iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Eylül 2018 Perşembe - 14:57

İSTANBUL AIR SHOW KAPILARINI AÇTI

Atatürk Havalimanı genel havacılık apronunda 2 yılda bir düzenlenen İstanbul Air Show, 12.kez kapılarını açtı. 1 milyar dolar değerinde 50’ye yakın hava aracının 4 gün boyunca sergileneceği fuarın açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı

İSTANBUL AIR SHOW KAPILARINI AÇTI
Losev-1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açılışını yaptığı fuarda, 150’nin üzerinde firma 50’ye yakın hava aracını sergiliyor. 30 Eylül’e kadar açık olacak olan fuarda iş jetlerinden insansız hava araçlarına, helikopterlerden ticari uçaklara kadar değişik hava araçları sergilenecek. 1 milyar dolar değerinde toplam 50’ye yakın hava aracının sergilendiği Air Show 2018, pazar günü halka açık olacak.

HAVACILIKTA BÜYÜK MESAFE KATETTİK

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 12.kez düzenlenen fuarın havacılık sektörü ve ekonomi için verimli olmasını temenni ettiğini, TEKNOFEST'in ardından Airshow'un da küresel havacılık sektörünün oyuncularını bir araya getirmesi açısından önemli rol oynadığını söyledi. Türk sivil havacılığının son 15 yılda gösterdiği üstün performansla birlikte İstanbul Airshow'un ilk kez düzenlendiği 1996'dan bu yana büyük bir yol kat ettiğini kaydeden Oktay, bu dönemde İstanbul'un dünyanın havacılık merkezlerinden biri olma yolunda hızla mesafe aldığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Bakan Turhan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından üretilen  yüzde yüz yerli ve milli maket Hürjet uçağının kokpitine oturarak uçak hakkında bilgi aldı.

YENİ HAVALİMANIMIZ MARKAMIZ OLACAK

29 Ekim'de açılışı yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na değinen Fuat Oktay, "Tüm etaplar tamamlandığında dünyanın en büyük üç havalimanından biri olacak İstanbul'un yeni havalimanı için geri sayım başladı. 21 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanımıza ilk inişini gerçekleştirmişti. Ne kadar güvenli olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. İnşallah 29 Ekim'de havalimanımızın ilk etabı tamamen bitmiş ve hizmete de açılmış olacak. Yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip bu önemli eser için hedefimiz 2013'te 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşmaktır. Ayrıca yeni havalimanının ek olarak 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam yaratacağı öngörülmektedir. Bununla da Türkiye sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecektir. Yeni havalimanımız bizim prestijimiz olmasının ötesinde markamız olacaktır" diye konuştu.  

TÜRKİYE PAZAR İÇİN MÜKEMMEL BİR KISTAS OLUŞTURMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,"Bu organizasyonun odağını oluşturan Avrasya Havacılık ve havalimanı endüstrisi açısından önemli bir merkez, önemli bir 'hub', önemli bir geçiş noktası olacak. Bu etkinlikle Avrupa'dan Balkanlara, Asya'ya havacılık ve havalimanları endüstrilerinde uzun sürede birikmiş ve yeni ortaya çıkan tecrübeleri konuşuyor olacağız. Bölgedeki diğer ülkelerden daha önce yeniden yapılandırma dönemine girmiş bir ülke olarak Türkiye söz konusu pazar için mükemmel bir kıstas oluşturmaktadır. Ülkemiz Avrasya'daki havacılık ve havalimanı endüstrisinde önemli bir lider rol üstlenmektedir. Bu rolün bilinciyle Airshow'da yeni teknolojiler, inovasyon tabanlı çalışmalara, zenginleştirilmiş bir platform oluşturulması hedeflenmiştir." şeklinde konuştu.

ATAK TAARRUZ HELİKOPTERİMİZ TÜRK HAVACILIĞININ GURUR TABLOLARINDAN BİRİDİR

Türkiye'nin sivil havacılıkla eş zamanlı olarak savunma sanayi ve askeri alanlarda büyük işler başardığına vurgu yapan Fuat Oktay, yerli ve milli üretim İHA ve SİHA'larla küresel pazara açılma yolunda ilerlediğini aktardı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nda görev alan İHA'ların Katar'da düzenlenen fuarda ilk ihracatı gerçekleştiğini hatırlatan Oktay, "Yine askeri teknolojiler konusunda özellikle ön plana çıkan ATAK taarruz helikopterimiz Türk havacılığının gurur tablolarından biridir. Şu sıralar Pakistan için 30 adet T129 ATAK helikopteri üretiyoruz. Pakistan ile yapılan 1,5 milyar dolarlık anlaşma tek kalemde en büyük savunma sanayii ihracatı olmuştur. Bunların yanı sıra devam eden ATAK 2 ve Milli Muharip Jet, 10 ton sınıfı genel maksat helikopteri ve HÜRJET gibi yerli ve milli devam eden yüzlerce projelerimizden birkaçıdır" diye konuştu. 

