iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Haziran 2016 Pazartesi - 11:49

HELİKOPTER ÜRETİMİ DÜŞECEK

2016’dan 2020’ye kadar 4300 – 4800 kadar sivil kullanımlı helikopterin üretileceği tahmin ediliyor

HELİKOPTER ÜRETİMİ DÜŞECEK
Losev-1

Yavaşlayan global ekonomik büyüme ortamı ile petrol ve gazla ilişkili piyasalarda artan dalgalanmalar karşısında helikopter sanayi bu durumu, kısa vadede yeni satın almalar için ihtiyatlı bir tahminle karşılıyor. On sekizinci yıllık Türbin Motorlu Sivil Helikopter Satın alma Tahmininde Honeywell (NYSE: HON), 2016’dan 2020’ye kadar 4,300 – 4,800 kadar sivil kullanımlı helikopterin üretileceğini tahmin ediyor, bu rakam 2015 beş yıllık tahmininden yaklaşık 400 helikopter daha düşük.

Honeywell Aerospace Savunma ve Uzay başkanı Carey Smith, “Mevcut global ekonomik durum filo yöneticilerinin yeni helikopter alımlarını daha yakından değerlendirmelerine neden oluyor ve bu yüzden önceki yıllara kıyasla daha temkinli bir talep projeksiyonu görüyoruz. Daha yavaş bir büyüme ortamında bile Honeywell, satış sonrası yenilemeler ve onarımlarla operatörlerin mevcut filoları daha uzun süre kullanmalarına yardımcı olmak açısından iyi bir şekilde konumlanmıştır” dedi.

Tahminlerdeki önemli global bulgular arasında şunlar var:

•Araştırma, yeni satın alma planı oranlarının istikrarlı olduğunu gösteriyor, ancak operatörler beş yıllık dönemde toplamda daha az yeni model alımı yapılacağından bahsediyorlar, bu da daha temkinli bir kısa vade tahminine yol açıyor.

•Yeni bir satın alma dikkate alındığında, yeni helikopter için marka model seçiminde menzil, kabin boyutu, performans, teknoloji yenilemeleri ve marka deneyimi gibi faktörlerin güçlü bir etkisinin olmasıyla birlikte, operatörler geçen senenin sonuçlarını da dikkate alıyorlar.

•Helikopter filosu kullanımı genel olarak geçen yıla göre azaldı. Önümüzdeki 12 ayda kullanım oranlarının düşük bir oranda da olsa artması bekleniyor.

Helikopter Kullanımının Artması Bekleniyor

Araştırmada helikopter filosu kullanımının geçen yıla kıyasla genel olarak düştüğü rapor edildi. Önümüzdeki 12 ayda, uçuş saatlerinde artış planlayan operatörlerle azaltmayı planlayan operatörler arasında her bölgede farkın daralması ile birlikte, kullanım oranlarında küçük bir oranda artış bekleniyor. 

Bölgesel Görünüm

Latin Amerika 2016 sonuçları, güçlü filo yenileme ve büyüme beklentilerini gösteriyor, bu oranın önceki yıla göre yüzde 8 artışla dünya ortalamasının üzerine çıkması bekleniyor.

•Latin Amerika, Brezilya’daki ekonomik durgunluğa rağmen yeni helikopter alımı planlarında bütün bölgelerin önünde gidiyor.

•Yeni helikopterler için tahmin edilen bölgesel talep açısından Latin Amerika, izlenen bölgeler arasında en yüksek ikinci talep oranına sahip, sadece Kuzey Amerika’nın gerisinde bulunuyor.

•Latin Amerikalı katılımcılar şu anda, planlanan satın almaların sadece yarısının biraz altında bir oranla hafif tek motorlu modelleri tercih ediyorlar, onu yüzde 35 oranı ile hafif çift motorlu modeller izliyor ve geri kalan satın almalar orta seviye çift motorlu platformlar arasında dengeli bir şekilde dağılıyor.

Orta Doğu ve Afrika

Bu bölge, araştırmaya katılanların filolarının yüzde 30’unda yeni bir helikopter değişikliği veya eklenmesinin kararlaştırılması ile, bölgeler arasında en yüksek ikinci yeni satın alma oranına sahip. Planlanan yeni helikopter alımlarının yüzde 60’tan daha fazlasını orta seviyeli çift motorlu modeller oluşturuyor. Ağır çok motorlu modeller, bölgedeki petrol ve gaz operatörlerinden bildirim olmadığından, geride kalmış görünüyorlar.

