iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Kasım 2008 Pazar - 12:50

İKİNCİ DEVE OLAYI

Turkuaz Havayolları'nın yeni aldıkları iki uçak için deve kurban edildi.

İKİNCİ DEVE OLAYI
Losev-1

2006 yılında Türk Hava Yolları’nın RJ100 uçaklarını iade ederken Atatürk Havalimanı’nda apronda deve kurban etmesi, Reuters haber ajansı tarafından 'yılın tuhaf olayları' arasında yer almıştı. Aynı olay bu kez bir özel havayolu şirketi olan Turkuaz Havayolları tarafından tekrar edildi. Şirketin yeni aldığı iki uçak için iki deve kesmesi, farklı tepkilerle karşılandı.

Turkuaz Havayolları Genel Müdürü Hidayet Aydoğan, uzun bekleyişin ardından uçaklara kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını, şükrederek deve kesmeyi tercih ettiklerini söyledi.

 
KALE'NİN F35 GURURU
 
KANADA'DA UÇAK KAZASI 7 ÖLÜ
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hehehehehehehehehehehehehehehe 3 Ekim 2009 Cumartesi 19:41

kim bana dokundu bilmem yewe

Yorumu oyla      0      0  
kanal d hbr 3 Ekim 2009 Cumartesi 19:40

anlamadım ama olsun be herkese mutluluklar aslında kanal d hbr deilim ben aslında adımı vermek istemedim toplumu yanlış yönlendiren atasözlerini arıyorum. 03.10.2009 tarihinde yazdım ama şu tarihte tekrar bu yorum sitesine gireceğim lütfen ben,m dediğimi açıklayınız bu tarihte 10.10.2009 tarihinde tekrar bakıcam lütfen cavabınız...........

Yorumu oyla      0      0  
deve yerine uçağa bineceğiz mesajı verildi 20 Kasım 2008 Perşembe 

Nedense hava yolları ile ilgili kuruluşların deve kesmesi moda haline gelmek üzere. Bütün medya kuruluşları bunu skandal olarak vermişler oysa deve keserek şöyle bir mesaj vermek istiyor olabilirler...Yok deve....Yani artık deve yok, onun yerine uçaklar var, hangi devirde yaşıyoruz, bakın hepimiz çağ atladık, artık deve yerine uçakları kullanıyoruz, o nedenler develeri kesip yerine uçakları alıyoruz. O eskidenmiş deveyle yolculuk etmek..Bu nedenle burada kesilen develeri kurban olarak algılamamak gerek. Burada yaptığımız gericiliğe karşı bir harekettir, deveden uçağa geçişimizin simgesel ifadesidir... Nede olsa yok deve....Yani artık ulaşımda develer yok... Yalnız fotoğraf bildiğimz fotoğraf, devenin önünde eli bıçaklı, önlüklü bir kasap, arkasında bundan kaç kilo et çıkar diye bekleyen insanlar grubu.. Ulaşımda develer yok dedim ama biz bu develeri aslında İstanbul trafiğinde kullanabiliriz, belki mevcut trafikten daha hızlı giderler. 3 saatte istanbulun bir yakasından diğer yakasına giden insanları düşünüyorum da, her birine birer deve tahsis edeceksin, hörgüç sayısına göre iki kişi de alabilirler sanırım...Önün de de onu kesen beyaz önlüklü kasap yulardan tutmuş trafiği rahatlatıyor falan... Yok deve mi? peki öyle olsun.... Bir de deveyi kesen belli, Acaba İstanbul Trafiğini kesen ne?

