iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
3 Şubat 2014 Pazartesi - 14:41

İLK TÜRK KAPTANIM BABA GİBİYDİ

THY pilotlar için çekim merkezi haline geldi. VATAN’ın konuştuğu İspanyol ve Avusturyalı pilotlar arasında tatilini Türkiye sahillerinde geçiren, Gaziantep’teki baklavacı ve kebapçıların devamlı müşterisi haline gelenler var

İLK TÜRK KAPTANIM BABA GİBİYDİ
Losev-1

Vatan Gazetesi’nden İlker AKGÜNGÖR’ün haberi şöyle:

Dünyanın en büyük havayolları arasına giren ve zirveye oynayan Türk Hava Yolları çalıştırdığı yabancı pilotlarla da dikkat çekiyor. 2011’in başında Yunanistan’daki kriz dolayısıyla Olympic Airways’ten ayrılan 19 Yunanlı pilotun Türkiye’ye gelmesiyle başlayan yabancı pilot alımı hala devam ediyor. Birçok ülkeden pilot artık Birleşmiş Milletler gibi birçok ülkeden personeli bulunan THY’nin uçuşlarına devam ediyor.

 

‘Evimde hissediyorum’

Ege’nin karşı kıyısından gelen pilotlar Türkiye’ye çok rahat uyum sağladı. Peki diğer ülkelerden gelen pilotlar nasıl yaşıyor? Bunu THY’nin deneyimli pilotları Avusturyalı Peter Kalina, İspanyol Carlos Pina ve İspanyol kadın pilot Alicia Perez’le konuştuk.

İspanya’nın en gözde tatil mekanı Mallorca’da doğan 40 yaşındaki Carlos Pina, 14 yıldır uçuyor. Daha önce İspanya ve Güney Kore Havayolları’nda çalışmış. 2012’den beri THY’de uçuyor: “Kore’de çok askeri uçak bulunduğu için uçuş şartlarını sevmiyordum. Türk ve İspanyol kültürünü yakın bulduğum için İstanbul’u tercih ettim. Burada kendimi evimde hissediyorum.”

‘Yeşilköy, Mallorca gibi’

İspanyol eşinden ayrılan Carlos Pina’nın 5 yaşında bir oğlu var. Ancak bir daha evlenmek istemediği için Yeşilköy’de yalnız yaşıyor. Ailesini görmek için İspanya’ya gidip geliyor: “Yeşilköy çok güzel bir yer. Atmosfer, sahil, restorantlar itibariyle doğduğum Mallorca’ya çok benziyor. Yazın semtte bisikletle geziyorum. Ancak İstanbul’un trafiği çok kötü. Ayrıca taksiciler zaman zaman düşmanca davranıyor. Ancak bunlar bile İstanbul’un güzelliğine gölge düşüremez.”

‘Rakı çok sert’

Carlos Pina’nın Türk mutfağı ile arası iyi. Ayrıca tatillerinde de genelde Türkiye’yi geziyor: “Kebap ve balığı çok seviyorum. Favorim baklava. Sadece baklava almak için Taksim’e gittiğim oluyor. Bir de Türk çayını çok seviyorum. Bizde rakıya benzeyen Anis adında bir içki var. Rakıyı seviyorum ama bana göre biraz sert olduğu için az içiyorum. Eğlenmek için bir kaç kez Reina’ya gittim. Boğaz ve köprüyle birlikte muhteşem bir atmosferi var. Bodrum çok güzel bir yer. Geçen yaz tatilimi hep görmek istediğim muhteşem yer Kapadokya’da geçirdim.”

Carlos Pina, Türk ve İspanyol bayraklı rozet taşıyor.

‘Ekip arkadaş canlısı’

Carlos Pina’nın THY’deki ilk uçuşuyla ilgili güzel bir anısı var: “İlk uçuşum çok iyiydi. Bütün ekip çok arkadaş canlısı davrandı. Çok deneyimli Türk kaptan pilot ise resmen bir baba gibi davranarak benim rahat çalışmam için bütün gerekenleri ayarladı. Daha ilk uçuşta doğru yere geldiğimi anladım.”

41 ülkeden 448 pilot

THY’de pilotların maaşı kıdem ve görevlerine göre 10 bin ile 25 bin lira arasında değişiyor. Bugün THY’de 3 bin 110 pilot görev yapıyor. THY bünyesinde dünyanın 41 ülkesinden 448 pilot çalışıyor. Avrupa’nın neredeyse her ülkesinden pilot bulunurken, Brezilya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’den gelenler de var. Yabancı pilot sıralamasında 67 kişiyle Yunanistan 1’inci, 49’ar pilotla İspanya ve İtalya 2’inci, 45 pilotla Almanya 3’üncü.

‘Erkek arkadaşım Türk’

İspanya’nın Zaragoza kentinde doğan 28 yaşındaki Alicia Perez’in uçuş kariyeri tamamen Türkiye’de başlamış. Önce Antalya’da ticari uçuşlar yapan bir firmadayken başvurup eğitime tabii tutulduktan sonra THY’ye geçmiş. 3 yıldır THY’de 2’inci pilot: “Burada Türklerden bir ailem oldu. Erkek arkadaşım bir Türk. Neden ileride bir Türk eşim olmasın ki. Zamanımın çoğunu Türk arkadaşlarımla geçiriyorum. Avrupa’da alışverişten yemeğe aradığım her şey İstanbul’da var.”

