iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Nisan 2016 Perşembe - 14:02

İLK ÇEYREK GELİRİ 22,6 MİLYAR DOLAR

Boeing, ilk çeyrek rakamlarını açıkladı ve 2016 beklentisini teyit etti

İLK ÇEYREK GELİRİ 22,6 MİLYAR DOLAR
Losev-1

GELİR 22.6 MILYAR DOLARA YÜKSELDİ

Hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı), güçlü esas faaliyet performansı sayesinde, KC-46 Tanker programında geç dönem geliştirme testleri ve ilk üretime geçiş arasındaki tutarlılık programına uyum amacıyla gerçekleşen 156 milyon dolar tutarındaki vergi sonrası kesintiye rağmen 1,74 dolar olarak gerçekleşti. Hisse başı GAAP kazançları 1,83 dolar oldu.Boeing, %2 artış gösteren ilk çeyrek gelirini 22,6 milyar dolar olarak açıkladı (Tablo 1).

Şirketin yıllık bazdaki beklentileri, özellikle gelişen performans sayesinde, teyit edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, “Yıllara sâri olarak artan askeri hava taşıtı teslimatları ve ana üretim programlarında süregelen güçlü faaliyet performansı, ilk çeyrekte Boeing’in gelir artışına ve güçlü nakit akışına ulaşmasını sağlamıştır,” şeklinde konuştu.  “Bu performans sayesinde, yeni ürün gelişimine ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımlar devam etti ve hisse geri alımları ve kâr payı ödemeleriyle hissedarlarımıza önemli nakit girdisi sağlandı. Genel olarak performans trendlerimizden memnunuz ve bu yıl için öngörümüz pozitif olmaya devam ediyor. Tanker programımızda, müşterimize olan taahhütlerimizi yerine getirmek, ilk üretim uçağını zamanında teslim etmek ve programın tam üretime dönüşümünü sağlamak için gerekli yatırımları yapmaktayız,” dedi.

“Ekiplerimiz, geniş ve çeşitli rezervlerimizden kaynaklanan üretim artışı, şirket genelindeki kalite, güvenlik ve üretkenlik iyileştirmeleri ne yönelik hızlanan gelişim, kârlı büyüme sayesinde hissedarlarımıza daha büyük kazanım sağlanması ve ikinci yüzyılımıza girerken geleceğe yatırım yapılması gibi yükümlülüklerimizi yerine getirmeye yoğun bir şekilde odaklanmış durumdalar.”

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı; ticari uçak üretim oranları, güçlü faaliyet performansı ve gelir ve masrafların iyi zamanlamasını yansıtacak şekilde 1.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 28.6 milyon hissenin geri alımını 3,5 milyar dolar karşılığında gerçekleştirmiş olup, mevcut geri alım yetkilendirmesi kapsamında kalan 10.5 milyar dolarlık bölümün de önümüzdeki yaklaşık iki yıl içinde tamamlanması beklenmektedir. Şirket, bu çeyrekte aynı zamanda 0.7 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı. Bu rakam, hisse başı kar payında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık %20’lik bir artışı yansıtıyor.

Menkul kıymetlerdeki nakit ve yatırımların toplamı, çeyreğin başında 12.1 milyar dolar değerindeyken, hisse geri alımları ve nakit akışlarının zamanlamasından dolayı çeyrek sonunda 8.4 milyar dolar oldu. Borç rakamı ise, çeyrek başındaki seviyede kalarak 10 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çeyrek başında 489 milyar dolar olan şirketin bekleyen işlerinin toplam değeri, çeyrek sonunda 480 milyar dolara indi. Bu rakam, çeyrek boyunca alınan 13 milyar dolarlık net siparişi de kapsıyor.

Alt Birim Sonuçları

Ticari Uçaklar

Ticari Uçakların ilk çeyrekteki geliri, düşük teslimat hacmi nedeniyle 14.4 milyar dolara geriledi. İlk çeyrek faaliyet karı, KC–46 Tanker programındaki 162 milyon dolarlık vergi öncesi kesinti, artan Ar-Ge giderleri ve 747 programındaki 70 milyon dolarlık vergi öncesi kesinti etkisini yansıtacak şekilde % 7.2 olarak gerçekleşti.

