iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Ekim 2017 Çarşamba - 11:15

KASIMDA 100. A380 UÇAĞINA KAVUŞUYOR

Dünyanın en büyük A380 operatörü Emirates, 3 Kasım'da teslim alacağı 100’ncü A380 uçağıyla yeni bir dönüm noktasına hazırlanıyor

KASIMDA 100. A380 UÇAĞINA KAVUŞUYOR
Losev-1

Emirates Havayolu, filosunu geliştirme ve büyütme çalışmalarına devam ediyor. 3 Kasım 2017 tarihinde 100. A380 uçağını teslim alacak olan Emirates, yolcularına konfor ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Emirates'in modern filosuna katıldığından beri geçen dokuz yıl içinde bu süper jumboda 80 milyonu aşkın yolcu uçtu. Bugün Emirates, A380'i Afrika, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Amerika'da 45'in üstünde noktaya uçuruyor. Emirates A380, uçtuğu her yerde tüm kabin sınıflarında sektör lideri uçak içi deneyimi ile tüketici talebini artırıyor. Ayrıca, turizm ve ziyaretçi artışına katkı sağlayan bir unsur olarak yerel ekonomiler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "A380, müşterilerimiz arasında fazlasıyla popüler oldu ve olmayı sürdürüyor. O kadar ki çoğunluğu seyahatlerini bilinçli olarak A380’de uçabilecek şekilde planlıyor. Müşterilerimize mümkün olan en iyi uçak içi deneyimini sunmaya devam etmek için, rehavete kapılmıyor ve ürünümüzü geliştirmeye sürekli olarak yatırım yapıyoruz. Bizimle sık uçan yolcularımız, yıllar içinde uçaklardaki koltuklara USB ve HDMI bağlantı noktalarının eklenmesi gibi ufak güncellemelerden birçok başka girişime kadar örneğin üst katta daha ferah bir kabin yaratmak için ortadaki baş üstü dolaplarını yeniden konumlandırdığımızdaki ve daha geniş ve daha iyi uçak içi eğlence sistemleri sunduğumuzdaki gibi daha büyük kabin revizyonlarına uzanan sayısız iyileştirmeyi fark etmiştir" dedi.

Emirates yerde ise, havaalanı lounge’larından doğrudan uçağa binme imkânı sunan 20 kapı ve de altı ağır bakım hangarı, boyahane ve bir A380'i tamamen yenileme becerisine sahip dünyanın en gelişmiş mühendislik merkezlerinden biri ile A380'e özel bir havaalanı terminal salonu açmak ve için hissedarlar ile yakın işbirliği içinde çalıştı.

Sektör ilkleri ve süregelen yenilik

2008 yılındaki ilk A380 uçuşunu gerçekleştiren Emirates, ikonik A380 Uçak İçi Lounge ve First Class Duş Spa gibi birçok sektör ilkine imza attı.

Uçak İçi Lounge, uçağın bugüne kadarki en büyük cazibelerinden biri olmayı sürdürüyor ve muhtemelen 40.000 fitteki en popüler yer. Uçak İçi Lounge da, geçtiğimiz temmuz ayında tamamen yeni bir görünüm kazanmadan evvel elektrikli perdelere kavuşmak gibi ardı ardına birkaç ufak değişiklikten geçti.

Uçak İçi Lounge’ın özel yat kabinlerinden ilham alan en son hali ise maksimum 26 konuk için daha özel ve sosyal bir alan haline geldi. Lounge, artık müşterilere en son uçuş bilgilerini ya da en güncel haberlerin veya maç sonuçlarının canlı TV yayınlarını veren özel ses sistemine ve 55 inç olan daha geniş bir LCD ekrana sahip.

Emirates'in First Class özel süitinde seyahat eden 14 yolcuya özel, First Class Duş Spa ise ilk günkü kadar merak ve ilgi uyandırmaya devam ediyor. Emirates filosunda yaklaşık 100 adet A380 uçağı olduğu düşünülürse, 40.000 fitte duş alan biri varsa o kişinin bir Emirates A380'de uçtuğunu varsaymak mantıklı olacaktır.

Isıtılan zemin, duş zamanlayıcısı, saç kurutma makinesi ve spa ürünleri gibi birçok ince tasarım dokunuşu ile Emirates'in Uçak İçi Duş Spası, uçuş lüksünde aşılması gereken standart olmayı sürdürüyor. Havayolu şirketi, yakın zamanda müşterilerin uçuş noktalarına canlanmış olarak varmasına olanak tanıyan sürdürülebilir VOYA spa ürünleri ve özel olarak geliştirilmiş nemlendirici pijamalar da sunmaya başladı.