Kuzey Amerika

Satın alma beklentileri bu yılki araştırmada yüzde 2 kadar düşmesine rağmen, hala hafif tek motorlu ve orta seviye çift motorlu platformlar için güçlü bir talep tabanı sağlıyorlar.

•Kuzey Amerika’da planlanan satın almaların yüzde 60’ından fazlasında, hafif tek motorlu modellerin alınması belirlenmişken, yeni alımların sadece dörtte birinden daha azını orta seviye veya çift motorlu Modeller oluşturuyor.

•Kuzey Amerikalıların satın alma planları, 2016 genel araştırmasındaki talebin önemli bir bölümünü kapsıyor ve bölgedeki aktif büyük filolar nedeniyle global endüstri talebi projeksiyonlarını destekliyor.

Avrupa Rusya’nın rapor edilen planlarında süren zayıflama ile birlikte satın alma planları biraz azaldı.

•2016’da araştırmaya yanıt veren Rus operatörlerin örneği, genel Avrupa sonuçlarına biraz belirsizlik eklemeye devam edecek şekilde küçük kalmaya devam ediyor.

•Avrupalıların bu yılki hedefleri, hemen hemen eşit bir şekilde hafif çift motorlu ve hafif tek motorlu modeller.

BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin)

Talep, 2016 araştırmasında Hindistan ve Brezilya için kaydedilen daha güçlü sonuçlarla gelgit şeklinde devam ediyor.

•Hindistan ve Brezilya’da yeni helikopter satın alma planı oranları, dünya ortalamasını büyük bir farkla geçiyor. Çin’in planlı satın alma oranları ise gerilerken, bu durum kısa vadeli yavaş ekonomik büyüme beklentisini yansıtıyor.

•Araştırmada, hiç bir Çin üretimi model için ciddi bir talep bulunmuyor; bununla birlikte sivil teslimatlar devam ediyor ve bunlar Honeywell’in tahmininde yansıtılıyor.

Metodoloji

2016 tahmini, belirli bir anda helikopter sektörünün genel görünümünü sunuyor ve mevcut iş ve politik ortamı yansıtıyor. Bu yılki araştırmada, dünya çapında 3,070 türbinli ve 360 pistonlu helikopteri işleten şirketlerin 1,000’den fazla şef pilotun ve uçuş birimi yöneticilerinin görüşleri yansıtılıyor. Araştırmaya ayrı sınıflandırılan büyük filo ve “mega” operatörler dahil edilmedi. Büyük petrol ve gaz destekçileri ve acil tıbbi servis filo operatörlerinden alınan bilgiler, uçuş birimi yanıtlarına ek olarak genel tahmine eklendi. Araştırma, çalıştırılan helikopter tiplerinin ve filodaki helikopterlerin değiştirilmesi veya filoya yeni helikopter eklenmesi için değerlendirilen özel planların detaylarını da veriyor. 

 
THY UÇAKLARINDA GÖSTERİLMEYE BAŞLADI
 
UÇAK RESTORAN DAVETLERE HAZIR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY UÇAKLARINDA GÖSTERİLMEYE BAŞLADI
“Batman v Superman: Adaletin Şafağı” Filminin uçak içi ilk gösterimi Türk Hava Yolları ekranlarında
HAVA SALDIRILARINDA SİVİLLER-3
Osman Gazi Baykal yazdı...
UÇAKTA HIRSIZLIĞA HAPİS
THY uçağında hırsızlık yaparken yakalanan Çinli Wuyın Zou cezaevine gönderildi
 
İLK KADIN SİVİL HELİKOPTER PİLOTU OLDU
Semin Öztürk, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Uçuş Okulu’nda PPL(H) ...
AHL’DE KALKIŞLAR 20 DAKİKA DURDU
İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve CB bulutları nedeniyle ...
AHL’DE EMIRATES YOĞUNLUĞU
Atatürk Havalimanı bugün normalden fazla Emirates uçağını misafir etti
 
THY PİLOTUNDAN ANLAMLI ANMA
Türk Hava Yolları Airbus 330 filosu kaptan pilotlarından Mehmet Bodur ...
ADANA’DAN ANTALYA’YA UÇACAK
Bölgesel uçuşlar yapan Borajet Havayolları yeni bir hat daha açmaya hazırlanıyor
KUVEYT'TEKİ DEV İHALE LİMAK'IN
Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali inşaatı için ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •American Airlines
  •almanya
  •NASA
  •Selçuk Bayraktar