TÜRKİYE ORTA ÖLÇEKLİ YOLCU UÇAĞI ÜRETİM PROJESİNİ BAŞLATMIŞTIR

"Büyüyen havacılığımızın emniyetli, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün denetim ve gözetim kapasitesinin artırılması için kapasite geliştirmesine önem veriyoruz. THY son 16 yılda takip ettiği yenilikçi, global politikalarla bir küresel marka olmuştur. Filosunda bulunan uçak sayısı yanında marka değerini Türkiye'nin uluslararası ekonomik prestijini de yukarılara taşımıştır. Sivil havacılık sektörümüz bugün yaklaşık 200 bin doğrudan çalışanı ve yaklaşık 20 milyar dolar cirosuyla Türkiye'yi iş dünyası ve turizm anlamında dünyaya bağlayan en stratejik alanlardan biridir. Türkiye'nin 2023 havacılık planlamasında büyük gövdeli uçak sayımızın 750'ye, yolcu sayımızın 300 milyona ulaşmasını hedeflemekteyiz. Bugün Türkiye orta ölçekli yolcu uçağı üretim projesini de başlatmıştır" ifadelerini kullandı. 

Fuat Oktay ve Cahit Turhan, beraberindekilerle fuar alanını gezerek uçakları inceledi, havacılık sektörü temsilcilerinden bilgi aldı.

BAKAN TURHAN: TARİHİ BAŞARILARA İMZA ATTIK

Törende konuşan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da, karayollarından demiryollarına, limanlardan havaalanlarına kadar Türkiye'yi 16 yılda ulaşımda taçlandırdıklarını, havacılık sektöründe de  tarihi başarılara imza attıklarını söyledi. Turhan, "Dünyanın en büyük havalimanlarından birini yapmaya kalkmasaydık milletimize ve ülkemize yönelik kalleş oyun enflasyonuna bu kadar maruz kalabilir miydik? Havacılık sektöründe tarihi başarılara imza attık.16 yılda havalimanlarımızda yıllık hizmet verilen yolcu sayısını 35 milyondan 195 milyona ulaştırdık. Dış hatlarda 316 noktaya uçmaya başladık. Havayollarımızdaki uçak sayımız 510'a yükseldi. Faal havaalanı sayımızı 26'dan 55'e ulaştırdık. Sivil havacılık anlaşması yaptığımız ülke sayısı da 170'e ulaştı. 29 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yapacağı Yeni Havalimanımızla da havacılıkta yeni bir dönemi başlatmış olacağız" dedi. 

YENİ HAVALİMANIMIZDA YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM UÇAKLARIMIZIN İNİP KALKMASI BİR HAYAL DEĞİL

Bakan Turhan, "Ülkemizin havacılık altyapısı ve uluslararası kabiliyetleri her geçen gün artarken kullandığımız teknolojinin de milli olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Havacılık ve uzay sanayiinde amacımız teknolojiyi ithal eden ülke değil, teknoloji üreten, geliştiren ihraç eden bir ülke olmaktır. Çok şükür yerli ve milli hava araçları üretiminde de büyük mesafeler kat ettik. 200 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımızda yerli ve milli üretim uçaklarımızın inip kalkması bir hayal değil. İnşallah o günleri de göreceğiz." diye konuştu.

Airkule.com

 
İHRACAT ŞAMPİYONU TÜRK HAVA YOLLARI
 
ULAŞIM İHALESİNİN KAZANANI BELLİ OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHRACAT ŞAMPİYONU TÜRK HAVA YOLLARI
Gökyüzündeki başarı yolculuğunu 85 yıldır sürdüren Türk Hava Yolları, ...
'FIRST CLASS' UÇMANIN İNANILMAZ BEDELLERİ
Şeref Sezgin yazdı...
F-35B SAHAYA ÇIKIYOR
Dikey iniş kalkış yapabilen F-35B uçağı yakında ilk saha operasyonuna katılacak
 
"YÜKSEK İRTİFA" 3'ÜNCÜ BASKIYI YAPTI
THY'nin 11 yıl Basın Müşavirliğini yapan Ali Genç'in kaleme aldığı "Yüksek ...
TİCARİ EĞİTİM HİZMETİNE BAŞLADI
Havelsan tarafından THY için Türkiye’de ilk imalatı tamamlanan Boeing ...
THY'DEN YURTİÇİ UÇUŞLARDA KAMPANYA
Türk Hava Yolları erken bilet imkânıyla yurtiçi uçuşlarında her şey dahil ...
 
İZMİR-KİEV UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Ukraine International Havayolları 2019 yazından itibaren başlatacağı İzmir-Kiev ...
İGA KALKINMA AKADEMİSİNE BRONZ ÖDÜL
İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen ...
CORENDON 2019’DA KAPASİTE ARTIRACAK
Filosunu ve destinasyonlarını genişleterek başladığı 2018 yaz sezonunu ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Delta Airlines
  •turist