Perez’in favorisi Sultanahmet. Alışveriş için gözdesi ise Nişantaşı. İstanbul’un trafiğini dert etmiyor: “İstanbul’da yaşamak çok özel. Halkalı’da oturuyorum. Genelde yoğun saatler dışında bindiğim metro ve metrobüsle ulaşımı çok kolay buluyorum. Yemekler ise bir harika. Lahmacun, kebaplar, pilav, baklava ve lokum harika. En iyi baklava Gaziantep’te İmam Çağdaş’ta en iyi kebap ise Halis Usta’da yenir. Bütün bunların üzerine az şekerli bir Türk kahvesi harika oluyor.”

Taksim’deki karmaşaya bayılıyoruz’

Viyana doğumlu 58 yaşındaki Peter Kalina aralarındaki en deneyimli pilot. 30 yıl Avusturya Havayolları’nda uçtuktan sonra 2009’da Türkiye’ye geldi. Halkalı’da oturan Peter Kalina’nın eşi Viyana’da yaşıyor ve sık sık İstanbul’a geliyor. 28 yaşındaki oğlu Avusturya Havayolları’nda pilot. Peter Kalina şunları söylüyor “Eşimle birlikte Ayasofya, Sultanahmet gibi birçok muhteşem tarihi yeri geziyoruz. Bizans’tan Osmanlı’ya şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapmış İstanbul’da yaşamak çok güzel bir duygu. En çok Taksim’deki karmaşada gezmekten zevk alıyoruz. Eşimi alışveriş için Nişantaşı’na götürüyorum. Türkiye’nin ve dünyanın her tarafına uçuyoruz. İzmir ve Ankara uçuşlarının kalkış ve iniş arasında çok kısa sürmesi bana ilginç geliyor. Çok iyi Türk pilotlar var. Kokpitte de iyi bir atmosfer oluyor. Yemeklerde ise çok lezzetli yaptığınız köfte ve balık favorim.”

İlker AKGÜNGÖR-VATAN

 
BOEING HAVACILIK EĞİTİMİNE DESTEĞİ ARTIRIYOR
 
BREZİLYALI YOLCUDA 15 KİLO KOKAİN
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rezillik !!!!! 5 Şubat 2014 Çarşamba 17:15

bol paralı, yağlı ballı işi buldunuz tabii türkler şöyle güzel türkler böyle iyi yemekler şahane vs... yağcılık, yalakalık her yerde her millette tavan yapmış maalesef!!! hele yunanlılara ne demeli? tabii ki suç onlara iş verende ben ırkçı değilim ancak bugün thy'de 60 dan fazla yunan kaptan ve teknisyen var sorarım size bir yunan şirketinde değil 60, 6 tane türk çalışıyor mudur veya çalıştırırlar mı??? bunları türkiye'ye vize değil kimlik ile sokan zihniyet bunlara iş de verir ev de verir kebab ta verir herşeyi verir !

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BOEING HAVACILIK EĞİTİMİNE DESTEĞİ ARTIRIYOR
Boeing, Türkiye’de havacılık eğitimine verdiği desteği artırıyor
GÜNDE 6 BACAK UÇUŞTA FLAŞ REVİZYON
TALPA’nın girişimleri sonuç verdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), ...
LUFTHANSA BODRUM’A PEGASUS FRANKFURT’A
Alman Havayolu şirketi Lufthansa Münih-Bodrum seferlerine başlarken, Pegasus ...
 
HAVA ULAŞIMINA 456 MİLYON LİRA
Devlet Hava Meydanları işletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bu yıl havayolu ...
“EKONOMİ SINIFI SENDROMU” DAVA KONUSU
Yılda bin kişi "ekonomi sınıfı sendromu" yüzünden uçak şirketlerini dava ediyor
BİRLİĞİNE UÇTU
Barış Kartalı uçağı görev yapacağı Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na intikal etti.
 
“ESNEK HAVA SAHASI”NDA SONA GELİNDİ
Askeri bölgeler üzerindeki “uçuş yasağı”nın kaldırılarak uçaklara yeni ...
TÜM HAVALİMANLARINA ILS KURULACAK
Sisli ve karlı havalarda riskli uçak inişlerini güvenli hale getiren Aletli ...
10 YIL SONRA SESSİZ SEDASIZ TESLİM
Türkiye’nin 10 yıldır beklediği havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING' PROTESTOSU
TARİH BELLİ OLDU
HELİKOPTER DÜŞTÜ PİLOTLAR ÖLDÜ
KARGO UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
AIRBUS'TA ‘NİSAN' RAKAMLARI
INDIGO'DAN BÜYÜK SİPARİŞ
TGA-EMIRATES İŞBİRLİĞİ
IATA'DAN ALMANYA'YA ELEŞTİRİ
PİLOT VE YOLCU ÖLDÜ
PİSTTEN ÇIKTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
15 / 22 °C 15 / 21 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Qatar Airways
  •kabin memuru
  •almanya
  •maske