iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Ekim 2013 Cuma - 14:33

KIŞ TARİFESİNDE DAHA FAZLA VARIŞ NOKTASI

Lufthansa ve Germanwings önümüzdeki kış tarifesinde uçuş ağını genişletiyor

KIŞ TARİFESİNDE DAHA FAZLA VARIŞ NOKTASI
Losev-1

İki havayolu şirketinin sunulan koltuk kilometre olarak tanımlanan toplam kapasitesi yüzde 1.1 oranında artırılıyor. Kapasite artışı ağırlıklı olarak seferlerde daha büyük uçaklar kullanılacak olmasından kaynaklanıyor. Lufthansa, müşterilerine Germanwings işbirliğiyle 81 ülkede toplam 211 varış noktasını kapsayan daha geniş bir uçuş ağı sunuyor. Bu varış noktalarının 199’una Lufthansa ile bağlantı sağlanırken, Germanwings’ in uçuş ağında Avrupa, Yakındoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 64 varış noktası bulunuyor. Önümüzdeki kış aylarında Lufthansa ve Germanwings kabin görevlileri uçuşlarında her hafta 12.162 yolcu ağırlayacaklar. İstatistiksel olarak bakıldığında ise, dünya genelinde her  50 saniyede bir bir Lufthansa veya Germanwings uçağı kalkış yapmış olacak.

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki tüm havayolu şirketlerine (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings ve Swiss) bakıldığında ise, dört kıtada 106 ülkede toplam 274 noktaya uçuş düzenleneceği görülüyor. Şirketler grubu bünyesindeki havayolu şirketleri  uçuş ağlarını karşılıklı olarak çok sayıda ortak seferle destekliyorlar. Bu havayolu şirketleri her hafta  toplam 19.798 uçuşla yolcularını  konforlu ve güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştırıyorlar. Kış tarifesi 27 Ekim 2013 Pazar günü yürürlüğe girerek 29 Mart 2014 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

SHANGHAI, CHICAGO VE MEXICO CITY’YE BÜYÜK UÇAKLAR

Lufthansa’nın uzun menzilli uçak filosunun en önemli uçakları olan Airbus A380 ve Boeing 747-8 tipi uçaklardan kış tarifesinde daha fazla bağlantıda yararlanılacak. Airbus A380 uçağı geçtiğimiz Eylül ayından beri haftada 5 kez Frankfurt ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticaret metropolü Shanghai arasında düzenlenen seferlerde kullanılıyor. Aynı şekilde B747-8 uçağı da Eylül ayından beri Frankfurt-Mexico City hattında sefer yapıyor. Lufthansa, kış tarifesiyle birlikte “Gökyüzünün Kraliçesi”ni Frankfurt-Chicago hattında da kullanmaya başlayacak.

Ayrıca Frankfurt’tan Amerika’nın doğu kıyısındaki Philadelphia kentine ve Suudi Arabistan’ın Dammam kentine düzenlenmekte olan seferlere de –yoğun talep nedeniyle – hergün bir uçuş daha eklenecek. Lufthansa önümüzdeki kış tarifesinde de yine Münih’ten Capetown’a direkt sefer düzenleyecek. Sezonluk bu varış noktası özellikle Güney Afrika kentini ve çevresindeki sahil şeridini ziyaret etmek isteyen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sochi seferleri

Önümüzdeki kış Rusya’nın Sotchi kentinde Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için meşale yakıldığında, Lufthansa özel olarak bu varış noktası için düzenleyeceği seferlerle sporcuları ve spor tutkunlarını direkt olarak Karadeniz sahiline taşıyacak. Lufthansa 24 Ocak – 17 Mart tarihleri arasında bu hat üzerinde düzenleyeceği seferleri Airbus A321 tipi uçaklarla gerçekleştirecek. Spor tutkunları her hafta beş kez düzenlenecek olan direkt uçuşlarla sadece 3.5 saatlik bir yolculuk sonrasında spor tesislerine ve pistlere ulaşabilecekler.

Hamburg ve Berlin uçuşlarını Germanwings üstleniyor

Aşamalı olarak Germanwings havayolu şirketine aktarılmaya başlanmış olan bazı Lufthansa seferlerine önümüzdeki kış tarifesi döneminde  yenileri eklenecek. Şimdiye kadar Lufthansa tarafından yapılmakta olan Frankfurt ve Münih çıkışlı seferler haricindeki tüm diğer Avrupa uçuşları Germanwings tarafından üstlenilecek. Söz konusu seferler için Germanwings yeni ve cazip bir bilet tarifesi uygulaması başlatıyor. Mevcut planlara göre önümüzdeki kış döneminde, şimdiye kadar Lufthansa hizmeti sunulan Hamburg ve Berlin çıkışlı 23 sefer bundan böyle Germanwings tarafından düzenlenecek. Önümüzdeki aylarda Germanwings tarafından Hamburg kentinden sefer düzenlenecek varış noktaları Amsterdam, Birmingham, Budapeşte, Cenevre, Londra, Madrid, Milano, Manchester, Oslo, Paris, Stockholm ve Zürih olacak.

