ediliyor…

İstanbul Havalimanı’nı, ilk günden bu yana pek çok alanda olduğu gibi, küresel salgın sonrasında da yolculuk deneyimi anlamında dünyaya örnek bir havalimanı olarak faaliyete döndürmek başlıca hedeflerden biri olarak görülüyor. Bu amaca yönelik elektrik-elektronik sistemlerin bakımları aralıksız yapılıyor. Orta büyüklükteki şehirlerin enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olan ve 7/24 kesintisiz çalışan sistemleri besleyen trafoların, jeneratörlerin, UPS cihazlarının, elektrik panolarının, aydınlatma armatürlerinin kontrol ve bakımları devam ediyor.

İstanbul Havalimanı’ndaki topraklama ve yıldırımdan korunma sistemlerinin de periyodik ölçümleri sürerken, yangın algılama, ihbar ile engelli tuvaletlerinde bulunan acil ipli çağrı sistemleri, araç tünelleri ve elektrik/mekanik galerilerde bulunan acil durum telefonları, telsiz sistemlerinin test ve planlı bakımları da yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra havalimanı genelinde daha önce başarı ile yapılmış yangın senaryo testleri de tekrarlanıyor.

Sorunsuz bir yaz dönemi için mekanik sistemlerin koruyucu ve önleyici bakımları düzenli olarak yapılıyor…

Yaz ayları da düşünülerek İstanbul Havalimanı’ndaki ısıtma ve soğutma sistemlerinin sorunsuz çalışması amacıyla soğutma gruplarının, sirkülasyon pompalarının, kazanların, brülörlerin sistemlerdeki filtrelerin, hava & tortu ayırıcılar ve kimyasal dozaj sistemlerinin, klima santrallerinin planlı bakım, kontrol ve değişimleri de ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Ekipler, özel havacılık sistemlerinin periyodik bakımlarını aralıksız sürdürüyor…

İstanbul Havalimanı Terminali’nin doğusunda yer alan 3. pistin hazırlıkları sürerken, yolcu körüklerinin, 400Hz uçak enerji sistemlerinin ve uçak ön iklimlendirme sistemlerinin bakımları ile seyrü sefer sistemlerin yakın zamanda açılacak 3. Pist’e tesis edilen sistemler ile entegrasyon çalışmaları da ekipler tarafından sürdürülüyor. Yanı sıra, asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant sistemlerinde aylık koruyucu bakımları titizlikle yapılıyor.

Covid-19 koruyucu önleyici faaliyet çalışmaları da sürüyor…

Covid-19 önlemlerine yönelik havalimanı bünyesindeki tüm havalandırma kanallarında filtre ve kanal temizlikleri, filtre dezenfeksiyonu yapılmış, temizlik ve dezenfeksiyon sıklığı arttırılmıştır. Benzer bir temizlik ve sterilizasyon süreci havalimanındaki tüm alanlar ve özellikle çokça dokunulan yüzeylerde de sık aralıklarla devam ediyor.

Check-in Bankoları, Pasaport Kontrol Bölgeleri, Oturma Grupları, Asansörler, Yemekhane, Bankamatikler, Tüm Yeme İçme Alanları, Alışveriş alanlarında ise sosyal mesafenin korunmasına yönelik ilgili çalışmalar yapılıyor. 

İstanbul Havalimanı’nda yürütülen bakım-onarım faaliyetlerini değerlendiren İGA Havalimanı İşletmesi Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen, “İstanbul Havalimanı’na dönüş için artık günleri saydığımız bu dönemde, yolcularımıza sağlık güvenliği anlamında ‘sıfır riskli’ bir havalimanı sunmak üzere hummalı bir çalışma sürdürüyoruz. İlgili tüm birimlerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak ve ‘her şeyden önce sağlık’ diyerek; büyük bir hassasiyet ve titizlikle süreci yürütüyoruz. Yürütülen bu sürecin en önemli ayağını da İstanbul Havalimanı’nın hemen her yerinde devam eden Teknik Hizmetler ve Periyodik Bakım Faaliyetleri oluşturuyor. İstanbul Havalimanı, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi süreci boyunca, koruyucu önleyici ve planlı bakımlara 7/24 devam ederek normalleşme süreci ile birlikte yolcularına kaldığı yerden eşsiz bir yolculuk deneyimi sunacak. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyor, yolcularımızı karşılayacağımız günü ‘hazır bir şekilde’ heyecanla bekliyoruz”  ifadelerine yer verdi.

 
RYANAIR YÜZDE 40 KAPASİTEYLE UÇACAK
 
PEGASUS YURTDIŞI UÇUŞLARINI ERTELEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CUMHURBAŞKANI TÖRENDE KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı ...
THY AİLESİ İYİLİĞE UÇUYOR
Türk Hava Yolları Ailesi, iyiliğe uçmaya devam ediyor
UÇAK ALIMINA SUÇ DUYURUSU
Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Melih Gökçek’in “uçuş okulu ...
 
TEMMUZ'DA TURİZM YOĞUNLUĞU BEKLENİYOR
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, temmuzda otellerde doluluk beklediklerini söyledi
NEDEN THY LOGOSU KULLANILDI
Netflix dizisi Into The Night’ta kaçırılan uçaktaki emniyet kemerinde ...
TUSAŞ'TA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), COVİD-19 salgını nedeniyle ...
 
DİJİTAL KADIN HAKLARI ZİRVESİ
3 lise öğrencisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk Dijital Kadın Hakları ...
PEGASUS'TAN BİR MORAL VİDEOSU DAHA
Pegasus Havayolları, artık kavuşma zamanının çok yaklaştığını vurguladı
HAVALİMANI TAKSİCİLERİ HİZMET VERİYOR
İstanbul Havalimanı taksicileri sağlık çalışanlarına lüks taksilerle hizmet veriyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •vize
  •Temel Kotil
  •motor
  •uyarı