iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Ağustos 2023 Cuma - 15:13

KABİN MEMURU SAYISI 20 BİNİ GEÇTİ

Emirates kabin ekibi çalışanlarının sayısı 20 bini geçti

KABİN MEMURU SAYISI 20 BİNİ GEÇTİ
Losev-1

Emirates kabin ekibi kısa bir süre önce bir aşama daha kaydederek 20 bin çalışana ulaştı. Havayolu planlanan büyüme yolculuğunu hayata geçirmek için dünya çapında kabin ekibi alımına devam ediyor.

Havayolu, 2022 yılından beri kabin ekibinin ve uçuş noktalarının çeşitliliğinin bir göstergesi olarak 6 kıtaya yayılan 340 şehirde işe alım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Emirates’in hemen göze çarpan kabin ekibi üniforması 30 yılda dört kez değişti. 1997 yılındaki üniforma efsanevi İspanyol tasarımcı Paco Rabanne’ın imzasını taşıyordu. Havayolu ikonik bej rengini korurken ince modern dokunuşların üniformanın yıllardır temsil ettiği şık ve klasik stile sadık kalmasına dikkat edildi.

Uçmayı sevmek – Emirates’in uzun yıllardır hizmet veren kabin ekipleri

Bu üniforma çeşitlerini en çok giyen iki kabin görevlisi arasında, Emirates bünyesine 1987 yılında katılan ve en eski kabin görevlisi olan BAE vatandaşı erkek kabin amiri ve 1994 yılında katılan en eski kadın kabin görevlisi yer alıyor.

Emirates’in en eski kabin görevlisi olan BAE’li Kabin Amiri Moosa Mubarak şunları söyledi: “Emirates kabin görevlisi olarak çalıştığım 36 yılda 3500’den fazla uçuşta yer aldım. Bunca yıldan sonra hala uçaktaki görevime başlamak için sabırsızlanıyor ve heyecan duyuyorum. Kabin ekibindeki meslektaşlarıma mentorluk yapmaktan ve Emirates ile ülkem adına bir elçi olarak hareket etmekten büyük gurur duyuyorum. Uzun ve başarılı bir kariyerim, olağanüstü tecrübelerim oldu ve tam olarak sevdiğim işi yaparken muazzam anılar biriktirdim.”

Çeşitli milliyetten kabin ekibi artık 20 bin çalışan gücünde

130 dilin konuşulduğu 140’tan fazla milliyeti temsil eden bir ekibin 38 bin feet yükseklikte manzaralar sunan bir ofiste ve her hafta farklı şehirlerde görev yaptığı bu işin cazibesi ve sürekli değişen doğası Emirates kabin ekibini besliyor ve tüm potansiyellerini ortaya koymaya teşvik ediyor.

5 ile 9 yıl görev yapan 4000’in üzerinde çalışan, 10 ile 14 yıl görev yapan yaklaşık 3000 çalışan, 15 ile 19 yıl hizmet veren 1500’den fazla çalışan ve hizmette 20 yılı geride bırakan 400 civarı çalışanın yer aldığı kabin ekibinde birçok kabin görevlisi Emirates’in büyüme hikâyesinin bir parçası oldu. Üç kabin görevlisi ise 30 yılı aşkın süredir görevine devam ediyor.

Kabin ekibi için kariyer olanakları arasında daha üst sınıf bir kabinde, kabin sorumlusu, eğitmen veya kabin amirliği pozisyonunda görev almak yer alıyor. Bugün havayolunun junior kabin görevlisi pozisyonundan başlayarak zorlu eğitim ve değerlendirme süreçlerini tamamladıktan sonra kabin amirliğine yükselen 1100 çalışanı bulunuyor. Kabin ekibi ayrıca en güncel eğitim programlarına, LinkedIn kurslarına ve Emirates Group bünyesindeki kurum içi açık pozisyonlara başvurma imkânına erişebiliyor.