Kış tarifesinin Mart 2014 itibariyle sona ermesiyle birlikte Hamburg çıkışlı Lufthansa bağlantılarının Germanwings havayolu şirketine devir işlemi tümüyle tamamlanmış olacak. Yolcular önümüzdeki kış tarifesinden itibaren Berlin’den Birmingham, Bologna, Bükreş, Cenevre, Helsinki, Londra, Malaga, Nürnberg, Roma, Milano ve Viyana’ya Germanwings ile uçma olanağı bulacaklar. Berlin çıkışlı uçuşların tümünün devir işlemi ise 2014 yazında tamamlanmış olacak. Düsseldorf seferlerinin Lufthansa’dan Germanwings’ e devir işlemi nin ise 2014 yaz tarifesinde başlatılması planlanıyor. Önceden rezervasyon yaptırmış olan Lufthansa yolcuları ise doğrudan Germanwings uçaklarına aktarılacak.

Batı Afrika’da iki varış noktası iptal ediliyor

Lufthansa, yolcularına dünya genelinde çok geniş bir uçuş ağı sunmakla beraber, sunulan seferlerin verimliliğini zaman zaman gözden geçiriyor. İstikrarlı bir sefer planı oluşturulmasına öncelik verilmekle birlikte, bazı yeni düzenlemeler yapılması kaçınılmaz olabiliyor. Nitekim Lufthansa ekonomik nedenlerden ötürü yıl sonunda Libreville/Gabun ve Pointe Noire/Kongo Cumhuriyeti seferlerini durduruyor.

“Lufthansa Journey Planner” ile kapıdan kapıya seyahat planlaması 

Lufthansa yolcularına yolculuklarını planlamaları için ek kolaylıklar sağlıyor. Dünyanın ilk havayolu şirketi olarak “Journey Planner” adı altında başlattığı yeni bir online planlama sistemi ile tüm diğer ulaşım araçlarının da dikkate alındığı, yolculuğun başlangıçtan varış noktasına kadar rahatça planlanabileceği bir program sunuluyor. Kullanıcılar http://www.lufthansa.com/journey-planner adresinden Lufthansa uçuşlarının yanı sıra, uçuş öncesi ve sonrasında tren, otomobil, gemi ve metro gibi taşıtlar ile veya yaya olarak yararlanabilecekleri tüm ulaşım olanaklarını da görebilme imkanına sahip oluyorlar. Köln kentindeki kilisenin önünden New York kentinde Central Park’ a gitmeyi arzu eden bir yolcuya tüm seyahat hattı üzerindeki ulaşım olanakları eksiksiz sunuluyor. Journey Planner programı bu amaçla Lufthansa Grubu bünyesinde düzenlenmekte olan seferlerin yanısıra dünya genelinde 600’ü aşkın ulaşım sisteminin, demiryolu ve denizyolu işletmesinin tarifelerinden de yararlanıyor. Farklı ulaşım sistemleri arasında bağlantı sağlanabilmesine büyük önem veriliyor.      

 

 
JANDARMA HELİKOPTERLERİNİN YENİ RENGİ
 
İŞÇİ BİRLİĞİ’NDEN 'OY KULLANIN' ÇAĞRISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JANDARMA HELİKOPTERLERİNİN YENİ RENGİ
Jandarma Havacılık Daire Başkanlığı'nın emrindeki helikopterlerden üçü ...
UÇAKTA SİGARA İÇEN 2 YOLCUYA CEZA
İzmir'de 2 gün üst üste 2 farklı uçakta sigara içen 2 yolcuya Kabahatler ...
SABİHA GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST GELİYOR
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMÎ) Genel Müdürlüğü, Sabiha Gökçen ...
 
THY UÇAĞININ KOKPİT CAMI ÇATLADI
Viyana-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağının havada kokpit camı çatladı.
“25 YILLIK KÖHNE ANLAYIŞ BİTECEK”
Gökkuşağı Hareketi ve İşçi Komitesi’nin birleşmesinden doğan İşçi Birliği, ...
TÜRKİYE PAZARINA İNANIYORUZ
Türk ekonomisinin gücü Almanya’nın düşük maliyetli (low cost) havayolu ...
 
EMİRATES SKYCARGO “YILIN TAŞIYICISI”
Emirates’in kargo birimi SkyCargo, Payload Asia 2013 Ödülleri’nde “Yılın ...
SANİ ŞENER ACI WORLD YÖNETİMİNDE
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Avrupa temsilcisi olarak ...
EMEK MECLİSİ’NDEN TEPKİ
Emek Meclisi grubu yayınladığı bildiriyle Hava-İş delege seçimlerindeki adaletsizliği dile getirdi…
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
DUBAİ SULAR ALTINDA
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 12 / 17 °C 11 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •turist
  •NASA
  •karantina
  •Antalya