Bu çeyrekte şirket 737 MAX’ın ilk uçuşunu tamamladı. 737 programı, 737 MAX’ın lansmanından bu yana yaklaşık 3,100 sipariş aldı. Çeyrek boyunca şirket ayrıca, 787-10’un ana montajına planlanandan erken bir şekilde başladı ve Yeni Nesil 737 kargo dönüştürme programını başlattı.

Ticari Uçaklar, çeyrek boyunca 121 adet net sipariş aldı. 424 milyar dolar değerindeki 5.700’ün üzerinde uçaktan oluşan bekleyen işler gücünü koruyor.

Savunma, Uzay ve Güvenlik

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in ilk çeyrek geliri 8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı ise, üretim programlarındaki güçlü performansın kısmen dengelediği KC-46 Tanker programında Boeing Askeri Uçaklar(BMA)’a kaydedilen 81 milyon dolarlık vergi öncesi kesintiyi yansıtacak şekilde %10.3 oldu.

BMA’nın ilk çeyrek geliri, daha yüksek F-15 ve C-17 teslimatını yansıtacak şekilde 3.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı ise, teslimat çeşitliliğinin kısmen dengelediği KC-46 Tanker programındaki kesintiyi yansıtarak %9,1 düzeyinde gerçekleşti. Planlanan her dört KC-46 test uçağı da halen uçmakta olup, ilk çeyrekte KC-46, muhtelif diğer hava taşıtlarıyla yakıt ikmali kabiliyetini kanıtladı. BMA, çeyrek boyunca ayrıca, ABD Deniz Kuvvetleriyle 20 adet P-8A Poseidon uçağı ve Amerikan Kara Kuvvetleriyle 117 adet Apache helikopteri için sözleşme imzaladı.

Network ve Uzay Sistemleri (N&SS)’nin ilk çeyrek geliri 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı, United Launch Alliance fırlatmalarının zamanlamasını yansıtacak şekilde %8.5 oldu. Çeyrek boyunca N&SS, Boeing tarafından üretilen Intelsat Epic uydularından ilk altısını başarıyla fırlattı.

Küresel Hizmet ve Destekler’in (GS&S) ilk çeyrek geliri, Hava Taşıtı Modernizasyon & İdame ve Eğitim Sistemlerindeki artan hacmi yansıtacak şekilde 2,6 milyar dolara yükseldi. Faaliyet karı, program çeşitliliğini yansıtacak şekilde %13.3 olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca GS&S, NATO’dan C-17 eğitim ihalesi kazandı.

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in bekleyen işlerinin değeri 56 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın %37’si uluslararası müşterilerden alınan siparişlerden oluşuyor.

Görünüm

Şirketin 2016 mali veriler ve teslimatlara ilişkin beklentileri (Tablo 7) teyit edilmiş oldu. Tablo, şirketin süregelen güçlü performansını yansıtıyor.

 
HAVA'DA İŞ DENEYİMİ ŞARTI KALKTI
 
THY 72 MİLYON YOLCUYA NASIL ULAŞACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV SUUDİ HAVACILIK HEYETİNİ AĞIRLIYOR
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı ve beraberindeki heyet, ...
AIRBUS’DAN SİNGAPUR’A EĞİTİM MERKEZİ
Yeni “Airbus Asya” eğitim merkezi Singapur'da açıldı
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Bugün 26 Nisan “Dünya Pilotlar Günü”… Airkule Ailesi olarak tüm pilotlarımızı kutlarız
 
PİSTTE ‘KÖPEK’ TEHLİKESİ
Atatürk Havalimanı’nda zaman zaman pistte tehlikeler yaratan köpeklerle ilgili çalışmalar sürüyor
KKTC’DEN “PİLOTLAR GÜNÜ” KUTLAMASI
KKTC’nin Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, “Düya Pilotlar Günü”nü kutladı
THY'DE "KADIN PİLOT" REKORU
Türk Hava Yolları kadın pilot sayısında da rekor kırdı.
 
THY UÇAĞINDA KURALDIŞI YOLCU
THY’nin İstanbul-Washington seferini yapan uçağında Amerikalı bir kadın ...
İHA KULLANICILARI BU TARİHE DİKKAT
İHA kullanıcılarının 1 Mayıs'tan sonra cihazının üzerinde kayıt numarasını ...
BAKANLIK SON NOKTAYI KOYDU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul’a yapılan 3. havalimanının ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •United Airlines
  •salgın
  •İsrail
  •Antalya