iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Mart 2018 Çarşamba - 12:18

İGA PROJELERİ KADINLARLA GERÇEKLEŞTİ

İGA, “Sosyal Yatırım Programı” ile havalimanına komşu 9 mahallede yaşayan kadınlarla sürdürülebilir projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda, 2016 – 2018 yılları arasında gerçekleştirilen projelerle 2 bin 500’ün üzerinde kadına ulaşıldı

İGA PROJELERİ KADINLARLA GERÇEKLEŞTİ
Losev-1

Türkiye’nin dünyaya açılan vitrini olmaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, “Sosyal Yatırım Programı” ile yerel halkın ihtiyaçları doğrultusunda etkin projeler geliştirmeye devam ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin gözetildiği Sosyal Yatırım Programı çerçevesinde, kadınların yaşama aktif katılımının sağlanması ve sosyo-ekonomik durumlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, dokuz mahallede 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana gerçekleştirilen 250’yi aşkın proje ve faaliyet ile 2 bin 500’ün üzerinde kadına ulaşıldı.

İnşaat alanı çevresinde yaşayan yerel halk ile şeffaf, açık diyalog esasına dayalı güvenilir ilişkiler ve projeler hayata geçirmenin ana sorumluluklarından biri olduğunu belirten İGA Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren;  “Akpınar’da dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Bizim sorumluluğumuz sadece proje sahasının içi değil tüm çevremizdir. Bu hedefle ilk öncelik verdiğimiz programlardan biri “Sosyal Yatırım Programı” oldu. Bu program kapsamında ekibimiz, inşaatımıza komşu olan mahallelerin sosyo-ekonomik yapılarını araştırdı. Elde ettikleri sonuçlarla somut, pozitif etkiye sahip, eşitlik temeli gözeten etkin projeler tasarlayıp hayata geçirdi. Bu projelerin en önemli ayağını ise kadınlarımız için yürüttüklerimiz oluşturuyor. Başta, kadınların ekonomik hayata katılımlarını sağlamak için yerel istihdam ve staj programlarına ağırlık verdik. Bugün İGA bünyesinde komşu mahallelerden gelip çalışan mavi ve beyaz yakalı kişilerin yüzde 20’si kadındır.  Kadınlarımız için okuma – yazma eğitimleri, hayat boyu öğrenme faaliyetleri, kreş, mutfak ve bilgisayar odaları yapımları gibi birçok projeye imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. İsteğimiz, kadınların toplum yaşamının her alanında başarılarıyla daha fazla yer almalarını sağlamaktır.”

Okuma yazma eğitimleri ve hayat boyu öğrenme faaliyetleri düzenlendi

Tayakadın Mahallesi’nde okuma yazma bilmeyen kadınlar için okuma-yazma kursu gerçekleştirildi. Proje ile kadınların okuma yazma bilmedikleri için günlük hayatlarında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak, eksik kalmış eğitimlerini tamamlamak ve kayıtlı eğitim oranında artış sağlamak hedeflendi.

Komşu mahallelerde yaşayan kadınların hem İGA bünyesinde hem de diğer iş dallarında meslek edinebilmeleri amacıyla mesleki ve teknik eğitim programları başlatıldı. Bu kapsamda 82 kadın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Atık Yönetimi” ve “Gıda Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen ve Sanitasyon” eğitimleri aldı.

Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi’nde kreş, mutfak ve bilgisayar odası yapıldı

Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi’ne kayıtlı kursiyerlerin çocuklarını bırakacakları bir yer olmaması nedeniyle eğitimlere gelemedikleri ve verimsiz bir katılım sağladıkları gözlemlendi. Bu amaçla, Halk Eğitim Merkezi içerisinde kreş kurulumu için malzeme desteği yapıldı. Aynı zamanda kreşte çocukların rahat bir şekilde beslenmelerinin sağlanması için bir de mutfak kuruldu. Kreşten 50 kadın ve çocuk faydalanabiliyor.

Yine Halk Eğitim Merkezi’nde kadınların teknolojik ve yenilikçi eğitimler alabilmeleri  amacıyla 11 kişilik bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslara 20 kadın katıldı.  

Kadın Kooperatifi Kuruluyor!

İGA, komşu mahalle halkının temel ihtiyaçları ve sosyo-ekonomik gereksinimlerini mümkün olduğunca karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak için kooperatif çalışmaları yürütmeye başladı. Yeniköy Mahallesi’nde girişimci olmak isteyen 11 kadın ile gıda sektöründe çalışmalar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Gıda Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen ve Sanitasyon” eğitimleri verildi. Yerel gıda ürünleri belirlenerek bu ürünleri satmaları ve kooperatifleşmeleri konusunda kadınlar teşvik edilmiştir. Kadınlara özel bir telefon hattı kurulmuş, marka ve logo çalışması yapılmış, broşür ve poster tasarım desteği verilmiş, kavanoz ve paket yardımları yapılmış ve ilk aşamada ürünlerinin teslimi için ulaşım desteği verilmiştir.

Yeniköylü kadınların ürettikleri ev yapımı ürünler hem İGA personeli tarafından satın alındı hem de İGA’nın misafirlerine toplantılarda ikram olarak verildi. Kadınların bu program sayesinde sürdürülebilir bir iş modeliyle para kazanmaları hedeflendi.

 
HAVAŞ İŞBİRLİĞİNİ YENİLEDİ
 
BUNDAN SONRAKİ HEDEF İNSANSIZ JET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ROMA UÇAĞINDA TEKNİK ARIZA
Türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul - Roma seferini yapan TK-1863 sefer ...
DHMİ ŞUBAT RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2018 Yılının ...
ARSLAN:CUMHURBAŞKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un yeni ...
 
AIRPRENEURS PROGRAMI GAZİANTEP’TE
Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Airpreneurs ...
PEGASUS UÇAĞINDA PANİK ANLARI
Pegasus Havayolları’nın Kayseri-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini ...
KARS'TA UÇUŞLARA RÜZGAR ENGELİ
Kars seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı yan ve sert rüzgar ...
 
DANIŞTAY O RAPORU BOZDU
Danıştay, 3. Havalimanı’ndaki kumtaşı ocağı ve kırma eleme tesisi için ...
HAVALİMANINA YABANCI DİL BİLEN TAKSİCİ GELİYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 29 Ekim'de açılacak olan ...
PEGASUS KABİN MEMURU ARIYOR
Pegasus Havayolları tecrübeli ya da tecrübesiz kabin memuru aradığını duyurdu
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •Sunexpress
  •Kargo
  •Çin
  •savunma