Dünya çapında yetenekler aranıyor

Bir sonraki büyüme aşamasına geçmek için çalışmalarını hızlandıran havayolu, tüm yıl boyunca yüzlerce şehirde global işe alım etkinlikleri gerçekleştirecek.

Dubai merkezli çalışan Emirates kabin ekibi, gerçek anlamda kozmopolit bir yaşam sürüyor. 200 millete ev sahipliği yapan ve hareketli bir yaşam sunan Dubai, otelleri, restoranları, gastronomi durakları, eğlence aktivitelerinin yanı sıra dünyadaki en güvenli şehirlerden biri olmasıyla ünlü.

Emirates, kabin ekiplerine rekabetçi vergiden muaf maaş ve uçuş ücretinin yanı sıra, kâr payı hakkı, otel konaklaması, konaklama masrafları, ayrıcalıklı seyahat ve kargo, yıllık izin, yıllık izin bileti, mobilyalı konutlarda konaklama, işyeri servisi, geniş içerikli bir sağlık, hayat ve diş sigortası teminatı, çamaşır hizmetleri ve daha birçok avantaj sunuyor. Emirates kabin ekibi ayrıca aileleri ve arkadaşları için havayolunun yüksek indirimli biletlerinden de faydalanabiliyor. Dubai’nin benzersiz coğrafi konumu ve havayolunun 130’dan fazla varış noktasını içeren uçuş ağı sayesinde, çalışanlar sevdikleriyle tek bir uçak yolculuğu yaparak bir araya gelebiliyorlar.

Tüm yeni kabin ekipleri, Emirates’in Dubai’deki en son teknoloji tesisinde en yüksek ağırlama, emniyet ve servis sunumu standartlarında 8 haftalık yoğun bir eğitimden geçiyor. Çeşitlilik barındıran bir kabin ekibi topluluğuyla çalışarak Emirates uçuş ağındaki yeni uçuş noktalarını ve kültürlerini deneyimlemenin çok değerli aktarılabilir yaşam becerileri kazandırdığı başka bir artısı.

 
AY'DA SU KAYNAĞI ARAYACAK
 
HAVAYOLUNDA FUHUŞ SKANDALI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAYOLU TRAFİĞİNDE ARTIŞ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı ilk 7 aylık ...
PEGASUS'TAN SÜPER KAMPANYA
Pegasus Hava Yolları, 10-11 Austos günü alınacak biletler için 5 Euro'dan ...
THY 18,1 MİLYAR KAR AÇIKLADI
Türk Hava Yolları yılın ilk altı ayına ilişkin bilançosunu açıkladı
 
CORENDON KIŞA HAZIR
Corendon Airlines'in Kış Tarifesi 1 Kasım'da başlıyor
TAVAN FİYATA ZAM GELDİ
İç Hatlarda tek yön uçuşlarda uygulanan tavan fiyata zam geldi
THY-THAI İŞBİRLİĞİ
Türk Hava Yolları ve Thai Havayolları, ortak uçuş anlaşmasını genişleterek ...
 
THY'DEN A-350-900 SİPARİŞİ
Türk Hava Yolları, dört ek Airbus A350-900 opsiyonunu kesinleştirdi
DEVLER LİGİ'NDE YÜKSELİYOR
Capital Türkiye'nin "Türkiye'nin 500 Büyük Özel Şirketi" listesinde yer ...
LİYAKAT VE SİYASET-2
Engin Aksüt yazdı...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLOT-KULE KONUŞMALARI
PİSTTE 371 METRE SÜRÜKLENDİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
İNİŞ TAKIMI AÇILMADI
AIRBUS'TA ‘İHA' YATIRIMI
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING' PROTESTOSU
TARİH BELLİ OLDU
HELİKOPTER DÜŞTÜ PİLOTLAR ÖLDÜ
KARGO UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
AIRBUS'TA ‘NİSAN' RAKAMLARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 21 °C 14 / 19 °C 14 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •bilet
  •salgın
  •NASA
  •New York