Yorumu oyla      0      0  
gazeteciliği kullananlara 19 Kasım 2008 Çarşamba 

Gazeteciliği şirketlerle iyi ilişkiler kurmakta aracı olarak kullanıp para kazanmak adına kalemini kıranlara, olumsuzları görmeyenlere, olumluları abartarak şakşakcılık yapanları tanıyoruz. Sivrisineklerin seçme şansı yok, ama gazeteciler sivrisinek olmamayı seçebilir" Şirket güdümlü haberciliğin, otosansürün, refleks olarak güçlü olanın yanında duranların, ayrımcılığın her türünün hiç yadırganmadığı basınımızın görev bilinci etrafında bir duyarlılık yaratmaya çalışması gerek. Gazetecinin ahlâki ölçütleri üstüne magna carta'lar yazıp bir ateşkes çağrısı karşısında kirli ve sinik bir dilin ardına saklanıp 'şirketlerin yüce menfaatlerinin' sözcülüğünü üstlenmek, yangına körükle gitmek, örtbas edilmesine âli makamlarca karar verilmişleri coşkulu bir gönüllülükle örtbas etmek gazetecilik değildir. Gazeteciliği birilerinin çığırtkanlığı zannedenler, gazeteci her anketin kötü, güvenilmez adamı çıktığında biraz olsun kendilerini ve mesleklerine olan borcu sorgulamak zorunda. Jerome Lawrence ve Robert E. Lee'nin 1955 tarihli 'Maymun Davası' adlı oyununda bir gazeteci, gazetecinin görevini tanımlar. Herkesin kulağına küpe olsun. Bu tanımı, hazmetmekte hâlâ zorluk çekenlere hatırlatmak isterim: "Gazetecinin görevi yaralanmış olanı rahatlatmak, rahat olanıysa yaralamaktır."

Yorumu oyla      0      0  
anlayana 19 Kasım 2008 Çarşamba 

İnsanlar dönemleri yaşarken insan fıtratındaki bir zaafa mağlup olmaya başlıyor. Kerameti kendinden menkul zannetmeye başlıyor. Allah'ın çok özel bir kulu olduğunu, zaten insanlara bir lütuf olarak yaratıldığını düşünmeyi alışkanlık haline getiriyor. Önceleri "Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye düşünürken yavaş yavaş "Ainesi laftır kişinin işe bakılmaz" diye düşünmeye başlıyor. Her türlü haberi verdiklerinde bir başarı olarak gösterip katiyen yanlış yapmadığına inanıyor. Çevresinde uyarmaya kalkan olursa onun düşman olduğunu düşünüyor. En ufak bir eleştiriye bile tahammül edemez hale geliyor. Çok çabuk sinirleniyor. Rahat küfrediyor, ne yaptığını bilemiyor. Sağda solda zaten çok özel bir geçmişe sahip olduğunu anlatmaya başlıyor. Geçmiş performansının yüceliğini sayıp duruyor. İşte bu dönemde o kişide ego şişmesi başlıyor. Dünyayı kendisinin yarattığını, dünyanın kendisi etrafında döndüğünü sanan bu insanlarda ego şişmesi giderek ruh patlamasına dönüşüyor. Ruhu patlamış kişi de artık eski performansını gösteremez hale geliyor. Zaten, ona buna laf yetiştirmekten iş yapmaya vakit kalmıyor. İş yapamamak, bundan dolayı daha da beter eleştirilmek, bu insanları iyice kızdırıyor. Bunun içindir ki büyük şirketler, büyük bankalar, ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, genel müdürlerini 4-5 yılda bir değiştirirler.

Yorumu oyla      0      0  
tv yayın akışı 18 Kasım 2008 Salı 

gelecekteki airport tv yayın akışıdır 07.00: Günaydın programı, 08.30: Deve güreşleri başlıyor tanıtımı, 09.00: İlan vermemek için direnen Thy ve sabiha gökçene sallamalar(1945 kez tekrar), 10:00: Uygulamalı deve kesimi, 11:00 Biz kimiz adlı ahkam kesme özel programı, 12.00 Ara haberler, 12.05: Belgesel deve çiftliklerini gezelim görelim, 13.00: Ara haberler, 13.30: Geyik muhabbetleri(975 kez tekrar), 14.30: Deve kesimi haberini ilk biz verdik söyleşisi(2045 kez tekrar), 15.00 THE CAMEL adlı yabancı sinema, 17:00 İbrahim Tatlısesten mangal keyfi, deve eti nasıl pişirilir teknikleri, (344 kez tekrar) 19.00: Ana haber bülteni, 20.00: İlan verenleri övücü, vermeyenleri yerici program(2640 kez tekrar), 20.30: Sponsor bulma teknikleri(183 kez tekrar), 21.30: Türk sineması işte hendek işte deve adlı film, 22.30: Kendin çal, kendin oyna tartışma programı,(3034 kez tekrar) 23.00: Air star-yarışma…

