iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Aralık 2015 Cuma - 11:32

HONDAJET FAA'DEN ONAY ALDI

HondaJet ABD Federal Havacılık İdaresi'nden uçuşa elverişlilik sertifikası aldı.

HONDAJET FAA DEN ONAY ALDI
Losev-1

Honda'nın hafif jet sınıfındaki uçağı HondaJet, ABD Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) uçuşa elverişlilik sertifikası aldı.Kurulduğu günden bu yana kurucusu Soichiro Honda’nın hayallerinden olan Honda tarafından üretilecek uçak gerçek oldu.

2014 yılında ticarileşen bu hayal, farklı havacılık denetleme kuruluşlarından onay almaya devam ediyor. HondaJet, ABD Federal Havacılık İdaresi’nden Tip Sertifikası aldı ve bu vesileyle Honda Aircraft Company ve FAA, Honda Aircraft’ın Greensboro, Kuzey Carolina’da bulunan genel merkezinde bir tören gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen törene FAA Yöneticisi Michael Huerta ve FAA yetkililerinin yanı sıra hükümet temsilcileri, toplum liderleri, HondaJet bayileri, tedarikçileri ve Honda Aircraft ortakları da dahil 2 binin üzerinde kişi katıldı. Sertifikayı Honda Aircraft Başkan ve CEO’su Michimasa Fujino teslim aldı.HondaJet’in FAA Tip Sertifikası’nı almasının Honda için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Fujino, “Honda Aircraft’ı yeni bir havacılık şirketi olarak kurduk ve ilk ürünümüz olarak farklı Ar-Ge yaklaşımıyla geliştirdiğimiz gelişmiş hafif jetimizi kısa bir süre önce tanıttık. Tasarladık, test ettik ve şimdi de tertemiz bir sayfayla yol çıktığımız projemizle sertifikamızı aldık. Honda için tarihi bir an” dedi.Honda Aircraft Company, FAA ile birlikte gerçekleştirdiği testlerle HondaJet’in performansını, güvenliğini, işlevselliğini ve güvenilirliğini onaylattı. Testler ABD’deki 70’ten fazla noktada 3 bin saatin üzerinde uçuşla gerçekleştirildi.

Bugünlere FAA ve Honda Aircraft Company’nin uyumlu işbirliği sayesinde gelindiğini ifade eden FAA Atlanta Uçak Sertifika Ofisi Müdürü Melvin Taylor, “Farklı kurumların işbirliği kolay olmayan, hatta çoğu zaman son derece zor bir süreç. Ancak bu örnekte olduğu gibi başarıyla sonuçlandığında gelen ödül hepimizin yüzünü güldürüyor” dedi.Havacılık endüstrisinde HondaJet’i özel yenilikçi kanat üstü motor yerleşimi, doğal katmanlı akışa sahip kanatlar ve kompozit gövde gibi özellikler, uçağı yüksek performanslı, yüksek yakıt verimliliğine sahip ve geniş hacimli hafif bir jet yapıyor. Honda Aircraft’ın Greensboro’da bulunan üretim hattında 420 knot (483 mph) ile sınıfının en hızlısı olan HondaJet, aynı zamanda sınıfının yüksek yakıt verimliliğine sahip jeti olma özelliğine de sahip.

25 HondaJet uçağın üretimini sürüyor. Ürün teslim, pilot eğitimi, satış sonrası ve müşteri hizmetleri için hazırlık yapan Honda Aircraft’ın bünyesindeki personel sayısı bin 700 kişiye yaklaştı. Törende konuşan ve hem Kuzey Carolina hem de eyaletin havacılık endüstrisi için heyecan verici bir gün olduğunu ifade eden Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory “Wright Brothers’ın Kitty Hawk ile gerçekleştirdiği ilk uçuştan bu yana havacılıkta önemli bir rol üstlendik. Bugün gökyüzüne baktığımızda burada, Kuzey Carolina’da üretilmiş jetleri görüyoruz. Honda Aircraft Company’nin olağanüstü başarısını tebrik ediyorum” dedi.

HondaJet Hakkında

HondaJet sınıfının en hızlı, en yüksek irtifada uçabilen, en sessiz ve en yüksek yakıt verimliliğine sahip jeti. HondaJet, kanat üstü motor yerleşimi (Over-The-Wing Engine Mount - OTWEM) de dahil birçok önemli teknolojik inovasyonu bünyesinde barındırıyor. Aerodinamik sürtünmeyi azaltan bu yapı performansı arttırırken yakıt verimliliğine de katkı sağlıyor. Yine OTWEM tasarım kabin içi gürültü seviyesini azaltıyor, zemin gürültüsünü minimize ediyor, bu sınıftaki en geniş kabin ile büyük bagaj kapasitesini mümkün kılıyor ve ayrıca tam donanımlı bir tuvalete imkan tanıyor. İki adet GE Honda HF120 jet motorunun görev yaptığı HondaJet hafif iş jetlerinde kullanılan en sofistike pilot kabini ile donatılmış durumda. Honda tarafından kişiselleştirilen Garmin® G3000 ile donatılan HondaJet, Honda’nın ilk ticari uçağı olup markanın üstün performans, verimlilik, kalite ve değer imajına katkı sağlayacak.

Honda Aircraft Company Hakkında

Tamamı American Honda Motor Co., Inc. iştiraki olan Honda Aircraft Company 2006 yılında kuruldu ve genel merkez ise havacılığın doğum yeri olarak kabul edilen Kuzey Carolina’da bulunuyor. Honda Aircraft, Honda Motor Co., Ltd. kurucusu bay Soichiro Honda’nın vizyonlarından biri olan ‘gelişmiş insan ulaşımı göklerde’ ilhamını yerine getirmektedir.

 
İKİNCİ İHALE OCAK'TA YAPILACAK
 
SHGM CEZA KESMEYE DEVAM EDİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MOTOR BÖYLE YUTTU
Hindistan'ın Mumbai kentinden Haydarabad kentine gitmeye hazırlanan Air ...
İSTANBUL UÇUŞLARINA DREAMLINER’I KULLANACAK
Etihad Airways İstanbul uçuşlarını Boeing 787 ile yapacak
3 KEZ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ
Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, üç kez ölümün kıyısından döndüğünü açıkladı
 
UÇAĞIN MOTORU TEKNİSYENİ İÇİNE ÇEKTİ
Uçağın motorunun içine çektiği teknisyen hayatını kaybetti.
İÇİNDE 3 KİŞİ VARDI
İniş takımları açılmayan tek motorlu Cessna 210D gövdesinin üzerine iniş ...
KABİN MEMURUNUN DUYARLILIĞI
Çin’de yemeğini yiyemeyen yaşlı yolcuya yardımcı olan kabin memurunun ...
 
4 YOLCU YARALANDI
Pistten çıkan Southwest Havayollarına ait uçaktaki 4 yolcu hafif şekilde yaralandı
UÇAĞIN KANADINDA HASARA NEDEN OLDU
İniş için yaklaşma yapan uçak kuş sürüsüne girince uçağın kanadında hasar oluştu
ETİHAD 7'NCİ KEZ LİDER HAVAYOLU
Etihad Airways,yedinci defa üst üste 'Dünyanın Lider Havayolu' seçildi.
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •İstanbul Havalimanı
  •salgın
  •American Airlines
  •Temel Kotil