iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Mayıs 2018 Salı - 12:13

İSTANBUL’A 2035’TE 200 MİLYON YOLCU

Özyeğin Üniversitesi, 3 Mayıs'ta havacılık sektörünün geleceğini mercek altına alan İstanbul HUB Semineri'nin dördüncüsünü düzenledi. Etkinlikte kusursuz bir yolcu deneyimi elde etmenin yolları tartışıldı

İSTANBUL’A 2035’TE 200 MİLYON YOLCU
Losev-1

2035 yılında İstanbul Havalimanları yılda 200 milyon yolcuyu ağırlayacak

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, hava taşımacılığı sektörünün gelişimi ve İstanbul'un bir havacılık merkezi olmasına katkıda bulunan etmenlerin farklı açıdan değerlendirildiği İstanbul HUB Semineri'nin dördüncüsüne ev sahipliği yaptı. 3 Mayıs 2018'de Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seminerde hem mevcut havalimanları hem de önümüzdeki ekim ayında hizmete girecek olan Yeni İstanbul Havalimanındaki yolcu deneyimine ilişkin uygulamalar ve görüşler tartışıldı.   

Seminerde ayrıca Frankfurt, Dubai ve Doha gibi Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun büyük hub'larıyla rekabet içinde olan İstanbul'un rekabetçi avantajını sürdürebilmesi için özellikle yolcu deneyiminin önemi vurgulandı.

Seminere IATA Yolcu Deneyimi Müdürü Nuria Fermoso, Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Litvanya Kazimiero Simonavičiaus Universitetą Havacılık Programları Bölüm Başkanı Dr. Konstantinos Kalligiannis, ISG Yönetim Kurulu Üyesi Dato' Azmi Murad ve Çelebi Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu konuşmacı olarak katıldı. İstanbul Hub Semineri, AtlasGlobal Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Arşan'ın moderatörlüğünde bir panel ile sona erdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversitemizde hiç şüphesiz araştırma ve bilgi üretimi ana faaliyetimiz olarak tanımlanıyor, ama aynı zamanda uygulamaya, farklı sektörlerle iş birliğine ve sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz. Dört yıldır sürekli hale getirdiğimiz HUB semineri de bu yaklaşımımızın güzel bir örneği. HUB seminerlerinin ilkinde İstanbul'un havacılık sektörü için önemini konuştuk, ikinci yılında yeni havalimanı için gerekli stratejileri tartıştık, geçtiğimiz yıl kargo ve lojistik konusuna odaklandık ve bu yıl da çok önemli olduğuna inandığım yolcu deneyimini ele alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi, yolcu deneyimi dediğimizde bireysel bir deneyimden bahsetmiyoruz. Havaalanları günümüzde sadece kalkış ve varışın gerçekleştiği mekânlar olmaktan öte, aynı zamanda tüm bağlantılı uçuşlar için bir hub niteliği taşıyor. Bu durum, yolcu deneyiminin en üst seviyede tutulması için tüm sektöre önemli bir sorumluluk da getiriyor. Bu konuda uzman, sektörün lider isimlerini üniversitemizde ağırlamaktan ve sektördeki gelişmelere ışık tutmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

İlki 2015 yılında düzenlenen ve İstanbul'daki hava taşımacılığının gelişiminin her yıl düzenli olarak tartışıldığı, İstanbul'un bir havacılık merkezi olmasına katkıda bulunan etmenlerin farklı açılardan değerlendirildiği İstanbul HUB Seminerlerinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Küçükönal ise şunları söyledi:

“Geleneksel hale getirdiğimiz bu seminerle, akademisyenler ve sektör yetkililerini bir araya getirerek, güncel havacılık konularının tartışıldığı bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Ülkemizde hızla büyüyen havacılık sektörünün mevcut durumu ve geleceğini mercek altına alarak sektörün gelişimine ışık tutacak yeni fikirler oluşmasına ortam yaratacağına inanıyorum.” 

“Yeni İstanbul Havalimanı yolcu deneyimi için büyük fırsat”

Sektörün desteklenmesi için bu gibi seminerlerin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan IATA Yolcu Deneyimi Bölge Müdürü Nuria Fermoso, “İstanbul havalimanlarında yolcu deneyimini geliştirmeyi hedefleyen bir takım teknolojik çözümler olduğunu görüyoruz fakat yapılması gereken daha çok şey var. 2018 yılında açılması planlanan yeni havalimanının bu anlamda çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin yolcu potansiyeli çok yüksek ve ivmesi de her geçen yıl hızla artıyor. 2035'te İstanbul'un yılda yaklaşık 200 milyon yolcu ağırlayacağını öngörüyoruz. Buradaki kilit nokta, tüm paydaşlara ve sonuçta yolcuya fayda sağlayan verimli çözümler üretmek için yetkililer, havaalanları ve havayolları arasındaki işbirliği” dedi.

 
CORENDON AIRLINES’TAN RUSYA ATAĞI
 
THY FİLOSUNA 6 YILDA 207 UÇAK KATILACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“BİZ OLMAZSAK F-35 PROGRAMI ÇÖKER”
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Rusya’dan S-400 füzeleri ...
FENDİ’DEN THY’YE ÖVGÜ
İtalyan lüks moda devi Fendi’nin kurucusu Anna Fendi, “THY inanılmaz güçlü ...
TURKISH CARGO BRÜKSEL SEFERİNE BAŞLADI
Turkish Cargo Belçika’nın başkenti Brüksel’e kargo seferine başladı
 
FUNDA OCAK YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ
DHMi yöneticilerine seslenen Genel Müdürü Funda Ocak, 2018 yılının DHMİ ...
HAVA AMBULANS İHALESİ THK'NIN
Sağlık Bakanlığı tarafından açılan, 1'i yabancı 6 firmanın teklif verdiği ...
ANADOLUJET UÇAĞINDA PANİK
Erzurum Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere kalkışa hazırlandığı sırada ...
 
HAVACILIK AKTİVİTESİ İÇİN 10 MERKEZ
Gökyüzünde en güzel 10 aktivite nerelerde yapılır?
ALEYNA’DAN THY’YE AYIP
Uçakta gözlüğünü unutan Aleyna Tilki, attığı tweetle THY’yi suçladı
PASAPORTUNA EL KONULDU
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları için Belçika'nın ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 15 °C 10 / 15 °C 10 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •kaza
  •TUSAŞ
  •vize
  •karantina