Yorumu oyla      0      0  
Yonca Tokbaş 17 Kasım 2008 Pazartesi 

Hürriyet yazarı Yonca Tokbaş deve kesilmesini köşesinde "Nasıl insanlarız ki, bir uçak için deve kurban edebiliyoruz" diye eleştirdi. İşte o yazı Okuyup da okumaz olsaydım dediğim, görüp de görmez olsaydım dediğim haberler yüzünden yine bu haldeyim... Çok sinirli! Kimse kötü haber okumak istemiyor. Ben de istemiyorum. İyi de, Haberlerin kötü olması, olanların kötü olması yüzünden. Bizim kötü insanlar olmamız yüzünden! Yoksa hangi insan sürekli kötü haber yapmak ister ki! Hangi insan evladı bir ülkede bu kadar kötü, insanın içini kaldıran, ruhunu çökerten olay olsun ister ki... Ama var işte. Var da var! Nasıl insanlar yetiştiriyoruz biz bu ülkede? Nasıl insanlar yetiştiriyoruz ki, ne insana, ne hayvana, ne doğaya saygı ve sevgisi var! Neyi severiz biz? Neye saygı duyarız? Bu nasıl bir insanlık diyarı? Nasıl insanlarız ki, bir uçak için deve kurban edebiliyoruz!

Yorumu oyla      0      0  
mustafa 17 Kasım 2008 Pazartesi 

Turkuaz ve Airporthaber'in 30 Kasım 2008 Pazar günü Aydın'ın Ömerbeyli köyünde yapılacak olan geleneksel deve güreşi yarışmalarında sponsor olmalarını istiyoruz. Birinciye uçak maketi veya bilet verirsek deve güreşlerine ilgiyi de büyütürüz. 30 Kasım 2008 Pazar günü Aydın'ın Ömerbeyli köyünde yapılacak olan etkinlikle start alacak olan Ege'nin Deve Güreşleri 8 Mart 2009 Pazar Günü İzmir'in Ödemiş İlçesinde yapılacak olan güreşlerle sona erecek. Yörük kültürünün bir parçası olarak bilinen Ege Bölgesi'nin geleneksel kış spor eğlencelerinden Deve Güreşi etkinlikleri bu sezon 30 Kasım 2008 Pazar günü Aydın'ın Ömerbeyli köyünde başlayacak. Tam 16 hafta boyunca her hafta sonu Ege'nin dört bir yanında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde güreş develerinin olası sakatlanmaları ve yaralanmaları na karşı güreşlerde veteriner bulundurma zorunluluğu bu sezonki etkinliklerde uygulamaya koyulacak. Ayrıca vatandaşlar için de ambulans ve sağlık ekibi bulundurma zorunluluğu da bu sezonki etkinliklerde başlayacak. Valiliklerin başkanlığında oluşturulan komisyonca belirlenen Deve Güreşi Takviminde etkinliklerin çakışmaması için komisyonlar arasında görüş alış verişi yapılırken bir birine yakın ilçe ve yerleşim alanları arasında güreşlerin aynı tarihe getirilmemesine özen gösterildi.

Yorumu oyla      0      0  
NOT 17 Kasım 2008 Pazartesi 

BUGÜN NİHAT SIRDAR AKŞAMDA KÖŞESİNDE DEVE YAZISINI YAZMIŞ BİLGİNİZE SUNULUR

Yorumu oyla      0      0  
pegasus 17 Kasım 2008 Pazartesi 

deve kurban edilmesi hikayesi bana 'deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru ki demiş' atasözünü hatırlattı nereleri doğru ki

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV KAR AÇIKLADI
TAV Havalimanları Holding, 2009’un ilk dokuz aylık döneminde 19.2 milyon YTL net kâr açıkladı.
NARKOTİK KÖPEKLERİNİN STAJI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi’nde ...
ÖZLEMLE ANIYORUZ
Bugün 10 Kasım... Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ...
 
SÜTÇÜ KEÇİLERİN KRALİÇESİ
Yılın 9 ayı boyunca süt veren ‘Saanen’ keçileri Avustralya’dan özel kafeslerle ...
UÇAKLARA ZOR SIĞDILAR
Kaçak yollarla ülkemize gelen ve çeşitli illerden toplanan 462 Afganlı ...
ETLİ EKMEĞİN TADI
THY’nin mönüsüne kattığı etli ekmek, Radikal yazarı Hakkı Devrim’e çocukluk yıllarını hatırlattı…
 
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Lösev ıspanak ürünleri standı ...
MİLYONER FUARINA BÜYÜK İLGİ
Milyoner Fuarı‘na katılmak için yurtdışından gelen milyonerlerin özel ...
VIP SALONU ÖNÜNDE NAMAZ
Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Numan Kurtulmuş’u karşılayacak ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 20 °C 12 / 16 °C 11 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •United Airlines
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •almanya
  •karantina