Uçak içi eğlence

Emirates'in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice da müşterilere talep üzerine eğlencede daha fazla seçenek ve görüntüleme deneyiminde iyileştirmeler sunmak üzere sürekli olarak güncelleniyor. Donanım küçülürken medya kapasitesi genişliyor, Emirates artık 2500 gişe rekortmeni film, TV uydu setleri, müzik ve belgeseller ile iki katından daha fazla eğlence sağlıyor.

Seçeneklere ek olarak Emirates, daha konforlu bir görüntüleme deneyimi sağlamak üzere donanıma da 1 milyar dolara yakın yatırım yaptı. Yıllar içinde koltuk ekranları, tüm sınıflarda genişledi. First Class'taki ekranlar 27 inçten 32 inçe, Business Class'taki ekranlar 17 inçten 20 inçe çıkarken en son A380 uçağındaki ekranlar 10 inçlik ekrandan 13,3 inçlik ekrana çıkarak Ekonomi sınıfındaki en büyük ekranları sunmaya başladı. Her koltukta güç ve veri için USB bağlantı noktaları ve de kişisel cihazları ice ekranına bağlamak için üst kabin sınıflarında HDMI bağlantı noktaları gibi ufak dokunuşlar da yapıldı.

Tüm A380 filosuna kabin genelinde ücretsiz 20 MB Wi-Fi'ye izin verecek şekilde bağlantı özelliği eklendi. Yolcuların haberleri ve maçları canlı olarak uçak içinde seyretmesine izin veren Canlı TV özelliği ise geçen yılın haziran ayında ilk kez bir A380'e eklendi.

Genişletilmiş kapasite

2008 yılından bu yana verimli A380 uçağı, daha uzun rotalarda seyahat edebilmek üzere daha da geliştirildi. Bu da Emirates'in A380 ağına Mart 2016'da başlanan dünyanın en uzun aktarmasız Dubai-Auckland A380 uçuşu da dâhil birçok uçuş noktası eklemesine olanak tanıdı.

Bugün Emirates A380, Dubai'den aktarmasız Sao Paulo, Kazablanka, Kopenhag, Tokyo ve Los Angeles seferleri ile dünyanın dört bir ucuna ulaşıyor.

Emirates, aynı zamanda Kasım 2015'te dünyanın ilk 2 sınıflı A380 ile uçak içi hizmetleri ve konforu korurken, uçak içinde 615 koltuk sunarak dünyadaki en yüksek kapasiteli uçağı elde etti.

 
ASYA-ORTADOĞU PAZARINDA TAI FIRTINASI
 
RİYAD HAVALİMANI TAV’A ÖDÜL KAZANDIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BULGAR PİLOTLAR İSYAN ETTİ
Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Hava Üssü'nde görevli pilotlar, "teknolojik ...
ABD EMEKLİ PİLOTLARI GERİ ÇAĞIRIYOR
Genç ve kalifiye pilot bulmakta sorun yaşayan ABD Hava Kuvvetleri'nin ...
BİR SKANDAL ARAMA DA ALMANYA’DA
Avusturya polisinin Türk yolcuları köpekle abartılı ve onur kırıcı bir ...
 
KUŞLARA ÇARPTI ACİL İNDİ
ABD'de Boston-Las Vegas seferini yapan JetBlue Havayolları'na ait uçak, ...
BİR SİPARİŞ DE SİNGAPUR'DAN GELDİ
ABD Başkanı Donald Trump ile Singapur Başbakanı Lee Hsieng Loong, ABD'nin ...
ACİL İNİŞTE EVLENME TEKLİFİ
Kabin basıncının düşmesi nedeniyle acil iniş yapan uçaktaki İngiliz yolcu ...
 
KİRALANAN UÇUCULAR İŞE BAŞLADI
Air Berlin’den kiralanan pilot ve uçuş görevlileri de Eurowings bünyesine katıldı
B-52’LER İLK KEZ TEYAKKUZA GEÇİRİLECEK
ABD, B-52 bombardıman uçaklarını Soğuk Savaş'tan beri ilk kez teyakkuza geçirecek
15 MİLYON DOLARLIK REKLAM KAMPANYASI BAŞLATTI
Emirates Havayolu, merkezi Dubai de dahil olmak üzere, küresel uçuş ağını ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •seyahat
  •uçak